June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste bot lane duo’s voor beginners in League of Legends

  • May 21, 2024
  • 8 min read
Beste bot lane duo’s voor beginners in League of Legends

Deze partnerships zijn effectief omdat ze de sterke punten van elke champion gebruiken om een samenhangende en krachtige bot lane strategie te vormen.

Door gebruik te maken van de unieke vaardigheden en speelstijlen van elke kampioen, kun je synergieën creëren die je tegenstanders overtreffen en doelen efficiënter veiligstellen.

Als je bovendien weet hoe je moet coördineren met je lane-partner en optimaal gebruik kunt maken van elkaars vaardigheden, kun je beter gesynchroniseerd en strategischer aanwezig zijn in de bot lane.

Lucian en Braum

Lucians passieve Lightslinger zorgt ervoor dat hij Braums passieve Concussive Blows heel snel kan proppen door twee auto-aanvallen uit te voeren nadat hij een ability heeft gebruikt. Deze eenvoudige synergie maakt het makkelijk voor beginners om Braum’s stun effectief te stapelen en kan ook werken met andere scherpschutters.

Braum kan de burst damage van Lucian gemakkelijk opzetten door zijn Glacial Fissure (R) of Winter’s Bite (Q) te gebruiken om doelwitten te verdoven, waardoor Lucian kan doorgaan met zijn hoge schadevaardigheden zoals The Culling (R) en Piercing Light (Q).

Braum’s Unbreakable (E) kan inkomende schade en crowd control voor Lucian blokkeren, zodat hij zijn ultieme The Culling (R) veilig kan uitvoeren. Daarnaast zorgt Braum’s Stand Behind Me (W) voor een boost in bewegingssnelheid, waardoor Lucian zich kan herpositioneren of uit de aanval kan gaan.

De mobiliteit van Lucian en de verdedigingsmogelijkheden van Braum zorgen voor een vangnet, waardoor beginners kunnen leren en fouten kunnen maken zonder al te zwaar gestraft te worden.

Miss Fortune en Morgana

Morgana’s Tormented Shadow (W) kun je gebruiken om vijanden in een zone te houden en ze na verloop van tijd consistente schade toe te brengen, terwijl Make It Rain (E) van Miss Fortune vijanden vertraagt en beschadigt, waardoor ze moeilijk kunnen ontsnappen of effectief kunnen aanvallen.

Ze hebben sterke vaardigheden om minion waves snel op te ruimen. Morgana’s W en Miss Fortune’s E kunnen worden gebruikt om de lane te pushen, waardoor het vijandelijke duo gedwongen wordt om onder hun turret te farmen, wat een uitdaging kan zijn voor minder ervaren spelers.

Beide champions hebben relatief eenvoudige kits die makkelijk te begrijpen en uit te voeren zijn. De vaardigheden van Miss Fortune bestaan voornamelijk uit skill shots en effectgebieden, die makkelijker te landen zijn als vijanden geïmmobiliseerd zijn door Morgana’s Q. Morgana’s vaardigheden zijn ook vergevingsgezind, met haar Q en W die zorgen voor intimidatie op lange afstand en zonering.

De combinatie van Morgana’s Soul Shackles (R) en Miss Fortune’s Bullet Time (R) creëert een krachtige wombo-combo die vijandelijke teams kan decimeren als hij goed wordt uitgevoerd. Deze synergie is zelfs effectief op lagere vaardigheidsniveaus, waardoor het een betrouwbare strategie is voor beginners.

Ziggs en Morgana

Morgana’s Q-vaardigheid wortelt het doelwit tot 3 seconden op de hoogste rang en zorgt voor een lange duur van crowd control. Dit maakt het makkelijker voor Ziggs om zijn skill shots, zoals zijn Bouncing Bomb (Q) en Satchel Charge (W), op geïmmobiliseerde doelwitten te laten landen.

Morgana kan de duur van de crowd control verder verlengen met voorwerpen als Everfrost, dat doelen in het midden vastzet, en haar ultieme Soul Shackles (R), dat vijanden na een vertraging verlamt. Deze gelaagde CC zorgt ervoor dat vijanden lang genoeg vastzitten zodat Ziggs zijn schade-output kan maximaliseren.

Zowel Ziggs als Morgana hebben langeafstandsvaardigheden waarmee ze de vijandelijke bot lane van een veilige afstand kunnen bestoken en lastigvallen. Ziggs’ Bouncing Bomb (Q) en Morgana’s Tormented Shadow (W) kunnen het vijandelijke duo continu onder druk zetten, waardoor ze moeilijk kunnen farmen en terugslaan.

Ziggs blinkt uit in het snel opruimen van minion waves met zijn abilities, vooral zijn Bouncing Bomb (Q) en Hexplosive Minefield (E). Morgana’s W draagt ook bij aan het opruimen van golven, waardoor het duo de lane kan pushen en de golf effectief kan controleren.

Jinx en Leona

Leona’s kit zit vol met crowd control-mogelijkheden, waaronder haar Zenith Blade (E), Shield of Daybreak (Q) en Solar Flare (R). Met deze vaardigheden kun je vijanden insluiten, waardoor Jinx gemakkelijker haar vaardigheden en auto-aanvallen kan uitvoeren.

Leona’s vermogen om haar crowd control te koppelen aan Jinx’s Flame Chompers (E) kan een lange tijd immobilisatie veroorzaken, waardoor Jinx aanzienlijke schade kan toebrengen zonder vergelding. Leona’s agressieve speelstijl en de mogelijkheid om vanaf level 2 in te zetten, kunnen vroege killkansen creëren.

Zodra Jinx een kill of assist krijgt, geeft haar passieve Get Excited haar een uitbarsting van bewegings- en aanvalssnelheid, waardoor ze het gevecht kan voortzetten of ontsnappen als dat nodig is. Dit kan leiden tot het sneeuwballen van de lane als ze vroege kills bemachtigen.

Jinx staat bekend om haar sterke late-game scaling. Met Leona die voor tankiness en crowd control zorgt, kan Jinx veilig farmen en haar power spikes bereiken, waardoor ze een formidabele bedreiging in de late game wordt.

Miss Fortune en Braum

Met Braum’s passive kan hij stacks Concussive Blows toepassen met zijn basisaanvallen en abilities. Als hij volledig gestapeld is, verlamt hij het doelwit. Miss Fortune kan deze passieve functie snel stapelen met haar hoge aanvalssnelheid en passieve dubbele schoten, waardoor het gemakkelijk is om vijanden te verdoven en kills veilig te stellen.

Met Braum’s Unbreakable kan Braum inkomende projectielen blokkeren en de schade die Miss Fortune oploopt verminderen. Het is vooral handig als Miss Fortune haar ultieme, Bullet Time, aan het channelen is, omdat het haar kan beschermen tegen onderbreking door vijandelijke vaardigheden.

Braum’s ultimate kan meerdere vijanden uitschakelen en vertragen, waardoor ze perfect zijn voor Miss Fortune’s Bullet Time. Deze combinatie kan enorme effectschade aanrichten en mogelijk hele vijandelijke teams wegvagen als ze goed wordt uitgevoerd.

Make It Rain (E) en Double Up (Q) van Miss Fortune zorgen voor sterke porren tijdens de laningfase. Braum kan zijn Winter’s Bite (Q) gebruiken om te vertragen en Concussive Blows toe te passen, waardoor het voor vijanden moeilijk wordt om effectief terug te ruilen.

Xayah en Rakan

Xayah en Rakan hebben unieke interacties die hun vaardigheden verbeteren als ze samen worden gespeeld. Xayah’s W, Deadly Plumage, heeft bijvoorbeeld ook effect op Rakan, waardoor hij zijn aanvalssnelheid en schade verhoogt. Deze synergie verhoogt hun algehele effectiviteit in zowel laning als teamgevechten.

Ze hebben een speciale recall-animatie waarmee ze samen sneller kunnen recall’en, wat cruciaal kan zijn voor timing in de lane en om druk te houden.

Rakans kit bevat meerdere mobiliteitstools, zoals zijn Grand Entrance (W) en Battle Dance (E), waarmee hij snel kan aanvallen of uitschakelen. Deze mobiliteit kan worden gebruikt om gevechten te beginnen of om Xayah te beschermen door snel naar haar kant terug te keren.

Xayahs vaardigheden, zoals Double Daggers (Q) en Deadly Plumage (W), zorgen voor een sterke por tijdens de laningfase. Rakan kan daarop volgen met zijn Grand Entrance (W) om het vijandelijke duo verder lastig te vallen en onder druk te zetten.

In teamgevechten kan Rakan beginnen met zijn crowd control-aanvallen, waardoor Xayah enorme schade kan aanrichten met haar AoE-aanvallen en auto-aanvallen. Deze synergie is vooral effectief in gecoördineerde teamgevechten.

Ashe en Millio

Millio’s W-vaardigheid vergroot het aanvalsbereik van bondgenoten binnen het gebied, waardoor Ashe van een veiligere afstand kan aanvallen. Dit werkt goed samen met Ashe’s Frost Shot passive, die vijanden vertraagt, waardoor ze makkelijker kan kiten en consistente schade kan toebrengen zonder te dicht bij gevaar te komen.

Ashe’s vermogen om vijanden te vertragen met haar auto-aanvallen en Volley (W) wordt nog versterkt door het grotere bereik van Milio’s W, waardoor het voor vijanden moeilijk wordt om te ontsnappen of effectief aan te vallen.

Ashe’s Volley (W) en Milio’s Ultra Mega Fire Kick (Q) zorgen voor sterke poke tijdens de laningfase. Hiermee kan het duo vijanden van een afstand lastigvallen, waardoor ze moeilijk kunnen farmen en aanvallen.

De combinatie van Ashe’s Enchanted Crystal Arrow (R) en Milio’s Breath of Life (R) zorgt voor een krachtig engage- en disengage-instrument. Ashe kan gevechten beginnen met haar stun op lange afstand, terwijl Milio onmiddellijke ondersteuning en cleanse kan bieden als dat nodig is.

Waarom is Bot Lane Synergie belangrijk?

Als de vaardigheden van champions goed samenwerken, wordt het makkelijker om kills te maken, trades te winnen en te voorkomen dat tegenstanders een groot voordeel krijgen.

Een goed gecoördineerd bot lane duo helpt niet alleen om objectives te controleren, maar verbetert ook de algehele map control. Inzicht in de sterke en zwakke punten van je partner is essentieel om je aan te passen aan verschillende matchups en speelstijlen.

Effectieve communicatie en synergie tussen de ADC en support zijn cruciaal om de impact van het duo op het spel te maximaliseren.

Door prioriteit te geven aan bot lane synergie leg je een sterke basis voor succes, zodat spelers vol vertrouwen de uitdagingen van de bottom lane aankunnen. Naadloze samenwerking met je bot lane partner kan een doorslaggevende factor zijn om het spel in jouw voordeel te draaien en de overwinning op de Rift veilig te stellen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *