June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

5 Tanks voor hoge Elo in League of Legends

  • May 30, 2024
  • 9 min read
5 Tanks voor hoge Elo in League of Legends

Het effectief selecteren van tanks in League of Legends voor een hoge Elo vereist een grondig begrip van de unieke eigenschappen van elke kampioen binnen deze rol.

De optimale tankkeuze voor wedstrijden met een hoge Elo hangt af van verschillende factoren, zoals de samenstelling van het team, individuele voorkeuren voor de speelstijl en de specifieke dynamiek van elke matchup.

Door je te verdiepen in de fijne kneepjes van de kit van elke kampioen en hun compatibiliteit met de overkoepelende strategie van je team te beoordelen, kun je je bijdrage aan het spel optimaliseren en de kans op succes in competitieve ontmoetingen vergroten.

Galio

Galio is een opvallende kampioen in League of Legends. Hij is veelzijdig inzetbaar als tank of als mage in de mid lane, waar hij een combinatie van duurzaamheid, crowd control en utility biedt.

Een belangrijk onderdeel van Galio’s uitrusting is zijn ultieme vaardigheid Hero’s Entrance (R), waarmee hij naar de locatie van een bondgenoot kan springen en vervolgens vijanden in de buurt kan neerknallen. Deze vaardigheid heeft een groot crowd control-potentieel en kan het verloop van teamgevechten dramatisch beïnvloeden door vijandelijke formaties te verstoren en belangrijke bondgenoten te beschermen. Galio’s vermogen om vanaf een afstand gevechten te beginnen en een aanzienlijk gebied-van-effect (AOE) knock-up te geven, maakt hem een waardevolle aanwinst in wedstrijden met een hoog elo.

Justice Punch (E) geeft Galio een voorwaartse stoot die schade toebrengt en de eerste vijand die hij tegenkomt knock-up slaat. Dit geeft hem een betrouwbare manier om de strijd aan te gaan en versterkt zijn mogelijkheden om de menigte onder controle te houden. Schild van Durand (W) vult zijn gereedschapskist aan door hem een schild te geven en tegenstanders in de buurt uit te dagen hun aanvallen op hem te richten. Deze vaardigheid is handig om bondgenoten te beschermen en vijandelijke gelederen te destabiliseren tijdens schermutselingen. De combinatie van deze vaardigheden geeft Galio een formidabele aanwezigheid in teamgevechten, waardoor hij meerdere tegenstanders effectief kan immobiliseren.

Winds of War (Q) voorziet Galio van krachtige waveclear- en poke-mogelijkheden, waardoor hij de lane kan controleren en de waves snel kan manipuleren. Deze vaardigheid richt in de loop van de tijd AOE-schade aan, waardoor het effectief is voor zowel minionfarming als het lastigvallen van andere laners. Galio’s bedrevenheid in het snel opruimen van golven stelt hem in staat om rond te zwerven en invloed uit te oefenen in andere gebieden van de kaart, waardoor hij voordelige scenario’s voor zijn team kan creëren.

Bovendien kan Galio de rol van effectieve split pusher op zich nemen door gebruik te maken van zijn waveclear prowess en aangeboren tankiness. Zijn ultieme vaardigheid stelt hem in staat om zich snel aan te sluiten bij teamgevechten, zelfs als hij bezig is met split pushing. Zo oefent hij extra druk uit op de kaart en dwingt hij tegenstanders om proactief te reageren.

Udyr

Udyr staat bekend om zijn uitzonderlijke veelzijdigheid in build, waardoor hij verschillende rollen kan vervullen en zich kan aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen. Hij kan worden aangepast als tank, bruiser of een aantal AP-elementen bevatten, afhankelijk van de eisen van het team. Dit aanpassingsvermogen maakt hem een gewilde keuze in wedstrijden met een hoge elo, waar flexibiliteit van het grootste belang is.

Zijn dapperheid is vooral duidelijk in het begin van het spel, dankzij zijn formidabele gankingpotentieel en robuuste duelleercapaciteiten. Udyr’s verhoogde basisschade en inherente aanvalssnelheidsbonus maken hem tot een geduchte aanwezigheid in de eerste fasen van het spel, wat vroege kills en objectcontrole vergemakkelijkt. Zijn vaardigheid om vroege voordelen om te zetten in momentum in het midden van het spel is vooral waardevol in hoge elo, waar het grijpen van de controle in de vroege fases vaak het verloop van de wedstrijd dicteert.

Door Udyr als tank te bouwen, vergroot je zijn uithoudingsvermogen en duurzaamheid in gevechten. Items als Sunfire Aegis, Thornmail en Spirit Visage zorgen voor een aanzienlijke health, armor en magische weerstand, wat zijn overlevingsvermogen tijdens langdurige confrontaties vergroot. Zijn veerkracht stelt hem in staat om inkomende schade effectief te absorberen en de backline van zijn team te beschermen.

Om Udyr te beheersen, heb je vaardige mechanische vaardigheden en een goed begrip van zijn vaardigheden nodig. Spelers met een hoog elo kunnen zijn volledige potentieel benutten door zijn aanvallen nauwkeurig te timen, een optimale positie in te nemen in teamgevechten en zijn crowd control en schade-output te maximaliseren door verstandig af te wisselen tussen zijn houdingen. De fijne kneepjes van zijn kit vormen een bevredigende uitdaging voor ervaren spelers, waardoor zijn status als belonende kampioen in omgevingen met een hoge elo is verstevigd.

Ornn

Ornn ontpopt zich als een formidabele tankkeuze in hoge elo-wedstrijden van League of Legends. Hij maakt gebruik van zijn opvallende vaardigheden, robuuste laningfase en grote impact in teamgevechten.

Zijn passieve functie Living Forge stelt Ornn in staat om items direct op het slagveld te craften, waardoor hij voortdurend meer kracht krijgt zonder dat hij naar de basis hoeft terug te keren. Deze passieve eigenschap geeft ook bonuspantser en magische weerstand van zijn opgewaardeerde items, waardoor zijn veerkracht in alle fasen van het spel wordt versterkt.

Bellows Breath (W) voorziet Ornn van een schild terwijl hij aanhoudende schade toebrengt, wat hem effectieve handelsmogelijkheden en duurzaamheid in de lane geeft. In combinatie met zijn aangeboren tankvaardigheid maakt deze vaardigheid hem weerbaar tegen pogingen om hem uit de lane te verdrijven, waardoor zijn dominantie tijdens de laningfase wordt verstevigd.

Ornns dapperheid komt het best tot zijn recht in teamgevechten, waar zijn crowd control-kunsten het best tot hun recht komen. Call of the Forge God (R) en Searing Charge (E) hebben de capaciteit om meerdere tegenstanders te ontwrichten en te verplaatsen, terwijl Volcanic Rupture (Q) en Bellows Breath (W) voor extra zonering en schade zorgen. Deze veelzijdige vaardigheden maken Ornn tot een cruciale aanwinst in nauwkeurig georkestreerde teamgevechten die kenmerkend zijn voor gameplay met een hoge elo, waarin zijn beheersing van de menigte vaak bepalend is voor de uitkomst van schermutselingen.

Bovendien gaat de passieve functie van Ornn, Living Forge, verder dan persoonlijke verbetering, waardoor hij zijn eigen items en die van zijn bondgenoten kan upgraden. Deze unieke eigenschap zorgt voor extra statistieken en krachtpieken en geeft zijn team een aanzienlijk voordeel, vooral in de late game, waar opgewaardeerde items het tij van teamgevechten aanzienlijk kunnen doen keren.

Gnar

Gnars mogelijkheid om te wisselen tussen Mini Gnar en Mega Gnar zorgt voor veelzijdigheid. Mini Gnar biedt veel mobiliteit, poke en kitemogelijkheden, terwijl Mega Gnar zorgt voor tankiness, crowd control en burst damage. Dankzij deze dualiteit kan Gnar zich aanpassen aan verschillende situaties in het spel, waardoor hij een flexibele keuze is in hoge elo.

Een van de grootste sterke punten van Gnar is dat hij geen onspeelbare matchups heeft. Zijn vermogen om tussen vormen te wisselen en zijn speelstijl aan te passen maakt hem in de meeste scenario’s een veilige blinde keuze. Dit is vooral waardevol in hoog elo, waar counterpicking en draftstrategie cruciaal zijn.

In de Mega Gnar-vorm krijgt Gnar meer health, armor en magische weerstand, waardoor hij een geduchte frontliner is. Zijn Bellows Breath (W) zorgt voor extra tankiness en schade, waardoor hij schade kan opvangen en zijn backline kan beschermen. Deze duurzaamheid is cruciaal in high elo-teamgevechten, waar gecoördineerde engages en peels essentieel zijn.

Gnar effectief bespelen vereist een goed beheer van zijn Rage-balk, die bepaalt wanneer hij in Mega Gnar verandert. Spelers met een hoog level kunnen deze mechanic gebruiken om hun transformaties te timen op cruciale momenten in gevechten, zodat Gnar een maximale impact heeft. Goed Rage-management is de sleutel tot het beheersen van Gnar en het optimaal benutten van zijn dubbele vormen.

De kit van Gnar vereist een nauwkeurige mechanische uitvoering, vooral bij het landen van zijn skill shots en het beheren van zijn transformaties. Spelers met een hoog level kunnen het potentieel van Gnar maximaliseren door zijn combo’s te beheersen, zich goed te positioneren in gevechten en zijn mobiliteit te gebruiken om tegenstanders uit te spelen.

Rell

Rell ontpopt zich als een krachtige tankondersteuning in het League of Legends-roster en is opmerkelijk effectief in wedstrijden met een hoge elo dankzij haar robuuste engage, crowd control en utility-capaciteiten.

Ferromantie: Crash Down (E) is een centraal gereedschap in het arsenaal van Rell, waarmee ze in de lucht kan springen voordat ze neerstort, waardoor ze bij de landing knock-ups en verdovingseffecten kan veroorzaken. Deze vaardigheid is een betrouwbare en impactvolle initiatie, die het begin van teamgevechten en het isoleren van prioritaire doelwitten vergemakkelijkt.

Als aanvulling hierop geeft Ferromancy: Mount Up (Q) geeft Rell de kracht om naar voren te stormen, schade toe te brengen en vijanden achter zich aan te drijven, waardoor ze haar crowd control repertoire uitbreidt en vijandelijke formaties verstoort.

Aantrekken en afstoten (W) is een andere hoeksteen van de uitrusting van Rell. Hiermee creëer je een koord tussen haar en een bondgenoot. Als je dit koord activeert, worden alle vijanden die in het koord verstrikt raken, verdoofd. Deze vaardigheid biedt aanzienlijke crowd control mogelijkheden tijdens team schermutselingen, waardoor Rell meerdere tegenstanders kan immobiliseren en opportune momenten kan creëren waar haar teamgenoten van kunnen profiteren.

Rells ultieme vaardigheid Magnet Storm (R) eist de aandacht op in teamgevechten door een kracht uit te oefenen die vijanden in de buurt naar haar toe trekt, terwijl ze schade toebrengt en een aanhoudend aantrekkend effect voor een duur behoudt. Deze kracht kan vijandelijke formaties verstoren en synergetische combinaties met de vaardigheden van haar bondgenoten mogelijk maken.

Als tank vervult Rell de rol van frontliniestalk, bedreven in het absorberen van inkomende schade en het beschermen van de backline van haar team. Haar inherente duurzaamheid, in combinatie met haar vaardigheid om mensenmassa’s onder controle te houden, geeft haar de mogelijkheid om zich voor langere tijd in gevechten te verschansen, waardoor ze de aandacht van de vijand afleidt en ruimte creëert voor haar carries om te werken en effectief schade uit te delen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *