June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

7 Junglekampioenen voor hoge Elo in League of Legends in patch 14.11

  • June 4, 2024
  • 9 min read
7 Junglekampioenen voor hoge Elo in League of Legends in patch 14.11

Navigeren door de ingewikkelde jungle van League of Legends met een hoge Elo vereist een strategische selectie van champions.

Nidalee

Nidalee’s passive, Prowl, biedt een bonus aan bewegingssnelheid wanneer ze door de struiken beweegt, wat haar mobiliteit in de jungle verbetert. Met haar vaardigheid Pounce (W) kan ze over muren springen en zo snel door de jungle bewegen. Deze verhoogde mobiliteit vergemakkelijkt efficiënt bewegen tussen kampen, maakt succesvolle invasies in de vijandelijke jungle mogelijk en helpt bij het ontsnappen uit gevaarlijke situaties, waardoor ze een zeer mobiele en ongrijpbare jungler is.

Haar Bushwhack (W) vallen bieden zicht en markeren vijanden, waardoor ze echt zicht heeft en haar schade tegen hen verhoogt. Met dit hulpmiddel kan ze controle uitoefenen over kritieke delen van de kaart, de bewegingen van de vijandelijke jungler in de gaten houden en zich voorbereiden op doelen als Dragon en Baron.

Nidalee’s uitzonderlijke mobiliteit en burst damage maken haar een formidabele ganker in het begin van de game. Haar Javelin Toss (Q) richt aanzienlijke schade aan van een afstand, terwijl haar mogelijkheid om over te schakelen naar de Cougar-vorm voor extra gap-closing en schadepotentieel zorgt met Takedown (Q) en Pounce (W). Deze agressie in het begin van de game stelt Nidalee in staat om in lanes te komen en al vroeg kills te scoren, waarmee ze het verloop van de wedstrijd bepaalt.

Nidalee staat bekend om haar hoge vaardigheidsplafond en vereist een precieze mechanische uitvoering en strategische besluitvorming. Het beheersen van haar combo’s, nauwkeurige Javelin Toss (Q)-landingen en efficiënt gebruik van haar mobiliteit zijn essentieel om haar volledige potentieel te benutten.

Spelers met een hoog elo die tijd investeren in het beheersen van Nidalee, kunnen haar bekwaamheid gebruiken om wedstrijden te domineren en impactvolle plays uit te voeren.

Viego

Viego blinkt uit in het uitdelen van consistente schade in de loop van de tijd met zijn vaardigheden, met name Blade of the Ruined King (Q) en Heartbreaker (R). Met zijn passive, Sovereign’s Domination, kan hij vijandelijke champions bezitten en hun vaardigheden gebruiken, waardoor zijn schadepotentieel nog groter wordt. Deze consistente schade maakt hem een bedreiging in zowel schermutselingen als teamgevechten.

Hij blinkt uit in het uitdelen van consistente schade in de loop van de tijd met zijn vaardigheden, met name Blade of the Ruined King (Q) en Heartbreaker (R). Met zijn passive, Sovereign’s Domination, kan hij vijandelijke champions bezitten en hun vaardigheden gebruiken, waardoor zijn schadepotentieel nog groter wordt. Deze consistente schade maakt hem een bedreiging in zowel schermutselingen als teamgevechten.

Met zijn passieve functie Sovereign’s Domination kan Viego vijandelijke kampioenen die hij onlangs heeft gedood, bezitten en zo toegang krijgen tot hun vaardigheden en voorwerpen. Deze unieke mechanic geeft Viego een enorme veelzijdigheid, waardoor hij zich kan aanpassen aan verschillende situaties en teamsamenstellingen. De mogelijkheid om vijandelijke vaardigheden te gebruiken kan het tij van gevechten keren en onverwachte voordelen creëren.

De effectiviteit van Viego hangt ook af van strategische beslissingen, zoals weten wanneer je in of uit moet schakelen, cooldowns beheren en je positionering in gevechten. Spelers met een hoge elo kunnen hun spelkennis gebruiken om voordelen te creëren en wedstrijden te winnen.

Karthus

Karthus heeft een van de snelste en meest effectieve jungle clears in het spel, dankzij zijn Lay Waste (Q) en Defile (E) vaardigheden. Dankzij deze vaardigheid kan hij een hoog farm- en ervaringsniveau behouden en de vijandelijke jungler consequent voorbijstreven. Karthus’ vermogen om kampen snel op te ruimen stelt hem in staat prioriteit te geven aan farmen en schalen, een cruciaal aspect van zijn impact in de late game.

Naast junglekampen blinkt Karthus uit in het snel opruimen van waves en het overnemen van junglekampen van de vijandelijke kant, waardoor zijn farmpotentieel aanzienlijk wordt vergroot. Deze snelle accumulatie van goud en ervaring versterkt zijn schaal en schade-output in de loop van de tijd.

In teamgevechten vereist Karthus’ aanwezigheid zorgvuldige aandacht van het andere team vanwege zijn formidabele schade-output en strategische positionering. Zijn Wall of Pain (W) veroorzaakt niet alleen een vertraging, maar vermindert ook de magische weerstand van de vijand, waardoor zijn schadepotentieel en zoneringsmogelijkheden toenemen. Deze druk kan de cohesie van het vijandelijke team verstoren en kansen creëren voor Karthus’ bondgenoten om uit te buiten.

Karthus kan uitzonderlijk goed schalen in de late game door zijn hoge AP-ratio (ability power) en zijn wereldwijde aanwezigheid met Requiem (R). Naarmate de wedstrijden vorderen, ontwikkelt Karthus zich tot een substantiële bedreiging die meerdere vijanden tegelijk aanzienlijke schade kan toebrengen. Dit vermogen om te evolueren tot een krachtpatser in de late game maakt hem een begeerde keuze in hoge elo, waar wedstrijden zich vaak uitstrekken tot in de latere stadia.

Rek’Sai

Rek’Sai blinkt uit in het vroege spel met haar krachtige gankingpotentieel. Haar Unburrow (W) zorgt voor een betrouwbare knock-up, waardoor haar ganks zeer effectief zijn en ze vroege kills en objectives veilig kan stellen. Deze druk in het vroege spel kan de toon zetten voor de rest van het spel en haar team een aanzienlijk voordeel geven.

Ze heeft een snelle en efficiënte jungle clearance dankzij haar Queen’s Wrath (Q) en Fury of the Xer’Sai (Passive), die voor veel schade en sustain zorgen. Hierdoor kan ze een hoog tempo aanhouden in de jungle, kampen snel opruimen en effectief naar gank of counter-jungle bewegen.

Rek’Sai’s Burrow (W) en Tunnel (E) vaardigheden geven haar uitzonderlijke mobiliteit en kaartcontrole. Ze kan een netwerk van tunnels maken over de hele kaart, waardoor ze snel tussen objectives kan kruipen en vanuit onverwachte hoeken lanes kan ganken. Deze mobiliteit maakt haar een constante bedreiging en moeilijk te volgen voor het vijandelijke team.

Als Rek’Sai zich ingraaft, krijgt ze Tremor Sense, waarmee ze de locatie van bewegende vijanden in de buurt kan bepalen. Deze vaardigheid levert waardevolle informatie op en stelt haar in staat vijandelijke bewegingen te volgen, hinderlagen op te zetten en potentiële bedreigingen te ontwijken. Spelers met een hoge elo kunnen dit zichtvoordeel gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen en de kaart effectief te controleren.

Skarner

Skarner kan snel en efficiënt de jungle leegmaken dankzij zijn vaardigheden zoals Crystal Venom (Q) en Exoskeleton (Passive). Zijn passive geeft hem bovendien sustain, waardoor hij zijn gezondheid kan behouden terwijl hij kampen opruimt en vaak ganks uitvoert. Dankzij deze snelle clear-snelheid kan Skarner een hoog tempo aanhouden in de jungle en prioriteit geven aan ganken en invallen.

Zijn ultimate, Impale (R), is een cruciale ability waarmee hij vijanden naar zich toe kan trekken, schade kan toebrengen en ze kan onderdrukken. Deze vaardigheid is zeer effectief in teamgevechten en stelt Skarner in staat om prioritaire doelwitten te isoleren en neer te halen terwijl hij crowd control en schade van andere tegenstanders ontwijkt. Zijn vermogen om mensenmassa’s onder controle te houden en zijn ontwrichtende capaciteiten hebben de potentie om het momentum van teamgevechten te veranderen, waardoor er openingen ontstaan waar zijn team van kan profiteren.

Hoewel Skarner een relatief eenvoudige uitrusting heeft, vereist het beheersen van hem vaardige mechanische vaardigheden en een goed begrip van zijn vaardigheden. Spelers met een hoge elo kunnen de effectiviteit van Skarner optimaliseren door zijn vaardigheden nauwkeurig te timen, strategisch te positioneren in gevechten en zijn schade te maximaliseren door zijn combo’s nauwkeurig te gebruiken. Zijn hoge vaardigheidsplafond maakt hem een bevredigende kampioenskeuze voor ervaren spelers.

Kindred

Met Kindreds passieve Mark of the Kindred kan ze vijandelijke kampioenen en junglekampen markeren, waardoor ze stacks krijgt die haar aanvalsbereik, aanvalssnelheid en schade vergroten. Deze schaalbaarheid maakt Kindred een geduchte bedreiging in de late game, omdat ze met elke stack krachtiger wordt. Spelers met een hoge elo kunnen deze schaling gebruiken om wedstrijden te dragen, vooral in lange wedstrijden waarin Kindred veel stacks kan verzamelen.

Kindred heeft een sterke early game presence dankzij haar vermogen om effectief te ganken en vroege kills veilig te stellen. Haar Dance of Arrows (Q) zorgt voor mobiliteit en schade, terwijl Wolf’s Frenzy (W) en Mounting Dread (E) extra schade en crowd control bieden. Met deze druk in het begin van het spel kan Kindred lanes beïnvloeden en objectives veiligstellen, waarmee ze de toon zet voor de rest van het spel.

Met Kindreds ultieme vaardigheid Lamb’s Respite (R) creëer je een zone waarin een paar seconden lang geen eenheden kunnen sterven, wat een krachtig hulpmiddel is voor zowel offensieve als defensieve acties. Deze vaardigheid kan bondgenoten redden van dodelijke schade, het tij van gevechten keren en doelen zoals Dragon en Baron veiligstellen. Het nut van Lamb’s Respite (R) maakt Kindred tot een waardevolle aanwinst in high elo, waar gecoördineerde plays en clutch saves de uitkomst van wedstrijden kunnen bepalen.

Taliyah

Taliyahs passieve Rock Surfing geeft haar meer bewegingssnelheid in de buurt van muren, zodat ze snel en efficiënt door de kaart kan bewegen. Deze mobiliteit is essentieel voor activiteiten als ganking, counter-jungling en het bewegen tussen objectives. In een hoog elo-spel kunnen ervaren spelers profiteren van deze mobiliteit om een verhoogde aanwezigheid op de kaart te behouden en effectief druk uit te oefenen.

Haar ultieme vaardigheid, Weaver’s Wall, geeft haar uitzonderlijke controle over de kaart doordat ze een lange barrière kan opwerpen die vijandelijke bewegingen kan belemmeren, ontsnappingsroutes kan afsnijden en doelen kan isoleren. Deze vaardigheid is vooral belangrijk voor het veiligstellen van doelen, het uitlokken van gevechten en het beheersen van cruciale delen van de kaart. De strategische inzet van Weaver’s Wall kan het verloop van gevechten en doelen in wedstrijden met een hoog elo beslissend veranderen.

Taliyah heeft een krachtig gankingpotentieel in het begin van de game dankzij haar crowd control en burst damage-mogelijkheden. Met de combinatie van haar vaardigheden Seismic Shove (W) en Unraveled Earth (E) kan ze vijanden verplaatsen en schade toebrengen, waardoor haar ganks veel impact hebben. Deze aanwezigheid in de vroege game stelt Taliyah in staat om lanes te beïnvloeden en vroege kills te scoren, waardoor het momentum voor de rest van de wedstrijd ontstaat.

Als je een aantal assassins in een hoge elo wilt proberen, kun je hier onze gids bekijken:

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *