May 29, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste enchanters voor beginners in League of Legends

  • May 10, 2024
  • 12 min read
Beste enchanters voor beginners in League of Legends

Als beginner in League of Legends is het kiezen van enchanter champions die bij je speelstijl passen cruciaal voor een lonende en succesvolle ervaring. Enchanters zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van hun teamgenoten met healing, shields en utility abilities, waarbij de focus ligt op het sterk houden van hun team gedurende het spel.

Het kiezen van de juiste enchanter is de sleutel tot het leren van de grondbeginselen van de ondersteunende rol en het worden van een effectieve teamspeler. Voor beginners zijn kampioenen met eenvoudige mechanics en impactvolle abilities aan te raden, omdat ze je in staat stellen essentiële supportconcepten te begrijpen zonder overweldigende complexiteit.

Om je keuze te optimaliseren, kun je kampioenen overwegen die een evenwichtige mix van crowd control, healing en bescherming bieden. Deze aanpak verbetert niet alleen je gameplay, maar zorgt ook voor een soepelere leercurve terwijl je je vaardigheden in League of Legends ontwikkelt.

Tips voor het spelen van de Enchanter rol in League of Legends

Enchanters in League of Legends zijn een subset van support champions die gespecialiseerd zijn in het bieden van een reeks gunstige effecten voor hun team. Door zich te richten op buffs zoals shields, heals en movement speed boosts, zijn enchanters in een unieke positie om hun team te helpen in verschillende situaties.

In tegenstelling tot meer agressieve supportkampioenen blijven enchanters tijdens teamgevechten meestal achteraan staan en concentreren ze zich op het beschermen en versterken van hun damage-dealing teamgenoten.

Hun belangrijkste rol is om ervoor te zorgen dat de primaire schadeveroorzakers, vaak hypercarries zoals Jinx of Kog’Maw, kunnen overleven en aanzienlijke schade kunnen aanrichten tijdens gevechten.

In teamsamenstellingen spelen enchanters een cruciale rol door utility en sustain te bieden. Dit is vooral waardevol tegen teams met bursty mage champions, omdat enchanters hun heals en schilden kunnen gebruiken om veel schade van het vijandelijke team te neutraliseren.

De impact van een goed gespeelde enchanter kan vaak het verschil uitmaken tussen een overwinning en een nederlaag in cruciale teamgevechten.

Hoe kies je de beste enchanter voor jou?

Het spelen van een enchanter in League of Legends vereist een focus op het ondersteunen van je team door middel van een verscheidenheid aan gunstige effecten. Deze champions blinken uit in healing, shielding en buffs die de gevechtseffectiviteit van je bondgenoten aanzienlijk kunnen verbeteren.

Om als enchanter te floreren, is het belangrijk dat je de kit van je kampioen begrijpt en weet hoe je hun vaardigheden het beste kunt gebruiken. Effectieve positionering is cruciaal; je moet een veilige afstand tot de vijand bewaren en toch je bondgenoten kunnen bereiken met heals en schilden. De gezondheid van je team en de stand van de gevechten in de gaten houden is de sleutel tot tijdige ondersteuning.

Wat items betreft, bouwen enchanters meestal tools die hun ondersteunende rol versterken. Items zoals Moonstone Renewer bieden een langdurige heling, Staff of Flowing Water versterkt de ability power en aanvalssnelheid van je bondgenoten en Ardent Censer geeft je team extra aanvalssnelheid en magic damage on-hit.

Top Enchanter Kampioenen voor Beginners in 2024

Enchanters in League of Legends zijn ontworpen met vaardigheden die draaien om healing, shielding en cruciale utility om hun teamgenoten te ondersteunen.

Met hun unieke kits kunnen enchanters hun bondgenoten versterken, zodat ze langer in de strijd blijven en sterker aanwezig zijn op de Rift. Met hun ondersteuning kunnen kampioenen met een grote impact hun volledige potentieel bereiken, terwijl de enchanter ervoor zorgt dat het team gezond en veerkrachtig blijft.

Janna

Janna’s vaardigheden zijn ongecompliceerd en krachtig, waardoor nieuwe spelers haar gemakkelijk oppikken. Haar Q, Howling Gale, zorgt voor een knock-up die vijandelijke opmars kan verstoren of kills kan veiligstellen, terwijl haar W, Zephyr, een betrouwbare slow biedt om vijandelijke bewegingen te belemmeren.

Janna blinkt uit in het beschermen van haar teamgenoten. Haar E, Eye of the Storm, is een schild dat je op bondgenoten kunt richten om inkomende schade te absorberen en hun aanvalsschade te verhogen. Deze dubbele functionaliteit maakt het een veelzijdig hulpmiddel in zowel offensieve als defensieve situaties.

Haar ultieme kracht, Monsoon, is een spelveranderende vaardigheid die alle vijanden in de buurt terugslaat en alle bondgenoten binnen zijn bereik geneest. Dit maakt Janna bijzonder effectief in het redden van teamgenoten uit gevaarlijke situaties of het resetten van gevechten in het voordeel van haar team.

Met de Glacial Augment rune wordt Janna’s Howling Gale nog krachtiger en zorgt het voor belangrijke crowd control in teamgevechten en schermutselingen in de laningfase. Dit stelt beginners in staat om zelfs met beperkte ervaring impactvolle plays te maken.

Janna heeft veel baat bij typische enchanter-items zoals Ardent Censer en Staff of Flowing Water, die haar schild- en helingscapaciteiten verbeteren. Deze items verhogen niet alleen haar effectiviteit, maar leren beginners ook het belang van itemisatie in ondersteunende rollen.

Yuumi

Yuumi’s mechanics zijn bijzonder beginnersvriendelijk. Haar mogelijkheid om zich met haar W, You and Me!, aan een bondgenoot te hechten, maakt haar onbereikbaar, behalve voor turrets. Deze unieke eigenschap vermindert de positionele eisen die doorgaans aan nieuwe spelers worden gesteld, waardoor ze zich meer kunnen richten op het observeren van het spel en het ondersteunen van hun team zonder zich zorgen te maken over hun persoonlijke positionering.

Yuumi’s gameplay bevat minder complexe bewegingen en skill shots in vergelijking met andere champions. Haar Q, Prowling Projectile, is een geleid vaardigheidsschot waarmee beginners kunnen oefenen met richten terwijl ze aan een bewegende bondgenoot vastzitten. Dit vereenvoudigt de leercurve en stelt nieuwe spelers in staat om effectief bij te dragen zonder hoge mechanische eisen.

Omdat ze het grootste deel van de tijd vastzitten, kunnen beginners de bewegingen en beslissingen van hun meer ervaren teamgenoten observeren. Dit perspectief helpt nieuwe spelers om positionering, timing en strategisch spel in League of Legends te begrijpen.

Yuumi biedt haar team veel steun met haar E, Zoomies, die heelt en de bewegings- en aanvalssnelheid van haar bondgenoot versterkt. Deze vaardigheid is cruciaal in zowel laning als teamgevechten, waardoor ze gedurende het spel een aanhoudende bron van ondersteuning is.

Haar ultimate, Final Chapter, laat meerdere waves los die vijanden kunnen verpletteren, wat zorgt voor substantiële crowd control in teamgevechten. Met deze vaardigheid kan Yuumi een belangrijke bijdrage leveren aan teamgevechten, zelfs als beginner.

Omdat Yuumi niet meer getarget kan worden als ze verbonden is, is de kans kleiner dat ze het eerste doelwit is in teamgevechten, wat een veelvoorkomende uitdaging is voor andere enchanters. Deze eigenschap vermindert het risico voor beginners die anders misschien uit positie raken.

Taric

Taric biedt uitzonderlijke bescherming voor zijn bondgenoten en combineert de tankiness van een frontline champion met de ondersteunende healing en shielding die je normaal bij enchanters vindt. Dankzij deze dubbele capaciteit kunnen beginners gevechten aangaan met een vangnet, waardoor Taric een vergevingsgezinde keuze is voor diegenen die nog moeten leren positioneren en timing.

Ondanks dat Taric meer als tank wordt gecategoriseerd, kan hij ook effectief als enchanter fungeren, dankzij zijn helende en beschermende spreuken. Zijn Q, Starlight’s Touch, heelt Taric en zijn naaste bondgenoten en schaalt mee met zijn maximale health en ability power, wat een build stimuleert waar zowel Taric als zijn team baat bij hebben.

Taric’s ultieme, Cosmic Radiance, maakt hem en zijn bondgenoten voor korte tijd onkwetsbaar. Deze krachtige vaardigheid kan het tij van teamgevechten keren en een aanzienlijk voordeel bieden tijdens cruciale gevechten. Het is een gameveranderend hulpmiddel dat beginners kunnen gebruiken om hun team te beschermen en overwinningen veilig te stellen.

Taric werkt goed samen met bot laners die zich liever dicht bij de vijand begeven, omdat ze zijn stun, Dazzle, effectiever kunnen activeren. Deze synergie is vooral gunstig voor beginners die worden gekoppeld aan meer ervaren ADC’s, zodat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de dominantie van de lane en vroege kills.

Hoewel Taric een leercurve heeft, vooral om de timing van zijn vaardigheden onder de knie te krijgen, biedt hij veel flexibiliteit in builds en speelstijlen. Beginners kunnen experimenteren met verschillende items om zijn healing, tankiness of zelfs damage output te verbeteren, wat een rijke leerervaring oplevert.

Milio

Milio’s vaardigheden zijn ontworpen om eenvoudig en effectief te zijn, waardoor hij toegankelijk is voor nieuwe spelers. Zijn kit richt zich op het verbeteren en beschermen van bondgenoten in plaats van precieze skill shots of complexe combo’s te vereisen.

Milio blinkt uit in een ondersteunende rol door zijn team aanzienlijke buffs en heling te bieden. Met zijn vaardigheden kan hij de capaciteiten van zijn bondgenoten verbeteren, waardoor hij een uitstekende keuze is voor teams die op hun carry vertrouwen om overwinningen veilig te stellen.

Milio’s kit moedigt aan om achter in het team te blijven, wat het risico verkleint voor beginners die moeite hebben met positioneren. Zijn vaardigheden hebben effecten die de frontlinie kunnen bereiken zonder dat hij midden in een gevecht hoeft te zitten.

Milio spelen helpt beginners om belangrijke spelmechanismen te begrijpen, zoals zonering, crowd control en de timing van het gebruik van defensieve vaardigheden om hun impact te maximaliseren.

Nami

Nami’s W, Ebb and Flow, is een veelzijdige vaardigheid die bondgenoten geneest en vijanden schade toebrengt. Deze vaardigheid kan stuiteren tussen doelen, waardoor het effectief is in zowel offensieve als defensieve situaties. Het stelt beginners in staat om aanzienlijk bij te dragen aan teamgevechten en schermutselingen door tegelijkertijd bondgenoten te ondersteunen en tegenstanders lastig te vallen.

Nami’s Q, Aqua Prison, biedt een krachtige stun die het tij van teamgevechten kan keren. Deze vaardigheid is cruciaal voor het opzetten van kills en het beschermen van bondgenoten. Als je deze vaardigheid leert gebruiken, kun je de effectiviteit van een beginner enorm vergroten.

Haar ultieme, Tidal Wave, is een brede golf die alle vijanden op zijn pad raakt en vertraagt. Hierdoor is het een uitstekend hulpmiddel om gevechten te beginnen, zich terug te trekken uit ongunstige gevechten of het tempo van het spel te bepalen. Het is vooral handig in lagere elo-spellen, waar spelers misschien niet zo bedreven zijn in het vermijden van dergelijke verstoringen.

Nami’s E, Tidecaller’s Blessing, geeft de auto-aanvallen van een bondgenoot extra magische schade en een vertragend effect. Deze vaardigheid is gemakkelijk te gebruiken en helpt beginners een significante impact te maken in gevechten door de mogelijkheden van hun meer op schade gerichte teamgenoten te versterken.

Nami’s vaardigheden zijn relatief eenvoudig, maar bieden genoeg diepte om een bevredigende leercurve te bieden. Als je haar vaardigheidsshots onder de knie hebt en weet wanneer je haar vaardigheden het beste kunt gebruiken, kun je beginners helpen hun spelgevoel en positionering te verbeteren.

Seraphine

De vaardigheden van Seraphine zijn rechttoe rechtaan en hebben veel impact, waardoor ze toegankelijk is voor nieuwe spelers. Haar kit richt zich op het verbeteren en beschermen van bondgenoten in plaats van precieze vaardigheidsshots of complexe combo’s, waardoor beginners zich meer op de spelstrategie kunnen richten in plaats van moeilijke mechanieken onder de knie te krijgen.

Seraphine heeft een sterke laningfase dankzij haar poke- en crowdcontrolcapaciteiten. Met haar vaardigheden kan ze de vijandelijke bot lane onder druk houden, waardoor zij en haar ADC de lane makkelijker kunnen controleren. Dit kan leiden tot een meer vergevingsgezinde leerervaring voor beginners als ze door het vroege spel navigeren.

Seraphine blinkt uit in het afschermen en helen van haar team, waardoor ze in leven blijft op cruciale momenten. Haar Surround Sound (W) is vooral opmerkelijk omdat het alle bondgenoten in de buurt kan afschermen en, als het geactiveerd is, ook kan helen. Deze dubbele functionaliteit maakt haar een uitstekende bron van sustain en bescherming voor haar team.

Seraphine’s ultieme, Encore, is een spelveranderende vaardigheid die teamgevechten kan dragen. Het heeft de potentie om meerdere vijanden in een groot gebied te charmeren en schade toe te brengen, wat een aanzienlijke crowd control oplevert die het tij van gevechten kan keren. Dit maakt haar een waardevolle aanwinst in teamgevechten, zelfs voor beginners.

Seraphine heeft veel baat bij supportitems die haar schild- en helingscapaciteiten verbeteren. Items als Moonstone Renewer en Staff of Flowing Water zijn bijzonder effectief bij haar en versterken haar vermogen om haar team te ondersteunen en hun prestaties te verbeteren.

Soraka

Soraka staat bekend om haar uitzonderlijke helende vaardigheden. Met haar W, Astral Infusion, kan ze bondgenoten genezen ten koste van haar eigen gezondheid, terwijl haar ultimate, Wish, alle bondgenoten wereldwijd kan genezen. Dit maakt haar extreem waardevol om haar team te ondersteunen tijdens langdurige gevechten.

Haar ultieme Wish healt niet alleen, maar verwijdert ook alle Grievous Wounds-effecten voordat de heal wordt toegepast, waardoor het ongelooflijk krachtig is in kritieke situaties. Met deze vaardigheid kunnen beginners een globale impact op het spel hebben en hun team overal op de kaart ondersteunen.

Soraka’s vaardigheden zijn rechttoe rechtaan en doelgericht, wat betekent dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Deze eenvoud helpt beginners zich meer te richten op de spelstrategie dan op complexe mechanica.

Soraka kan vijanden het zwijgen opleggen met haar E, Equinox, die vijanden ook wortelt als ze in de zone blijven als hij verloopt. Deze vaardigheid is uitstekend voor zonering en het controleren van de ruimte in teamgevechten en biedt zowel aanvallend als verdedigend nut.

Als je Soraka speelt, leer je beginners belangrijke vaardigheden op het gebied van resource management. Haar health en mana efficiënt beheren is cruciaal vanwege de healthkosten die gepaard gaan met haar belangrijkste healingvaardigheid. Deze vaardigheid is overdraagbaar op veel andere aspecten van het spel.

Conclusie

Het kiezen van de juiste enchanter-kampioen in League of Legends is cruciaal voor het verbeteren van je ondersteunende rol en het maken van een betekenisvolle impact tijdens wedstrijden. Elke kampioen biedt unieke vaardigheden en capaciteiten die ontworpen zijn om verschillende speelstijlen aan te vullen, zodat je de kampioen kunt kiezen die bij jouw voorkeuren en sterke punten past.

Welke enchanter voor jou het meest geschikt is, hangt af van hoe je gameplay benadert en hoe comfortabel je met hun mechanics bent. Door verschillende enchanters uit te proberen, kun je bepalen welke champion het meest intuïtief en effectief is voor jouw rol.

Om als enchanter uit te blinken, moet je je richten op het verfijnen van je communicatievaardigheden, je positionering tijdens teamgevechten en de precieze timing van je vaardigheden.

Deze factoren zijn essentieel om je team effectief te ondersteunen en bij te dragen aan hun succes op het slagveld.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *