May 29, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste mages voor beginners in League of Legends

  • May 9, 2024
  • 12 min read
Beste mages voor beginners in League of Legends

Het kiezen van een mage in League of Legends is een cruciale eerste stap in je reis door het spel. Om het meeste uit deze ervaring te halen, is het belangrijk om champions te kiezen die eenvoudig maar effectief zijn, en een soepele instap bieden in de complexe wereld van de mages.

Door je te richten op beginnersvriendelijke magiërs kun je een solide basis leggen om de rol van een magiër te begrijpen. Deze kampioenen helpen je de belangrijkste concepten te begrijpen, zoals positionering, schade en crowd control.

Naarmate je meer ervaring opdoet, ontwikkel je een diepere kennis van de dynamiek in het midden van de lane, wat je voorbereidt op geavanceerdere gameplay.

Hoe rangschikken we de beste magiërs in League of Legends?

Als mage in League of Legends gebruik je magische vaardigheden om schade uit te delen en belangrijke gebieden op de map te controleren. Mages staan centraal in het succes van hun team dankzij hun krachtige burst damage en crowd control, die cruciaal zijn tijdens teamgevechten en kleinere schermutselingen.

Als je een mage speelt, is het belangrijk om je zorgvuldig te positioneren, omdat je weet dat je weliswaar veel schade kunt aanrichten, maar dat je duurzaamheid meestal vrij laag is. Dit betekent dat het cruciaal is om op het juiste moment op de juiste plek te zijn – zowel om je impact te maximaliseren als om vijandelijke aanvallen te vermijden. Precisie is ook belangrijk, want veel magische vaardigheden vereisen zorgvuldig richten om ervoor te zorgen dat ze hun doel raken.

Het biedt een gevarieerde spelervaring, aantrekkelijk voor degenen die houden van een mix van strategie en veel schade.

Tips voor het spelen van een Mage in League of Legends

Om als magiër in League of Legends uit te blinken, moet je strategisch te werk gaan en de nadruk leggen op positionering en precisie. Mages staan bekend om hun krachtige magische vaardigheden, waarmee ze veel schade kunnen aanrichten, maar ze zijn ook erg kwetsbaar, waardoor ze snel kunnen worden neergehaald. Dit betekent dat je een veilige afstand tot je vijanden moet bewaren, terwijl je toch effectief kunt vechten.

De juiste balans vinden tussen agressie en voorzichtigheid is essentieel voor een succesvolle mid lane mage. Een goede positionering kan het verschil betekenen tussen het landen van een cruciale skill shot en gevangen raken in een vijandelijke gank.

Door crowd control en burst damage vaardigheden met precisie te gebruiken, kun je teamgevechten en schermutselingen aanzienlijk beïnvloeden en helpen belangrijke eliminaties veilig te stellen.

Top Mage-kampioenen voor beginners in 2024

De hier genoemde kampioenen zijn gekozen vanwege hun eenvoudige mechanics, consistente gameplayprestaties en flexibiliteit in verschillende scenario’s. Door voor deze mages te kiezen, krijgen beginners de kans om de essentie van de mage gameplay te begrijpen en hun teams positief te beïnvloeden.

Elk van deze kampioenen heeft een unieke stijl en sterke punten, waardoor nieuwe spelers een robuust startpunt hebben om mid-lane strategieën te leren. Hun eenvoudige kits helpen beginners zich te concentreren op belangrijke vaardigheden zoals positionering, targeting en timing.

Door deze magiërs onder de knie te krijgen, kun je je inzicht in de dynamiek in het middengebied verdiepen en een effectievere teamspeler worden.

Annie

Annie wordt vaak genoemd als een van de makkelijkste champions in League of Legends. Haar eenvoudige kit stelt spelers in staat om veilig te spelen terwijl ze vijanden op afstand houdt, waardoor ze een toegankelijke keuze is voor beginners. Deze eenvoud wordt nog eens benadrukt door het feit dat ze een aanbevolen kampioen is voor spelers die nieuw zijn in MOBA’s, omdat haar mechanics niet al te complex zijn.

Als je Annie speelt, kun je je als beginner concentreren op essentiële gameplayfundamenten zoals de laatste slag, positionering en timing. Haar Q, Disintegrate, is vooral goed voor het oefenen van de laatste slag, omdat het mana terugbetaalt en de cooldown verkort als je een eenheid doodt. Dit mechanisme stimuleert en beloont nauwkeurig laatste slagen, een cruciale vaardigheid in het spel.

Ondanks haar eenvoud heeft Annie een aanzienlijk burst-potentieel. Ze kan doelen bedwelmen en snel uitschakelen met haar combo, vooral als haar passieve, Pyromania, klaar is. Haar ultieme aanval, Summon: Tibbers, kan meerdere vijanden verdoven, wat haar veel voordeel oplevert in teamgevechten. Dit maakt haar waardevol in verschillende spelstadia, ongeacht hoe ver ze achter ligt.

Annie’s Molten Shield (E) biedt haar een defensieve optie, absorbeert schade en kan vijanden ervan weerhouden haar aan te vallen. Deze vaardigheid, samen met haar passieve stun, leert geduld en defensief spelen, cruciale aspecten om te overleven en te gedijen in de mid-lane.

Annie’s afhankelijkheid van positionering om haar vaardigheden effectief te gebruiken, vooral haar Tibbers stun in teamgevechten, helpt beginners het belang van positionering in League of Legends te begrijpen. Daarnaast zorgt het managen van haar mana ervoor dat ze haar volledige combo kan uitvoeren wanneer dat nodig is, ervoor dat spelers kennismaken met resource management.

Malzahar

Malzahar’s vaardigheden zijn eenvoudig en makkelijk te gebruiken, waardoor hij een toegankelijke keuze is voor beginners. Zijn kit vereist geen ingewikkelde combo’s of precieze skill shots, waardoor nieuwe spelers zich kunnen richten op het leren van de basis van het spel in plaats van het beheersen van moeilijke mechanieken.

Malzahar blinkt uit in het efficiënt opruimen van minion waves met slechts een paar spreuken, vooral zijn E (Malefic Visions) en Q (Call of the Void). Dit vermogen om snel lanes te verleggen helpt niet alleen bij het farmen, maar ook bij het uitoefenen van druk op de map.

Bovendien schaalt Malzahar goed mee in de late game en wordt hij sterker naarmate de game vordert.

Met zijn sterke wave clear kan Malzahar snel van zijn lane naar andere delen van de kaart gaan om zijn team te ondersteunen, door kills te scoren of druk uit te oefenen op andere lanes. Dankzij deze mobiliteit en flexibiliteit in zijn speelstijl is hij een constante bedreiging op de hele kaart, niet alleen in de mid lane.

Zelfs als hij niet voor ligt in kills of farm, blijft Malzahar een waardevolle aanwinst voor zijn team dankzij zijn ultieme Nether Grasp, waarmee hij belangrijke doelwitten in teamgevechten kan insluiten. Deze onderdrukkingsmogelijkheid maakt hem constant nuttig, vooral in gecoördineerd teamspel waar het uitschakelen van een doelwit met een hoge waarde kan leiden tot het winnen van belangrijke objectives.

Morgana

Morgana staat bekend om haar eenvoudige en makkelijk te begrijpen vaardigheden, waardoor ze een toegankelijke keuze is voor beginners. Haar kit vereist geen complexe combo’s of precieze skill shots, waardoor nieuwe spelers zich kunnen richten op het leren van de basis van het spel in plaats van het beheersen van moeilijke mechanics.

Haar Q, Dark Binding, zorgt voor krachtige crowd control en kan de eerste vijand die geraakt wordt tot drie seconden lang met wortel en tak uitroeien. Deze vaardigheid is cruciaal voor zowel het opzetten van kills als het ontsnappen uit gevaarlijke situaties, waardoor het een waardevol instrument is in het arsenaal van een beginner.

Morgana kan zowel in de mid lane als in de support gespeeld worden, waardoor ze flexibel is in het leren van verschillende aspecten van het spel. Haar E, Black Shield, valt vooral op door de mogelijkheid om inkomende crowd control te blokkeren, waardoor ze zichzelf of een teamgenoot beschermt tegen belangrijke vijandelijke abilities.

Met haar W, Tormented Shadow, kan ze snel en efficiënt minion waves leegmaken, wat helpt om de druk in de lane te houden en de farm veilig te stellen. Deze vaardigheid maakt het ook makkelijker voor beginners om de lane te beheren en naar andere delen van de kaart te zwerven.

Morgana’s ultieme vaardigheid Soul Shackles kan een spelbreker zijn in teamgevechten. Het beschadigt en kan alle vijanden in de buurt verdoven als ze binnen bereik blijven, wat een grote impact heeft tijdens groepsgevechten.

Swain

De vaardigheden van Swain zijn eenvoudig en krachtig, waardoor hij toegankelijk is voor nieuwe spelers. Zijn kit vereist geen precieze vaardigheidsshots of ingewikkelde combo’s, waardoor beginners zich meer kunnen richten op de spelstrategie dan op het beheersen van moeilijke mechanieken. Zijn Q-, W- en E-vaardigheden bieden een eenvoudige maar effectieve manier om schade toe te brengen en het slagveld te controleren met stuns en gebied-van-effect-spreuken.

Swain blinkt uit in teamgevechten omdat hij de frontlinie kan verstoren. Met zijn ultimate, Demonic Ascension, kan hij leven uit vijanden in de buurt aftappen, waardoor hij veel sustain heeft en moeilijk neer te halen is. Deze vaardigheid, gecombineerd met zijn crowd control van Nevermove (E) en Vision of Empire (W), maakt hem een geduchte aanwezigheid in teamgevechten. Hij kan aanvallen met zijn E-W combo en zijn R activeren midden in het vijandelijke team om schade en genezing te maximaliseren.

Dankzij Swains veelzijdigheid kan hij in meerdere lanes worden gespeeld, waaronder mid, top en zelfs als support. Deze flexibiliteit helpt beginners een rol te vinden die bij hun speelstijl past, terwijl ze toch de basis van het spel leren.

Brand

Brand staat bekend om zijn vermogen om veel schade uit te delen, vooral door zijn passieve Blaze, die ervoor zorgt dat zijn vaardigheden vijanden in vuur en vlam zetten en een percentage van hun maximale gezondheid aan magische schade toebrengen. Dit maakt hem bijzonder effectief in teamgevechten waar hij zijn passive op meerdere vijanden kan toepassen.

De vaardigheden van Brand zijn relatief eenvoudig, waardoor hij voor beginners makkelijk te gebruiken is. Zijn Q, W, E combo is eenvoudig maar effectief en biedt een betrouwbare manier om schade uit te delen en het slagveld te controleren met stuns en gebied-van-effect spreuken.

Brand blijft effectief in verschillende stadia van het spel. In het begin kunnen zijn poke en burst damage lane-tegenstanders domineren, terwijl in het midden tot het eind van het spel zijn aanwezigheid in teamgevechten wordt versterkt door zijn vermogen om schade te verspreiden over meerdere doelwitten met zijn ultimate, Pyroclasm.

Brand’s ultieme, Pyroclasm, kan tussen vijanden stuiteren en aanzienlijke schade toebrengen, vooral als vijanden bij elkaar gegroepeerd zijn. Dit maakt hem een geduchte aanwezigheid in teamgevechten, waar hij het tij kan keren met goed geplaatste vaardigheden.

Met Brand kunnen beginners hun nauwkeurigheid verbeteren. Zijn Q, Sear, vereist nauwkeurig richten om doelen te verdoven, wat nieuwe spelers een goede gelegenheid biedt om hun richtvaardigheden te oefenen en te verbeteren.

Lux

Lux wordt gezien als een van de meest eenvoudige champions om te leren in League of Legends. Haar vaardigheden zijn eenvoudig te begrijpen en uit te voeren, waardoor ze een uitstekende keuze is voor beginners die het spel aan het leren zijn. Dankzij deze eenvoud kunnen nieuwe spelers zich richten op fundamentele vaardigheden zoals positionering en nauwkeurigheid bij skill-shots zonder overweldigd te worden.

Lux kan zowel in de middenlinie als als support worden gespeeld, waardoor ze flexibel is in het leren van verschillende aspecten van het spel. Dankzij deze rolflexibiliteit kunnen beginners verschillende speelstijlen en verantwoordelijkheden binnen het team verkennen, van het uitdelen van aanzienlijke schade als mid-laner tot het bieden van cruciale ondersteuning en nut vanuit de bot-lane.

Ze heeft een sterke laningfase dankzij haar langeafstandsvaardigheden, waarmee ze veilig kan farmen en tegenstanders van een afstand kan porren. Dit voordeel in bereik helpt beginners een veilige positie te behouden terwijl ze toch kunnen bijdragen aan lane pressure en harass.

Lux’ vaardigheden, vooral haar Q (Light Binding) en R (Final Spark), bieden aanzienlijke crowd control en burst damage, waardoor ze zeer waardevol is in teamgevechten. Haar vermogen om doelwitten vast te zetten met haar Q en daarna aanzienlijke schade toe te brengen met haar E (Lucent Singularity) en R kan het tij van teamgevechten doen keren.

Als support biedt Lux uitstekend nut met haar schild (Prismatic Barrier) en crowd control. Haar schild kan meerdere bondgenoten beschermen, wat de overlevingskansen van het team vergroot, terwijl haar crowd control helpt bij het veiligstellen van kills en het verdedigen tegen vijandelijke opmars.

Zyra

Zyra staat bekend om haar formidabele burst damage en consistente damage output gedurende het spel. Haar vermogen om enorm veel schade uit te delen, vooral in het vroege spel, maakt haar een bedreiging in de lane en tijdens teamgevechten. Met dit hoge schadepotentieel kunnen beginners zelfs met weinig ervaring aanzienlijk bijdragen aan het succes van hun team.

Zyra’s beknellingsmogelijkheden, voornamelijk via haar E (Grasping Roots) en haar ultimate (Stranglethorns), zorgen voor krachtige crowd control. Dit vermogen om tegenstanders te immobiliseren en te verstoren maakt haar waardevol in het opzetten van kills en het controleren van het tempo van gevechten, wat vooral nuttig kan zijn voor beginners die leren om teamgevechten te beïnvloeden.

Ze blinkt uit in het controleren van de bot lane door haar agressieve speelstijl. Met haar planten en spreuken creëert ze een gevaarlijk struikgewas waarmee ze tegenstanders in een zone kan zetten en de lane kan domineren. Deze controle helpt beginners om druk en veiligheid in de lane te behouden, waardoor laningbeslissingen minder complex worden.

Zyra’s nut gaat verder dan schade en crowd control. Haar planten kunnen vijanden opsporen en skill shots blokkeren, wat extra veiligheid en informatie oplevert. Bovendien kan ze door haar veelzijdigheid zowel effectief zijn als support en eventueel in andere lanes als dat nodig is, wat beginners flexibiliteit geeft in hun rolkeuze.

Ondanks haar potentieel voor grote impact zijn Zyra’s mechanics relatief eenvoudig. Haar kit vereist geen ingewikkelde combo’s en haar planten leveren passief schade zodra ze zijn opgezet. Dankzij dit speelgemak kunnen beginners zich richten op bredere spelstrategieën in plaats van op complexe kampioensmechanieken.

Conclusie

Het kiezen van de juiste mage champion kan het verschil maken voor beginners in League of Legends. De mid lane biedt een dynamische en strategische spelervaring, waarbij mages een unieke mix van burst damage en crowd control bieden.

Of je je nu aangetrokken voelt tot kampioenen met veel schade of kampioenen die utility met aanval combineren, er is een mage die bij elke speelstijl past.

De hier besproken mage-kampioenen zijn bedoeld voor nieuwkomers, met eenvoudige mechanics waarmee je je kunt concentreren op het leren van de basis zonder overweldigd te worden. Deze beginnersvriendelijke mages zijn ontworpen om je te helpen de grondbeginselen van de mid lane te begrijpen en bieden tegelijkertijd ruimte voor groei naarmate je meer ervaring opdoet op de Rift.

Door een van deze kampioenen te kiezen, kun je je concentreren op essentiële gameplay-aspecten zoals positionering, nauwkeurigheid van skillshots en teamwork.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *