May 29, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste Junglekampioenen voor beginners in League of Legends

  • May 13, 2024
  • 10 min read
Beste Junglekampioenen voor beginners in League of Legends

Als je net begint in de jungle rol in League of Legends, kan het kiezen van de juiste champion een enorm verschil maken. Een goed gekozen kampioen kan je niet alleen helpen om beter te presteren in je rol, maar kan het leerproces ook leuker en minder overweldigend maken.

De jungle is een unieke positie die een balans vereist van het opruimen van jungle camps, het controleren van objectives zoals Dragons en Rift Herald, en het ganken van lanes om je teamgenoten te helpen. Als beginner wil je een kampioen met eenvoudige mechanics, betrouwbare damage output en een sterk gankingpotentieel om je op het juiste spoor te zetten.

Hier zijn de champions die we aanraden voor je eerste wedstrijden op de Summoner’s Rift.

Master Yi

Master Yi is een zeer aan te raden kampioen voor beginners in de junglerol in League of Legends, bekend om zijn ongecompliceerde mechanics en sterke carry-potentie.

Richt je op efficiënt farmen in de jungle om snel levels en items te verdienen. Master Yi is minder afhankelijk van vroege ganks, maar kan profiteren van overextended vijanden dankzij zijn hoge damage output.

Zodra Master Yi kernitems zoals Guinsoo’s Rageblade en Blade of the Ruined King heeft, wordt hij erg krachtig. Gebruik Highlander om gevechten aan te gaan of op te ruimen na de eerste schermutselingen.

Master Yi kan al vrij vroeg in het spel draken en andere neutrale doelen soleren dankzij zijn snelle aanvalssnelheid en de sustain van Meditate.

Gebruik Alpha Strike niet alleen om schade uit te delen, maar ook om belangrijke vijandelijke abilities of torenschoten te ontwijken tijdens ganks en teamgevechten. Hoewel Meditate vooral een helende tool is, kan de schadebeperking ervan cruciaal zijn tijdens gevechten. Gebruik het om burst damage te overleven of als je weinig health hebt.

Highlander is je belangrijkste tool om impactvolle plays te maken. Gebruik hem om kills na te jagen of te ontsnappen als een gevecht ongunstig wordt. Onthoud dat kills en assists de cooldown resetten, dus timing is cruciaal. Master Yi is een uitstekende split pusher. Als teamgevechten niet gunstig zijn, kun je druk uitoefenen op zijstraten om vijanden weg te lokken van objectives.

Sejuani

Sejuani is een tanky initiator die uitblinkt in het starten van gevechten en het opvangen van schade voor haar team. Haar gameplay draait om het controleren van de jungle, het veiligstellen van objectives met haar team en het gebruiken van haar crowd control-vaardigheden om prioriteitsdoelen in schermutselingen en teamgevechten vast te zetten.

Begin met je W om junglekampen efficiënt op te ruimen. Vergeet niet automatisch aan te vallen voordat je abilities gebruikt om de Frost-toepassing voor je E te maximaliseren. Zoek naar gank-mogelijkheden waarbij je Frost kunt toepassen met je basisaanvallen of W en gebruik dan E om te verdoven. Je Q kun je gebruiken om het gat te dichten of om te ontsnappen als de gank misgaat.

Je R is een vaardigheid die het spel verandert. Richt je op belangrijke doelwitten in teamgevechten of gebruik hem om vijanden uit te schakelen tijdens schermutselingen. Je kunt het ook defensief gebruiken om uit te schakelen.

Voor beginners begint een veilig en effectief junglepad met de Blue Buff, gevolgd door Gromp en Wolves, waardoor je level drie krijgt en al je basisvaardigheden vrijspeelt. Dit pad maakt een vroege gank mogelijk of je kunt doorgaan met farmen door naar Raptors, Red Buff en Krugs te gaan. Vergeet niet je Q te gebruiken om snel door de jungle en over muren te bewegen voor efficiënt patchen.

Warwick

Warwick staat bekend om zijn sterke aanwezigheid in het vroege tot middenspel. Hij blinkt uit in single-target schermutselingen en heeft krachtige gank-mogelijkheden dankzij zijn mobiliteit en crowd control.
Hij richt zich op het efficiënt opruimen van jungle camps om snel level drie te bereiken. Warwick’s eerste jungletraject bestaat vaak uit een combinatie van de Red Buff, Krugs en Raptors, waardoor hij vroeg kan beginnen met ganken.

Gebruik de Blood Hunt om doelen met een lage gezondheid op te sporen en de snelheidsboost die het geeft. Warwick moet op zoek gaan naar vijanden met te veel kracht of een lage gezondheid om succesvol te kunnen ganken.

Warwick is effectief in het veiligstellen van objectives zoals Dragon en Rift Herald dankzij zijn aanhoudende schade en healing. Zijn ultimate kan ook een spelbreker zijn bij het veiligstellen van kills of het onderdrukken van belangrijke tegenstanders tijdens teamgevechten.

Als je leert om Q (Jaws of the Beast) ingedrukt te houden om vijandelijke flashes of streepjes te volgen, kun je Warwick’s killpotentieel aanzienlijk vergroten. De Primal Howl timen voor maximale impact in teamgevechten of schermutselingen kan het tij doen keren door meerdere vijanden te vrezen. Gebruik Infinite Duress niet alleen voor het aanvallen, maar ook voor het ontsnappen of onderbreken van belangrijke vijandelijke vaardigheden tijdens teamgevechten.

Wees adaptief met je junglepatronen. Hoewel een standaardpad nuttig is, ligt Warwicks kracht in zijn vermogen om snel te reageren op gankingkansen die de Blood Hunt biedt.

Amumu

Amumu, de droevige mummie, is een zeer aan te bevelen jungle champion voor beginners in League of Legends vanwege zijn eenvoudige kit, impactvolle crowd control vaardigheden en veelzijdigheid in build paden.

Richt je op efficiënte jungle clearing om snel level 6 te bereiken. Amumu’s early game is relatief zwak vergeleken met andere junglers, dus geef de voorkeur aan farming boven agressieve plays.

Gebruik Amumu’s sterke AoE-schade en tankiness om Dragons, Rift Herald en Baron veilig te stellen. Zijn Q en R zijn ook uitstekend om objectives te stelen als dat nodig is.

Amumu schittert in teamgevechten. Zoek naar mogelijkheden om je ultimate op meerdere vijanden te gebruiken. Val aan met Q, activeer W en gebruik E en R om tegenstanders vast te zetten en schade toe te brengen.

Let op je managebruik, vooral in het begin. Schakel je W (Despair) verstandig om om mana te sparen terwijl je kampen opruimt. Je R (Vloek van de Droevige Mummie) is je krachtigste instrument. Probeer zoveel mogelijk vijanden te vangen, maar aarzel niet om hem te gebruiken om belangrijke doelwitten te doden.

Ga na het bereiken van level 6 op zoek naar mogelijkheden om te ganken. Leid met Q om de kloof te dichten en volg op met je ultimate voor gegarandeerde crowd control.

Nocturne

Nocturne blinkt uit in agressie in het vroege tot middenspel. Hij maakt gebruik van zijn sterke duelleermogelijkheden en wereldwijde aanwezigheid om kills te scoren en vijandelijke laners onder druk te zetten.


Richt je op efficiënte jungle clearing om snel level 6 te bereiken. Zoek naar gankingkansen met Duskbringer en Unspeakable Horror om druk uit te oefenen op lanes.

Gebruik je duelleerkracht en de healing van Umbra Blades om draken, Rift Herald en Baron veilig te stellen. Paranoia kan worden gebruikt om objectives te betwisten of de vijandelijke jungler te verrassen.

Gebruik Paranoia om prioritaire doelen aan te vallen of om het vijandelijke team te splitsen door hun zicht te verminderen. Je doel is om de vijandelijke backline te verstoren en belangrijke doelwitten uit te schakelen. In combinatie met een Assassin-build kan hij zijn doelwit in 1-2 seconden uitschakelen.

Leer te anticiperen op cruciale vijandelijke vaardigheden en deze te blokkeren met je W. Maximaliseer de passieve aanvalssnelheidsbonus voor duels. Gebruik je ultimate niet alleen om in de aanval te gaan, maar ook om verwarring te zaaien onder vijandelijke gelederen door hun zicht te beperken. Dit kan leiden tot voordelige gevechten voor je team.

Begin met een volledige opruiming van je jungle om snel level 6 te bereiken. Nocturne’s clear-snelheid wordt versterkt door zijn passive en Q. Nadat je level 6 hebt bereikt, kun je Paranoia gebruiken om overextended lanes te ganken of om te counter-ganken.

Vi

Vi blinkt uit in agressie in het vroege tot middenspel. Ze gebruikt haar sterke duelleermogelijkheden en mobiliteit om kills te scoren en vijandelijke laners onder druk te zetten.

Richt je op efficiënte jungle clearing om snel level 6 te bereiken. Met Vi’s vaardigheden kan ze snel kampen opruimen en haar gankingpotentieel na level 6 met haar ultimate is aanzienlijk.

Gebruik je duelkracht en de healing van Blast Shield om draken, Rift Herald en Baron veilig te stellen. Vi’s vermogen om doelen te isoleren met haar ultimate maakt haar uitstekend in het betwisten van deze doelen.

Gebruik in teamgevechten je ultimate om prioritaire doelwitten aan te vallen. Je doel is om de vijandelijke backline te verstoren en belangrijke doelwitten uit te schakelen. Gebruik je Q en E voor mobiliteit en extra schade, en vergeet niet je W te activeren voor maximale impact.

Leer om Vault Breaker effectief op te laden en los te laten om de impact te maximaliseren. Je kunt hem zowel gebruiken om aan te vallen als om te ontsnappen. Activeer je vaardigheden strategisch om de uptime van je Blast Shield te maximaliseren en je overlevingsvermogen in schermutselingen en teamgevechten te verbeteren.

Je kunt ook onze gids over Beste Bruisers voor Beginners bekijken als je andere vergelijkbare champions wilt selecteren.

Nunu & Willump

Nunu & Willump, de Boy en zijn Yeti, zijn een unieke en beginnersvriendelijke jungle champion in League of Legends. Hun kit is ontworpen rond crowd control, objective control en ondersteunende gameplay, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor spelers die nieuw zijn in de junglerol.

Richt je op het efficiënt opruimen van jungle camps met behulp van Consume (Q) voor sustain en Biggest Snowball Ever! (W) voor mobiliteit. Zoek naar gankingkansen met je W om druk uit te oefenen op lanes.

Gebruik Consume (Q) in combinatie met Smite voor bijna onbetwiste objective control. Dit maakt Nunu & Willump uitstekend in het beveiligen van Dragons, Rift Herald en Baron.

Gebruik in teamgevechten je crowd control vaardigheden om het vijandelijke team te verstoren en je carries te beschermen. Je ultimate, Absolute Zero (R), kan het tij van een gevecht keren als je hem effectief gebruikt.

Oefen het beheersen van de Biggest Snowball Ever! (W), want dat is je belangrijkste hulpmiddel bij het ganken en aanvallen. Vergeet niet dat hij lastig te besturen kan zijn. Let altijd op objective timers en neem je positie in om ze aan te vechten. Je Consume (Q) en Smite combo maken het moeilijk voor vijanden om je te slim af te zijn. Concentreer je in teamgevechten op het gebruik van je vaardigheden om je carries te beschermen en het vijandelijke team onder controle te houden, in plaats van in de vijandelijke backline te duiken.

Experimenteer met builds. De AP scaling is enorm en je kunt zelfs een burst Mage bouwen in plaats van een standaard tank.

Conclusie

Het kiezen van de juiste jungle champions is belangrijk voor beginners in League of Legends omdat het invloed heeft op je vermogen om efficiënt te farmen, lanes te ganken, objectives veilig te stellen en teamgevechten te beïnvloeden.

De eerder genoemde kampioenen bieden een verscheidenheid aan speelstijlen, van eenvoudige mechanieken tot complexere strategieën, waardoor nieuwe spelers goede opties hebben om de junglerol te leren.

Elk van deze kampioenen brengt unieke sterke punten en speelstijlen met zich mee, zodat beginners degene kunnen kiezen die bij hun individuele voorkeuren past.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *