May 30, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste Midkampioenen voor beginners in League of Legends

  • May 15, 2024
  • 11 min read
Beste Midkampioenen voor beginners in League of Legends

Als je nieuw bent in de mid lane in League of Legends, kan het kiezen van beginnersvriendelijke champions je overgang naar de rol veel soepeler laten verlopen. De kampioenen die je kiest zullen een grote rol spelen in het vormen van je leerervaring en algehele plezier in het spel.

Laten we eens kijken naar een aantal kampioenen die een goed uitgangspunt vormen voor beginners die hun vaardigheden willen verbeteren en de essentie van deze belangrijke rol willen begrijpen.

Ahri

Ahri blinkt uit in poking, engaging en snel herpositioneren in schermutselingen en teamgevechten. Met haar kit kan ze belangrijke doelwitten charmeren, aanzienlijke burst damage toebrengen en dan wegrennen voordat vijanden terug kunnen slaan. Ahri’s mobiliteit, dankzij haar ultimate, maakt haar bedreven in zwerven, waardoor ze andere lanes kan beïnvloeden en objectives veilig kan stellen.

Je E is de sleutel tot het succesvol uitvoeren van Ahri’s combo. Oefen het landen van Charm om je schade te maximaliseren en je veiligheid in gevechten te garanderen. Gebruik Ahri’s mobiliteit van haar ultieme om te zwerven en andere lanes te helpen. Push je lane voordat je gaat zwerven om zo min mogelijk ervaring en goud te verliezen.

Gebruik Spirit Rush verstandig. Het kan dienen als een krachtig engage-instrument, een ontsnappingsmechanisme of een manier om je te herpositioneren in teamgevechten. Verspil geen onnodige ladingen.

In teamgevechten is Ahri’s rol om belangrijke doelwitten uit te schakelen met haar Charm of om te kiten en te herpositioneren met Spirit Rush. Zoek naar mogelijkheden om squishy vijanden uit te schakelen met de E-Q-W combo en trek je dan terug met de resterende ladingen van je ultimate. Ahri kan ook haar mobiliteit gebruiken om de belangrijkste vijandelijke vaardigheden te ontwijken en aan de rand van gevechten te blijven om constant schade uit te delen.

Talon

Talons kracht ligt in zijn vermogen om snel belangrijke doelwitten uit te schakelen en druk uit te oefenen op de hele kaart. Zijn kit is ontworpen voor snelle gameplay, gericht op dominantie in het vroege tot middenspel.

Richt je op farmen met W en zoek naar mogelijkheden om de vijand te porren met W en Q. Probeer level 2 of 3 vroeg te raken en gebruik de powerpike om agressief te ruilen of een kill veilig te stellen.

Talon blinkt uit in zwerven. Gebruik je E om snel over de kaart te bewegen en andere lanes te ganken. Push je lane voordat je gaat roamen om ervoor te zorgen dat je geen grote hoeveelheden XP en goud verliest.

Talons level 2 en 3 zijn krachtig. Probeer vroege kills veilig te stellen met een combinatie van W en Q, gevolgd door Ignite. Zoek altijd naar roamingmogelijkheden. Ga eerst naar je eigen lane om zo min mogelijk torenschade op te lopen en ga dan naar andere lanes om te helpen. Oefen het springen over muren met E om je mobiliteit en onvoorspelbaarheid te vergroten.

In teamgevechten moet Talon ernaar streven de vijand te flankeren en de achterkant aan te vallen, vooral squishy carries zoals ADC’s of mages. Gebruik je R om aan te vallen, zorg ervoor dat je onzichtbaar bent als je dichterbij komt en schiet dan de belangrijkste doelwitten neer voordat je je snel losmaakt.

Als je het leuk vindt om achter de zijlijn te gaan en doelwitten uit te schakelen, bekijk dan onze Assassin-opties die geschikt zijn voor beginners.

Malzahar

De speelstijl van Malzahar draait om het pushen van de lane met zijn abilities en het controleren van de ruimte met zijn silence en ultimate. Hij blinkt uit in veilig farmen en gebruikt zijn E en W om snel en efficiënt waves leeg te maken. Zijn passive biedt een laag bescherming, waardoor hij vergevingsgezinder is voor beginners die misschien nog geen perfecte positionering hebben.

Richt je op het gebruik van je E (Malefic Visions) om minions effectief te farmen. Probeer het waar mogelijk te verspreiden naar vijandelijke kampioenen door het gebruik ervan te timen wanneer minions weinig health hebben.

Gebruik je Q (Call of the Void) om tegenstanders het zwijgen op te leggen die je farmen proberen te verstoren of wanneer ze proberen in te vallen.

Gebruik in teamgevechten je ultimate (Nether Grasp) op doelwitten met een hoge prioriteit om ze uit het gevecht te halen, vooral degenen die belangrijk zijn voor de teamsamenstelling van de vijand.

Blijf in teamgevechten op de achtergrond en gebruik je vaardigheden van een afstand. Jouw rol is om te ontwrichten en schade toe te brengen vanuit veiligheid, niet om in het vijandelijke team te duiken.

Wees voorzichtig met je R (Nether Grasp). Het is een krachtig hulpmiddel, maar het maakt je kwetsbaar. Zorg ervoor dat je team klaar is om op te volgen voordat je het gebruikt. Houd de cooldown van je passief in de gaten. Het kan je redden van kritieke vijandelijke vaardigheden, dus probeer te anticiperen wanneer je het het meest nodig hebt.

Annie

Annie, bekend als The Dark Child, is een zeer aan te raden mid-lane kampioen voor beginners in League of Legends. Haar kit is rechttoe rechtaan, met hoge burst damage, betrouwbare crowd control en een relatief lage skill floor, waardoor ze een uitstekende keuze is voor spelers die nieuw zijn in de mid-lane rol.

Gebruik Disintegrate (Q) om minions als laatste te raken en de vijandelijke Laner lastig te vallen. Als je passive klaar is, kun je Incinerate (W) of Disintegrate (Q) gebruiken voor een gegarandeerde stun, waardoor je verder kunt poken of een all-in kunt doen.

Als Pyromania klaar is, flits dan in het bereik als dat nodig is en gebruik Summon: Tibbers (R) om te verdoven en schade toe te brengen, gevolgd door Incinerate (W) en Disintegrate (Q) voor maximale burst. Gebruik Molten Shield (E) om eventuele terugkerende schade te beperken.

Houd altijd je passieve stacks in de gaten. Als je je stun paraat hebt, kun je vijandelijke agressie afschrikken en kills voor je team opzetten. Gebruik Disintegrate (Q) om minions efficiënt te farmen. De mana-teruggave bij het doden maakt het een uitstekend middel om de druk in de lane te houden zonder je mana uit te putten.

Zoek na level 6 naar mogelijkheden om met je ultimate naar andere lanes te zwerven. Een goed getimede Tibbers-stun kan het tij doen keren in schermutselingen en objectives veiligstellen. Probeer in teamgevechten zoveel mogelijk vijanden te raken met je ultimate. Positionering is belangrijk; soms is het de moeite waard om Flash vast te houden zodat je Tibbers optimaal kunt plaatsen.

Begin met Doran’s Ring voor vroege mana sustain en AP. Kernitems zijn Luden’s Echo voor burst damage en Sorcerer’s Shoes voor magic penetration. Overweeg Zhonya’s Hourglass voor overlevingsvermogen en Rabadon’s Deathcap voor meer AP in het late spel.

Als je andere mage champions voor de mid lane wilt bekijken, kun je onze gedetailleerde gids bekijken:

Pantheon

Pantheon, vaak gespeeld als top laner of jungler, heeft ook veel potentieel als mid-lane champion in League of Legends, vooral voor beginners die een sterke impact in het spel willen maken. Zijn kit biedt veel schade, sterke crowd control en uitstekende roaming-mogelijkheden, waardoor hij een geduchte keuze is om de mid lane te controleren en andere delen van de map te beïnvloeden.

In het begin van het spel kan Pantheon veel druk uitoefenen op zijn tegenstander dankzij zijn hoge basisschade en de stun van zijn W. Hij kan effectief handelen door zijn Q te gebruiken om te porren en zijn W om aan te vallen als de kans zich voordoet. Zijn E biedt uitstekende verdedigingsmogelijkheden, waardoor hij inkomende schade kan blokkeren en terugslaan.

Een van Pantheons sterke punten in de mid lane is zijn vermogen om te zwerven en andere delen van de map te beïnvloeden. Met zijn ultimate, Grand Starfall, kan hij meedoen aan gevechten in andere lanes of objectives veiligstellen met zijn team. Effectief gebruik van deze vaardigheid kan het tij van het spel doen keren, waardoor Pantheon niet alleen in zijn lane, maar over de hele kaart een constante bedreiging vormt.

Gebruik je Q om consequent te porren en de health van je tegenstander af te breken. Vergeet niet dat de tapversie van Q sneller is en effectief kan worden gebruikt op korte afstand. Zoek naar mogelijkheden om met je W aan te vallen, vooral als je passive klaar is om te bekrachtigen. Dit kan leiden tot zeer schadelijke uitbarstingen, vooral als deze worden gevolgd door een versterkte Q.

Als je graag Bruisers speelt, kun je hier onze gids bekijken voor meer haalbare opties in deze rol:

Galio

Galio’s kit is ontworpen om magic damage champions met hoge uitbarstingen tegen te gaan, waardoor hij een uitstekende keuze is tegen AP-heavy samenstellingen. Met zijn vaardigheden kan hij efficiënt waves leegmaken, effectief aanvallen en zijn team goed ondersteunen tijdens schermutselingen en teamgevechten.

Tijdens de laningfase moet Galio zich richten op farmen met zijn Q en passive en zijn W verstandig gebruiken om inkomende schade te beperken of ganks op te zetten. Zijn E kan defensief worden gebruikt om te ontsnappen aan ganks of offensief om te engagen.

Gebruik je Q om minion waves effectief te beheren en de vijandelijke laner onder zijn toren te houden. Dit vermindert hun mogelijkheden om te roamen en helpt je om de controle over de lane te behouden. Galio’s ultieme, Hero’s Entrance, is een krachtig middel om andere lanes te beïnvloeden. Zoek naar mogelijkheden om te zwerven en ondersteun je teamgenoten met je globale aanwezigheid.

Als Galio wil je vaak in de frontlinie staan tijdens teamgevechten. Gebruik je W om te beginnen en je E en passive om schade uit te delen. Neem je positie in om je ultimate effectief te gebruiken, om te engagen of om vijandelijke engages te counteren.

Begin met items die je sustain in de lane verbeteren en je cooldown verminderen. Typische beginitems zijn Dorans Ring of Corrupting Potion. Kernitems zijn vaak Hextech Rocketbelt voor mobiliteit en engage-potentieel en Zhonya’s Hourglass voor overlevingsvermogen.

Als je geen frontlinie hebt, kan Galio de tanktaak op zich nemen en heel effectief frontlinen voor je team als je je buildpad een beetje aanpast.

Veigar

Veigar, ook wel de “Tiny Master of Evil” genoemd, is een krachtige mid-lane mage in League of Legends, bekend om zijn uitzonderlijke burst damage en control vaardigheden. Hij is vooral favoriet bij beginners vanwege zijn ongecompliceerde speelstijl en de bevredigende schaalbaarheid van zijn vaardigheden.

Richt je op de laatste slag met Baleful Strike om maximaal AP te winnen. Vermijd agressieve trades tenzij je je vaardigheden veilig kunt inzetten zonder vergelding.

Gebruik Event Horizon om vijandelijke aanvallen te starten of te counteren. Zoek naar mogelijkheden om belangrijke doelwitten uit te schakelen met je stun, gevolgd door je W en Q voor burst damage. Neem in teamgevechten een veilige positie in en gebruik je ultimate om vijanden met een hoge prioriteit aan te vallen, vooral die met ontbrekende health om de schade van Primordial Burst te maximaliseren.

Geef prioriteit aan het stapelen van je passief in het begin. Hoe meer stacks je hebt, hoe dreigender je wordt in de latere fases van het spel. Blijf achter je team tijdens teamgevechten. De kracht van Veigar ligt in zijn vermogen om van een afstand schade toe te brengen en gebieden te controleren met zijn stun.

Leer je E effectief te plaatsen. Je kunt hem defensief gebruiken om jezelf te beschermen of offensief om vijanden in de val te lokken en kills op te zetten.

Conclusie

De mid lane in League of Legends is een belangrijke rol waarin spelers de uitkomst van het spel kunnen bepalen door middel van map control, teamgevechten en strategisch spel. Als je net begint, is het kiezen van champions met eenvoudige mechanics en flexibele speelstijlen essentieel om vertrouwen op te bouwen en de basis onder de knie te krijgen.

De eerder genoemde champions zijn geweldig voor beginners en bieden verschillende benaderingen van mid-lane gameplay.

Als je de mid lane leert spelen, moet je je vaardigheden op het gebied van wave control, map awareness en effectieve roaming verbeteren. Zo kun je het spel effectiever beïnvloeden en bijdragen aan het succes van je team.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *