May 29, 2024
League of Legends Gids League of Legends

Beste Marksmannen voor beginners in League of Legends

  • May 9, 2024
  • 12 min read
Beste Marksmannen voor beginners in League of Legends

Als je de Summoner’s Rift betreedt, biedt de rol van Marksman een unieke mix van precisie en strategisch denken. Als je nieuw bent in League of Legends, is het kiezen van de juiste kampioen essentieel voor een positieve ervaring.

Welke Marksman-kampioenen helpen je het beste om de nuances van de rol te begrijpen en uit te blinken in het spel? Laten we eens kijken naar de beste kampioenen die je prestaties kunnen verbeteren en je naar de overwinning op het slagveld kunnen leiden.

Hoe rangschikken we de beste Marksmen voor beginners?

In League of Legends wordt de Marksman-rol, ook bekend als Attack Damage Carry (ADC), over het algemeen gespeeld door ranged champions die zich richten op het toebrengen van langdurige schade aan afzonderlijke doelen, voornamelijk door middel van basisaanvallen in plaats van abilities.

Marksmen ruilen vaak defensieve mogelijkheden en utility voor een hoge damage output.
In het begin van het spel zijn scherpschutters over het algemeen zwakker en zijn ze afhankelijk van hun team voor ondersteuning, totdat ze genoeg items hebben om een belangrijke kracht op het slagveld te worden.

De effectiviteit van een scherpschutter hangt grotendeels af van hun auto-aanvallen, wat betekent dat ze items moeten kiezen die hun aanvalsschade, aanvalssnelheid en kritieke aanvalskans verhogen. Deze rol is cruciaal voor het succes van een team omdat een goed bewapende en beschermde Marksman het tij kan keren in teamgevechten en vaak de sleutel is tot de overwinning.

Tijdens teamgevechten moeten scherpschutters zo lang mogelijk in leven blijven, omdat ze een groot deel van de schade van hun team veroorzaken. Hierdoor zijn ze het doelwit bij uitstek voor tegenstanders die ze vroeg willen uitschakelen. Omdat scherpschutters meestal kwetsbaar zijn en weinig defensieve stats hebben, kan zelfs een kort gebrek aan concentratie leiden tot een snelle nederlaag. Marksmen worden vaak omschreven als “glazen kanonnen” en hebben meestal maar één verdedigingsvoorwerp bij zich (als ze dat al hebben).

Het spelen van de rol van scherpschutter vereist dus zorgvuldige positionering en snelle reflexen om te voorkomen dat je wordt uitgeschakeld, vooral in late spelsituaties onder hoge druk. Een succesvolle scherpschutter moet een balans vinden tussen het leveren van consistente schade en het vermijden van vijandelijke bedreigingen, wetende dat zelfs een klein foutje het team de wedstrijd kan kosten.

Tips voor het spelen van de positie van scherpschutter

Als je de rol van Marksman in League of Legends speelt, is positionering cruciaal om je impact in gevechten te maximaliseren. Om te voorkomen dat je een makkelijk doelwit wordt, moet je achter de tanks van je team blijven en een veilige afstand bewaren, zodat je schade kunt uitdelen en het risico op vijandelijke aanvallen kunt verkleinen. Let op mogelijke flankacties van het andere team en blijf dicht bij je bondgenoten voor steun en bescherming.

Richt je in het begin van het spel op het farmen van minions en het af en toe lastigvallen van je tegenstanders om een goud- en ervaringsvoorsprong op te bouwen. Naarmate het spel vordert, verschuift je rol naar het toebrengen van aanzienlijke schade tijdens teamgevechten en het helpen om doelen veilig te stellen. Zorg ervoor dat je je richt op doelwitten met een hoge prioriteit, zoals vijandelijke carries, omdat het uitschakelen van hen cruciaal kan zijn voor het winnen van cruciale gevechten.

De sleutel tot uitblinken als scherpschutter is het belang van strategische positionering begrijpen, je gameplay aanpassen aan de fase van de wedstrijd en prioriteit geven aan belangrijke doelwitten. Door deze aspecten onder de knie te krijgen, kun je een belangrijke rol spelen in het leiden van je team naar de overwinning in League of Legends.

Top Marksman Kampioenen voor Beginners in 2024

Als je nieuw bent in de Marksman-rol in League of Legends, zijn kampioenen als Ashe, Sivir, Caitlyn, Varus en Tristana ideale keuzes. Deze kampioenen staan bekend om hun eenvoudige mechanics, praktische nut en algehele effectiviteit, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor beginners.

Door een van deze kampioenen te kiezen, kunnen beginnende spelers de basisbeginselen van de Marksman-rol begrijpen en toch een zinvolle bijdrage leveren aan het succes van hun team. Of het nu gaat om Ashe’s crowd control, Sivir’s utility, Caitlyn’s lange bereik, Varus’s poke of Tristana’s veelzijdigheid, deze kampioenen bieden een solide basis om de ins en outs van de Marksman rol te leren.

Door deze kampioenen uit te proberen, kunnen nieuwe spelers hun gameplay verbeteren, belangrijke vaardigheden zoals positionering en farming leren en hun reis beginnen naar het beheersen van de Marksman-rol in League of Legends.

Caitlyn

Caitlyn heeft het grootste aanvalsbereik in het spel, waardoor ze kan farmen en treiteren vanaf een veiligere afstand dan andere ADC’s. Dit bereik maakt het voor beginners makkelijker om te leren spelen. Dit voordeel in bereik maakt het voor beginners gemakkelijker om zich veilig te positioneren in de lane en tijdens teamgevechten.

Haar kit is uitstekend voor het zoneren van vijanden, objectives betwisten en torens belegeren, dankzij haar Headshot passive en Yordle Snap Trap. Dit kan beginners helpen het belang van objective control en area denial te leren.

Caitlyn kan aanzienlijke burst damage uitdelen, vooral in het late spel. Zelfs een enkel Headshot kan squishy doelen ernstig beschadigen, wat bevredigend en impactvol kan zijn voor nieuwe spelers.

Caitlyns E-vaardigheid kan zowel offensief als defensief worden gebruikt, maar beginners kunnen er hun voordeel mee doen als ze hem gebruikt om afstand te houden van bedreigingen.
Haar R (Ace in the Hole) is een langeafstandsexecutie waarmee je vijanden die op de vlucht zijn kunt doden. Beginners kunnen dit gebruiken om van een afstand bij te dragen aan gevechten zonder zichzelf in gevaar te brengen.

Sivir

De vaardigheden van Sivir zijn eenvoudig en makkelijk te begrijpen, waardoor ze een uitstekende keuze is voor spelers die nieuw zijn in de ADC-rol. Haar Q (Boomerang Blade) en W (Ricochet) zorgen voor effectieve wave clear en poke, wat cruciale vaardigheden zijn voor laning.

Sivirs E (Spell Shield) kan inkomende abilities blokkeren en biedt een vangnet dat positioneringsfouten vergeeft en bedreigingen van vijandelijke champions helpt beheersen.

Sivirs ultieme, On The Hunt, geeft haarzelf en haar bondgenoten in de buurt een aanzienlijke bewegingssnelheid, wat cruciaal kan zijn bij het aanvallen, uitschakelen of herpositioneren tijdens teamgevechten. Dit maakt haar een waardevolle aanwinst bij gecoördineerde acties en vergroot de algehele mobiliteit en tactische flexibiliteit van haar team.

Als je Sivir speelt, leer je als beginner essentiële ADC-vaardigheden zoals positioneren en kiten. Haar passive geeft een snelheidsboost na het raken van vijanden, wat helpt bij het manoeuvreren tijdens schermutselingen en teamgevechten.

Ondanks een zwakker vroeg spel wordt Sivir een geduchte kracht in het late spel. Haar vermogen om met haar W schade toe te brengen aan meerdere doelwitten en haar nut via haar ultimate kunnen de uitkomst van late teamgevechten veranderen.

Ashe

De vaardigheden van Ashe zijn eenvoudig en makkelijk te begrijpen, wat haar een ideale kampioen maakt voor nieuwe spelers. Ze combineert schade met nut en biedt zo een uitgebalanceerde spelervaring. Dankzij haar vaardigheden kan ze een bijdrage leveren aan gevechten, zelfs als ze niet de meeste schade aanricht.

Ashe’s basisaanvallen en haar W (Volley) vertragen vijanden, wat zowel helpt bij het opjagen van tegenstanders als bij het ontsnappen aan bedreigingen. Dit maakt positionering gemakkelijker voor beginners die misschien nog niet bedreven zijn in het manoeuvreren in complexe gevechtsscenario’s.

Haar R (Enchanted Crystal Arrow) is een ultimate met een wereldwijd bereik die de eerste vijand die geraakt wordt verdooft. Hiermee kun je teamgevechten starten of kills veiligstellen vanaf de andere kant van de kaart.

Haar Hawkshot-vaardigheid onthult een groot gebied van de kaart, wat cruciaal kan zijn voor het spotten van vijandelijke bewegingen en het vermijden van hinderlagen. Voor beginners is het essentieel om het belang van visie in League of Legends te begrijpen, en Ashe verwerkt dit op natuurlijke wijze in haar gameplay.

Ashe’s vaardigheden zijn erop gericht om haar team te helpen kills en objectives veilig te stellen. Dit leert nieuwe spelers het belang van teamwork en coördinatie bij het behalen van de overwinning. Veel spelers vinden Ashe’s speelstijl leuk, wat belangrijk is voor nieuwe spelers omdat het het leerproces boeiend houdt.

Xayah

Xayah’s vaardigheden zijn niet al te complex, wat haar toegankelijk maakt voor nieuwe spelers. Haar Q (Double Daggers), W (Deadly Plumage) en E (Bladecaller) hebben duidelijke en begrijpelijke mechanieken die relatief snel te leren zijn.

Haar R (Featherstorm) is zowel een defensief ontsnappingsmechanisme als een offensief hulpmiddel, en biedt beginners een manier om gevaar te ontwijken terwijl ze positionering leren.

Door Xayah te spelen kunnen beginners hun positionering verbeteren dankzij de strategische plaatsing van veren van haar vaardigheden. Een goede positionering is cruciaal om de effectiviteit van haar E te maximaliseren, die de veren terugroept om vijanden schade toe te brengen en mogelijk wortel te schieten.

Xayah’s kit maakt verschillende speelstijlen mogelijk, van agressieve all-ins met een engage support tot voorzichtiger spel als dat nodig is. Deze veelzijdigheid helpt beginners zich aan te passen aan verschillende spelsituaties.

Xayah kan hoge burst-schade aanrichten, vooral als je haar vaardigheden om veren terug te roepen combineert met Bladecaller. Dit kan bevredigend zijn voor beginners en leert het belang van ability combo’s.

Varus

Varus heeft een relatief eenvoudige en intuïtieve kit waarmee nieuwe spelers de basisbeginselen van de ADC-rol kunnen leren zonder overweldigende complexiteit.

Varus heeft een gebrek aan mobiliteit, maar zijn langeafstandsvaardigheden compenseren dit, waardoor beginners een veilige positie kunnen behouden en toch kunnen bijdragen aan gevechten.

Varus staat bekend om zijn sterke pokeschade met zijn Q-vaardigheid Piercing Arrow, die kan worden opgeladen voor meer schade en een groter bereik. Hierdoor kunnen beginners vanaf een veilige afstand bijdragen aan gevechten.

Zijn ultieme, Chain of Corruption, biedt uitstekende engage en crowd control mogelijkheden, wat cruciaal kan zijn in teamgevechten. Het verspreidt zich vanaf het eerste getroffen doelwit, waardoor meerdere vijanden kunnen worden geïmmobiliseerd en Blight-stacks kunnen worden toegevoegd, die tot ontploffing kunnen worden gebracht voor extra schade.

Varus kan worden gebouwd met verschillende itempaden, zoals aanvalsschade, dodelijkheid of zelfs on-hit effecten, waardoor beginners kunnen experimenteren en een stijl kunnen vinden die bij hen past.

Miss Fortune

De vaardigheden van Miss Fortune zijn rechttoe rechtaan, waardoor ze voor beginners makkelijk op te pikken en te bespelen is. Haar Q (Double Up) is een krachtig hulpmiddel voor poking en farming, terwijl haar W (Strut) een passieve snelheidsboost geeft die helpt bij het positioneren.

Haar passieve Love Tap geeft extra schade aan nieuwe doelwitten, wat het makkelijker maakt om minions als laatste te raken – een fundamentele vaardigheid voor ADC’s. Dit maakt het makkelijker om te farmen onder druk. Dit maakt het makkelijker om te farmen onder druk en onder de turret.

Miss Fortune blinkt uit in de laningfase dankzij haar vermogen om tegenstanders effectief lastig te vallen met Double Up en Make It Rain (E), waarmee vijanden in een gebied worden vertraagd en beschadigd. Hierdoor kunnen beginners het tempo van de lane controleren en potentiële kills opzetten.

Het ultieme wapen van Miss Fortune, Bullet Time, is een spelveranderende vaardigheid die het tij van teamgevechten kan keren. Het kanaliseert een spervuur van kogels in een kegel, die enorme schade toebrengt aan alle vijanden binnen het bereik. Deze vaardigheid is vooral effectief als je hem gebruikt vanuit een veilige positie of in combinatie met crowd control van teamgenoten.

Hoewel Miss Fortune makkelijk te leren is, kun je haar positionering en timing ook goed onder de knie krijgen, vooral met haar ultimate. Hierdoor kunnen beginners snel een bijdrage leveren aan hun team, terwijl ze nog steeds ruimte hebben om te groeien en hun vaardigheden te verbeteren.

Jinx

Jinx heeft een relatief eenvoudige en intuïtieve kit waarmee nieuwe spelers de basis van de ADC-rol kunnen leren zonder overweldigende complexiteit. Haar vaardigheden zijn rechttoe rechtaan, met de nadruk op positionering en timing in plaats van complexe mechanica.

Jinx’ passieve Get Excited geeft haar een uitbarsting van snelheid na het scoren van een takedown (kills of assists), wat haar kan helpen bij het herpositioneren of het opjagen van extra vijanden.

Door haar onbeweeglijkheid leert Jinx nieuwe spelers het belang van positionering, een cruciale vaardigheid voor elke ADC-speler. Goed positioneren is de sleutel tot het maximaliseren van haar damage output terwijl je veilig blijft voor vijandelijke bedreigingen.

Jinx’ ultieme, Super Mega Death Rocket, is een skill shot met een wereldwijd bereik dat meer schade toebrengt naarmate het verder reist en gebaseerd is op de ontbrekende gezondheid van het doelwit. Dit maakt het een krachtig hulpmiddel om vluchtende vijanden af te maken of van een afstand bij te dragen aan gevechten.

Veel spelers vinden de speelstijl van Jinx leuk vanwege haar hoge schadepotentieel en de spanning die haar kit biedt, vooral als haar passieve activeert. Dit kan het leerproces boeiender en belonender maken.

Ezreal

De vaardigheden van Ezreal zijn voornamelijk skillshots, wat beginners kan helpen hun mik- en timing in het spel te verbeteren. Dit vertrouwen in skillshots is een overdraagbare vaardigheid die nuttig kan zijn bij het leren van andere champions.

Ezreal’s E (Arcane Shift) biedt een ingebouwde flash-achtige vaardigheid die kan worden gebruikt om te herpositioneren of te ontsnappen aan gevaar, en biedt een vangnet voor positioneringsfouten.

Ezreal kan worden gebouwd met verschillende kernitems zoals Manamune voor mana en schade, Trinity Force voor de passieve Spellblade of Essence Reaver voor extra burst, waardoor beginners kunnen experimenteren met verschillende builds en zich kunnen aanpassen aan de flow van het spel.

Ezreal kan zijn Q (Mystic Shot) gebruiken om vijanden van een afstand te porren en veilig te farmen, wat cruciaal is om goudinkomsten te behouden en bij te dragen aan gevechten zonder zichzelf in gevaar te brengen.

Hoewel Ezreal een hoog vaardigheidsplafond heeft, heeft hij ook een relatief lage vaardigheidsdrempel, waardoor hij toegankelijk is voor beginners die direct succes kunnen hebben, terwijl hij ook het potentieel heeft om na verloop van tijd sterk te verbeteren.

Conclusie

De rol van marksman in League of Legends staat centraal in teamsucces en vereist precisie, strategie en aanpassingsvermogen. Voor beginners kan de keuze van een kampioen van grote invloed zijn op hun reis om deze rol te leren en hun team naar de overwinning te helpen.


Door een van de aanbevolen beginnersvriendelijke kampioenen te kiezen, kunnen nieuwkomers zich richten op het beheersen van de basisvaardigheden, zoals positionering, farming en teamgevechten, zonder zich overweldigd te voelen door ingewikkelde mechanica.

Naarmate spelers meer ervaring opdoen, kunnen ze experimenteren met verschillende item builds, speelstijlen en kampioenscombinaties om hun aanpak te verfijnen en hun effectiviteit in het spel te vergroten.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *