June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste League of Legends-teams van 2023

  • January 26, 2024
  • 9 min read
Beste League of Legends-teams van 2023

League of Legends heeft bij veel mensen de interesse gewekt om hun tijd en gametalenten in te zetten om de zogenaamde Nexus te doorbreken. Een van de voordelen van het spel is dat het gratis te spelen is, de multiplayer maakt het mogelijk om met vrienden van LoL te genieten en het draagt ook bij aan je stategische planningscapaciteiten. LoL is een van de meest gespeelde esports games in Nederland en sommige Nederlandse pro-spelers zoals Febiven hebben hun gametalenten bewezen op een internationale scène.

Omdat we ernaar streven om meer LoL-spelers te motiveren om te geloven dat pro worden meer dan haalbaar is voor degenen die toegewijd zijn aan het spel, hebben we een lijst gemaakt met de beste League of Legends-teams van 2023.

Belangrijkste resultaten

– JD Gaming is de dominante kracht in League of Legends in 2023, met een roster van wereldklasse en indrukwekkende prestaties in LPL Spring Championship en MSI.
– BiliBili Gaming, het underdogteam van het seizoen, heeft zijn talenten laten zien en is een kanshebber voor de LPL-titel in de zomer.
– T1, het beste Koreaanse team in internationale toernooien, had het moeilijk op cruciale momenten, maar heeft het potentieel om terug te komen in de zomer en klaar te zijn voor de Worlds.
– MAD Lions, winnaars van de LEC Spring Split, moeten hun zwakke punten aanpakken en hun prestaties tegen topteams uit andere regio’s verbeteren. Ze hebben echter positieve vooruitzichten en het potentieel voor verbetering in de komende zomersplit.

JD Gaming: Dominante kracht in 2023

Met een winstpercentage van 78% in 63 wedstrijden heeft het dominante roster van JD Gaming bewezen een geduchte kracht te zijn. Onder leiding van sterspelers Ruler en Knight hebben ze constant uitzonderlijke prestaties geleverd en overwinningen behaald in het LPL Lente-kampioenschap en de MSI-titel.

Het succes van JD Gaming in het LPL Spring kampioenschap was een bewijs van hun uitzonderlijke gameplay en strategische bekwaamheid. Ze lieten een opmerkelijke coördinatie en uitvoering zien en versloegen hun tegenstanders met precisie en finesse. Hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende situaties en de zwakke punten van hun tegenstanders uit te buiten was echt opmerkelijk.

Op de MSI toonde JD Gaming hun bekwaamheid op het internationale podium en verstevigden ze hun positie als topteam. Dankzij hun niet aflatende agressie en berekende beslissingen waren ze hun tegenstanders te slim af en behaalden ze de ene overwinning na de andere. Hun samenhangende teamwork en uitzonderlijke individuele vaardigheden werden ten volle getoond, waardoor ze het respect en de bewondering van League of Legends-fans wereldwijd verdienden.

BiliBili Gaming: Underdog rijzende in LPL

BiliBili Gaming League of Legends Team review

BiliBili Gaming is een opkomende underdog in de zeer competitieve LPL.

Ondanks het feit dat BiliBili Gaming als underdog wordt beschouwd, heeft het een groot potentieel laten zien en is het een kracht geworden om rekening mee te houden in de competitie.

Een van de belangrijkste redenen voor het succes van BiliBili Gaming zijn hun opvallende spelers. De top laner, Bin, heeft zijn uitzonderlijke vaardigheden laten zien en is een belangrijke speler voor het team geworden. Met zijn sterke aanwezigheid in de laning en zijn vermogen om games te dragen, heeft Bin bewezen een kracht te zijn op de Rift.

Daarnaast is ADC Elk een opvallende speler van BiliBili Gaming. Hij heeft consequent een aanzienlijke hoeveelheid schade aangericht en is goed voor 33% van de totale schade van het team.

Het potentieel van BiliBili Gaming als underdog ligt in hun vermogen om zich door de LPL play-offs te vechten en door te dringen tot MSI. Hun prestaties op MSI hebben hun status als kanshebbers voor de LPL-titel in de zomersplitsing verder verstevigd.

Met opvallende spelers als Bin en Elk heeft BiliBili Gaming het potentieel om de meer gevestigde teams in de competitie te verrassen en uit te dagen. Als ze hun strategieën blijven verbeteren en verfijnen, zal BiliBili Gaming in de toekomst zeker een team zijn om in de gaten te houden.

T1: Koreaanse krachtpatser die het internationaal moeilijk heeft

T1 team League of Legends review

T1, de bekende Koreaanse krachtpatser in League of Legends, heeft te kampen met grote uitdagingen in de internationale competitie. Ondanks het feit dat T1 het beste Koreaanse team is in internationale toernooien, heeft het moeite om succes te vinden op het wereldtoneel. De opkomst van de Chinese regio heeft het voor T1 moeilijk gemaakt om hun dominantie te laten gelden.

Op cruciale momenten kon T1 niet op hun best presteren, wat leidde tot teleurstellende resultaten. Deze strijd om internationaal succes te behalen heeft een grote impact gehad op de nalatenschap van T1. Terwijl ze blijven streven naar grootsheid, moet T1 terugkomen in de zomersplitsing en klaar zijn voor de wereldwedstrijden.

Aan de andere kant hebben de MAD Lions laten zien dat ze zich kunnen verbeteren in de komende zomersplit. Hoewel ze geen wedstrijd konden winnen in de twee series die op MSI werden gespeeld, hebben de winnaars van de laatste LEC Spring Split een goede basis voor verdere ontwikkeling.

Ze hebben zich al verzekerd van een plek in de LEC Finals, wat ze de kans geeft om verder te bouwen op hun sterke punten en hun zwakke punten aan te pakken. Het succes van de MAD Lions om te spelen via hun jungle-mid duo van Elyoya en Nisqy is een winnende formule in de Europese regio. Ze moeten echter werken aan een betere coördinatie van de mid-jungle om hun sneeuwbalpotentieel te vergroten en zich richten op het geven van meer agentschap aan de zijstraten.

Gen.G: back-to-back LCK-kampioenen met zwakke punten

Gen.G Team League of Legends review

Hoewel Gen.G dominant is geweest in het LCK, hebben hun prestaties op het internationale podium hun kansen op succes twijfelachtig gemaakt.

Een van de grootste zwaktes van Gen.G ligt in de bovenkant van de kaart. In het MSI-toernooi had hun toplaner moeite om het niveau van zijn internationale tegenhangers te evenaren, wat resulteerde in een gebrek aan druk en invloed in het vroege spel. Daarnaast bood hun jungler onvoldoende ondersteuning en synergie met de toplaner, waardoor de zwaktes van het team nog groter werden.

Ondanks deze beperkingen heeft Gen.G nog steeds een kans om te verbeteren en goed te presteren in de LCK Summer split. Met hun back-to-back LCK-kampioenschappen hebben ze bewezen dat ze de Koreaanse scène kunnen domineren. Ze moeten echter hun zwakke punten aanpakken en de nodige verbeteringen doorvoeren om op internationaal niveau mee te kunnen doen.

Dit kan inhouden dat ze hun strategie moeten aanpassen, hun roosters moeten veranderen of de communicatie en coördinatie tussen de spelers moeten verbeteren.

EDward Gaming: Veelbelovende mix van nieuwelingen en veteranen

EDward Gaming Team League of Legends review

Het roster van EDward Gaming voor het seizoen 2023 was een veelbelovende mix van getalenteerde nieuwkomers en ervaren veteranen, wat hun inzet om een competitief en goed afgerond team op te bouwen benadrukt.

Een van de belangrijkste verbeterpunten voor EDG ligt in de coördinatie tussen hun nieuwe ADC, Leave, en de veteranen. Leave heeft veel potentie laten zien, met hoge damage shares en indrukwekkende CS/minute stats in zijn optredens. Het zal echter cruciaal zijn voor het team om hem te integreren in hun strategieën en te zorgen voor een soepele communicatie en synergie met de rest van het team.

Aan de andere kant kan EDG ook het potentieel van de mid lane carry van MAD Lions onderzoeken. De Lions hebben laten zien hoe succesvol ze zijn in het spelen via hun jungle-mid duo van Elyoya en Nisqy, waarbij ze effectief voordelen sneeuwballen en leads overbrengen naar de zijlanen. Deze strategie is effectief gebleken in de Europese regio en EDG zou ervan kunnen leren om hun eigen mid-lane carry-potentieel verder te verbeteren.

Prestaties MAD Lions: Strijd van de LEC Lente Winnaars

MAD Lions Team League of Legends review

Ondanks hun overwinning in de LEC Spring Split, heeft MAD Lions het moeilijk gehad op het internationale podium, vooral tegen topteams uit andere regio’s.

Tijdens de Mid-Season Invitational (MSI) wist MAD Lions geen enkele overwinning te boeken in de twee series die ze speelden. Ze werden gedomineerd door G2 Esports in de verliezersronde, waardoor zwakke punten aan het licht kwamen die moeten worden aangepakt. Deze strijd benadrukt de uitdagingen waar MAD Lions voor staat als ze het opnemen tegen de beste teams van over de hele wereld.

Een gebied waar MAD Lions verbetering nodig heeft, is hun prestatie tegen topteams uit andere regio’s. Terwijl ze succes hadden in de LEC voorjaarswedstrijden door te spelen via hun jungle-mid duo van Elyoya en Nisqy, was deze strategie niet zo effectief tegen internationale tegenstanders. MAD Lions moet manieren vinden om voorsprong te genereren en voordelen te sneeuwballen als hun jungle-mid duo niet presteert.

Om deze uitdagingen te overwinnen, moet MAD Lions zich richten op het verbeteren van hun mid-jungle coördinatie en het geven van meer agency aan hun side lanes. Door deze problemen aan te pakken, kan MAD Lions bouwen op hun sterke punten en toewerken naar een succesvollere prestatie tegen topteams uit andere regio’s.

Ondanks hun moeilijkheden hebben MAD Lions zich al verzekerd van een plek in de LEC-finale en hebben ze een goede basis voor verdere ontwikkeling in de komende zomersplitsing.

Conclusie

Elk van de uitgelichte LoL-teams heeft het hele jaar door fascinerende prestaties laten zien en had zeer solide spelers voor elke rol, waardoor ze het recht hadden om tot de beste van 2023 gekroond te worden. Door hun voorbeeld te volgen kan elke Nederlandse League of Legends liefhebber zijn gameplay verbeteren en een kracht worden om rekening mee te houden.

Over het algemeen ziet de toekomst van deze teams er veelbelovend uit, omdat ze op het hoogste niveau blijven strijden. Met hun talent, toewijding en streven naar verbetering zijn ze klaar om de komende jaren een grote impact te maken in de competitieve League of Legends scene.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *