May 29, 2024
Dota 2 Nieuws Dota 2

Beastcoast heeft hun terugkeer in Dota 2 aangekondigd

  • January 31, 2024
  • 3 min read
Beastcoast heeft hun terugkeer in Dota 2 aangekondigd

Na een onderbreking van drie maanden heeft Beastcoast, de bekende esports-organisatie, een triomfantelijke terugkeer naar de Dota 2-arena aangekondigd. De organisatie kondigde hun terugkeer aan op 26 januari 2024, met een volledig Peruaanse line-up die klaar is om terug te keren in de competitieve strijd.

Het nieuwe team bestaat uit Yheremi “payk” Paucar Arroyo, Luis “Lumpy” Villarreal Yausin, Pablo “Vitaly” Angulo, Joel “MoOz” Ozambela en Anthony “Gardick” López.

Het team, met spelers in de leeftijd van 18 tot 26 jaar, biedt een unieke mix van ervaring en jeugd in de regio.

Voordat ze zich bij Beastcoast aansloten, deed het team in januari 2024 mee onder de naam “Bulls”. Ze maakten een sterke indruk door de open kwalificatiewedstrijd voor BetBoom Dacha Dubai te winnen, hoewel ze op de vijfde plaats eindigden na verlies tegen BOOM Esports.

Fans herkennen misschien teamcaptain en support Gardick, die een Hokori-team leidde dat in 2021 de play-offs van The International haalde. MoOz is ook een bekend gezicht, die terugkeert naar Beastcoast na een stint met de organisatie in 2019 en 2020.

Ondanks de eerste tekenen van sterk spel, heeft het nieuwe team een belangrijke erfenis hoog te houden. Beastcoast had een stellaire reeks in 2021 en 2022, waarbij het team onder leiding van Héctor “K1” Rodríguez en Jean Pierre “Chris Luck” Salazar de beste Zuid-Amerikaanse prestatie neerzette op The International 2022.

Het laatste tijdperk eindigde echter in een neerwaartse spiraal na verschillende roosterwijzigingen, waardoor de ploeg werd ontslagen na een slechte finish op TI12. Na hun geweldige prestatie op TI11, waar ze 7e werden, kon het team die sterke reeks het jaar daarop niet herhalen. Toch hebben ze een plekje in ieders hart verdiend met hun dappere, agressieve en chaotische stijl.

Beastcoast is klaar om zijn eerste optreden te maken op de Games of the Future 2024 voordat ze het opnemen tegen Qhali in de ESL One Birmingham 2024 SA gesloten kwalificatiewedstrijd. Met een felbegeerde plek in de eerste EPT Major van 2024 op het spel, staat de druk op de ketel voor Beastcoast om te bewijzen dat hun nieuwe roster de erfenis kan voortzetten.

De terugkeer van Beastcoast in de Dota 2-scene markeert een belangrijk moment voor de organisatie, die haar toewijding aan Zuid-Amerikaans Dota opnieuw bevestigt met een opgefrist, jeugdig team dat het gewicht van een illustere erfenis draagt. Alleen de tijd zal leren of ze in de schoenen van hun voorgangers kunnen lopen en of ze dat onorthodoxe team kunnen zijn dat ze ooit waren.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *