June 21, 2024
League of Legends Gids League of Legends

Beste kampioenen voor een hoge Elo in League of Legends

  • May 29, 2024
  • 13 min read
Beste kampioenen voor een hoge Elo in League of Legends

Klaar om de hoge elo-uitdaging aan te gaan in League of Legends? Als je door het competitieve landschap navigeert, kan de keuze van je champions het verschil maken tussen overwinning en nederlaag. Van de top lane tot de support rol, elke positie vereist een unieke set vaardigheden en strategieën.

Beste kampioenen voor Top Lane voor hoge Elo

Deze kampioenen blinken uit in duelleren, split-pushen en teamgevechten en bieden een goed afgeronde toolkit voor verschillende scenario’s.

Hun hoge vaardigheidsplafonds en outplaypotentieel maken ze populair bij top lane mains die streven naar succes in high Elo.

Aatrox

Aatrox heeft een dominante laning phase dankzij zijn hoge kill pressure en sustain. Met zijn vaardigheden kan hij effectief handelen en de controle over de lane behouden. Zijn Q (The Darkin Blade) biedt aanzienlijke schade en zonepotentieel, terwijl zijn passive (Deathbringer Stance) en E (Umbral Dash) sustain en mobiliteit bieden.

Zijn kit bevat veel healing, vooral als hij zijn ultimate (World Ender) gebruikt, die zijn healing en damage output verhoogt. Hierdoor is hij moeilijk te doden en kan hij lange gevechten volhouden.

Hij heeft een hoog vaardigheidsplafond, wat betekent dat spelers die tijd investeren in het beheersen van hem, hun tegenstanders aanzienlijk kunnen overtreffen. Zijn vaardigheden vereisen precieze timing en positionering, waardoor vaardige spelers beloond worden met een grotere impact in games.

Camille

Camille blinkt uit in duels en trades, vooral als ze haar cooldowns kan misbruiken om gezondheidsvoorsprong op haar tegenstanders te krijgen. Haar vermogen om trades en duels te winnen maakt haar een sterke laner die haar lane kan domineren als ze goed wordt aangespeeld.

In teamgevechten ligt Camille’s kracht in haar vermogen om vijanden te flankeren en haar ultimate te gebruiken om belangrijke doelwitten te isoleren en uit te schakelen. Dit maakt haar een waardevolle aanwinst in gecoördineerde teamgevechten, waar ze de backline van de vijand kan verstoren en kills veilig kan stellen.

Camille schaalt goed mee in de late game en wordt een grote bedreiging naarmate ze meer items en levels krijgt. Haar vermogen om snel te splitsen en turrets neer te halen zorgt voor druk op de kaart, waardoor het vijandelijke team gedwongen wordt te reageren en er mogelijk kansen voor haar team ontstaan.

Fiora

Fiora blinkt uit in 1v1 duels door haar hoge burst damage en sustain. Met haar passive (Duelist’s Dance) en Q (Lunge) kan ze aanzienlijke schade toebrengen terwijl ze zichzelf geneest, waardoor ze een geduchte tegenstander is in lange trades.

Haar kit geeft haar een hoge mobiliteit, waardoor ze skill shots kan ontwijken en tegenstanders kan uitspelen. Haar Q (Lunge) kan worden gebruikt om van positie te veranderen en vijanden op te jagen, terwijl haar W (Riposte) inkomende schade en crowd control kan blokkeren, waardoor gevechten in haar voordeel omslaan.

Fiora schaalt uitzonderlijk goed in de late game. Naarmate ze meer items en levels krijgt, nemen haar damage output en sustain aanzienlijk toe, waardoor ze een krachtpatser in de late game wordt die wedstrijden kan dragen als ze niet wordt gecontroleerd.

Beste kampioenen voor Jungle voor hoge Elo

Elk van deze kampioenen brengt unieke sterke punten met zich mee, van Taliyah’s krachtige mapcontrole tot Shaco’s sneeuwbalpotentieel en Kindred’s hoge schade-output.

Shaco

Shaco’s vermogen om unieke gankpaden te creëren en zijn onzichtbaarheid maken hem zeer onvoorspelbaar. Hij kan gebruikelijke ward spots omzeilen en lanes vanuit onverwachte hoeken benaderen, waardoor de kans op succesvolle ganks toeneemt. Deze onvoorspelbaarheid dwingt vijandelijke laners om voorzichtiger te spelen, waardoor ze mogelijk minder farmen en minder ervaring opdoen.

Shaco blinkt uit in het vroege spel, waar zijn ganking- en duelleerpotentieel het grootst zijn. Zijn druk in het vroege spel kan kills en objectives veiligstellen, waardoor zijn team een aanzienlijk voordeel kan behalen. Zijn vermogen om de vijandelijke jungle binnen te dringen en de pathing van de vijandelijke jungler te verstoren, versterkt zijn impact in het vroege spel nog meer.

Met Shaco’s kit kan hij hoge burst damage uitdelen, vooral als hij AD (Attack Damage) opbouwt. Zijn passive (Backstab) verhoogt zijn schade als hij van achteren aanvalt en zijn Q (Deceive) geeft een critical strike op zijn volgende basisaanval. Deze burst damage kan squishy doelwitten snel uitschakelen, waardoor hij een bedreiging vormt voor vijandelijke carries.

Taliyah

Haar kit is zeer geschikt voor ganking. Haar W (Seismic Shove) kan vijanden verplaatsen en haar E (Unraveled Earth) kan aanzienlijke schade toebrengen en vijanden verdoven die er doorheen dashen. Met haar ultieme Weaver’s Wall kan ze ontsnappingsroutes afsnijden en ganks starten vanuit onverwachte hoeken.

Taliyah’s Q (Threaded Volley) richt AoE-schade (area-of-effect) aan, waardoor ze snel en efficiënt haar jungle kan clearen. De rework die AoE-schade aan haar Q heeft toegevoegd, heeft haar jungle clear-snelheid aanzienlijk verbeterd, waardoor ze een hoog tempo en druk op de map kan houden.

In teamgevechten kan Taliyah veel nut en schade bieden. Haar W en E combo kunnen vijandelijke formaties verstoren en aanzienlijke schade toebrengen, terwijl haar ultimate kan worden gebruikt om vijanden in een zone te plaatsen of op te splitsen, waardoor haar team een strategisch voordeel heeft.

Kindred

Met haar passieve Mark of the Kindred kan ze vijandelijke kampioenen en junglekampen markeren, wat haar zicht en strategische controle over de kaart geeft. Deze vaardigheid, gecombineerd met haar hoge mobiliteit door haar Q (Dance of Arrows) en E (Mounting Dread), stelt haar in staat om snel en efficiënt over de kaart te bewegen, objectives veilig te stellen en effectief lanes te ganken.

Kindred heeft een sterke early game presence dankzij haar vermogen om kampen snel te ontruimen en haar krachtige gankingpotentieel. Haar W (Wolf’s Frenzy) en Q (Dance of Arrows) bieden aanzienlijke schade en sustain, waardoor ze al vroeg in het spel druk kan uitoefenen op de vijandelijke jungler en laners.

In teamgevechten kan Kindred zowel schade als nut bieden. Haar ultieme, Lamb’s Respite, creëert een zone waarin geen champions kunnen sterven, die kan worden gebruikt om bondgenoten te redden of vijandelijke kills te weigeren. Deze vaardigheid kan het tij van teamgevechten keren en belangrijke strategische voordelen bieden.

Beste kampioenen voor Mid Lane voor hoge Elo

Deze kampioenen bieden unieke speelstijlen, een uitzonderlijk burstpotentieel en de mogelijkheid om tegenstanders effectief uit te spelen.

Akali

Akali’s kit maakt haar extreem flexibel qua draft en gameplay. Ze kan in verschillende rollen en matchups gespeeld worden, waardoor ze een waardevolle keuze is in zowel solo queue als competitief spel. Haar vermogen om zich aan te passen aan verschillende situaties en teamsamenstellingen maakt haar een sterke en veelzijdige kampioen.

Akali blinkt uit in het uitdelen van hoge burst damage, vooral als ze haar volledige combo uitvoert. Haar E (Shuriken Flip) en R (Perfect Execution) zorgen voor veel mobiliteit en schade, waardoor ze snel prioritaire doelwitten kan uitschakelen. Dit burstpotentieel maakt haar een constante bedreiging voor vijandelijke carries.

Haar kit bevat meerdere dashes en mobiliteitstools, waardoor ze tegenstanders kan uitspelen en uit gevaarlijke situaties kan ontsnappen. Met haar W (Twilight Shroud) en E (Shuriken Flip) kan ze haar positie veranderen en vijandelijke abilities ontwijken, waardoor ze een zeer ongrijpbare en moeilijk te pakken kampioen is.

Qiyana

Qiyana blinkt uit in het uitdelen van hoge burst damage, waardoor ze een grote bedreiging vormt voor squishy doelwitten. Met haar vaardigheden, vooral haar Q (Edge of Ixtal) en R (Supreme Display of Talent), kan ze snel belangrijke doelwitten uitschakelen in teamgevechten en schermutselingen. Dit burstpotentieel maakt haar een constante bedreiging voor vijandelijke carries.

Qiyana’s mobiliteit en vermogen om terrein te doorkruisen met haar W (Terrashape) maken haar een uitstekende roamer. Ze kan snel tussen lanes bewegen en ganks opzetten om haar team te helpen kills en objectives veilig te stellen. Dankzij haar roamingpotentieel kan ze het spel ook buiten de mid lane beïnvloeden en druk uitoefenen op de hele kaart.

Qiyana heeft een hoog vaardigheidsplafond, wat betekent dat spelers die tijd investeren in het beheersen van haar, hun tegenstanders aanzienlijk kunnen uitspelen. Haar vaardigheden vereisen precieze timing en positionering, waardoor vaardige spelers beloond worden met een grotere impact in de wedstrijden. Dit maakt haar een belonende kampioen voor spelers met een hoge elo die haar kit volledig kunnen benutten.

Hwei

Hwei wordt vaak beschreven als een “Zwitsers zakmes” voor de mid lane. Hij kan zich aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen en speltoestanden, waardoor hij zeer flexibel is. In tegenstelling tot gespecialiseerde champions die uitblinken in specifieke rollen, kan Hwei meerdere rollen naar behoren vervullen, zoals zoning, poking en utility. Dankzij deze veelzijdigheid kan hij gaten in de opstelling van zijn team opvullen en zich tijdens het spel aan verschillende situaties aanpassen.

Hwei heeft een sterke vroege laningfase, waardoor hij leads veilig kan stellen en zijn lane-tegenstander onder druk kan zetten. Zijn vermogen om een significante CS (creep score) voorsprong te krijgen en de vijandelijke mid-laner op achterstand te zetten kan een aanzienlijke impact hebben op het spel. Deze vroege dominantie kan zich vertalen in mapcontrole en objectiefdruk, waardoor zijn team succes boekt.

In teamgevechten zorgt Hwei voor krachtige zonecontrole en langeafstandsschade. Zijn vaardigheden kunnen teamgevechten in tweeën delen, belangrijke doelwitten isoleren en zijn bondgenoten beschermen. Dit maakt hem zeer waardevol in gecoördineerde 5v5-scenario’s, waar zijn nut het tij van gevechten kan doen keren. Zijn vermogen om bondgenoten te redden met clutch plays en het vijandelijke team te verstoren voegt veel waarde toe aan zijn team.

Beste kampioenen voor Bot Lane voor hoge Elo

Deze kampioenen brengen een mix van vroege krachtpieken, agressieve speelstijlen en een hoog schadepotentieel, waardoor ze een geduchte keuze zijn in de bot lane.

Draven

Zijn vroege spel is een van de sterkste onder de AD carries. Zijn vermogen om vanaf het begin van het spel enorme schade uit te delen zet de vijandelijke bot lane enorm onder druk. Deze dominantie in het vroege spel kan leiden tot het veiligstellen van vroege doelen zoals Dragon en turret plates, waardoor zijn team een aanzienlijk voordeel heeft.

Dravens passieve League of Draven beloont hem met bonusgoud als hij zijn Spinning Axes vangt en kills veiligstelt. Dankzij deze unieke mechanic kan Draven harder snowballen dan de meeste champions, omdat hij snel een goudvoorsprong kan opbouwen en zijn core-items sneller kan bouwen.

Hij heeft een hoog vaardigheidsplafond, wat betekent dat spelers die zijn mechanics onder de knie hebben hun tegenstanders aanzienlijk kunnen uitspelen. Het vangen van Spinning Axes en de juiste positionering in gevechten vereist vaardigheid en oefening, maar het beloont spelers met een hoge schade-output en de mogelijkheid om wedstrijden te dragen.

Karthus

Karthus staat bekend om zijn hoge schade-output, vooral met zijn Q (Lay Waste) en R (Requiem). Met zijn abilities kan hij aanzienlijke schade toebrengen aan meerdere doelwitten, waardoor hij een constante bedreiging vormt in zowel de laningfase als in teamgevechten. Zijn schade past zich goed aan items aan, waardoor hij het hele spel een krachtige bedreiging blijft.

Karthus heeft een uitstekende waveclear met zijn Q (Lay Waste) en E (Defile). Hierdoor kan hij waves snel pushen en de controle over de lane behouden. Effectieve waveclear stelt hem ook in staat om efficiënt te farmen en druk uit te oefenen op de vijandelijke bot lane, waardoor ze gedwongen worden te reageren en er mogelijk kansen voor zijn team ontstaan.

Hij schaalt uitzonderlijk goed in de late game. Als hij items krijgt, neemt zijn damage output aanzienlijk toe, waardoor hij een krachtpatser in de late game wordt. Zijn vermogen om consistente schade uit te delen, zelfs na de dood, dankzij zijn passive (Death Defied), zorgt ervoor dat hij impactvol blijft in teamgevechten.

Samira

Samira blinkt uit in het uitdelen van hoge burst-schade, vooral als ze haar vaardigheden aan elkaar kan koppelen. Haar Q (Flair) en R (Inferno Trigger) leveren veel schade op, waardoor ze belangrijke doelwitten snel kan uitschakelen. Dit hoge burstpotentieel maakt haar een lane-bully die haar tegenstanders kan domineren en het spel kan laten sneeuwballen als ze op voorsprong komt.

Met haar passieve Daredevil Impulse kan ze haar abilities en auto-attacks chainen om haar Style rank op te bouwen, waardoor ze meer schade kan aanrichten. Deze unieke mechanic beloont agressief spel en stelt haar in staat haar vaardigheden te resetten, waardoor ze een constante dreiging vormt in schermutselingen en teamgevechten.

Samira’s kit bevat meerdere mobiliteitstools, zoals haar E (Wild Rush) en de passieve mogelijkheid om te dashen naar vijanden die geraakt zijn door immobiliserende effecten. Dankzij deze hoge mobiliteit kan ze tegenstanders uitspelen, vaardigheidsshots ontwijken en zich verplaatsen in gevechten. Haar W (Blade Whirl) kan projectielen blokkeren, wat haar uitspeelmogelijkheden nog vergroot.

Beste kampioenen voor support in hoge Elo

Deze champions kunnen het tempo van het spel dicteren, kansen creëren voor je team en vijandelijke strategieën effectief verstoren op hoge spelniveaus.

Thresh

Zijn kit zit vol met crowd control vaardigheden die hem een formidabele engager maken. Zijn Q (Death Sentence) is een langeafstandshaak waarmee hij vijanden naar zich toe kan trekken en kan volgen met een dash. Zijn E (Flay) kan vijanden naar achteren slaan of trekken, voor extra controle. Zijn ultimate (The Box) creëert een zone die vijanden die erdoorheen gaan vertraagt en beschadigt, waardoor ze moeilijk kunnen ontsnappen of aanvallen.

Thresh staat bekend om zijn hoge positiespel. Zijn vermogen om hooks te laten landen en die op te volgen met crowd control kan voor zijn team kansen creëren om kills en objectives veilig te stellen. Zijn W (Dark Passage) kan bondgenoten uit gevaarlijke situaties redden door ze een schild en een ontsnappingsmogelijkheid te bieden.

Thresh heeft een sterke laningfase dankzij zijn vermogen om druk uit te oefenen en vijanden in een zone te houden met zijn haak. Zijn aanwezigheid in de lane dwingt de vijandelijke bot lane om voorzichtig te spelen, waardoor ze minder effectief kunnen farmen en handelen. Zijn E (Flay) kan ook worden gebruikt om vijandelijke dashes en engages te onderbreken, waardoor hij een sterke counter is voor veel agressieve supports.

Nautilus

De kit van Nautilus biedt betrouwbare engage en crowd control tools, die zeer waardevol zijn in gecoördineerd spel. Zijn Q (Dredge Line) is een langeafstandshaak waarmee hij gevechten op gang kan brengen en zijn ultimate (Depth Charge) is een point-and-click ability waarmee hij doelwitten met een hoge prioriteit kan insluiten.

Nautilus is een tanky support champion, waardoor hij schade kan opvangen en zijn carries effectief kan beschermen. Zijn W (Titan’s Wrath) biedt een schild en een damage-over-time effect, waardoor hij zijn bondgenoten kan pellen en vijandelijke divers kan verstoren.
Hij werkt goed samen met agressieve bot lane carries zoals Draven, Lucian en Samira. Zijn vermogen om kills op te zetten en crowd control te bieden, past goed bij de speelstijl van deze champions, waardoor hij een waardevolle keuze is in high elo.

Rakan

Rakan staat bekend om zijn uitzonderlijke mobiliteit, waardoor hij effectief gevechten kan aangaan en verlaten. Zijn W (Grand Entrance) biedt een snelle dash en knock-up, waardoor het een uitstekend hulpmiddel is om gevechten te beginnen. Daarnaast kan hij met zijn E (Battle Dance) dashen naar bondgenoten, voor schilden zorgen en snel herpositioneren.

Zijn kit zit vol met mogelijkheden om mensenmassa’s onder controle te houden. Met zijn W (Grand Entrance) slaat hij vijanden neer en zijn ultimate (The Quickness) charmeert en beschadigt alle vijanden die hij aanraakt. Deze combinatie van crowd control maakt van Rakan een formidabele speler in teamgevechten, die het vijandelijke team kan verstoren en kills kan maken voor zijn bondgenoten.

Hij werkt uitzonderlijk goed samen met agressieve ADC’s zoals Xayah, Lucian en Samira. Zijn vermogen om aan te vallen en crowd control te bieden, vult de agressieve speelstijl van deze ADC’s aan, waardoor ze kunnen profiteren van zijn initiaties en kills veilig kunnen stellen. Deze synergie maakt Rakan een waardevolle keuze in hoge elo, waar gecoördineerd spel cruciaal is.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *