May 29, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste ADC-kampioenen voor beginners in League of Legends

  • May 14, 2024
  • 11 min read
Beste ADC-kampioenen voor beginners in League of Legends

Je storten in de rol van ADC in League of Legends is een spannende en uitdagende reis. Een van de belangrijkste stappen op dit pad is het kiezen van de juiste champion, omdat je keuze je succes en leercurve aanzienlijk kan beïnvloeden.

Net zo belangrijk is het om de bredere spelcontext te begrijpen. Als ADC is je positie cruciaal en moet je je bewust zijn van je omgeving, inclusief vijandelijke bedreigingen en kansen om doelen te bereiken.

Houd bij het kiezen van een ADC-kampioen rekening met factoren als bereik, schade, mobiliteit, crowd control en nut. Sommige kampioenen zijn rechttoe rechtaan en vertrouwen op basisaanvallen en consistente schade, terwijl andere kampioenen een complexer begrip van vaardigheidscombinaties en positionering vereisen.

Sivir

Tijdens de laningfase moet Sivir zich richten op farming en haar Q gebruiken om tegenstanders van een veilige afstand te porren. Met haar W kan ze snel waves leegmaken, waardoor ze de lane effectief kan pushen en mogelijk kan zwerven of objectieven zoals draken kan helpen veiligstellen.

In teamgevechten blinkt Sivir uit in het uitdelen van aanhoudende schade vanaf de backline. Met haar W kunnen haar aanvallen meerdere doelen raken, wat zeer effectief is tegen gegroepeerde vijanden. Haar ultimate kan worden gebruikt om gevechten te beginnen of om haar team uit het gevecht te halen als het gevecht ongunstig wordt.

Als je leert om haar E goed te timen tegen vijandelijke abilities, kun je Sivirs overlevingskracht en effectiviteit in de lane drastisch vergroten. Het is cruciaal voor het blokkeren van belangrijke vijandelijke spreuken zoals stuns of hooks.

Zoals bij alle ADC’s is positionering de sleutel. Blijf achter de frontlinie van je team en gebruik je passive en ultimate om je snel te herpositioneren als je bedreigd wordt.

Hoewel Boomerang Blade een krachtig middel is om te porren, verbruikt het veel mana. Gebruik het verstandig om ervoor te zorgen dat je genoeg mana hebt voor andere vaardigheden, vooral je E.

Activeer Ricochet als je meerdere doelwitten kunt raken, zoals wanneer vijandelijke champions in de buurt van hun minion wave zijn, om je damage output te maximaliseren.

Sivir’s vermogen om snel lanes te pushen, gecombineerd met haar nut in teamgevechten, maakt haar een waardevolle en relatief makkelijk te leren ADC voor beginners.

Seraphine

Seraphine, voornamelijk bekend als support of mid-lane mage in League of Legends, kan ook in de ADC rol worden gespeeld, vooral in samenstellingen die profiteren van haar utility, crowd control en sustained damage output.

In de bot lane moet Seraphine zich richten op het gebruik van haar vaardigheden om de lane te controleren en tegenstanders lastig te vallen. Haar Q zorgt voor goede poke, terwijl haar E gebruikt kan worden om tegenstanders te vertragen of te rooten, waardoor het makkelijker wordt om vervolgaanvallen te doen of te ontsnappen aan ganks. Haar W biedt sustain en bescherming, waardoor zij en haar support in de lane aanwezig kunnen blijven.

Tijdens teamgevechten blijft Seraphine in de achterhoede en gebruikt ze haar vaardigheden om haar team te ondersteunen en het slagveld te controleren. Haar ultimate, Encore, kan een game-changer zijn, dus zoek naar mogelijkheden om meerdere vijanden te raken of gebruik bondgenoten om het bereik te vergroten. Haar E is cruciaal om vijandelijke bewegingen te controleren en haar W zorgt voor essentiële heling en schilden.

Let goed op je passieve. Als je je vaardigheden timet om het echo-effect te maximaliseren, kun je je effectiviteit in de lane en in teamgevechten aanzienlijk verbeteren. Omdat Seraphine geen mobiliteit heeft, is positionering cruciaal. Blijf achter je team en gebruik je bereik in je voordeel.

Als je andere Enchanters wilt proberen, bekijk dan hier onze gedetailleerde gids:

Varus

Tijdens de laningfase moet Varus zich richten op farming terwijl hij zijn Q gebruikt om tegenstanders van een afstand lastig te vallen. Als je goed omgaat met de passieve stacks van zijn W op minions en champions, kun je krachtige trades maken door zijn E of Q te gebruiken om de stacks te laten ontploffen voor aanzienlijke schade.

In teamgevechten kan Varus zijn ultimate gebruiken om vijandelijke aanvallen te starten of te counteren. Positionering is cruciaal omdat Varus geen mobiliteit heeft. Hij moet in de achterhoede blijven en zijn Q en E gebruiken om schade uit te delen terwijl hij zoekt naar mogelijkheden om zijn ultimate effectief te gebruiken.

De effectiviteit van Varus hangt grotendeels af van je vermogen om Piercing Arrow te laten landen. Oefen het opladen en richten van de Q om de schade ervan te maximaliseren.

Let op Blight-stacks van je W op vijanden. Als je deze stacks op het juiste moment laat ontploffen met je Q of E, kan dat het tij van een gevecht keren.

Gebruik Chain of Corruption verstandig. Het kan dienen als een krachtig middel om in te grijpen, uit te schakelen of het tempo van teamgevechten te controleren. Probeer belangrijke doelwitten te raken, vooral degenen die gegroepeerd zijn om de verspreiding te maximaliseren.

Wees je altijd bewust van je positie. Het gebrek aan ontsnappingsmogelijkheden van Varus maakt hem kwetsbaar voor ganks en vijandelijke duikers. Blijf in de buurt van je team en achter je frontlinie.

Varus’ mix van fysieke en magische schade, samen met zijn krachtige crowd control-vaardigheden, maken hem een formidabele ADC voor beginners, terwijl hij flexibel is in termen van buildpaden. Je kunt hem bouwen als een standaard Marksman of als een Assassin om de schade van zijn pokervaardigheden te maximaliseren.

Caitlyn

Caitlyn blinkt uit in de laningfase door haar superieure bereik en pokermogelijkheden. Ze moet haar bereik gebruiken om tegenstanders lastig te vallen en veilig te farmen. Door vallen (W) rond belangrijke choke points of onder de vijandelijke turret te zetten, kun je tegenstanders verrassen en makkelijke Headshots maken.

In teamgevechten moet Caitlyn zich aan de achterkant van haar team opstellen en haar bereik gebruiken om veilig schade uit te delen. Haar vallen kunnen strategisch worden geplaatst om vijanden uit te sluiten of op te vangen, en haar net (E) moet worden gebruikt om afstand te houden van bedreigingen. Haar ultimate kan aan het begin of einde van gevechten worden gebruikt om belangrijke of kampioenen met een lage gezondheid aan te vallen.

Leer vallen te plaatsen op locaties waar vijanden waarschijnlijk lopen, zoals in struiken, smalle junglepaadjes of onder hun toren. Dit kan kills veroorzaken of vijanden dwingen om langere, minder optimale paden te nemen.

Gebruik de passieve functie van Caitlyn effectief door je te positioneren in struiken of in de buurt van ingesloten doelwitten om de schade van Headshots te maximaliseren.

Oefen kiting, waarbij je tussen elke auto-aanval door beweegt om afstand te houden van vijanden. Caitlyns E kan een cruciaal hulpmiddel zijn bij het kiten, omdat het haar terugslaat en tegelijkertijd de achtervolger vertraagt.

Gebruik je ultieme aanval verstandig. Je kunt het het beste gebruiken op doelwitten die buiten bereik zijn of om ontsnapte vijanden af te maken. Pas op voor vijandelijke champions die het kunnen blokkeren.

Caitlyns lange bereik en haar valmechanisme maken haar een uitstekende ADC voor beginners. Ze biedt een mix van veiligheid, controle en een hoog schadepotentieel.

Ashe

Tijdens de laningfase moet Ashe zich richten op farming en haar W gebruiken om tegenstanders lastig te vallen. Haar passive maakt het makkelijk om vijanden te kite en het tempo van de lane te controleren.

Goed gebruik van haar E kan cruciaal zicht bieden om vijandelijke ganks te vermijden en objectives veilig te stellen.

In teamgevechten is het de rol van Ashe om in de backline te blijven en consistente schade uit te delen. Haar Q moet worden geactiveerd als je veilig auto-aanvalt om de schade te maximaliseren. Haar R kan worden gebruikt om belangrijke doelwitten uit te schakelen of om zichzelf en haar teamgenoten te beschermen.

Oefen het kiten met Ashe’s passieve slow. Beweeg tussen elke auto-aanval om de afstand tot bedreigingen te maximaliseren terwijl je schade blijft toebrengen. Gebruik Hawkshot (E) strategisch om zicht te krijgen op belangrijke gebieden, met name de vijandelijke jungle en doelen zoals Dragon en Baron Nashor.

Richt de Enchanted Crystal Arrow zorgvuldig en houd zowel rekening met de afstand die hij moet afleggen als met de beweging van potentiële doelwitten. Het kan een spelveranderend hulpmiddel zijn als je het goed gebruikt.

Neem altijd een positie in waar je veilig schade kunt toebrengen. Ashe is niet mobiel, dus positionering is cruciaal om te voorkomen dat je wordt gepakt door vijandelijke duikers of huurmoordenaars.

Ashe’s nut en eenvoudige kit maken haar een ideale ADC voor beginners. Ze leert fundamentele vaardigheden zoals positionering, kiten en kaartbewustzijn.

Karthus

Karthus, traditioneel bekend als een mid-lane mage in League of Legends, wordt af en toe gespeeld in de ADC rol, vooral in samenstellingen die magic damage en area-of-effect (AoE) mogelijkheden bevoordelen. Hoewel het geen conventionele ADC is, richt Karthus zich in de bot lane op het inzetten van zijn high damage spells in plaats van auto-attacks en biedt hij een unieke speelstijl die draait om spell casting en strategische positionering.

In de bot lane moet Karthus zich richten op het gebruik van zijn Q om te farmen en tegenstanders lastig te vallen. Een goede positionering is cruciaal om vijandelijke aanvallen te ontwijken en het effect van Lay Waste te maximaliseren, vooral om vijanden met geïsoleerde schade te raken. Zijn W kan helpen om de bewegingen van vijanden te controleren, waardoor het makkelijker wordt om Q’s te landen of te ontsnappen aan ganks.

Tijdens teamgevechten is het de rol van Karthus om zoveel mogelijk schade aan te richten met zijn AoE-vaardigheden. Positionering is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij continu schade kan toebrengen aan vijanden met zijn E terwijl hij veilig blijft. Als hij dood is, kan hij met zijn passive spreuken uitspreken zonder manakosten, waardoor hij een aanhoudende bedreiging vormt, zelfs als hij gefocust is.

Succes met Karthus hangt sterk af van het nauwkeurig landen van Qs. Oefen het richten en timen van de detonatie, vooral gericht op het raken van vijanden als ze geïsoleerd zijn voor dubbele schade.

Blijf achteraan in teamgevechten en gebruik je E om schade toe te brengen en je Q om specifieke vijanden aan te vallen. Vergeet niet dat je passive je in staat stelt om door te vechten, zelfs als je sterft. Zorg dus dat je op een plek staat waar je je effectiviteit na je dood kunt maximaliseren.

Ziggs

In de bot lane moet Ziggs zich richten op het gebruik van zijn Q om tegenstanders lastig te vallen en veilig van een afstand te farmen. Zijn E kan defensief worden gebruikt om vijandelijke aanvallen af te schrikken of offensief om vijanden in de val te lokken voor een vervolgaanval. Ziggs blinkt uit in het snel pushen van lanes met zijn AoE-vaardigheden, waardoor hij de vijandelijke turret constant onder druk kan zetten.

Tijdens teamgevechten moet Ziggs zich veilig achteraan opstellen en zijn langeafstandsvaardigheden gebruiken om schade uit te delen zonder zichzelf in gevaar te brengen. Zijn W kan worden gebruikt om zichzelf af te spelen of om van positie te veranderen, terwijl zijn ultimate op groepen vijanden moet worden gericht om de impact te maximaliseren.

Als je de juiste hoeken en timing voor Bouncing Bomb (Q) leert, kun je de effectiviteit van je poke in de lane aanzienlijk vergroten. Gebruik Satchel Charge (W) strategisch om turrets veilig te stellen. Vergeet niet dat het torentjes onder een bepaalde gezondheidsdrempel kan uitschakelen, dus let goed op de gezondheidsbalk van het torentje.

Gebruik Hexplosive Minefield (E) om de ruimte in teamgevechten te controleren of om jezelf en je team te beschermen tegen vijandelijke opmars.

Bewaar Mega Inferno Bomb (R) voor belangrijke momenten in teamgevechten, om grote golven minions op te ruimen of om vluchtende vijanden af te maken. Het globale bereik geeft je aanwezigheid over de hele kaart.

Ziggs in de ADC-rol spelen biedt een unieke benadering van de bot lane, waarbij de nadruk ligt op ability-based intimidatie en belegeringstactieken in plaats van traditionele auto-aanvallen.

Gebruik je ultimate verstandig. Het kan een krachtig hulpmiddel zijn om in te grijpen, uit te schakelen of kills veilig te stellen. Probeer zoveel mogelijk vijanden te raken of gebruik het in combinatie met andere crowd control voor een maximaal effect.

Conclusie

De eerder genoemde champions vertegenwoordigen verschillende speelstijlen, van klassieke, op auto-aanvallen gebaseerde scherpschutters tot meer utiliteitsgerichte magiërs.


Of je nu de voorkeur geeft aan een directe aanpak met op auto-aanvallen gerichte kampioenen of aan een meer tactische methode met magiërs en hun vaardigheden, de ADC-rol biedt veel ruimte om te verkennen.


Het vereist consequent oefenen, een scherp gevoel voor kaartbewustzijn en goede communicatie met je support. De synergie tussen jou en je support is cruciaal, want die kan je laningfase en de uitkomst van het spel enorm beïnvloeden.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *