June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste Midkampioenen voor hoge Elo in League of Legends in patch 14.11

  • June 5, 2024
  • 10 min read
Beste Midkampioenen voor hoge Elo in League of Legends in patch 14.11

Als je in League of Legends de rangen in hoge elo wilt beklimmen, is het strategisch kiezen van mid lane champions essentieel. Als je weet welke champions op dit moment uitblinken, kun je een competitief voordeel behalen in de mid lane.

Om de gameplay in wedstrijden met een hoge elo te verbeteren, is het belangrijk om te kijken welke mid lane-kampioenen goed presteren en hoe ze de algehele prestaties kunnen beïnvloeden.

LeBlanc

LeBlanc blinkt uit in het uitdelen van hoge burst-schade, waardoor ze een geduchte sluipmoordenaar is die squishy doelen zoals de vijandelijke mid-laner of ADC snel kan uitschakelen. Met haar combo van abilities als Sigil of Malice (Q), Distortion (W) en Mimic (R) kan ze in korte tijd enorme schade aanrichten, vijanden verrassen en kills veiligstellen.

Haar kit geeft haar uitzonderlijke mobiliteit door haar Distortion (W) en Mimic (R) vaardigheden, waardoor ze kan herpositioneren, skillshots kan ontwijken en tegenstanders kan uitspelen. Door deze grote mobiliteit is ze moeilijk te vangen en kan ze impactvolle plays maken, waardoor ze kansen creëert voor haar team. Haar uitspeelpotentieel is vooral waardevol in hoge elo.

Hoewel LeBlanc een relatief eenvoudige set heeft, vereist het beheersen van haar goede mechanische vaardigheden, begrip van haar vaardigheden en besluitvorming. Spelers met een hoge elo kunnen het volledige potentieel van LeBlanc benutten door haar vaardigheden goed te timen, zich goed te positioneren in gevechten en haar schadeoutput te maximaliseren door haar combo nauwkeurig te gebruiken. Haar hoge vaardigheidsplafond maakt haar een belonende kampioen voor ervaren spelers.

Tristana

Tristana doet het goed in de laningfase door haar hoge burst damage, vooral met haar Explosive Charge (E) volledig gestapeld. Met deze vaardigheid kan ze squishy tegenstanders in het middengebied onder druk zetten en mogelijk verslaan.

Tristana’s Rocket Jump (W) en Buster Shot (R) geven haar effectieve disengage tools, terwijl Explosive Charge (E) en Rapid Fire (Q) sterke waveclear mogelijkheden bieden. Naarmate ze meer levelt, neemt Tristana’s bereik toe, waardoor ze de meeste champions kan overtreffen en een grote bedreiging wordt in de late game.

Dankzij haar hoge burst damage en all-in potentieel op vroege levels kan ze vroege kills veiligstellen en snel een voorsprong sneeuwballen. De reset-mechanica van haar Rocket Jump (W) na het veiligstellen van kills of assists ondersteunt haar sneeuwbalvermogen nog meer.

Omdat de meeste midlaners niet gewend zijn om tegenover Tristana te staan, kan ze het verrassingselement gebruiken en profiteren van haar hoge burst damage combo om tegenstanders te verrassen.

Akshan

Akshan’s passive, Going Rogue, geeft hem onzichtbaarheid en verhoogde bewegingssnelheid als hij naar Scoundrels (vijandelijke kampioenen die onlangs zijn bondgenoten hebben gedood) beweegt. Met deze vaardigheid kan hij effectief zwerven en vijanden verrassen, waardoor hij een constante bedreiging op de kaart is. Door zijn hoge mobiliteit kan hij snel van de ene lane naar de andere en andere delen van de map raken, waardoor hij kansen creëert voor zijn team.

Met Heroic Swing (E) kan Akshan over het terrein slingeren, waardoor hij uitzonderlijk mobiel is en snel gevechten kan aangaan of verlaten. Deze vaardigheid vergroot zijn roamingpotentieel en maakt hem moeilijk te vangen, waardoor hij overal op de kaart impactvolle acties kan uitvoeren.

Hij heeft een voordeel in bereik ten opzichte van veel champions in het middengebied, waardoor hij effectief melee tegenstanders kan pesten en lastigvallen. Zijn Avengerang (Q) zorgt voor poke en waveclear, terwijl zijn passive, Dirty Fighting, bonusschade toekent bij zijn derde aanval, waardoor zijn trades erg krachtig zijn. Dankzij deze sterke laningfase kan Akshan vroeg voordeel behalen en zijn lane-tegenstander onder druk zetten.

Akshan kan in meerdere rollen worden gespeeld, waaronder mid, top en ADC, waardoor hij flexibel is in draftfases. Dankzij deze veelzijdigheid past hij in verschillende teamsamenstellingen en past hij zich aan verschillende speltypes aan.

Cassiopeia

Cassiopeia staat bekend om haar uitzonderlijke single-target DPS (schade per seconde) in het spel. Met haar vaardigheden, met name Twin Fang (E), kan ze constant veel schade aanrichten, waardoor ze een grote bedreiging vormt in schermutselingen en teamgevechten.

Dit vermogen om schade aan te houden maakt haar een waardevolle aanwinst in wedstrijden met een hoge elo, waar de mogelijkheid om druk te blijven uitoefenen de uitkomst van gevechten kan beïnvloeden.

Haar schaalbaarheid in de late game is te danken aan haar passieve Aspect of the Serpent, die haar een bonus aan ability power geeft bij elke succesvolle ability cast op vijanden. Met deze schaalbaarheid is ze een geduchte verschijning in de late game die wedstrijden kan dragen.

In teamgevechten laat Cassiopeia haar kracht zien met haar AOE (area of effect)-schade en crowd control-mogelijkheden. Haar ultieme Petrifying Gaze (R) kan meerdere vijanden verlammen als ze tegenover haar staan, waardoor ze de menigte onder controle houdt en haar team makkelijker kills kan scoren.

Daarnaast zorgt haar vaardigheid Miasma (W) voor AOE-zonering en -controle, waardoor vijandelijk engagement of ontsnappingspogingen worden bemoeilijkt.

Hwei

Hwei wordt beschreven als een “Zwitsers zakmes” voor de middenbaan. Hij kan meerdere rollen vervullen en zich aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen. Hij kan schade, crowd control en utility leveren, waardoor hij een flexibele keuze is die de zwakke punten van zijn team kan versterken.

Deze veelzijdigheid is vooral waardevol in hoge elo, waar ontwerpstrategie en teamsamenstelling cruciaal zijn.

Hwei vertrouwt meer op macrospel dan op microspel, wat betekent dat zijn sterke punten liggen in zijn vermogen om strategische beslissingen te nemen en het spel te beïnvloeden door kaartcontrole en objectief spel.

Hwei heeft een aanzienlijk potentieel voor burst damage, vooral als hij voor ligt. Zijn combinatie van vaardigheden, zoals EQ + QQ + Passive, kan enorme schade toebrengen aan zwakke doelwitten, waardoor hij een geduchte bedreiging vormt in schermutselingen en teamgevechten. Zijn vermogen om bijna one-shot combo’s uit te voeren is vooral waardevol in high elo, waar snelle en beslissende acties het tij van gevechten kunnen keren.

Akali

Akali’s kit is speciaal gemaakt voor het vermoorden van doelwitten met een hoge prioriteit. Met vaardigheden als Shuriken Flip (E) en Perfect Execution (R) beschikt ze over mobiliteit en mogelijkheden om gaten te dichten, waardoor ze vijandelijke carries effectief kan uitschakelen. Dit moordpotentieel is van groot belang in high elo gameplay, waar het uitschakelen van belangrijke doelwitten de uitkomst van gevechten aanzienlijk kan beïnvloeden.

Haar mobiliteit en burst damage geven haar een opmerkelijk outplaypotentieel. Spelers die bedreven zijn in haar mechanica kunnen haar vaardigheden gebruiken om skill shots te ontwijken, te manoeuvreren in gevechten en ingewikkelde combo’s uit te voeren om de schade-output te optimaliseren. Dit hoge vaardigheidsplafond maakt Akali een bevredigende kampioen voor mechanisch onderlegde spelers.

De veelzijdigheid van Akali’s kit strekt zich uit tot de draftfase, omdat ze flexibel kan worden ingezet in verschillende rollen, zoals mid en top lane. Deze veelzijdigheid bemoeilijkt het vermogen van tegenstanders om effectief te counteren, wat vooral waardevol is in wedstrijden met een hoog elo waar strategisch drafting van groot belang is.

Twilight Shroud (W) vergroot Akali’s overlevingsvermogen met onzichtbaarheid en verhoogde bewegingssnelheid, waardoor ze moeilijk te ganken is en agressie in de lane kan weerstaan. Dit defensieve vermogen stelt haar in staat om effectief te farmen en te schalen, zelfs in matchups die een grote uitdaging vormen.

Taliyah

Taliyah wordt beschouwd als een veelzijdige mid lane keuze voor hoge elo in League of Legends vanwege haar unieke combinatie van crowd control en burst damage capaciteiten. Met haar ultieme ability, Weaver’s Wall, kan ze teamgevechten aanzienlijk beïnvloeden door het vijandelijke team te verdelen of ontsnappingsroutes te blokkeren. Deze strategische tool biedt niet alleen waardevolle controle over objectives, maar toont ook haar potentieel om kansen te creëren voor het oprapen.

Taliyah’s Seismic Shove en Unraveled Earth combo bieden een sterk burst-schadepotentieel terwijl ze vijandelijke bewegingen effectief verstoren. Door haar vaardigheden strategisch in te zetten, kan ze tegenstanders op het verkeerde been zetten, wat leidt tot snelle eliminaties of kills voor haar team. Daarnaast biedt haar Threaded Volley consistente poke damage in de lane, waardoor ze tegenstanders onder druk kan zetten en de prioriteit in de lane kan behouden.

In de handen van een vaardige speler kan Taliyah uitblinken in wedstrijden met een hoge elo door invloed uit te oefenen op schermutselingen, objectives veilig te stellen en mapcontrole uit te oefenen met haar diverse vaardigheden. Als spelers een speelstijl waarderen die controle, burst en map presence combineert, kan Taliyah een geschikte mid lane champion zijn.

Sylas

Met Sylas’ ultimate, Hijack (R), kan hij vijandelijke ultimates stelen en gebruiken, waardoor hij ongelooflijk veelzijdig is. Deze vaardigheid stelt Sylas in staat om zich aan te passen aan verschillende teamsamenstellingen en situaties, waardoor hij een breed scala aan middelen heeft om het spel te beïnvloeden. De mogelijkheid om verschillende ultimates te gebruiken kan het tij van gevechten keren en onverwachte voordelen creëren.

Sylas kan in meerdere rollen worden gespeeld, waaronder mid, top en jungle, waardoor hij een flexibele keuze is in drafts met een hoge elo. Deze flexibiliteit maakt het moeilijk voor tegenstanders om hem effectief te counteren.

Hij heeft een hoog burstpotentieel met zijn abilities, vooral Chain Lash (Q), Kingslayer (W) en Abscond/Abduct (E). Zijn combo’s kunnen snel aanzienlijke schade toebrengen, waardoor hij squishy doelen kan uitschakelen en gevechten kan dragen. Zijn passieve Petricite Burst verhoogt zijn schade-output nog verder door magische bonusschade toe te voegen aan zijn basisaanvallen nadat hij een spreuk heeft uitgesproken.

Sylas blinkt uit in 1v1-scenario’s dankzij zijn hoge damage output, sustain en crowd control. Zijn vermogen om tegenstanders uit te spelen met zijn combo’s en sustain door Kingslayer (W) maakt hem een sterke duellist in de laningfase en daarna.

Twisted Fate

Twisted Fate’s ultieme vaardigheid, Destiny (R), geeft hem wereldwijde aanwezigheid op de kaart door alle vijandelijke champions te onthullen en hem naar een aangewezen locatie binnen een aanzienlijke straal te laten teleporteren. Deze vaardigheid stelt Twisted Fate in staat om andere lanes te beïnvloeden, ganks te orkestreren en kills veilig te stellen, waardoor hij een aanhoudende dreiging op de hele kaart is.

Spelers met een hoog elo-niveau maken handig gebruik van deze globale aanwezigheid om druk uit te oefenen en aanzienlijke invloed uit te oefenen op de uitkomst van het spel.

Twisted Fate toont vaardigheid in splitpushing dankzij zijn vermogen om zich snel aan te sluiten bij teamgevechten met Destiny (R). Door zijstraten te pushen en solo ervaring en goud te verzamelen, zet hij de map onder druk en dwingt hij het vijandelijke team te reageren. Dankzij deze tactische aanpak kan Twisted Fate level- en itemvoordelen vergaren terwijl hij de mogelijkheid behoudt om zijn team waar nodig te helpen.

Zijn vaardigheden omvatten formidabele waveclear-mogelijkheden met Wild Cards (Q) en Pick a Card (W), waardoor hij controle heeft over de lane en snel waves kan pushen. Daarnaast zorgt zijn Blue Card (W) voor mana sustain, waardoor hij langer in de lane kan blijven en efficiënt kan farmen. Deze robuuste laningfase stelt Twisted Fate in staat om vroeg voordeel te behalen en zich voor te bereiden op strategische roams.

In teamgevechten bieden de vaardigheden van Twisted Fate aanzienlijke zoning en druk. Zijn Gold Card (W) is bedreven in het immobiliseren van belangrijke doelwitten, terwijl zijn Red Card (W) en Wild Cards (Q) uitblinken in het controleren van choke points en inzetgebieden. Deze vaardigheid in zonering verstoort de positionering van het vijandelijke team en creëert openingen voor zijn bondgenoten om uit te buiten.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *