May 29, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

Aurora en XG blinken uit in PGL Wallachia Dota 2 Kampioenschap

  • May 14, 2024
  • 4 min read
Aurora en XG blinken uit in PGL Wallachia Dota 2 Kampioenschap

Het PGL Wallachia Seizoen 1, een Dota 2-toernooi met hoge inzet, is met een knal van start gegaan nu teams van over de hele wereld strijden om een deel van de prijzenpot van $1 miljoen. Het evenement, dat loopt van 10 tot 19 mei 2024 in Boekarest, Roemenië, heeft 16 topteams die het uitvechten in een Zwitsers systeem groepsfase gevolgd door een play-off met dubbele eliminatie.

Dominante prestaties van Aurora en Xtreme Gaming

Aurora en Xtreme Gaming hebben zich ontpopt als de vroege koplopers, met elk een 2-0 record na de eerste wedstrijden. Aurora toonde hun bekwaamheid door BetBoom Team te verslaan met een wedstrijdduur van respectievelijk 48 en 52 minuten. Artem ‘lorenof’ Melnick van Aurora was bijzonder indrukwekkend met 25 kills, vijf deaths en 31 assists in de twee wedstrijden.

Aan de andere kant maakte Xtreme Gaming ook een sterk statement door Team Liquid snel te verslaan in hun wedstrijden, die respectievelijk 37 en 41 minuten duurden. Guo ‘Xm’ Hongcheng en Zhao ‘XinQ’ Zixing waren de uitblinkers voor Xtreme Gaming, waarbij Hongcheng alleen al in de tweede game 16 kills en 14 assists scoorde.

Andere opmerkelijke wedstrijden en teamprestaties

Het toernooi heeft ook zijn portie competitieve geest van andere teams gezien. Team Falcons en Gaimin Gladiators boekten elk een 2-1 overwinning tegen hun tegenstanders, wat een intrigerend scenario opleverde voor de komende wedstrijden. Ondertussen wisten BOOM Esports en MOUZ in de onderste regionen te revancheren met 2-0 overwinningen, waardoor hun hoop in het toernooi levend bleef.

Komende wedstrijden met hoge inzet

Naarmate de groepsfase vordert, wordt het steeds spannender, vooral voor de komende clash tussen Aurora en Xtreme Gaming, die een hoogtepunt van het toernooi belooft te worden. Beide teams hebben een sterke vorm laten zien en zullen op zoek zijn naar een toppositie in de play-offs.

Daarnaast zal de wedstrijd tussen Gaimin Gladiators en Team Falcons naar verwachting fel worden betwist, waarbij beide teams hun perfecte record willen behouden.

verdeling prijzenpot

Er staat veel op het spel: het winnende team ontvangt $300.000, terwijl de runner-up $175.000 mee naar huis neemt. De verdeling van de prijzen zorgt voor een competitieve intensiteit gedurende het hele toernooi, waarbij zelfs de teams die op de 15e en 16e plaats eindigen elk $10.000 ontvangen.

Waar kun je kijken?

Fans kunnen alle actie live volgen op PGL’s officiële YouTube-, Twitch- en Kick-kanalen, zodat ze niets missen van de high-octane Dota 2 gameplay.

Terwijl PGL Wallachia Seizoen 1 verder gaat, kijkt de Dota 2-community vol spanning toe hoe de beste teams ter wereld het tegen elkaar opnemen in wat een spannend toernooi lijkt te worden.


Aurora

Het Dota 2-team van Aurora Gaming is een competitief esportsteam onder de Servische esportorganisatie Aurora, momenteel gevestigd in Maleisië. Het team werd gevormd door het tekenen van het voormalige rooster van Talon Esports, met onder andere opmerkelijke spelers als Nuengnara “23savage” Teeramahanon, Anucha “Jabz” Jirawong, Worawit “Q” Mekchai en Chan “Oli” Chon Kien. Armel Paul “Armel” Tabios voegde zich bij het team als midlaner en verving Rafli “Mikoto” Fathur Rahman.

Het team heeft deelgenomen aan verschillende grote toernooien en behaalde opmerkelijke klasseringen zoals een derde plaats bij de Lima Major 2023 en een vierde plaats bij DreamLeague Season 20. Ze hebben ook een derde plaats behaald bij de Lima Major 2023 en een vierde plaats bij DreamLeague Season 20. Ze behaalden ook een derde plaats op Riyadh Masters 2023, waarmee ze een belangrijke prijs verdienden. Onlangs nam het team deel aan de gesloten kwalificatietoernooien voor DreamLeague Seizoen 22 en ESL One Kuala Lumpur 2023 en liet sterke prestaties zien.

De Dota 2-divisie van Aurora Gaming staat bekend om zijn strategische gameplay en heeft een groeiende schare fans in de regio Zuidoost-Azië. Het team wordt gecoacht door Lee “SunBhie” Jeong-jae en hun huidige captain is Anucha “Jabz” Jirawong.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *