July 20, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste one-trick kampioenen in hoge Elo voor League of Legends

  • June 13, 2024
  • 9 min read
Beste one-trick kampioenen in hoge Elo voor League of Legends

In League of Legends met een hoge Elo kan het beheersen van one-trick champions een strategisch voordeel bieden bij het klimmen op de ranglijst. Door zich op één kampioen te richten, kunnen spelers matchups, krachtpieken en algemene spelkennis beter leren kennen, waardoor ze hun prestaties tegen tegenstanders kunnen verbeteren.

Laten we eens kijken naar de beste keuzes voor one-tricking in elke rol om je gameplay in high elo te optimaliseren:

Door zich te specialiseren in one-trick kampioenen in elke rol, kunnen spelers hun diepgaande kennis en meesterschap gebruiken om tegenstanders uit te spelen, weloverwogen beslissingen te nemen en uiteindelijk hun kansen op succes in high elo gameplay te vergroten.

Beste One Trick-kampioenen voor Top Lane

Als je de top lane wilt domineren, overweeg dan om Kled of Mordekaiser onder de knie te krijgen. Deze champions hebben een sterke laningfase en kunnen effectief sneeuwballen als ze goed worden bespeeld.
Als je ze toevoegt aan je pool van one trick kampioenen, kun je een aanzienlijk voordeel behalen in het beklimmen van de rangen.

Kled

Kled is een sterke keuze voor top lane spelers die vooruitgang willen boeken in League of Legends. Zijn unieke speelstijl biedt mogelijkheden om tegenstanders te verrassen met zijn agressieve kit, die draait om zijn rijdier Skaarl. Met vaardigheden als Violent Tendencies en Bear Trap on a Rope kan Kled effectief trades aangaan en onverwachte burst damage leveren.

Zijn ultieme vaardigheid, Chaaaaaaaarge!!!, helpt bij het starten van teamgevechten of het vangen van vijanden die uit positie zijn. Bovendien zorgt zijn passieve Skaarl the Cowardly Lizard voor een extra gezondheidsbalk, waardoor hij beter overleeft in langdurige gevechten.

Jax

Jax is een zeer effectieve one-trick top laner in hoge Elo dankzij zijn uitzonderlijke duelleerpotentieel, veelzijdigheid en late-game scaling. Met zijn kit kan hij uitblinken in één-op-één confrontaties, vooral tegen kampioenen die afhankelijk zijn van auto-aanvallen, dankzij zijn Counter-Strike (E) die schadebeperking en een stun biedt.

Jax’ Leap Strike (Q) biedt mobiliteit voor zowel aanvallen als ontsnappen, terwijl zijn passive Relentless Assault en ultimate Grandmaster’s Might zijn aanvalssnelheid en schade aanzienlijk vergroten. Dit maakt hem een krachtige bedreiging in zowel schermutselingen als teamgevechten.

Bovendien kan Jax verschillende items bouwen, waaronder tank-, bruiser- en zelfs assassin-builds, waardoor hij zich kan aanpassen aan verschillende spelsituaties en vijandsamenstellingen.

Zijn sterke split-pushing capaciteiten en objective control versterken zijn rol als high-impact top laner in de late game.

Beste One Trick-kampioenen voor de jungle

Als je de jungle in een hoge elo wilt domineren, zijn Lee Sin en Fiddlesticks twee one trick champions die je kunnen helpen de rangen te beklimmen.

Lee Sin’s mobiliteit en early game pressure maken hem een populaire keuze onder ervaren spelers, terwijl Fiddlesticks’ vermogen om teamgevechten te controleren met zijn crowd control en ultimate het tij van een game in jouw voordeel kan doen keren.

Lee Sin

Lee Sin is een veelzijdige en impactvolle keuze voor spelers die op zoek zijn naar een one-trick kampioen in de jungle. Zijn kit bevat mobiliteit, crowd control en burst damage, waardoor hij een sterke keuze is in de handen van ervaren mensen.

Lee Sin’s vermogen om vroeg in het spel kansen te creëren, objectives veilig te stellen en tegenstanders te slim af te zijn in schermutselingen draagt bij aan zijn populariteit onder jungle mains die de competitieve ladder willen beklimmen.

Bovendien zorgt zijn hoge vaardigheidsplafond voor voortdurende verbetering en beheersing, waardoor de kampioen zelfs na vele wedstrijden nog boeiend is.

Lillia

Met haar passieve Dream-Laden Bough kan ze na verloop van tijd aanzienlijke schade toebrengen, terwijl haar Q Blooming Blows zowel schade als bewegingssnelheid oplevert, waardoor ze effectief kan kiten en skill shots kan ontwijken. Lillia’s W, Watch Out! Eep! biedt burst damage en crowd control, waardoor ze een bedreiging vormt in schermutselingen.

Haar E, Swirlseed, zorgt voor langeafstandspook en -vertraging, en vormt de voorbereiding voor haar ultieme, Lilting Lullaby, dat het tij van teamgevechten kan keren door meerdere vijanden in slaap te brengen.

Dankzij Lillia’s vermogen om zowel tanky als schadegerichte items te bouwen, zoals Jak’Sho, de Protean en Liandry’s Anguish, kan ze zich aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen en speltypes.

Ondanks haar duidelijke zwakte tegen bepaalde matchups en crowd control-heavy teams, maken haar hoge vaardigheidsplafond en potentieel om games te dragen haar een sterke keuze voor toegewijde spelers in hoge Elo.

Beste One Trick Champions voor Mid Lane

Als je de rangen wilt beklimmen als een Mid Lane one-trick, kunnen kampioenen als Zed en Katarina je ticket naar succes zijn.

Hun hoge vaardigheidsplafond en outplaypotentieel maken ze formidabele keuzes in de juiste handen. Als je deze kampioenen onder de knie hebt, heb je het voordeel dat je nodig hebt om de mid lane te domineren en je team naar de overwinning te leiden.

Syndra

Met haar Q (Dark Sphere) en W (Force of Will) kan ze de laningfase domineren en vijandelijke pushes effectief voorkomen.

Zodra ze level 6 bereikt, verhoogt haar ultimate, Unleashed Power, haar kill pressure aanzienlijk, waardoor ze solo kills kan scoren en haar voorsprong kan sneeuwballen. Syndra’s E (Scatter the Weak) zorgt voor cruciale crowd control, waardoor ze een bedreiging vormt in zowel schermutselingen als teamgevechten door stuns en picks op te zetten.

Haar hoge vaardigheidsplafond beloont spelers die haar mechanica en positionering onder de knie hebben, waardoor ze een geduchte aanwezigheid is in wedstrijden met een hoge Elo. Ondanks haar gevoeligheid voor sluipmoordenaars en haar afhankelijkheid van de juiste positionering, maken Syndra’s vermogen om het tempo van het spel te controleren en haar veelzijdigheid in verschillende teamsamenstellingen haar een uitstekende keuze voor toegewijde mid lane-spelers.

Katarina

Katarina wordt vaak beschouwd als een sterke keuze voor spelers die zich specialiseren in één kampioen in League of Legends, met name in het domineren van de mid lane. Haar kit biedt veel mobiliteit en burst damage, waardoor ze een formidabele keuze is in de handen van vaardige individuen.

Met haar Shunpo-vaardigheid kan Katarina zich snel in of uit gevechten terugtrekken, tegenstanders op het verkeerde been zetten en efficiënt kills scoren. Haar ultieme, Death Lotus, zorgt voor aanzienlijke AoE-schade, waardoor ze nog effectiever is in teamgevechten.

Succes met Katarina hangt af van het beheersen van haar combo’s en weten wanneer je een gevecht moet beginnen. Door te focussen op het verfijnen van mechanics en beslissingsvaardigheden, kunnen spelers potentieel stijgen in rankings en aanzienlijke druk uitoefenen in de mid lane.

Beste One Trick Champions voor Bot Lane

Als je de bot lane wilt domineren, overweeg dan om Jinx en Samira de knie te krijgen. Deze kampioenen bieden unieke speelstijlen en kunnen wedstrijden dragen met hun sterke vaardigheden en mechanics.

Jinx

Jinx is een zeer effectieve one-trick bot laner in high Elo dankzij haar immense late-game carry potential, sterke laning phase en veelzijdige kit. Met haar passieve Get Excited krijgt ze een aanzienlijke boost voor haar bewegingssnelheid en aanvalssnelheid na een kill of assist, waardoor ze gevechten kan laten sneeuwballen en vijanden kan opjagen.

Jinx’s Q, Switcheroo, biedt zowel lange afstand poke met haar raketten als hoge aanvalssnelheid met haar minigun, waardoor ze zich kan aanpassen aan verschillende situaties. Haar W, Zap, biedt lange afstand poke en crowd control, terwijl haar E, Flame Chompers, zorgt voor zoning en peeling.

Met haar ultieme Super Mega Death Rocket kan Jinx vanuit de hele kaart kills maken, wat haar wereldwijde aanwezigheid nog groter maakt. Haar vermogen om een hypercarry te worden in de late game, gecombineerd met haar sterke synergie met enchanter supports zoals Lulu, maakt haar een formidabele keuze in hoge Elo.

Samira

Samira is een sterke keuze voor spelers die zich willen specialiseren in de bot lane vanwege haar agressieve speelstijl en veelzijdige kit. Met haar vaardigheden kun je auto-aanvallen weven tussen vaardigheden, wat leidt tot een hoog burst-potentieel tijdens gevechten.

Samira’s passive, Daredevil Impulse, stimuleert spelers om verschillende abilities efficiënt te chainen zonder herhaling om haar damage output te verhogen.

Het goed getimede gebruik van haar ultimate, Inferno Trigger, kan het verloop van teamgevechten snel in haar voordeel veranderen. Daarnaast helpt haar mobiliteit van Wild Rush om snel van positie te veranderen, terwijl Blade Whirl crowd control biedt om vijandelijke bewegingen te verstoren.

Beste One Trick Champions voor Supports

Als je de supportrol wilt domineren, overweeg dan om Pyke en Bard onder de knie te krijgen. Deze kampioenen bieden unieke speelstijlen en kunnen het spel enorm beïnvloeden met hun nut en crowd control-mogelijkheden.

Pyke

Pyke wordt gezien als een zeer invloedrijke kampioen voor supportspelers in wedstrijden met een hoge Elo, vooral voor degenen die zich in hem specialiseren. Hij onderscheidt zich door zijn aparte speelstijl en zijn vermogen om wedstrijden efficiënt te laten sneeuwballen.

Pyke’s kit, die lijkt op die van een huurmoordenaar, stelt spelers in staat om over de map te zwerven, kills te scoren en het tempo van het spel te beïnvloeden. Met zijn passieve Gift of the Drowned Ones kan hij gezondheid regenereren op basis van de schade die hij oploopt, wat zijn duurzaamheid tijdens schermutselingen verbetert.

Bovendien zorgen Pyke’s crowd control-vaardigheden en zijn ultieme execute, Death From Below, ervoor dat hij eliminaties veilig kan stellen en teamgevechten in het voordeel van zijn bondgenoten kan sturen.

Thresh

Thresh is een uitzonderlijke one-trick-supporter in hoge Elo dankzij zijn ongeëvenaarde veelzijdigheid, hoge vaardigheidsplafond en spelveranderende speelmogelijkheden.

Met zijn kit kan hij naadloos wisselen tussen aanvallende en verdedigende rollen, waardoor hij zich kan aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen en situaties. Thresh’s Q, Death Sentence, biedt een krachtige haak waarmee hij gevechten kan beginnen of vijanden kan vangen die uit positie zijn, terwijl zijn W, Dark Passage, uniek nut biedt door bondgenoten af te schermen en ze in staat te stellen zich te herpositioneren.

Zijn E, Flay, voegt nog meer crowd control en peeling-mogelijkheden toe, en zijn ultimate, The Box, zorgt voor belangrijke zonecontrole in teamgevechten.

Met Thresh’s passieve Damnation kan hij zielen verzamelen om zijn pantser en ability power te verhogen, waardoor zijn duurzaamheid en damage output na verloop van tijd toenemen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *