June 21, 2024
League of Legends Gids League of Legends

Beste mages voor hoge Elo in League of Legengds

  • May 30, 2024
  • 9 min read
Beste mages voor hoge Elo in League of Legengds

Bepaalde magiërs zijn zeer effectief gebleken in competitief spel en bieden waardevolle hulpmiddelen die het resultaat van wedstrijden kunnen beïnvloeden. Het begrijpen van de fijne kneepjes van de kit en speelstijl van elke magiër is van groot belang voor succes in het spelen met een hoge Elo.

Het is essentieel om de mage-selectie aan te passen aan de specifieke vereisten van de teamsamenstelling en de vijandelijke line-up te counteren. Overwegingen als crowd control, burst damage, sustained damage en utility spelen een cruciale rol in de selectie van mage voor wedstrijden met een hoge Elo.

Als je de complexiteit van deze top-magiër kampioenen onder de knie hebt en weet hoe je hun sterke punten in verschillende scenario’s kunt uitbuiten, kun je je individuele prestaties verbeteren en de kans op succes in de competitieve wereld van het spelen in hoge Elo vergroten.

Azir

Azir staat bekend om zijn sterke laningfase, waarin hij tegenstanders kan pesten met zijn soldaten. Met zijn Conquering Sands (Q) en Arise! (W) combo stelt hem in staat om effectief te porren en te handelen, waardoor het voor veel champions moeilijk is om hem in de lane te betwisten. Zijn vermogen om de wave te controleren en tegenstanders lastig te vallen, geeft hem een aanzienlijk voordeel in het vroege spel.

Zijn soldaten bieden hem een veilige manier om te farmen en van een afstand te porren. Dit maakt het moeilijk voor vijanden om hem aan te vallen zonder veel schade op te lopen. Zijn Shifting Sands (E) biedt ook een ontsnappingsmechanisme, waardoor hij agressief kan spelen terwijl hij een betrouwbare manier heeft om uit te schakelen als dat nodig is.

Azir schaalt uitzonderlijk goed in de late game en wordt een van de beste damage dealers met de juiste items. De aanvallen van zijn soldaten, versterkt door items als Nashor’s Tooth en Liandry’s Anguish, kunnen vijanden en objectives snel vernietigen. Zijn schade in de late game maakt hem een geduchte bedreiging in teamgevechten.

Hij blinkt uit in teamgevechten omdat hij grote gebieden kan controleren met zijn soldaten. Zijn Emperor’s Divide (R) is een gameveranderende ultimate waarmee hij het vijandelijke team kan terugslaan en verstoren, waardoor zijn team kansen krijgt om kills en objectives veilig te stellen. Deze vaardigheid is vooral waardevol in hoge elo, waar gecoördineerde teamgevechten vaak de uitkomst van het spel bepalen.

Aurelius Sol

Aurelion Sol, ook wel bekend als de Star Forger, is een magiër in League of Legends die bekend staat om zijn opvallende en krachtige vaardigheden, die vooral in high elo gameplay van grote invloed zijn. Zijn sterke punten zijn zijn robuuste waveclear, zijn roaming-mogelijkheden en zijn grote invloed in teamgevechten.

In teamgevechten blinkt Aurelion Sol uit door zijn AOE-schade (area-of-effect) en crowd control-vaardigheid. Zijn vaardigheden Celestial Expansion (W) en Starsurge (Q) leveren aanzienlijke AOE-schade op, waardoor hij meerdere doelwitten kan raken en controle over het slagveld kan uitoefenen. Behendige positionering en vaardig gebruik van vaardigheden kunnen de uitkomst van teamgevechten in zijn voordeel beïnvloeden.

De Comet of Legend (E), het mobiliteitshulpmiddel van Aurelion Sol, geeft hem de mogelijkheid om door het terrein te bewegen, waardoor hij ongeëvenaarde zwerftochten kan maken. Hierdoor kan hij snel tussen lanes navigeren en teamgenoten helpen met ganks of counter-ganks. Spelers met een hoge elo gebruiken deze mobiliteit om druk uit te oefenen op de kaart, doelen veilig te stellen en schermutselingen en teamgevechten te beïnvloeden.

Zijn ultieme vaardigheid Voice of Light (R) richt lineaire schade aan en vertraagt de getroffen vijanden. Deze veelzijdige vaardigheid dient verschillende doelen, waaronder het initiëren van gevechten, het beschermen van bondgenoten of het veiligstellen van kills op terugtrekkende vijanden. In combinatie met zijn andere vaardigheden verhoogt Voice of Light (R) de impact van Aurelion Sol in teamgevechten, waardoor hij een geduchte aanwezigheid op het slagveld wordt.

Syndra

Syndra is een veelzijdige kampioen die haar speelstijl kan aanpassen aan de stand van het spel. Ze kan functioneren als een burst mage, die squishy doelwitten kan uitschakelen met haar ultimate, Unleashed Power (R), of als een utility mage, die crowd control en zoning biedt met haar Scatter the Weak (E) en Dark Sphere (Q). Deze veelzijdigheid maakt haar een waardevolle keuze in hoge elo, waar aanpassingsvermogen cruciaal is.

Haar Scatter the Weak (E) is een krachtige crowd control ability die meerdere vijanden kan verdoven als ze worden geraakt door haar Dark Spheres (Q). Deze vaardigheid zorgt voor een aanzienlijke zonering en peeling voor haar team, waardoor het moeilijk wordt voor vijanden om in te grijpen of te ontsnappen. Als je deze vaardigheid goed gebruikt, kan dat het tij keren in teamgevechten en schermutselingen.

Syndra’s vermogen om zones te controleren en burst damage te geven maakt haar effectief in het veiligstellen van objectives zoals Dragon en Baron. Haar crowd control en zoning tools kunnen voorkomen dat vijanden de objectives betwisten, terwijl haar burst damage kan helpen om ze snel veilig te stellen.

Haar effectiviteit hangt ook af van strategische beslissingen, zoals weten wanneer je in of uit moet schakelen, cooldowns beheren en je positionering in gevechten. Spelers met een hoge elo kunnen hun spelkennis gebruiken om voordelen te creëren en wedstrijden te dragen.

Anivia

Anivia wordt in League of Legends gezien als een krachtige control mage, die vooral effectief is in high elo gameplay dankzij haar robuuste crowd control, zoning capaciteiten en aanzienlijke burst damage potential.

Haar schaalbaarheid in de late game komt voort uit formidabele AP-ratio’s (ability power) en krachtige zoning tools. Met de aanschaf van items krijgen haar vaardigheden meer impact, waardoor ze teamgevechten en objectives efficiënt onder controle kan houden.

Anivia’s kit draait om het vakkundig landen en combineren van haar vaardigheden om maximale schade aan te richten. Een standaardcombo begint met Flash Frost (Q) om te verdoven, gevolgd door Frostbite (E) voor extra schade en houdt de druk vol met Glacial Storm (R) om vijanden te vertragen. Met deze gecoördineerde opeenvolging kun je vijanden snel uitschakelen, een cruciale eigenschap in omgevingen met een hoog elo waar precisie en timing van het grootste belang zijn.

Anivia’s passieve Rebirth geeft haar de mogelijkheid om te herleven nadat ze is verslagen, waardoor ze een tweede kans krijgt in gevechten en een uitdagend doelwit wordt om te neutraliseren. Deze passieve veerkracht is vooral voordelig in hoge elo-omgevingen, die worden gekenmerkt door gecoördineerde ganking-inspanningen en agressieve gameplaytactieken.

Hwei

Hwei beschikt over een gevarieerde kit met vaardigheden die zijn onderverdeeld in drie disciplines: Ramp, Sereniteit en Kwelling. Elke discipline biedt verschillende spreuken, waardoor Hwei zich kan aanpassen aan verschillende situaties en speelstijlen. Dit aanpassingsvermogen maakt hem een veelzijdige keuze in hoge elo, waar het vermogen om zich aan te passen van het grootste belang is.

Om Hwei’s ingewikkelde set onder de knie te krijgen, moet je zijn vaardigheden en hun interacties goed begrijpen. Bekwame spelers in high elo kunnen zijn potentieel optimaliseren door zijn combo’s en ability rotations onder de knie te krijgen, waardoor hij een bevredigende kampioen is voor degenen die bedreven zijn in zijn mechanics.

Zijn vaardigheden in de disciplines Serenity en Torment bieden veel nut en crowd control. Met name de W-vaardigheden van Serenity, zoals Pool of Reflection (W+W) en Fleeting Current (W+Q), bieden schilden en snelheidsverhogingen voor bondgenoten, wat hun overlevingsvermogen en mobiliteit vergroot. Aan de andere kant geven de E-vaardigheden van Torment, zoals Gaze of the Abyss (E+W) en Crushing Maw (E+E), crowd control-effecten die vijandelijke bewegingen kunnen verstoren en kills kunnen vergemakkelijken.

Hwei’s Rampdiscipline-vaardigheden, vooral die in de Q-categorie, leveren aanzienlijke burst-schade. Devastating Fire (Q+Q) en Severing Bolt (Q+W) vallen op door hun vermogen om aanzienlijke schade toe te brengen en snel zwakke doelwitten uit te schakelen. Bovendien versterkt zijn passieve Signature of the Visionary zijn schadeoutput nog verder door tekens te laten ontploffen op vijanden die door zijn vaardigheden worden geraakt.

Sylas

Met Sylas’ ultieme vaardigheid Hijack (R) kan hij vijandelijke ultimates stelen en gebruiken, wat hem ongelooflijk veelzijdig maakt. Deze vaardigheid stelt Sylas in staat om zich aan te passen aan verschillende teamsamenstellingen en situaties, waardoor hij een breed scala aan hulpmiddelen heeft om het spel te beïnvloeden. De mogelijkheid om verschillende ultimates te gebruiken kan het tij van gevechten keren en onverwachte voordelen creëren.

Hij kan in meerdere rollen worden gespeeld, waaronder mid, top en jungle, waardoor hij een flexibele keuze is in drafts met een hoge elo. Deze flexibiliteit maakt het moeilijk voor tegenstanders om hem effectief te counteren.

Sylas heeft een hoog burst-potentieel met zijn abilities, vooral Chain Lash (Q), Kingslayer (W) en Abscond/Abduct (E). Zijn combo’s kunnen snel aanzienlijke schade toebrengen, waardoor hij squishy doelwitten kan uitschakelen en gevechten kan dragen. Zijn passieve Petricite Burst verhoogt zijn schade-output nog verder door magische bonusschade toe te voegen aan zijn basisaanvallen nadat hij een spreuk heeft uitgesproken.

Zijn kit biedt enorm veel speelmogelijkheden, vooral in hoge elo waar spelers zijn combo’s en ability-gebruik kunnen maximaliseren. Zijn vermogen om vijandelijke ultimates te stelen en te gebruiken kan voor spelveranderende plays zorgen en het tij van gevechten doen keren.

Cassiopeia

Cassiopeia staat bekend om haar aanhoudende schadepotentieel, vooral in de late stadia van het spel. De sleutel tot haar dapperheid zijn vaardigheden als Twin Fang (E) en Miasma (W), waarmee ze in de loop van de tijd consistente gifschade kan toebrengen, wat resulteert in aanzienlijke DPS tegen doelwitten.

Haar schaalbaarheid in de late game wordt verder vergroot door haar passieve Deadly Cadence, waarmee ze kan afzien van het kopen van boots ten gunste van een 6e aanvalsitem. Deze oneindige schaalbaarheid, in combinatie met haar indrukwekkende AP-ratio’s (ability power) en aanhoudende schade, versterkt haar reputatie als een krachtpatser in de late game die het tij van teamgevechten kan keren.

Ondanks haar gebrek aan mobiliteit heeft Cassiopeia een formidabele laningfase, dankzij haar hoge basisschade en de constante dreiging van Noxious Blast (Q). Haar bedrevenheid in het onder druk zetten van melee tegenstanders en het manipuleren van minion waves geeft haar al vroeg een duidelijk voordeel.

Cassiopeia mag dan een hoge vaardigheidsdrempel hebben, haar potentieel wordt nog verder verhoogd door een even hoog vaardigheidsplafond. Om haar positionering, combo’s en vaardigheidsmanagement onder de knie te krijgen, heb je veel oefening en uitgebreide spelkennis nodig. Daardoor is ze een goede kampioenskeuze voor ervaren spelers die in een omgeving met een hoge elo opereren.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *