June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste enchanters voor hoge Elo in League of Legends

  • May 31, 2024
  • 9 min read
Beste enchanters voor hoge Elo in League of Legends

Als je succes nastreeft in League of Legends met een hoge Elo, kan de keuze van de enchanter de winstkansen van je team aanzienlijk beïnvloeden. In deze competitieve omgevingen is de mogelijkheid om teamgevechten strategisch te beïnvloeden door middel van schilden en heals cruciaal.

Om in dergelijke omgevingen uit te blinken, is het belangrijk om rekening te houden met de sterke punten van verschillende enchanters.


Hier verkennen we een aantal top-enchanters die bekend staan om hun effectiviteit in wedstrijden waarin veel op het spel staat en die het potentieel bieden om je gameplay te verbeteren en je team naar de overwinning te leiden in de uitdagende arena’s van League of Legends.

Lulu

Lulu wordt beschouwd als een van de sterkste enchanter supports in het hoge elo spel van League of Legends vanwege haar veelzijdige kit en haar vermogen om de carries van haar team te activeren.

Lulu’s vaardigheden zoals Whimsy (W) om vijanden te polymorphen, Help, Pix! (E) om bondgenoten te beschermen en Wild Growth (R) om knock-ups te maken en bonus health te geven, maken haar uitzonderlijk in het pellen voor en beschermen van de belangrijkste schadeveroorzakers in haar team. Hierdoor kan Lulu sluipmoordenaars/duikers uitschakelen en hypercarries zoals Jinx, Kai’Sa enz. in staat stellen om veilig schade uit te delen.

Lulu’s kit, vooral haar Whimsy (W) aanvalssnelheid steroïde en Wild Growth (R) bonus gezondheid, stelt haar in staat om bondgenoten te veranderen in onverslaanbare raid bosses in het late spel. Dit maakt haar een uitstekende keuze voor scaling champions die opnieuw moeten beginnen.

Hoewel ze voornamelijk als enchanter wordt gespeeld, is Lulu’s polymorph Whimsy (W) een betrouwbaar engage-instrument dat haar team in actie laat komen als het goed getimed wordt met geallieerde CC. Dit maakt haar een veilige blind pick die voordelen kan creëren.

Renata Glasc

Renata Glasc, de Chem-Baroness, is een unieke enchanter support in League of Legends met een kit die een mix van crowd control, damage en utility biedt.

Haar Q-vaardigheid wortelt de eerste vijand die wordt geraakt en kan worden gereactiveerd om de vijand in een bepaalde richting te gooien, waardoor andere vijanden die worden geraakt door het gegooide doelwit mogelijk worden verdoofd. Haar ultimate zorgt ervoor dat vijanden op hol slaan, waardoor ze gedwongen worden om alles om zich heen aan te vallen, inclusief hun eigen bondgenoten. Dit kan vijandelijke formaties verstoren en het tij van teamgevechten keren.

Haar W geeft een bondgenoot een toenemende aanvalssnelheid en bewegingssnelheid in de richting van vijanden. Als de bondgenoot sterft terwijl Bailout actief is, wordt hij weer tot leven gewekt met volledige gezondheid, maar verbrandt hij tot de dood, tenzij hij binnen een paar seconden een takedown veiligstelt.

Loyaliteitsprogramma (E) stuurt chemtech raketten uit die bondgenoten afschermen en vijanden beschadigen en vertragen. Deze vaardigheid kan zowel defensief als offensief worden gebruikt, door bondgenoten te beschermen en vijanden te hinderen.

De hoge risico’s, hoge beloningen van haar uitrusting maken haar een uitdagende maar lonende kampioen om te beheersen in hoge elo.

Morgana

Morgana is een veelzijdige kampioen in League of Legends, vaak gespeeld als support met een mix van enchanter en mage kwaliteiten.

De Dark Binding wortelt de eerste vijand die geraakt wordt tot 3 seconden lang, waardoor het een van de langste single-target crowd control abilities in het spel is. Het kan worden gebruikt om vijanden uit te schakelen of bondgenoten te beschermen door engages te voorkomen. Haar ultimate bindt vijanden in de buurt vast, richt schade aan en verdooft ze na een bepaalde tijd als ze de binding niet verbreken. Deze vaardigheid kan het tij van teamgevechten keren door meerdere vijanden vast te binden.

Morgana’s Black Shield-vaardigheid is een schild dat magische schade absorbeert en crowd control-effecten voorkomt terwijl het standhoudt. Dit is cruciaal om belangrijke carries te beschermen tegen opsluiting door vijandelijke vaardigheden.

In high elo, waar coördinatie en strategisch spel van het grootste belang zijn, maakt Morgana’s vermogen om zowel sterke crowd control als bescherming te bieden haar een waardevolle keuze. Door haar veelzijdigheid in items en speelstijl kan ze zich aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen en speltoestanden, waardoor ze een betrouwbare keuze is voor spelers die een grote invloed willen hebben op het succes van hun team.

Karma

Karma is een zeer veelzijdige enchanter support in League of Legends, vooral effectief in high elo play dankzij haar sterke laning phase, utility en vermogen om zich aan te passen aan verschillende spelsituaties.

Karma blinkt uit in het vroege spel met haar krachtige poke- en shieldingvaardigheden. Haar Q (Inner Flame) in combinatie met Mantra (R) zorgt voor aanzienlijke pokeschade, waardoor ze de laningfase kan domineren en prioriteit in de lane kan krijgen. Deze vroege druk kan zich vertalen in objective control en early game voordelen voor haar team.

Karma’s kit biedt een mix van offensieve en defensieve mogelijkheden. Haar E (Inspire) geeft een schild- en bewegingssnelheidboost, die verder kan worden versterkt met Mantra om meerdere bondgenoten te beschermen en hen bewegingssnelheid te geven. Dit maakt haar zeer veelzijdig, in staat om zich aan te passen aan zowel agressieve als defensieve speelstijlen, afhankelijk van de behoeften van haar team.

Hoewel Karma relatief makkelijk op te pikken is, vereist het beheersen van haar een goed begrip van positionering, timing en het gebruik van vaardigheden. Spelers met een hoog elo kunnen haar volledige potentieel benutten door haar Mantra’s op kritieke momenten effectief te gebruiken, waardoor ze een belonende kampioen is voor ervaren spelers.

Milio

Milio, de Gentle Flame, is een unieke enchanter support in League of Legends, die in seizoen 13 is geïntroduceerd. Zijn kit is ontworpen om zijn bondgenoten veel nut en bescherming te bieden, waardoor hij een sterke keuze is in high elo play.

Milio’s ultieme, Breath of Life (R), is een spelveranderende vaardigheid die bondgenoten geneest en crowd control-effecten in een groot gebied verwijdert. Dit maakt hem uitzonderlijk sterk tegen teams met zware CC, omdat hij zijn hele team kan reinigen en een aanzienlijke heal kan bieden, waardoor het tij van teamgevechten kan keren.

Cozy Campfire (W) creëert een krachtzone die een geallieerde kampioen volgt, zijn aanvalsbereik vergroot en na verloop van tijd genezing biedt. Deze vaardigheid is vooral effectief in combinatie met ADC’s met een groot bereik, waardoor hun schade en uithoudingsvermogen in gevechten worden verbeterd.

Milio’s Ultra Mega Fire Kick (Q) is een veelzijdig poke-gereedschap dat vijanden terugslaat en ze vertraagt bij de impact. Met deze vaardigheid kan Milio de lane effectief controleren, tegenstanders lastigvallen en kansen creëren voor zijn ADC om veilig te farmen.

Milio blinkt uit in het mogelijk maken van hyper carries en ADC’s met een groot bereik. Kampioenen als Caitlyn, Aphelios en Kog’Maw profiteren enorm van Milio’s aanvalsbereik en langdurige heling, waardoor ze schade kunnen toebrengen vanaf een veilige afstand terwijl ze worden beschermd door Milio’s schilden en bewegingssnelheidsboosts.

Senna

Senna is een unieke kampioen in League of Legends, die de rollen van scherpschutter en support combineert. Haar sterke punten als enchanter support in high elo zijn talrijk, waardoor ze in de juiste handen een waardevolle keuze is.

Met haar passieve Absolution kan ze Mist verzamelen van verslagen vijanden, waardoor ze meer aanvalsschade, aanvalsbereik en kritieke treffers krijgt. Dit oneindige schalingsmechanisme betekent dat Senna sterker wordt naarmate het spel langer duurt, waardoor ze een geduchte verschijning is in de late game.

Senna’s ultieme functie, Dawning Shadow (R), is een globale vaardigheid die bondgenoten afschermt en vijanden in een groot gebied schade toebrengt. Hiermee kun je het tij van gevechten over de hele kaart keren en zelfs van een afstand ondersteuning bieden.

Met haar langeafstandsauto-aanvallen en Piercing Darkness (Q) kan ze vijanden vanaf een veilige afstand porren terwijl ze haar ADC ondersteunt met heals. Dit maakt haar een sterke laner die druk kan uitoefenen en de lane onder controle kan houden.

Senna’s kit maakt verschillende speelstijlen mogelijk, van agressief poken tot defensief pellen. Spelers met een hoge elo kunnen hun aanpak aanpassen aan de stand van het spel, waardoor ze een veelzijdige en lonende kampioen is om onder de knie te krijgen.

Zillean

Zilean is een zeer effectieve enchanter support in League of Legends met een hoge elo dankzij zijn unieke utility en zijn vermogen om het tempo van het spel te controleren.

Zilean’s Time Bomb (Q) is een krachtig hulpmiddel voor zowel poking als crowd control. In combinatie met Rewind (W) kan Zilean twee bommen snel achter elkaar plaatsen, waardoor de eerste bom meteen afgaat en alle vijanden in de buurt worden verdoofd. Dit vermogen om betrouwbaar meerdere vijanden te verdoven maakt Zilean een sterke keuze voor het controleren van teamgevechten en schermutselingen.

Zijn ultieme, Chronoshift (R), is een van de meest impactvolle vaardigheden in het spel. Het plaatst een beschermende tijdsrune op een bondgenoot, die weer tot leven komt als hij dodelijke schade oploopt. Deze vaardigheid kan het tij van een gevecht volledig doen keren door een belangrijke bondgenoot terug te brengen, wat vaak leidt tot een beslissend voordeel in teamgevechten.

Met Zileans passieve Time in a Bottle kan hij ervaring opslaan en aan bondgenoten geven, zodat ze sneller kunnen levelen. Dit kan vooral handig zijn in een hoge elo, waar vroege levelvoordelen kunnen uitgroeien tot aanzienlijke voorsprong.

Naarmate het spel vordert, wordt Zileans nut nog waardevoller. Zijn vermogen om gevechten te controleren met stuns, bondgenoten te versnellen en belangrijke spelers tot leven te wekken, maakt hem een cruciale aanwinst in teamgevechten in de late game.

Seraphine

Seraphine is een veelzijdige enchanter mage in League of Legends, die haar team veel nut en ondersteuning kan bieden.

Seraphine’s kit is ontworpen om veel AOE (area-of-effect) nut te bieden. Haar High Note (Q) richt schade aan die schaalt met de ontbrekende health van het doelwit, waardoor het effectief is voor zowel poking als het afmaken van vijanden met een lage health. Beat Drop (E) vertraagt en, als het dubbel wordt uitgevoerd, wortelt het vijanden, wat zorgt voor cruciale crowd control in teamgevechten.

Seraphine kan verschillende support– en AP-items bouwen om haar nut en schade te vergroten. Core support items zoals Shard of True Ice, Staff of Flowing Water en Ardent Censer versterken haar healing en shielding capaciteiten. Voor agressiever spel kunnen items als Liandry’s Anguish en Rabadon’s Deathcap haar schade aanzienlijk verhogen.

De vaardigheden van Seraphine hebben veel synergie als ze samen worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld Encore (R) door bondgenoten en vijanden chaint, kun je een enorme AOE crowd control creëren, terwijl je door Beat Drop (E) dubbel uit te voeren meerdere vijanden in de pan kunt hakken. Spelers met een hoog niveau kunnen deze synergieën uitbuiten om teamgevechten te domineren.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *