April 23, 2024
eSports eSports Nieuws

Ally financial en Rocket League esports: Sponsoring uitbreiden voor kansen voor vrouwen

  • March 29, 2024
  • 3 min read
Ally financial en Rocket League esports: Sponsoring uitbreiden voor kansen voor vrouwen

De financiële gigant Ally Financial breidt zijn samenwerking met Rocket League Esports uit, een stap die prioriteit geeft aan het creëren van meer kansen voor vrouwelijke gamers. Deze spannende samenwerking betekent Ally’s voortdurende toewijding aan gendergelijkheid in esports en daarbuiten.

Het uitgebreide partnerschap zorgt voor drie toernooien voor alleen vrouwen en een hoofdtoernooi voor vrouwen in het kalenderjaar 2024. Met een totale prijzenpot van $75.000 zullen deze driemaandelijkse competities de beste vrouwelijke Rocket League-teams in Noord-Amerika en Europa bekronen, zodat opkomende sterren een platform krijgen om te schitteren.

Dit initiatief bouwt voort op Ally’s streven naar gelijke vertegenwoordiging in de sport. Het houdt vast aan de belofte van 2022 om een 50/50 mediaspreiding te bereiken tussen atletiek voor mannen en vrouwen, inclusief esports. Specifieke toernooidata en -indelingen zijn beschikbaar op de Star Chasers Showdown-website.

We hebben een aantal spannende plannen voor 2024 als we ons sponsorschap met Ally willen verdiepen door ons verder te richten op het bieden van een platform voor vrouwen om uit te blinken in esports en gaming.

Alexander Lewin, SVP voor commerciële inkomsten bij BLAST

Een primeur voor Ally, een zegen voor vrouwen in esports

Ally’s eerste stap in esports-sponsoring kwam in februari 2023 met Rocket League. Nu gaat de uitgebreide samenwerking een stap verder. Ally wordt hoofdsponsor van de Star Chasers Showdown-serie, waarbij hun merk prominent aanwezig is in de Noord-Amerikaanse en Europese Open Qualifiers. Fans kunnen ook regelmatig giveaways verwachten van in-game Rocket League-items, om de spanning nog verder op te voeren.

Bridget Sponsky, Ally’s Executive Director of Brand and Sponsorship Marketing, benadrukte het belang van het onderhouden van relaties met vrouwelijke gamers. Dit wordt weerspiegeld in de focus van de samenwerking op het creëren van speciale toernooien voor vrouwen.

Rocket League: Een perfect platform voor esports

Deze samenwerking gaat niet alleen over Ally’s betrokkenheid bij esports; het is ook een bewijs van de populariteit en het potentieel van Rocket League. Deze unieke game combineert voetbal met raketauto’s en creëert zo een spannende en snelle ervaring die zich perfect vertaalt naar de competitieve esports-scene.

De Rocket League Championship Series (RLCS) is het hoogtepunt van de professionele Rocket League. Het RLCS-seizoen bestaat uit twee grote LAN-evenementen met als hoogtepunt het wereldkampioenschap. Met een duizelingwekkende prijzenpot van 4,3 miljoen dollar biedt de RLCS een wereldwijd podium voor ‘s werelds beste Rocket League-spelers om hun vaardigheden te laten zien.

De recente terugkeer van RLCS naar Londen onderstreept het groeiende belang van de game in het esports-landschap. Dit evenement bevestigt het Verenigd Koninkrijk als een belangrijke bestemming voor competitieve gametoernooien en biedt fans de kans om getuige te zijn van Rocket League-actie van topniveau en om blijvende herinneringen te creëren.

Fans kijken reikhalzend uit naar de komende toernooien en kunnen rekenen op felle competitie, uitzonderlijke vaardigheidsvertoningen en onvergetelijke momenten op verschillende locaties. Deze samenwerking tussen Ally Financial en Rocket League Esports is een win-winsituatie voor beide partijen. Het bevordert de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in games en zorgt er tegelijkertijd voor dat Rocket League nog meer in de schijnwerpers van esports komt te staan.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *