May 30, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste kampioenen voor beginners in League of Legends

  • May 13, 2024
  • 17 min read
Beste kampioenen voor beginners in League of Legends

Als je nieuw bent in League of Legends, is het kiezen van de juiste kampioen essentieel om van het spel te genieten en de basisbeginselen te leren. Het is handig om te beginnen met kampioenen die eenvoudig te bespelen zijn en het verschil kunnen maken in gevechten.

Of je nu de top lane wilt commanderen, door de jungle wilt zwerven, de mid lane onder controle wilt krijgen, je stempel wilt drukken op de bottom lane of je team wilt ondersteunen, de juiste champion kiezen is belangrijk.

Beste kampioenen voor Top Lane voor beginners

Als je net begint met het verkennen van de top lane in League of Legends, zijn kampioenen als Garen, Shen, Nasus en Dr. Mundo uitstekende keuzes voor beginners. Deze champions staan bekend om hun eenvoudige mechanics en robuuste abilities, en bieden een geweldig platform om de basis van het spelen in de top lane te leren.

Door te experimenteren met deze kampioenen kun je een goede basis leggen voor wat er nodig is om te slagen in de top lane.

Garen

Garen wordt vaak aanbevolen als een geschikte keuze voor beginners in League of Legends, vooral in de top lane. Zijn kit is rechttoe rechtaan, met sterke abilities en een hoge mate van duurzaamheid. De mechanics van Garen zijn makkelijk te begrijpen en hij is niet afhankelijk van mana, wat het resource management voor nieuwe spelers vereenvoudigt. Zijn passieve healing en tankiness dragen bij aan zijn duurzaamheid in de top lane, waardoor hij een solide optie is voor degenen die in die rol beginnen.

Belangrijke vaardigheden zoals Perseverance en Demacian Justice zijn relatief eenvoudig te begrijpen, zodat beginners zich kunnen concentreren op de kern van de gameplay. Garen’s balans tussen tankcapaciteiten en damage output maakt hem nog aantrekkelijker voor beginnende spelers die hun vaardigheden in de top lane willen verbeteren.

Over het geheel genomen maken Garen’s eenvoudige mechanics en betrouwbare prestaties hem een praktische keuze voor beginners die willen leren en uitblinken in de top lane.

Dr. Mundo

Dr. Mundo wordt vaak aanbevolen als een geschikte keuze voor nieuwkomers in de top lane vanwege zijn hoge sustain en eenvoudige mechanics. Zijn vaardigheden zorgen voor constante gezondheidsregeneratie, waardoor spelers langere tijd in de lane kunnen blijven en effectief kunnen bijdragen aan teamgevechten.

Dr. Mundo’s veerkracht en ongecompliceerde gameplay maken hem een goede optie voor beginners die de basis van top lane strategie willen begrijpen.

Door de nadruk te leggen op duurzaamheid en veerkracht, biedt Dr. Mundo een gebruiksvriendelijke ervaring voor diegenen die de fijne kneepjes van de top lane positie leren, zonder de extra complexiteit die geassocieerd wordt met meer ingewikkelde champions.

Nasus

Nasus is een top lane kampioen die bekend staat om zijn eenvoudige mechanics. Zijn kit is relatief eenvoudig te begrijpen, maar om hem onder de knie te krijgen is een goed begrip van game mechanics nodig.

Nasus leert spelers het belang van efficiënt damage uitdelen door zijn Q ability, Siphoning Strike, die last-hitting minions beloont om zijn schadepotentieel in het midden- en late spel te verhogen. Nasus benadrukt het belang van farmen en kan een krachtige frontliniekampioen worden met zijn ultieme Fury of the Sands, die hem meer duurzaamheid geeft in teamgevechten.

Om uit te blinken met Nasus moeten spelers zich richten op farmen in het vroege spel en riskante schermutselingen voor level 6 vermijden, terwijl ze zich strategisch opstellen tijdens teamgevechten om zijn impact in het late spel te maximaliseren.

Shen

Shen is een geschikte keuze voor beginnende spelers in de top lane van League of Legends vanwege zijn focus op bescherming en fatsoenlijke damage output. Shen’s gameplay mechanics zijn relatief makkelijk te begrijpen, waardoor hij een goede optie is voor beginners.

Zijn vaardigheden zijn ontworpen om prioriteit te geven aan het beschermen van bondgenoten en het effectief aangaan van gevechten. Een van zijn sterkste punten is zijn ultieme vaardigheid Stand United, waarmee hij een schild kan vormen en naar een bondgenoot kan teleporteren.

Daarnaast zorgt Shens passieve vaardigheid Ki Barrier voor een schild als hij een vaardigheid gebruikt, waardoor hij beter overleeft in gevechten.

Shen’s kit en nadruk op bescherming maken hem een duurzame en beginnersvriendelijke top lane kampioen in League of Legends, die spelers een toegankelijke en betrouwbare optie biedt voor hun gameplay.

Hoewel Shen een solide tankoptie is voor de bovenste lane, is het de moeite waard om andere tanks te verkennen die geschikt zijn voor beginners.

Beste kampioenen voor de jungle voor beginners

Als je nieuw bent in de junglerol in League of Legends, zijn kampioenen als Master Yi, Warwick, Amumu en Trundle goede keuzes.

Deze kampioenen staan bekend om hun eenvoudige mechanics en waardevolle bijdragen aan teamgevechten, waardoor ze geweldige opties zijn voor beginners. Ze bieden een mix van schadepotentieel en crowd control, zodat je een positieve impact hebt terwijl je de ins en outs van jungling leert.

Warwick

Warwick wordt vaak aanbevolen als een van de meest geschikte champions voor nieuwkomers in de junglerol in League of Legends. Hij heeft een hoge damage output, snelle mapmobiliteit en de mogelijkheid om zichzelf te healen op basis van de schade die hij toebrengt.

Met zijn vaardigheid Blood Hunt kan Warwick vijanden met een lage gezondheid opsporen, wat ganks voor onervaren spelers vereenvoudigt. Daarnaast is Warwick’s vermogen om schade te beperken en crowd control tijdens teamgevechten een vergevingsgezinde leerervaring voor beginners.

Beginnen met Warwick kan helpen bij het begrijpen van het belang van kaartbewustzijn en het controleren van objectives. Zijn vermogen om zichzelf staande te houden in de jungle zorgt voor vlottere clears terwijl nieuwe spelers zich concentreren op het onder de knie krijgen van de complexiteit van de rol.

Warwick’s ongecompliceerde mechanica en vroege spelpotentie maken hem een aantrekkelijke optie voor nieuwelingen die willen gedijen in de jungle.

Master Yi

Master Yi is een populaire keuze onder beginnende junglers vanwege zijn hoge damage output en strategische veelzijdigheid in League of Legends. Met zijn eenvoudige mechanics en sterke scalingpotentieel wordt hij beschouwd als een van de beste champions voor beginners.

Met zijn Alpha Strike-vaardigheid kan hij snel meerdere doelwitten aanvallen, terwijl zijn ultieme Highlander immuniteit tegen slows geeft en zijn aanvalssnelheid aanzienlijk verhoogt, wat het belang van aanvalssnelheiditems in zijn build benadrukt.

Master Yi’s speelstijl draait om efficiënt farmen, mapcontrole en split pushing om druk uit te oefenen op objectives.

Voor beginners die de junglerol willen verkennen, biedt Master Yi een uitgebalanceerde mix van schade, overlevingsvermogen en eenvoudig te begrijpen gameplaymechanieken.

Als je op zoek bent naar agressieve champions die beter bij je speelstijl passen, kun je onze lijst met assassins voor beginners bekijken.

Amumu

Amumu wordt beschouwd als een goede keuze voor beginners in de jungle rol in League of Legends. Hij staat bekend om zijn vele engage tools en eenvoudige kit en wordt vaak aanbevolen voor zijn effectiviteit in teamfight scenario’s. Amumu’s eenvoudige vaardigheden maken hem makkelijk te begrijpen voor nieuwe spelers, zodat ze zich kunnen concentreren op fundamentele aspecten zoals jungle pathing en ganking strategieën in plaats van ingewikkelde mechanics.

Zijn ultieme vaardigheid valt op door de crowd control, met name de mogelijkheid om meerdere vijanden te verdoven, wat een grote hulp kan zijn bij het starten van teamgevechten.

Amumu’s impact op teamgevechten is groot dankzij zijn betrouwbare crowd control en engagementcapaciteiten. Voor degenen die hun reis in de jungle willen beginnen en een zinvolle bijdrage aan teamgevechten willen leveren, is Amumu een betrouwbare en toegankelijke optie.

Trundle

Trundle is een eenvoudige jungle champion die geschikt is voor beginners in League of Legends dankzij zijn makkelijk te leren mechanics. Zijn Q-vaardigheid vermindert vijandelijke AD en geeft hem bonus-AD, waardoor hij sterk staat in vroege schermutselingen. Een belangrijk aspect van Trundle’s gameplay is zijn level 2 power spike, die het vroege spel aanzienlijk kan beïnvloeden.

Om uit te blinken met Trundle moeten spelers zich richten op het beheersen van zijn vaardigheden en het begrijpen van zijn rol binnen de teamsamenstelling. Het is belangrijk om strategische beslissingen te nemen bij split pushing op basis van de positie van het team op de kaart.

Trundle bouwt meestal items zoals Trinity Force en Titanic Hydra om zijn effectiviteit in het spel te verbeteren. Zijn eenvoudige kit en basismechanica maken hem een toegankelijke keuze voor beginnende junglers.

In teamgevechten kan het gebruik van Trundle’s ultimate om stats te stelen van vijandelijke tanks de duurzaamheid van je team verhogen en een potentieel voordeel bieden.

Als je andere knallers wilt bekijken, kun je onze gedetailleerde gids hier bekijken:

Beste beginnerskampioenen voor Mid Lane

Als je net begint in de mid lane in League of Legends, zijn kampioenen als Annie, Malzahar, Ahri en Vex uitstekende keuzes voor beginners. Deze kampioenen bieden een verscheidenheid aan speelstijlen en vaardigheden die gemakkelijk te begrijpen zijn, waardoor ze ideaal zijn voor degenen die een gevoel willen krijgen voor de mid lane rol.

Elk van deze champions heeft zijn eigen sterke punten en mechanics die je kunnen helpen je vaardigheden en begrip van deze cruciale positie op te bouwen.

Malzahar

Malzahar is een goede keuze voor beginnende spelers die willen uitblinken in de mid lane dankzij zijn eenvoudige mechanics en impactvolle abilities. Zijn passieve schild en voidlings verbeteren zijn laningfase door extra overlevingsvermogen en damage-output te bieden.


De ultieme vaardigheid Nether Grasp is een krachtige onderdrukking die kan helpen om jezelf en je team te beschermen, kills veilig te stellen en teamgevechten in het voordeel van je team te laten uitvallen.


Met zijn sterke pushing-capaciteiten is Malzahar bedreven in het controleren van objectives en het efficiënt opruimen van minion waves, waarbij hij veel schade aanricht.

Annie

Annie wordt beschouwd als een geschikte mid lane-kampioen voor beginners vanwege haar eenvoudige mechanics en hoge schadepotentieel. Haar kit biedt eenvoud in gameplay, waardoor spelers zich kunnen richten op efficiënt farmen en effectief handelen tegen tegenstanders.

Annie’s stun passive vergroot haar veelzijdigheid in zowel offensieve als defensieve strategieën, waardoor ze een gunstige keuze is voor nieuwkomers in de mid lane rol.


Experts raden Annie aan voor beginners, spelers kunnen profiteren van haar eenvoudig te begrijpen vaardigheden en aanzienlijke schade.


Annie leren spelen helpt niet alleen om een beter begrip te krijgen van de dynamiek in het midden van de lane, maar helpt ook bij het ontwikkelen van vaardigheden om vaardig schade uit te delen aan tegenstanders.

Vex

Vex wordt beschouwd als een geschikte optie voor beginnende spelers in de mid lane in League of Legends vanwege haar ongecompliceerde kit en krachtige burst damage abilities. Haar vaardigheden bieden een eenvoudige introductie tot de mechanica van de mid lane, waardoor nieuwe spelers de rol beter begrijpen.

Met Vex’s vaardigheden kunnen beginners zich vertrouwd maken met mage gameplay, positioneringsstrategieën en kaartbewustzijn. Met Vex leer je hoe je tegenstanders lastig kunt vallen, teamgevechten kunt beïnvloeden en strategisch kunt positioneren voor optimale resultaten.

Als nieuwkomer in League of Legends kiezen voor Vex kan helpen bij het aanscherpen van essentiële vaardigheden die nodig zijn voor succes in de mid lane, waardoor ze een verstandige keuze is voor mensen die op deze positie willen uitblinken.

Ahri

Ahri wordt beschouwd als een veelzijdige en boeiende optie voor beginners in League of Legends, vooral in de mid lane.

Als mage-assassin hybride biedt Ahri een mix van magische vaardigheden en hoge mobiliteit. Haar skill shots, zoals Charm, kunnen strategisch worden gebruikt om tegenstanders uit te spelen en kills veilig te stellen. Met Essence Theft die passieve heling biedt, heeft Ahri een goede sustain, waardoor ze langere tijd in de lane kan blijven. Haar ultieme vaardigheid, Spirit Rush, verbetert zowel de mobiliteit als de schade, waardoor ze agressief kan spelen of snel kan ontsnappen.

Hoewel Ahri meestal wordt aanbevolen voor meer ervaren spelers vanwege de vaardigheid die nodig is om haar vaardigheden effectief te gebruiken en kaartbewust te blijven, kan ze nog steeds een lonende keuze zijn voor beginners die de fijne kneepjes van mages en assassins in de mid lane willen leren.

Als deze mages niet aantrekkelijk genoeg zijn voor jouw reis in League of Legends, zijn er meer opties die je hier kunt bekijken:

Beste kampioenen voor beginners in de onderste strook

Als je nieuw bent in de bottom lane in League of Legends, zijn kampioenen als Ashe, Sivir, Caitlyn en Miss Fortune geweldige keuzes. Deze champions bieden verschillende sterktes en speelstijlen, waardoor ze geschikt zijn voor beginners die de ADC-rol leren.

Door te experimenteren met deze kampioenen kun je ontdekken welke bij jouw stijl past en hoe je het beste kunt bijdragen aan het succes van je team op de Rift.

Sivir

Sivir wordt beschouwd als een geschikte keuze voor beginnende spelers in de onderste lane vanwege haar sterke waveclear en overlevingsvermogen dat wordt vergemakkelijkt door haar spell shield. Met het spell shield kan ze vijandelijke abilities blokkeren, waardoor haar overlevingsvermogen toeneemt en spelers zich kunnen concentreren op het beheersen van basisvaardigheden zonder onmiddellijke dreiging om uitgeschakeld te worden.

De gameplay van Sivir is direct en draait om farming, waardoor ze een betrouwbare ADC is voor beginners die de grondbeginselen van de bot lane onder de knie willen krijgen. Bovendien geeft haar ultieme vaardigheid, On The Hunt, haar team een aanzienlijke boost in bewegingssnelheid, wat voordelig is in teamconfrontaties.

Door als Sivir te spelen, kunnen spelers positionering en fundamentele mechanica oefenen terwijl ze haar auto-aanvallen gebruiken om consequent schade uit te delen in de bot lane.

Caitlyn

Overweeg Caitlyn als een geschikte keuze voor beginners in de onderste lane vanwege haar opmerkelijke aanvalsbereik en ongecompliceerde vaardigheden.

Caitlyn wordt beschouwd als een van de top champions voor beginnende spelers in League of Legends, vooral omdat ze uitblinkt als Attack Damage Carry (ADC) met het grootste aanvalsbereik in het spel. Dit grotere bereik zorgt voor een veiligere laningfase als beginners zich vertrouwd maken met de spelmechanismen.

Een van de belangrijkste vaardigheden van Caitlyn is Net, dat dient als ontsnappingsmiddel en een extra beveiligingslaag biedt voor spelers die nog aan het leren zijn. Haar gameplay is relatief eenvoudig en draait om basisaanvallen voor schade, waardoor beginners haar mechanica snel onder de knie krijgen.

Bovendien is haar ultieme vaardigheid een lock-on shot, wat teamgevechten vereenvoudigt en haar een betrouwbare bron van schade maakt.

Door als Caitlyn te spelen, kunnen beginners het belang van positionering inzien en effectief gebruikmaken van haar langeafstandsvoordeel in de onderste lane.

Ashe

Ashe is een populaire keuze voor beginners in de onderste lane vanwege haar crowd control capaciteiten en haar nut als visionair. Haar eenvoudige en directe speelstijl maakt haar een geschikte kampioen voor nieuwkomers in League of Legends.

Ashe’s kit stelt spelers in staat om vijanden gemakkelijk aan te vallen, waardoor ze kansen creëert voor teamkills. Haar vermogen om visie te geven kan de gameplay aanzienlijk beïnvloeden door beslissingen te helpen nemen en verrassingsaanvallen te voorkomen.

Hoewel Ashe een van de meest voor de hand liggende kampioenen is om als scherpschutter te kiezen, spreken andere kampioenen je misschien meer aan qua gameplay.

Miss Fortune

Miss Fortune is een populaire keuze voor beginners in de onderste lane vanwege haar verbeterde bewegingssnelheid en krachtige damage abilities.

Met een aanzienlijk skill-plafond blijkt Miss Fortune’s ultimate, Bullet Time, een formidabel hulpmiddel te zijn om vijandelijke champions aan stukken te scheuren en teamgevechten te vereenvoudigen. Het beheersen van Miss Fortune is cruciaal voor het aanscherpen van vaardigheden in de onderste rij.

Het is belangrijk om jezelf strategisch te positioneren om de impact van haar ultimate te optimaliseren. De veelzijdigheid van Miss Fortune in alle ELO-klassen maakt haar een betrouwbare optie voor beginnende spelers die dominantie willen bereiken.

Beste kampioenen voor ondersteuning voor beginners

Als je net begint als supportspeler in League of Legends, zijn kampioenen als Janna, Leona, Nami en Milio uitstekende keuzes. Janna richt zich op het leveren van utility en shielding voor haar team, terwijl Leona bekend staat om haar sterke crowd control en vermogen om gevechten te initiëren.

Nami en Milio brengen een mix van heling, schade en crowd control, waardoor ze eenvoudige en effectieve opties zijn voor beginners. Elk van deze kampioenen biedt een andere benadering van de ondersteunende rol, zodat nieuwe spelers hun favoriete speelstijl kunnen verkennen en vinden.

Janna

In League of Legends wordt Janna vaak aanbevolen voor beginnende spelers vanwege haar eenvoudige mechanics en sterke nut als support champion. Haar kit bevat crowd control vaardigheden zoals een ontwrichtende tornado en een single-target point and click slow, waardoor ze effectief is in het controleren van de stroom van schermutselingen die gemakkelijk te faciliteren zijn.

Janna’s belangrijkste rol is om haar ADC te beschermen door voor ze te pellen, zodat ze veilig zijn tijdens de laningfase en teamgevechten. Haar ultieme vaardigheid biedt waardevolle disengage en healing voor het team, waardoor hun overlevingsvermogen op cruciale momenten wordt verbeterd.

Nami

Nami wordt vaak aanbevolen als een geschikte support champion voor beginners in League of Legends vanwege haar veelzijdige kit. Ze biedt een mix van healing, damage, crowd control en strategische opties die passen bij verschillende speelstijlen.

Met vaardigheden als Tidal Wave om in teamgevechten in of uit te schakelen, Ebb and Flow om te helen of schade toe te brengen en Aqua Prison om vijandelijke bewegingen te controleren, biedt Nami een goed afgeronde support-ervaring.

Haar passieve Surging Tides verhoogt de bewegingssnelheid van haarzelf en haar bondgenoten en helpt bij de positionering tijdens gevechten.

Nami’s aanpassingsvermogen en nut maken haar een goede keuze voor beginners die hun team effectief willen ondersteunen, schade willen uitdelen en invloed willen hebben in de late game.

Nami kan een kracht zijn om mee af te rekenen in het vroege spel, waardoor ze een felle Enchanter is die het waard is om uren in te investeren.

Milio

Hij biedt een combinatie van healing, damage, crowd control en aanpassingsvermogen, waardoor hij een geschikte keuze is voor beginners in de support rol.

Milio’s ongecompliceerde mechanics maken hem makkelijk te begrijpen, vooral voor degenen die nog nooit in de onderste lane hebben gespeeld. Om optimaal te presteren met Milio moet je echter goed kunnen positioneren en coördineren met je teamgenoten. Door Milio onder de knie te krijgen, kunnen spelers essentiële supportvaardigheden ontwikkelen, zoals het beschermen van hun ADC en effectief deelnemen aan teamgevechten.

Met een uitgebalanceerde set vaardigheden die healing, damage en crowd control omvat, rust Milio beginners uit met een veelzijdige toolkit om hun team in verschillende scenario’s te ondersteunen, waardoor hij een betrouwbare optie wordt voor nieuwkomers in de support-positie.

Leona

Leona wordt beschouwd als een sterke keuze voor beginners die support willen spelen in League of Legends. Haar kit is makkelijk te begrijpen, waardoor ze een geschikte optie is voor nieuwe spelers. Leona’s tankiness en crowd control vaardigheden zijn effectief voor het beschermen van de ADC en het initiëren van teamgevechten.

Als support champion is Leona gespecialiseerd in het aanvallen van het vijandelijke team en crowd control, waardoor ze een waardevolle toevoeging is aan elke samenstelling.

Als je geïnteresseerd bent in het leren van de support rol en graag betrokken bent bij teamgevechten, is Leona een kampioen die het overwegen waard is voor je wedstrijden in League of Legends.

Conclusie

Om je reis in League of Legends te beginnen, is het belangrijk om kampioenen te kiezen die beginnersvriendelijk zijn en eenvoudige mechanics hebben met een goed nut.

Hoewel het spel relatief eenvoudig is om in te stappen, is het onder de knie krijgen ervan een ander verhaal, met veel subtiliteiten die je zult opmerken nadat je een tijdje hebt gespeeld.

Deze kampioenen zijn speciaal gekozen om nieuwkomers een solide start te geven en de basisbeginselen van het spel onder de knie te krijgen, zodat de weg wordt vrijgemaakt voor vele overwinningen en voortdurende verbetering terwijl je verder speelt op Summoner’s Rift.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *