June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste One-Trick Champions voor beginners in League of Legends

  • May 21, 2024
  • 11 min read
Beste One-Trick Champions voor beginners in League of Legends

Het betreden van de Summoner’s Rift in League of Legends biedt beginners de kans om one-trick champions te selecteren, die hun vaardigheden aanzienlijk kunnen verbeteren en hun algehele prestaties in het spel kunnen verbeteren.

Door je in League of Legends op één kampioen te richten, kun je de leercurve voor beginners aanzienlijk stroomlijnen en hun algehele vaardigheid in het spel verbeteren.

Wat is een één-truc?

One-trick-spelers richten zich op het beheersen van één kampioen en scherpen hun vaardigheden aan tot een punt waarop ze tegenstanders constant met precisie kunnen verslaan. Deze toegewijde oefening verbetert hun mechanische bekwaamheid en strategische besluitvorming, wat leidt tot aanzienlijke verbeteringen in hun algehele spel.

Hoewel spelers met één truc problemen kunnen ondervinden als hun favoriete kampioen wordt verbannen of door anderen wordt gekozen, laat hun vermogen om zich aan verschillende situaties aan te passen hun flexibiliteit en strategische intelligentie zien.

Ondanks de mogelijke nadelen die one-trick spelers tegen kunnen komen, zijn de voordelen van het vergaren van ongeëvenaarde kennis en vaardigheid door zich te specialiseren in één kampioen aanzienlijk.

Top Lane één-truc

Deze kampioenen bieden een sterke aanwezigheid in de laning, een uitstekend duelleerpotentieel en de mogelijkheid om wedstrijden te dragen als ze goed worden gespeeld.

Mordekaiser

De vaardigheden van Mordekaiser zijn relatief eenvoudig en makkelijk te begrijpen, waardoor hij een toegankelijke kampioen is voor nieuwe spelers. Zijn kit draait om het uitdelen van aanhoudende schade, crowd control en zijn unieke ultieme vaardigheid, Realm of Death.

Met zijn vaardigheden kan Mordekaiser veel druk uitoefenen in de laningfase, waardoor het voor beginners makkelijker is om de lane te controleren en effectief te farmen. Zijn Q (Obliterate) en E (Death’s Grasp) zorgen voor poke en wave clear, terwijl zijn passive (Darkness Rise) bewegingssnelheid geeft om tegenstanders op te jagen.

Mordekaiser blinkt uit in 1v1-situaties dankzij zijn hoge damage output, sustain van zijn W (Indestructible) en de mogelijkheid om tegenstanders te isoleren met zijn ultimate. Dit maakt hem een formidabele duellist, wat voordelig kan zijn voor beginners die effectief leren handelen en vechten.

Het ultieme wapen van Mordekaiser, Realm of Death, kan een grote impact hebben op teamgevechten door doelwitten met een hoge prioriteit te isoleren en uit te schakelen. Deze vaardigheid, gecombineerd met zijn effectgebiedschade en crowd control, maakt hem een geduchte aanwezigheid in teamgevechten, zelfs voor beginners.

Darius

Darius staat bekend om zijn vermogen om de laningfase te domineren. Met zijn Hemorrhage passive, die vijanden laat bloeden voor extra schade, kan hij constante druk uitoefenen op zijn lane-tegenstander.

Met zijn vaardigheid Decimate (Q) kan Darius zichzelf helen en tegelijkertijd aanzienlijke schade toebrengen, vooral als hij vijanden raakt met de buitenste rand van de aanval. Hierdoor is hij uitstekend in trading en sustaining in de lane.

Darius blinkt uit in duels en kan zelfs 1v2-situaties aan dankzij zijn passive en de echte schade van zijn ultimate. Dit maakt hem een bedreiging in zowel laning als split-pushing scenario’s.

Als je vijanden succesvol uitdaagt met zijn ultimate, kan Darius al snel een sneeuwbaldreiging worden die games kan dragen als hij vroeg op voorsprong komt.

De build van Darius kan worden aangepast aan de stand van het spel, waarbij de nadruk ligt op schade, tankvaardigheid of een mix van beide.

Jungle één-takt

Deze kampioenen bieden eenvoudige mechanieken en een krachtige impact in de jungle, waardoor je je kunt specialiseren en kunt uitblinken in het begrijpen van jungleroutes, gankingkansen en objectiefcontrole.

Master Yi

De kit van Master Yi is rechttoe rechtaan, waardoor spelers zijn vaardigheden snel begrijpen en zich kunnen richten op de bredere strategieën van het spel. Zijn eenvoud vermindert de leercurve, waardoor hij een ideale keuze is voor spelers die nieuw zijn in het spel of in de junglerol.

Als een van de beste duellisten in de game blinkt Master Yi uit in 1-op-1-situaties. Zijn vermogen om aanhoudende schade uit te delen en zijn Q (Alpha Strike) waardoor hij voor een korte periode niet te raken is, stellen hem in staat tegenstanders te slim af te zijn en te verslaan in schermutselingen.

Master Yi staat bekend om zijn vermogen om wedstrijden te laten sneeuwballen. Als hij eenmaal een paar vroege kills heeft, kan hij snel een onstuitbare kracht worden, waarbij hij zijn schaalschade gebruikt om wedstrijden te dragen. Dit maakt hem vooral effectief in lagere elo’s, waar de games chaotischer kunnen zijn en de kansen voor kills talrijker.

Met zijn hoge aanvalssnelheid en schade-output is Master Yi uitstekend in het neerhalen van turrets en het veiligstellen van objectives zoals Dragon en Baron. Zijn split-pushing vermogen dwingt tegenstanders op hem te reageren, waardoor hij elders op de kaart voordelige situaties voor zijn team creëert.

Master Yi schaalt goed mee in de late game en wordt een grote bedreiging in teamgevechten en schermutselingen. Zijn vermogen om snel belangrijke doelwitten uit te schakelen met zijn ultieme Highlander en zijn vaardigheden te resetten als hij kills of assists krijgt, stelt hem in staat gevechten effectief op te ruimen.

Vi

Vi’s vaardigheden zijn relatief eenvoudig te begrijpen en uit te voeren, waardoor ze een toegankelijke kampioen is voor beginners. Haar kit draait om het dichten van gaten, crowd control en het uitdelen van burst damage, wat goed aansluit bij de core gameplay van een jungler.

Haar tankiness en aangeboren sustain van haar Excessive Force (W) passive zorgen voor een vangnet voor beginners. Dankzij deze vergevingsgezindheid kunnen nieuwe spelers positionering, junglepatronen en teamgevechten leren zonder al te zwaar gestraft te worden voor fouten.

Vi’s speelstijl is rechttoe rechtaan: farm de jungle, zoek naar gankmogelijkheden en begin teamgevechten met haar Vault Breaker (Q) en Assault and Battery (R). Dit duidelijke gameplaypatroon helpt beginners zich te concentreren op het beheersen van de grondbeginselen van jungling zonder overweldigd te worden door complexe mechanieken.

Vi’s Vault Breaker (Q) en Assault and Battery (R) zijn betrouwbare engage tools, waarmee ze gevechten kan beginnen en doelwitten kan insluiten.

Als Vi vroege kills of voordelen weet veilig te stellen, kunnen haar hoge burst damage en mobiliteit haar in staat stellen om te snowballen en games te dragen. Dit sneeuwbalpotentieel kan motiverend zijn voor beginners als ze de impact van hun gameplaybeslissingen zien.

Middenbaan één truc

Als je de fijne kneepjes van deze mid lane-kampioenen onder de knie hebt, kun je de rangen beklimmen en een geduchte kracht in je games worden.

Talon

Talon staat bekend om zijn vermogen om hoge burst damage te leveren, vooral met zijn combo van abilities die leiden tot zijn ultimate, Shadow Assault. Hiermee kan hij belangrijke doelwitten snel uitschakelen, vooral squishy vijandelijke kampioenen.

Met een van de beste krachtpieken op level twee in het spel kan Talon al vroeg aanzienlijke schade toebrengen. Zijn W (Rake) en Q (Noxian Diplomacy), gecombineerd met zijn passive, kunnen een aanzienlijk deel van de health van een vijand uitschakelen, waardoor hij mogelijk vroeg dood kan gaan.

Talons E (Assassin’s Path) geeft hem ongeëvenaarde mobiliteit over de kaart, waardoor hij over muren en obstakels kan springen. Dit helpt hem niet alleen om uit gevaarlijke situaties te ontsnappen, maar ook om ganks uit te voeren en effectief te roamen.

Dankzij zijn mobiliteit en burst damage blinkt Talon uit in het zwerven van de mid lane naar andere delen van de kaart, waar hij zijn teamgenoten ondersteunt en kills veiligstelt. Zijn vermogen om snel de jungle te doorkruisen en vijanden te verrassen maakt hem een constante bedreiging.

Veigar

Met zijn passive kan Veigar oneindig veel ability power (AP) winnen door minions op het laatst te raken met zijn Q (Baleful Strike) of abilities op champions te laten landen. Deze oneindige schaal betekent dat Veigar ongelooflijk krachtig kan worden naarmate het spel vordert, waardoor hij een beest in de late game wordt.

Veigar staat bekend om zijn hoge burst damage, vooral met zijn ultimate, Primordial Burst (R), die enorme schade toebrengt op basis van de ontbrekende health van het doelwit. Zijn W (Dark Matter) en E (Event Horizon) dragen ook bij aan zijn burst-potentie, waardoor hij squishy doelwitten snel kan uitschakelen.

Veigars E-vaardigheid creëert een kooi die vijanden verdooft die de randen ervan aanraken. Deze krachtige crowd control tool kan worden gebruikt om vijanden uit te schakelen, gevechten aan te gaan of Veigar te beschermen tegen inkomende bedreigingen. Het is vooral effectief in teamgevechten en schermutselingen.

Veigar’s Q (Baleful Strike) en W (Dark Matter) zorgen voor langeafstandspoke, waardoor hij veilig van een afstand kan farmen en zijn lane-tegenstander kan lastigvallen. Dit maakt het makkelijker voor beginners om een goede farm te onderhouden en onnodige doden te voorkomen.

Adc One-Trick

Deze scherpschutters bieden verschillende speelstijlen, zodat je je kunt aanpassen aan verschillende spelscenario’s terwijl je je vaardigheden op het gebied van positionering en kiting aanscherpt.

Ashe

Ashe’s lange afstand en vertragende mogelijkheden bieden een vangnet voor beginners, zodat ze kunnen leren hoe ze moeten positioneren en kiten zonder te zwaar gestraft te worden voor fouten. Haar Frost Shot passive en Volley (W) maken het makkelijker om gevechten te controleren en uit te schakelen als dat nodig is.

Ashe’s Volley (W) en Ranger’s Focus (Q) bieden uitstekende poke- en intimidatiemogelijkheden tijdens de laningfase. Haar vermogen om vijanden te vertragen en de wave te controleren maakt het voor beginners makkelijker om te farmen en een veilige afstand tot tegenstanders te bewaren.

Haar Enchanted Crystal Arrow (R) is een gameveranderende ultimate die zorgt voor initiatie op grote afstand en crowd control. Deze vaardigheid leert beginners het belang van timing en positionering voor succesvolle engages en picks.

Hoewel Ashe geen hypercarry is, schaalt ze goed mee in de late game en wordt ze een krachtige bron van nut en schade.

Jinx

Jinx staat bekend om haar hoge damage-output, vooral in het late spel als ze items heeft verworven. Met haar raketten (Q) en Fishbones ultimate (R) kan ze enorme gebiedsschade aanrichten, waardoor ze een krachtige bedreiging vormt in teamgevechten.

Haar toegang tot crowd control-vaardigheden zoals Zap! (W) en Flame Chompers (E), waarmee ze vijanden op hun plaats kan houden. Deze vaardigheden zorgen voor wat zelfbeschadiging en maken het makkelijker voor Jinx om haar schadevaardigheden te gebruiken.

Met Jinx’ Q-vaardigheid Switcheroo kan ze snel schakelen tussen haar minigun en raketwerper, waardoor ze gemakkelijk minion waves kan opruimen en effectief kan farmen.

Jinx is een hypercarry champion, wat betekent dat ze ongelooflijk goed schaalt tot in de late game. Met de juiste items en positionering kan ze een niet te stoppen kracht worden die in haar eentje wedstrijden kan dragen.

Ondersteuning voor één truc

Als je deze kampioenen onder de knie hebt, kun je uitblinken in vision control, map awareness en impactvolle plays maken voor je team.

Janna

Janna’s Eye of the Storm (E) biedt een krachtig schild dat schade kan absorberen en de aanvalsschade van een bondgenoot kan vergroten. Haar ultieme wapen, Monsoon (R), heelt bondgenoten in een groot gebied en slaat vijanden terug, wat een belangrijke bescherming biedt tijdens teamgevechten.

Janna’s kit bevat meerdere vormen van crowd control. Haar Howling Gale (Q) kan vijanden opjagen en verstoren, terwijl haar Zephyr (W) ze vertraagt. Deze vaardigheden zijn cruciaal om carries af te pellen en het slagveld te controleren.

Janna’s vaardigheden, met name haar Q en R, kunnen worden gebruikt om zich terug te trekken uit ongunstige gevechten, waardoor ze een veilige keuze is voor beginners die nog moeten leren hoe ze zich moeten positioneren en hoe ze zich bewust moeten worden van de kaart.

Janna’s schild- en bewegingssnelheidsbuffs kunnen de prestaties van haar ADC aanzienlijk verbeteren, waardoor het voor hen makkelijker wordt om kills te scoren en te overleven in gevechten. Deze synergie is vooral gunstig voor beginners die de ondersteunende rol leren.

Zyra

Zyra staat bekend om haar hoge damage output, vooral in teamgevechten waar ze meerdere planten kan spawnen en haar ultimate, Stranglethorns, kan ontketenen. Met haar planten en abilities kan ze aanzienlijke area-of-effect damage uitdelen, waardoor ze een krachtige bedreiging vormt in schermutselingen en teamgevechten.

Zyra’s Grasping Roots (E) zorgt voor betrouwbare crowd control door vijanden op hun plek te wroeten.
Daarnaast kunnen haar planten en Stranglethorns (R) vijanden in een zone plaatsen, waardoor ze belangrijke delen van de kaart kan controleren en haar team kan voorbereiden op succes.

Zyra’s langeafstandsvaardigheden, zoals Deadly Spines (Q) en Rampant Growth (W), stellen haar in staat om vijanden tijdens de laningfase vanaf een veilige afstand te bestoken en lastig te vallen.Hoewel Zyra’s plantenmechanica enige oefening vergt, is haar algemene kit relatief eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen.

Zyra wordt voornamelijk gespeeld als support, maar kan ook in andere rollen worden gespeeld, zoals mid lane of zelfs jungle.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *