July 20, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

20 beste competitieve spelers in de geschiedenis van League of Legends

  • June 26, 2024
  • 14 min read
20 beste competitieve spelers in de geschiedenis van League of Legends

Als je kijkt naar de beste League of Legends-spelers in de geschiedenis van het spel, wordt het duidelijk dat elke speler over uitzonderlijke talenten beschikt die een grote invloed hebben gehad op de competitieve scène. Deze spelers hebben hun plaats in de League of Legends-geschiedenis veroverd door een combinatie van vaardigheid, toewijding en vastberadenheid.

Als we ons verdiepen in de profielen van deze spelers en anderen op de lijst, ontdekken we een rijke schakering aan prestaties en bijdragen die het competitieve landschap van League of Legends hebben gevormd. Hun impact gaat verder dan individuele vaardigheden en heeft invloed gehad op teamstrategieën, speelstijlen en de evolutie van het spel zelf.

Lee ‘Faker’ Sang-hyeok

Lee ‘Faker’ Sang-hyeok wordt algemeen beschouwd als een van de meest succesvolle en vaardige spelers in de geschiedenis van League of Legends. Hij behaalde drie wereldkampioenschappen in 2013, 2015 en 2016, samen met tal van binnenlandse titels terwijl hij speelde voor SK Telecom T1 (nu T1). Fakers consistente prestaties en strategische expertise hebben hem een dominante kracht in het spel gemaakt.

Naast zijn indrukwekkende palmares staat Faker bekend om zijn innovatieve gameplay en zijn vermogen om zijn tegenstanders uit te spelen. Zijn vaardigheid met kampioenen als Zed en Ryze heeft een nieuwe standaard gezet voor professioneel spel en laat een hoog niveau van vaardigheid en meesterschap zien.

Bae “Bengi” Seong-ung

Bengi, een belangrijke speler voor SK Telecom T1 tijdens hun succesvolle periode, droeg samen met Faker aanzienlijk bij aan de drie wereldkampioenschappen van het team. Bengi, bekend om zijn strategisch inzicht en spelinzicht als jungler, speelde een cruciale rol in het leiden van het team naar de overwinning. Door zijn grondige kennis van de junglepositie kon hij het tempo van het spel bepalen en kansen creëren voor Faker om te schitteren. Bengi’s aanwezigheid bracht stabiliteit en zekerheid in het team op kritieke momenten, waardoor hij wereldwijd respect afdwong bij fans.

Naast zijn individuele vaardigheden heeft Bengi ook een blijvende impact op de competitieve League of Legends-scene. Zijn consistentie en vermogen om zich aan te passen vormden een standaard voor aankomende junglers om na te volgen. Ondanks moeilijke tegenstanders bleef Bengi kalm en leverde hij onder druk.

Jian “Uzi” Zi-Hao

Jian ‘Uzi’ Zi-Hao, een volleerde AD carry in League of Legends, heeft verschillende LPL-titels in de wacht gesleept tijdens zijn periode bij teams als OMG en Royal Never Give Up (RNG). Uzi staat bekend om zijn uitzonderlijke mechanische vaardigheden en sterke laningvaardigheden en heeft een grote impact op het spel.

Ondanks het feit dat hij geen Worlds-kampioenschap heeft gewonnen, is hij door zijn consistente prestaties en individuele dapperheid een van de beste AD-dragers in de geschiedenis van League of Legends. Uzi’s agressieve speelstijl en zijn vermogen om wedstrijden te dragen hebben hem populair gemaakt bij de fans en het respect van zijn tegenstanders op de Rift opgeleverd.

Zijn niet aflatende toewijding aan het spel en zijn streven naar uitmuntendheid hebben veel bewondering geoogst binnen de esportsgemeenschap. Uzi’s invloed reikt verder dan alleen overwinningen en verliezen en laat een blijvende indruk achter in het competitieve landschap.

Heo “ShowMaker” Su

ShowMaker wordt erkend als een bekwame midlaner voor DAMWON Gaming in de competitieve League of Legends-scene. Hij heeft succes geboekt met een overwinning op het wereldkampioenschap van 2020 en meerdere LCK-titels, waarmee hij zich heeft gevestigd als topspeler in de geschiedenis van het spel. ShowMaker’s vaardigheid in mechanics stelt hem in staat om tegenstanders effectief uit te spelen met precisie.

Naast zijn individuele talenten laat ShowMaker ook sterk teamwork en synergie met zijn teamgenoten zien. Zijn aanpassingsvermogen aan verschillende speelstijlen en strategieën draagt aanzienlijk bij aan de overwinningen van DAMWON Gaming in belangrijke wedstrijden.

Cho “Mata” Se-hyeong

Mata, een prominent figuur in de competitieve League of Legends-scene, staat bekend om zijn innovatieve benadering van de support-rol. Hij werd bekend door het winnen van het wereldkampioenschap van 2014 met Samsung White, waar zijn strategisch inzicht en kennis van het spel een belangrijke rol speelden bij het behalen van de overwinning. Mata’s expertise in vision control en roamingstrategieën zetten nieuwe standaarden voor supportspelers wereldwijd en bezorgden hem een gerespecteerde positie binnen de esportsgemeenschap.

Naast zijn overwinning in het kampioenschap beïnvloedde Mata de meta van de supportrol aanzienlijk door zijn uitzonderlijke kaartbewustzijn en schotvaardigheden. Zijn nadruk op wardingtechnieken en agressieve roaming leidde niet alleen tot succesvolle resultaten, maar diende ook als inspiratiebron voor aspirant-spelers die hun supportgameplay wilden verbeteren. Mata’s blijvende impact op de competitieve scène is duidelijk te zien in de manier waarop zijn strategieën het spel vandaag de dag nog steeds vormgeven.

Song ‘Rookie’ Eui-jin

Song ‘Rookie’ Eui-jin is een zeer vaardige professionele League of Legends-speler die bekend staat om zijn uitzonderlijke mechanics en speldominantie. Hij behaalde de overwinning op het wereldkampioenschap van 2018 en heeft in zijn carrière meerdere LPL-titels in de wacht gesleept. Als mid-lane speler staat Rookie bekend om zijn agressieve speelstijl en veelzijdigheid op een breed scala aan champions.

Zijn prestaties op het wereldkampioenschap van 2018 toonden zijn vaardigheid in de mid-lane positie en verstevigden zijn reputatie als een van de beste mid-laners in de geschiedenis van League of Legends. Naast zijn individuele prestaties heeft Rookie een belangrijke rol gespeeld in het succes van Invictus Gaming in de LPL en heeft hij aanzienlijk bijgedragen aan de overwinningen van het team.

Rookie’s strategisch inzicht en mechanische bekwaamheid maken hem een geduchte tegenstander op de Rift, die zelfs ervaren spelers kan verslaan. Zijn consistente prestaties en vermogen om cruciale plays te maken hebben hem respect opgeleverd bij fans en professionals in de League of Legends-community.

Kang “TheShy” Seung-lok

Kang ‘TheShy’ Seung-lok speelde een centrale rol in de overwinning van Invictus Gaming op het wereldkampioenschap van 2018 dankzij zijn uitzonderlijke vaardigheden in de bovenste lane. TheShy stond bekend om zijn sterke laningfase en zijn vermogen om games te dragen en werd gedurende het hele toernooi beschouwd als een van de topspelers op zijn positie.

Zijn mechanische vaardigheid en agressieve stijl stelden hem in staat zijn tegenstanders consequent te overtreffen en aanzienlijke druk uit te oefenen op vijandelijke teams. Naast individuele prestaties creëerde TheShy door zijn aanwezigheid kansen voor zijn teamgenoten, wat leidde tot cruciale plays en overwinningen.

Zijn veelzijdigheid in de kampioenspoule en zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende matchups maakten zijn impact op het team nog groter.

Hung ‘Karsa’ Hao-Hsuan

Hung ‘Karsa’ Hao-Hsuan, een opvallende figuur in de professionele League of Legends-scene, heeft succes geboekt door meerdere LPL-titels en de 2018 Mid-Season Invitational te winnen met Royal Never Give Up (RNG). Karsa staat bekend om zijn agressieve speelstijl en speelde een centrale rol in de overwinningen van RNG, vooral dankzij zijn sterke synergie met ADC-ster Uzi. Zijn vaardigheid in jungle control, map pressure en het maken van impactvolle beslissingen onderscheidden hem als een top jungler in competitief spel.

Karsa’s strategische patrouilles en zijn vermogen om tegenstanders te slim af te zijn, droegen aanzienlijk bij aan de dominantie van RNG in zijn tijd bij het team. Zijn aanpassingsvermogen en veerkracht in situaties onder hoge druk toonden zijn vaardigheden en waarde als speler.

Rasmus “Caps” Winther

Karsa’s proactieve speelstijl en grote impact in competitieve League of Legends vormden een precedent voor spelers als Rasmus ‘Caps’ Winther om hun mechanische vaardigheden en aanpassingsvermogen in kritieke matchups te laten zien. Caps, een volleerde midlaner, verwierf bekendheid bij G2 Esports, waar hij in 2019 de Mid-Season Invitational won en in datzelfde jaar doorging naar de finale van het wereldkampioenschap. Zijn vaardigheid om tegenstanders te slim af te zijn met snelle en precieze manoeuvres heeft hem een prominente plaats bezorgd onder de midlaners in competitieve League of Legends.

Caps’ vermogen om zijn championpool te diversifiëren en zich aan te passen aan verschillende speelstijlen heeft hem een geduchte aanwezigheid op de Rift gemaakt. Of hij nu uitblinkt met assassins of controle uitoefent met mages, Caps levert constant uitzonderlijke prestaties die het publiek boeien.

Lee “Wolf” Jae-wan

Wolf, lid van SK Telecom T1 tijdens hun succesvolle periode, speelde samen met Faker en Bengi een belangrijke rol in de drie wereldkampioenschappen die het team won. Wolf staat bekend om zijn ondersteunende spel en werkte nauw samen met Bang om het spel te vergemakkelijken en de carries van het team effectief te beschermen. Zijn strategisch inzicht in het spel en zijn schot-calling vaardigheden verbeterden de gameplay van SK Telecom T1, waardoor ze constant een voorsprong hadden op hun tegenstanders. Wolfs aanpassingsvermogen aan verschillende metas en consistente prestaties zorgden ervoor dat hij een top supportspeler werd in de geschiedenis van League of Legends.

Naast zijn vaardigheden in het spel waren Wolfs leiderschapskwaliteiten en zijn vermogen om de teammoraal hoog te houden cruciaal voor SK Telecom T1, vooral in situaties met hoge druk. Zijn professionaliteit en toewijding aan verbetering dienden als voorbeeld voor aspirant supportspelers wereldwijd.

Luka “Perkz” Perković

Luka ‘Perkz’ Perković, een prominent figuur in de competitieve League of Legends-wereld, heeft een sterke reputatie opgebouwd vanwege zijn aanpassingsvermogen en leiderschapsvaardigheden. Met meerdere LEC-titels en een overwinning in de 2019 Mid-Season Invitational met G2 Esports heeft Perkz veelzijdigheid laten zien door te switchen tussen rollen als mid lane en AD carry.

Zijn strategische gameplay en shot-calling vaardigheden zijn sleutelfactoren geweest in het succes van G2 Esports en hebben bijgedragen aan hun dominante prestaties in high-stakes matches. Perkz staat bekend om zijn koppelingsprestaties en heeft voortdurend uitzonderlijke vaardigheden en spelkennis laten zien, waardoor hij een speler van betekenis is geworden in competitieve League of Legends.

Naast zijn prestaties op de drift hebben Perkz’ toewijding aan zijn team en innemende persoonlijkheid hem geholpen om wereldwijd een toegewijde schare fans te vergaren.

Søren “Bjergsen” Bjerg

Søren ‘Bjergsen’ Bjerg is een zeer getalenteerde speler in Noord-Amerika, bekend om zijn succes met Team SoloMid (TSM) in het behalen van meerdere LCS-titels en het consequent ontvangen van All-Pro-erkenning. Hij wordt vooral geroemd om zijn uitzonderlijke vaardigheden in het middengebied, zijn strategische spel en zijn schot-calling kwaliteiten.

Bjergsen’s bijdragen aan de prestaties van TSM en zijn individuele vaardigheden hebben hem een prominente plaats gegeven in de League of Legends-community. Gedurende zijn carrière heeft Bjergsen een opmerkelijke consistentie en aanpassingsvermogen laten zien, waardoor hij een uitdagende tegenstander is voor mid-laners.

Zijn leiderschapskwaliteiten en diepgaande spelkennis zijn niet alleen zijn team ten goede gekomen, maar hebben ook als inspiratie gediend voor aspirant-spelers.

Jeong “Impact” Eon-young

Jeong ‘Impact’ Eon-young is een zeer succesvolle professionele League of Legends-speler, die bekend staat om zijn indrukwekkende staat van dienst in de esports-scene. Met een overwinning in het wereldkampioenschap van 2013 en meerdere LCS-titels op zijn naam heeft Impact zich gevestigd als een gerespecteerde veteraan met een reputatie voor consistente en betrouwbare prestaties in de bovenste lane. Zijn succes op het internationale podium met SK Telecom T1 liet zien dat hij goed gedijt onder druk en dat hij een topspeler is.

Toen hij overstapte naar de Noord-Amerikaanse scène, bleef Impact uitblinken. Hij veroverde LCS-titels met verschillende teams en toonde veelzijdigheid en aanpassingsvermogen in verschillende regio’s. Zijn diepe kampioenspool en strategische gameplay hebben van hem een geduchte aanwezigheid in de top lane gemaakt en hebben aanzienlijk bijgedragen aan de overwinningen van zijn team.

Marcin ‘Jankos’ Jankowski

Marcin ‘Jankos’ Jankowski heeft succes geboekt in het LEC en meerdere titels behaald met G2 Esports en H2K. Hij staat bekend om zijn consistente prestaties en leiderschap als ervaren jungler in de Europese League of Legends-scene.

Jankos heeft veelzijdigheid laten zien door zich aan te passen aan verschillende metas en speelstijlen, terwijl hij zijn hele carrière op een hoog niveau heeft gespeeld. Zijn agressieve maar berekende jungle-aanpak heeft hem de bijnaam ‘First Blood King’ opgeleverd vanwege zijn vermogen om vroege kills veilig te stellen en het tempo van het spel voor zijn team te dicteren.

Naast zijn individuele dapperheid staat Jankos bekend om zijn schotvaardigheden en bijdrage aan de teamsynergie, waardoor hij een centrale rol speelt in de prestaties van zijn team.

Martin “Rekkles” Larsson

Martin ‘Rekkles’ Larsson is een prominent figuur in de Europese League of Legends, bekend om zijn vaardigheid als AD-drager. Rekkles heeft in zijn carrière meerdere LEC-titels behaald met Fnatic en Alliance en heeft zich daarmee gevestigd als een doorgewinterde speler in Europa. Zijn lange ervaring in competitief spel en individuele talenten hebben hem een sterke aanhang onder League of Legends-fans opgeleverd.

Rekkles staat bekend om zijn precieze mechanics, consistente gameplay en strategische aanpak, waarmee hij zijn reputatie als een van de beste AD carries in de geschiedenis van League of Legends heeft gevestigd. Zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende metas en goed te presteren onder druk heeft hem respect opgeleverd binnen de community.

Bae “Bang” Jun-sik

Bang, die overkwam van SK Telecom T1, speelde een belangrijke rol in het succes van het team tijdens hun twee wereldkampioenschappen, samen met Faker, Bengi en Wolf. Bang staat bekend om zijn sterke mechanics en positionering als AD carry en speelde een belangrijke rol in de successen van SKT in 2015 en 2016. Zijn vermogen om consequent veel schade uit te delen in teamgevechten en tegelijkertijd veilig te blijven voor vijandelijke bedreigingen, maakte hem tot een opmerkelijke AD-drager in de geschiedenis van League of Legends.

Naast zijn mechanische bekwaamheid zorgde Bang’s synergie met teamgenoten, met name Wolf, ervoor dat SKT gecoördineerde plays kon uitvoeren en belangrijke objectives veilig kon stellen. Zijn flexibiliteit in het aanpassen aan verschillende speelstijlen en zijn rustige houding in situaties onder hoge druk onderstreepten zijn status als topspeler.

Jang “Nuguri” Ha-gwon

Jang ‘Nuguri’ Ha-gwon is een bekende professionele League of Legends-speler die bekend staat om zijn agressieve en dominante speelstijl in de bovenste lane. Hij kreeg erkenning voor zijn uitzonderlijke prestaties in het wereldkampioenschap van 2020, waar hij met DAMWON Gaming als winnaar uit de bus kwam. Nuguri’s strategische aanpak om zijn champions tot het uiterste te drijven en tegenstanders consequent onder druk te zetten, heeft hem tot een opvallende top laner in de competitieve scene gemaakt.

Nuguri onderscheidt zich door zijn innovatieve gameplaytactieken, waarbij hij vaak berekende risico’s neemt en gedurfde plays uitvoert die zijn vaardigheidsniveau laten zien. Of hij nu de rol van carry of tank op zich neemt, Nuguri levert constant sterke prestaties die aanzienlijk bijdragen aan het succes van zijn team.

Naast zijn mechanische bekwaamheid, versterkt Nuguri’s diepgaande kennis van macrospel en kaartbewegingen zijn concurrentievoordeel. Hij laat consequent zien dat hij goed weet hoe hij teamgevechten kan beïnvloeden en doelstellingen kan controleren door strategische beslissingen te nemen.

Zhuo ‘Knight’ Ding

Zhuo ‘knight’ Ding wordt algemeen erkend als een top midlaner in de competitieve LPL (League of Legends Pro League). Door zijn vaardigheid en aanpassingsvermogen is hij een belangrijke speler geworden in de professionele League of Legends-scene. De vaardigheid van Knight werd duidelijk toen hij het 2022 Mid-Season Invitational kampioenschap won met Royal Never Give Up, waarmee hij zijn status als een van de beste midlaners in de LPL verder verstevigde.

Knight, die bekend staat om zijn precieze mechanics en uitgebreide champion pool, maakt constant indruk op toeschouwers en analisten met zijn vermogen om tegenstanders te slim af te zijn en zich aan te passen aan verschillende scenario’s in het spel. Zijn strategische aanpak en impactvolle gameplay maken van hem een geduchte verschijning op de Rift, die respect afdwingt bij zowel teamgenoten als tegenstanders.

Hu ‘SwordArt’ Shuo-Chieh

Hu ‘SwordArt’ Shuo-Chieh heeft zich gevestigd als een prominente supportspeler in de LPL, waarbij hij inspiratie put uit volleerde midlaners als Zhuo ‘knight’ Ding. SwordArt staat bekend om zijn bedreven positiespel en schotvaardigheid en heeft erkenning gekregen voor zijn consistente prestaties. Zijn overwinning in de 2021 Mid-Season Invitational met Royal Never Give Up onderstreept zijn competitieve bekwaamheid binnen de League of Legends scene.

SwordArt’s strategisch inzicht en mechanische vaardigheid dragen bij aan zijn reputatie als topspeler in de LPL. Zijn vermogen om zijn team door cruciale beslissingen in het spel te loodsen en kansen op succes te creëren, heeft hem bewondering opgeleverd van fans en medespelers. Naast zijn mechanische talenten vergroten SwordArt’s leiderschapskwaliteiten en veelzijdigheid in het aanpassen aan verschillende speelstijlen zijn waarde als teamlid.

Als topspeler in de LPL is de impact van SwordArt op de prestaties van zijn team opmerkelijk, wat zijn belangrijke bijdragen aan het competitieve landschap van League of Legends weerspiegelt.

Yiliang “Doublelift” Peng

Yiliang ‘Doublelift’ Peng treedt in de voetsporen van de succesvolle carrière van Søren ‘Bjergsen’ Bjerg in Noord-Amerika en heeft zich gevestigd als een prominente AD-drager in de regio, ondanks het feit dat hij geen Worlds-titel heeft veroverd.

Tijdens zijn carrière heeft Doublelift meerdere LCS-kampioenschappen behaald met teams als Counter Logic Gaming (CLG) en Team Liquid, waarmee hij zijn reputatie als topper in de Noord-Amerikaanse League of Legends-scene heeft verstevigd.

Doublelift staat bekend om zijn mechanische bekwaamheid en strategische positionering in teamgevechten. Hij vormt altijd een bedreiging in de bot lane en oogst bewondering van zowel fans als medespelers.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *