June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste League of Legends Mid Laners om te proberen in de huidige meta

  • February 2, 2024
  • 9 min read
Beste League of Legends Mid Laners om te proberen in de huidige meta

Op het strategische schaakbord van League of Legends fungeert de mid lane vaak als het veld van de koning, waar het lot van het spel kan afhangen van de prestaties van de kampioenen. Zoals de huidige meta zich ontvouwt, zijn de beste mid laners degenen die niet alleen hun lane kunnen domineren, maar ook invloed kunnen uitoefenen op de hele kaart, waardoor de weegschaal doorslaat in het voordeel van hun team. Dit artikel over de beste mid lane-kampioenen voor de huidige meta leidt spelers door de topspelers die door hun dapperheid en veelzijdigheid onmisbaar zijn voor degenen die het hart van Summoner’s Rift onder de knie willen krijgen.

Twisted Fate

Twisted Fate, bekend als “The Card Master”, is een kampioen in League of Legends die vaak in de mid lane wordt gespeeld vanwege zijn sterke aanwezigheid op de kaart en zijn vermogen om andere lanes te beïnvloeden met zijn ultimate. Zijn unieke speelstijl draait om zijn Q-vaardigheid Wild Cards, die hij gebruikt om minion waves op te ruimen en vijanden van een afstand te porren. Met zijn W, Pick A Card, kan hij kiezen tussen een blauwe, rode of gouden kaart, die elk verschillende effecten hebben, zoals respectievelijk mana restoration, area-of-effect damage of een stun.

Twisted Fate’s ultimate, Destiny, geeft hem de mogelijkheid om alle vijandelijke champions op de kaart te onthullen en naar een doellocatie te teleporteren, waardoor hij een krachtige roamer en ganker is. Deze vaardigheid, gecombineerd met zijn gouden kaart stun van Pick A Card, kan het tij van schermutselingen keren en kills veiligstellen voor zijn team.

Om Twisted Fate effectief in te zetten, moet je goed op de kaart letten en beslissingen nemen, want zijn kracht ligt in zijn vermogen om het slagveld te controleren en kansen te creëren voor zijn team. Hij staat ook bekend om zijn passieve Loaded Dice, waarmee hij bonusgoud krijgt als hij eenheden doodt. Dit benadrukt nog eens zijn rol als kampioen die snel middelen kan vergaren en druk kan uitoefenen op de hele kaart.

Akshan

League of Legend mid lane guide - Akshan

Akshan, bekend als “The Rogue Sentinel”, is een kampioen in League of Legends die een unieke mix van vaardigheden naar de mid lane brengt. Met een kit die is ontworpen om tegenstanders te slim af te zijn en aanzienlijke schade toe te brengen, blinkt Akshan uit in schermutselingen en kan hij het tij keren in teamgevechten. Zijn passieve Dirty Fighting zorgt ervoor dat elke derde treffer van zijn aanvallen of vaardigheden bonusschade uitdeelt en geeft hem een schild als het doelwit een kampioen is. Bovendien vuren Akshan’s aanvallen een tweede schot af dat verminderde schade toebrengt en dat kan worden geannuleerd voor een uitbarsting van bewegingssnelheid.

Akshans Q, Avengerang, is een boemerang-achtige vaardigheid die schade toebrengt en zijn bereik vergroot telkens als hij een vijand raakt, terwijl zijn W, Going Rogue, vijandelijke kampioenen passief markeert als Scoundrels als ze zijn bondgenoten doden. Als Akshan een Scoundrel uitschakelt, laat hij de gedode bondgenoten herrijzen, krijgt hij bonusgoud en worden alle Scoundrel-markeringen verwijderd. Met deze vaardigheid kan Akshan ook in camouflage gaan, waardoor hij bewegingssnelheid en mana-regeneratie krijgt als hij naar Scoundrels toe beweegt.

In de mid lane is Akshans speelstijl dynamisch. Hij richt zich op poking met Avengerang en zoekt naar mogelijkheden om aan te vallen met zijn E, Heroic Swing, waarmee hij rond het terrein kan slingeren en op vijanden kan vuren. Met zijn ultieme Comeuppance richt hij zich op een vijandelijke kampioen en laat hij opgeslagen kogels los die schade toebrengen op basis van de ontbrekende gezondheid van het doelwit. Akshan effectief bespelen vereist een goede positionering en oplettendheid om optimaal gebruik te maken van zijn mobiliteit en resurrectiemechanisme, vooral in het midden tot het eind van de game, waar zijn mogelijkheid om gevallen medestrijders tot leven te wekken spelveranderend kan zijn.

Karma

League of Legend mid lane guide - Karma

Karma, ook wel bekend als “The Enlightened One”, is een veelzijdige kampioen in League of Legends die vaak in de mid lane wordt gespeeld vanwege haar sterke utility, waveclear en poke capaciteiten. Als kampioen die diep geworteld is in de spirituele tradities van Ionië, belichaamt Karma de essentie van een oude ziel die ontelbare keren gereïncarneerd is en krachten bezit die weinigen begrijpen. Haar kit draait om haar unieke vaardigheid Mantra (R), die haar volgende vaardigheid kracht geeft met een extra effect, waardoor haar gameplay dynamisch en situationeel aanpasbaar is. Haar primaire vaardigheden zijn Inner Flame (Q) voor poke en waveclear, Focused Resolve (W) voor crowd control en Inspire (E) voor shielding en movement speed boosts, die allemaal versterkt kunnen worden door haar Mantra.

In het midden van de lane blinkt Karma uit in het controleren van het tempo van de lane met haar uitstekende waveclear en splash damage van haar Q, waardoor ze voorrang krijgt in de lane en haar team effectief kan ondersteunen. Haar E beschermt niet alleen, maar verhoogt ook de bewegingssnelheid van haar bondgenoten, waardoor ze van onschatbare waarde is bij zowel het aangaan als het uitschakelen van teamgevechten. Karma’s poke wordt vooral in het middenspel onaangenaam voor het vijandelijke team en haar nut reikt tot in het late spel, waardoor ze een geduchte aanwezigheid is in teamgevechten. Hoewel ze van oudsher is gebouwd voor schade en nut, zijn er de laatste seizoenen tank-builds van Karma in het midden van de lane verschenen, waarbij items als Radiant Virtue worden gebruikt om haar overlevingsvermogen en impact in teamgevechten te vergroten. Ongeacht de build vereist het effectief spelen van Karma een goede positionering, bewustzijn en timing in het gebruik van haar Mantra-verbeterde vaardigheden om haar bijdrage aan het team te maximaliseren.

Neeko

League of Legend mid lane guide - Neeko

Neeko, bekend als “The Curious Chameleon”, is een veelzijdige mage champion in League of Legends, die vaak in de mid lane wordt gespeeld vanwege haar misleidende vaardigheden en burst damage potential. Neeko is lid van een lang verloren stam van vastaya, met de unieke mogelijkheid om in elke menigte op te gaan door het uiterlijk van anderen te lenen.

Neeko’s vaardigheden zijn onder andere Inherent Glamour (passief), waarmee ze het uiterlijk van bondgenootkampioenen kan nabootsen, Blooming Burst (Q) om magische schade toe te brengen, Shapesplitter (W) om een kloon te maken en bonusmagische schade toe te brengen, Tangle-Barbs (E) om vijanden te wroeten en haar ultieme Pop Blossom, waarmee ze vijanden in de buurt beschadigt en knock-out slaat.

In de mid lane blinkt Neeko uit in het misleiden van haar tegenstanders met haar passive en W, waardoor ze vijanden kan verrassen met plotselinge uitbarstingen van schade. Haar E en Q combo zorgen voor betrouwbare crowd control en schade, terwijl haar ultimate het tij kan doen keren in teamgevechten.

Neeko’s speelstijl is sterk afhankelijk van misleiding en timing, omdat ze snel doelwitten kan uitschakelen met haar burst damage, maar ook haar vaardigheden strategisch moet gebruiken om haar vijanden te verwarren en onder controle te houden. Als je succes wilt hebben, moet je Neeko’s combo’s onder de knie hebben en haar misleidende vaardigheden begrijpen. Neeko is vooral sterk als ze kan zwerven en kills kan scoren in andere lanes, waardoor haar voordeel sneeuwbalt in het midden- en eindspel.

Azir

League of Legend mid lane guide - Azir

Azir, bekend als “The Emperor of the Sands”, is een mage champion met een hoge moeilijkheidsgraad in League of Legends. Hij wordt vaak in de mid lane gespeeld vanwege zijn unieke vaardigheid om sand soldiers op te roepen en te controleren. Azir was ooit een sterfelijke keizer van het eens zo grote rijk Shurima, die herboren is als een opgestegen krijger met immense kracht.

Azir’s vaardigheden omvatten Shurima’s Legacy (passief), waarmee hij de Disc of the Sun kan oproepen uit de ruïnes van geallieerde of vijandelijke torens. Met zijn Q-vaardigheid Conquering Sands stuurt hij alle Sand Soldiers naar een bepaalde locatie, waarbij hij magische schade toebrengt aan vijanden die hij passeert en gedurende 1 seconde vertraagt. Zijn W-vaardigheid Arise roept een Sand Soldier op om doelen in de buurt voor hem aan te vallen en vervangt zijn basisaanval tegen doelen binnen het bereik van de soldaat. Hun aanvallen geven magische schade aan vijanden in een lijn. Arise! geeft passief ook aanvalssnelheid aan Azir en zijn Sand Soldiers. Zijn E-vaardigheid, Shifting Sands, schermt Azir kort af en jaagt hem naar een van zijn Sand Soldiers, waardoor vijanden schade oplopen. Als hij een vijandelijke kampioen raakt, maakt hij meteen een nieuwe Sand Soldier klaar om in te zetten en stopt hij zijn dash. Zijn ultimate, Emperor’s Divide, roept een muur van soldaten op die naar voren stormen en vijanden terugslaan en beschadigen.

Azirs speelstijl is sterk afhankelijk van positionering en timing. Hij kan het slagveld beheersen met zijn Sand Soldiers, maar moet zijn vaardigheden ook strategisch gebruiken om schade toe te brengen en zijn vijanden onder controle te houden. Het beheersen van Azirs combo’s en het begrijpen van de positionering van zijn soldaten is essentieel voor succes.

De specifieke build kan variëren afhankelijk van de spelstatus en de matchup, met verschillende builds die verschillende speelstijlen aanvullen.

Azir is vooral sterk in het midden- en eindspel, waar zijn scaling en zijn vermogen om teamgevechten te controleren volledig tot hun recht komen. Hij kan ook effectief zijn in de top lane, waar de verlengde laning fase hem in staat stelt om goud en ervaring te verzamelen, hoewel dit hem kan blootstellen aan meer ganks en roams van de vijandelijke jungler.

Conclusie

Tot slot is het landschap van de mid lane in League of Legends zowel dynamisch als veeleisend. Spelers moeten zich aanpassen aan de steeds veranderende meta en tegelijkertijd kampioenen beheersen die het spel beslissend kunnen beïnvloeden. Deze champions blinken niet alleen uit in de lane, maar hebben ook het potentieel om het spelverloop te controleren, waardoor ze van onschatbare waarde zijn voor hun teams. Naarmate de meta zich verder ontwikkelt, zal ook de hiërarchie van midlaners veranderen, maar de kampioenen die hier worden genoemd, hebben hun waarde op het slagveld bewezen. Of je nu de solo-wachtrijladder beklimt of meedoet aan toernooien waar veel op het spel staat, het beheersen van een of meer van deze midlaners kan de sleutel zijn tot je succes op Summoner’s Rift.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *