May 29, 2024
eSports eSports Nieuws

ALGS 2022 Wereldkampioen Sharky maakt zijn comeback bij Apex Legends na vertrek DarkZero

  • April 12, 2024
  • 2 min read
ALGS 2022 Wereldkampioen Sharky maakt zijn comeback bij Apex Legends na vertrek DarkZero

ALGS Split One 2024 ziet de terugkeer van een bekend gezicht – ALGS Championship winnaar Rick “Sharky” Wirth.

De Russische esportsgrootmacht Virtus.pro, bekend om zijn historische successen in games als Counter-Strike en Dota 2, maakt na een onderbreking van vier jaar zijn rentree in de competitieve Apex Legends-wereld na de overname van Sharky’s Team Burger.

Sharky, bekend om zijn indrukwekkende vaardigheden en strategisch leiderschap, verliet DarkZero na een teleurstellende prestatie in de ALGS Split One 2023 playoffs.

VP nam voor het laatst deel aan Apex Legends in 2020.

grootatleet.nl

Hij nam een pauze uit de professionele competitie en zei dat hij geen plezier en passie meer had voor het spel.

Het Australische team waar Sharky deel van uitmaakte, domineerde de APAC South Pro League en ALGS Split Two in 2022.

Het trio, dat ook bestond uit Noyan “Genburten” Ozkose en Rhys “IGL Zer0” Perry, won het ALGS 2022 Wereldkampioenschap onder de vlag van DarkZero.

De wedstrijd om naar te kijken

Virtus.pro zet zich opnieuw in voor Apex Legends en noemt de sterke steun van Electronic Arts als een belangrijke factor in hun beslissing om opnieuw deel te nemen.

Begin 2024 vormde Sharky samen met zijn voormalige Reignite-teamgenoten Dylan “Prycyy” Price en Isaac “Wey” Gorial Team Burger en verzekerde zich van een plek in de ALGS Split One play-offs onder de vlag van Virtus.pro.

De laatste poging van de organisatie in competitieve Apex Legends kwam in 2020, met een Europees roster dat zich kwalificeerde voor de ALGS Major One play-offs, maar nooit de kans kreeg om mee te doen vanwege de COVID-19 pandemie.

Tijdens de ALGS Split One playoffs zullen Virtus.pro en DarkZero, twee opmerkelijke teams met een gedeelde geschiedenis, een intense competitie tegen elkaar aangaan. Deze rivaliteit komt voort uit het feit dat Sharky, die nu voor Virtus.pro speelt, ooit een gewaardeerd lid van DarkZero’s roster was.

Met zijn terugkeer naar het competitieve Apex Legends onder Virtus.pro, zal Sharky proberen zijn vergane glorie te heroveren en mogelijk zijn nieuwe team naar de top van de wereldranglijst te leiden.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *