June 21, 2024
League of Legends Gids League of Legends

Beste scherpschutters voor hoge Elo in League of Legends

  • May 31, 2024
  • 7 min read
Beste scherpschutters voor hoge Elo in League of Legends

In League of Legends wedstrijden met een hoge Elo spelen scherpschutters een cruciale rol bij het behalen van de overwinning door nauwkeurige aanvallen uit te voeren en strategische tactieken toe te passen. Bepaalde champions zoals Samira en Lucian zijn populair vanwege hun verschillende vaardigheden en robuuste mechanics.

Als je effectief scherpschutters kiest die bij je individuele speelstijl passen en hun sterke punten goed weet te benutten, kun je de kans op succes op de Summoner’s Rift tegen geduchte tegenstanders vergroten.

Aphelios

Aphelios hanteert vijf verschillende wapens, elk met unieke vaardigheden en effecten. Deze veelzijdigheid stelt hem in staat om zich aan te passen aan verschillende gevechtssituaties en biedt zowel aanvallende als verdedigende opties.

Aphelios kan aanzienlijke burst-schade toebrengen met wapens als Calibrum (sluipschuttersgeweer) en Infernum (vlammenwerper), terwijl hij ook langdurige schade toebrengt met Severum (zeispistool) en Crescendum (chakram).

Zijn ultimate, Moonlight Vigil, kan enorme AoE-schade toebrengen, vooral in combinatie met Infernum, waardoor hij een bedreiging vormt in teamgevechten.

Aphelios schaalt uitzonderlijk goed in het late spel. Zijn damage output neemt aanzienlijk toe met items, waardoor hij een hypercarry is die het tij van gevechten kan keren.


Aphelios heeft een hoog vaardigheidsplafond en beloont spelers die zijn complexe uitrusting en wapenbeheer onder de knie hebben. Dit maakt hem een sterke keuze voor ervaren spelers in een hoge Elo die zijn potentieel volledig kunnen benutten.

Vayne

Vayne’s Silver Bolts (W) richten echte schade aan die evenredig is met de maximale gezondheid van het doelwit, waardoor ze bijzonder effectief is tegen veerkrachtige kampioenen.

Vayne staat bekend als een hypercarry en brengt consequent veel schade toe, vooral in de laatste fases van het spel. Haar schadepotentieel escaleert aanzienlijk met itemization, waardoor ze zowel duurzame als kwetsbare tegenstanders kan ontmantelen.

De veelzijdigheid van haar Tumble-vaardigheid geeft Vayne de mogelijkheid om vaak van positie te veranderen, waardoor ze beter kan vechten en vijandelijke aanvallen kan ontwijken. In combinatie met haar ultieme vaardigheid Final Hour (R) maakt Tumble haar tijdelijk onzichtbaar, waardoor ze nog ongrijpbaarder wordt.

Vayne’s Condemn heeft de dubbele functie om vijanden af te weren en mogelijk te verdoven bij een botsing met obstakels in de omgeving, waardoor ze waardevolle offensieve en defensieve mogelijkheden heeft. Deze vaardigheid speelt een centrale rol in zelfverdediging en het vergemakkelijken van eliminaties.

Vayne wordt gekenmerkt door een steile leercurve en vereist een vakkundige beheersing van haar mechanica om haar volledige potentieel te ontsluiten. Vaardigheid met haar kit hangt af van precieze positionering, goede timing en verstandige beslissingen.

Samira

Samira’s vaardigheden, vooral haar ultieme vaardigheid (Inferno Trigger), zorgen voor aanzienlijke AoE-schade, waardoor ze zeer effectief is in teamgevechten.

Met haar passieve Daredevil Impulse kan ze combo’s opbouwen door verschillende aanvallen en vaardigheden te gebruiken, wat haar schade verhoogt.

Met haar vaardigheid Wild Rush (W) kan Samira door vijanden en structuren rennen, wat haar een uitstekende mobiliteit geeft om gevechten aan te gaan of te verlaten. De cooldown wordt gereset bij takedowns, waardoor ze effectief kan sneeuwballen in schermutselingen.

Samira blinkt uit als ze wordt gekoppeld aan teamgenoten met sterke crowd control-vaardigheden, omdat ze dan betrouwbaarder kan reageren en kills kan maken.

Doordat ze haar dash kan resetten en veel schade kan aanrichten, kan Samira snel uit de hand lopen als ze vroeg een voorsprong neemt.

Draven

Draven verzamelt extra goud voor elke takedown in verhouding tot zijn Adoration-stacks, waardoor hij een grote voorsprong kan opbouwen, vooral als hij vroeg in het voordeel is.
Dravens vaardigheden en basisaanvallen richten aanzienlijke schade aan, waardoor hij aanzienlijke invloed kan uitoefenen op wedstrijden als hij middelen vergaart.

Zijn primaire vaardigheid, Spinning Axe (Q), heeft een formidabele schade-output en een speciale mechanic voor het terughalen van gegooide bijlen, wat hem dominantie en zoneringsmogelijkheden geeft tijdens de laning-fases.

Centraal in de gameplay van Draven staat het beheer en de manipulatie van zijn Spinning Axes, een mechanisme dat spelers aanzet tot vaardige mechanische vaardigheden en strategische positionering.

Hij wordt gezien als een van de moeilijkste schutters om onder de knie te krijgen, vanwege de genuanceerde mechanieken en strategische diepgang in zijn kit, die een aanzienlijk vaardigheidsplafond vormen voor doorgewinterde beoefenaars.

Kai’Sa

Kai’Sa kan zowel Attack Damage (AD) als Ability Power (AP) opbouwen, waardoor ze zich kan aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen en vijandelijke champions. Door deze flexibiliteit is ze moeilijk te counteren en kan ze in verschillende situaties effectief zijn.

De vaardigheden van Kai’Sa, vooral haar Q (Icathian Rain) en W (Void Seeker), zorgen voor aanzienlijke burst damage, vooral als ze geëvolueerd is. Hierdoor is ze een bedreiging voor squishy doelwitten en kan ze belangrijke vijanden snel uitschakelen.

Haar ultimate geeft haar een krachtig herpositioneringshulpmiddel, waarmee ze in de achterhoede kan duiken of aan gevaarlijke situaties kan ontsnappen. Het schild dat het geeft, verbetert ook haar overlevingsvermogen tijdens gevechten.

Kai’Sa’s passive stapelt zich sneller op als vijanden worden geraakt door crowd control-effecten van haar bondgenoten. Dit maakt haar bijzonder effectief als ze wordt gekoppeld aan supports of teamgenoten die voor betrouwbare CC kunnen zorgen, zodat ze doelwitten snel kan neerknallen.

Ze schaalt uitzonderlijk goed mee in het midden- en eindspel. Haar damage output neemt aanzienlijk toe met items, waardoor ze een hypercarry is die het tij van gevechten kan keren.

Zeri

Zeri’s kit bestaat uit abilities zoals Spark Surge (E) en haar ultimate, Lightning Crash (R), die haar opmerkelijke mobiliteit geven. Deze mobiliteit helpt haar om snel van positie te veranderen tijdens gevechten, skill shots te ontwijken en tegenstanders te achtervolgen.

Ze heeft een opmerkelijk schaalpotentieel naarmate de wedstrijd vordert. Met name haar Q (Burst Fire) en R (Lightning Crash) maken langdurige en krachtige schade mogelijk tijdens langdurige schermutselingen.

Zeri profiteert van haar passieve, Living Battery, die haar een verhoogde bewegingssnelheid geeft bij het verkrijgen van een schild. Deze synergie is vooral voordelig als je samenwerkt met enchanter supports zoals Lulu, Janna en Karma, die bekend staan om hun consistente schildmogelijkheden.

Haar kenmerkende automatische aanvalsmechanisme, dat lijkt op een vaardigheidsshot, in combinatie met de noodzaak om voortdurend de positie en het gebruik van vaardigheden te beheren, biedt een lonende ervaring voor spelers die bedreven zijn in mechanische uitvoering. Bijgevolg is Zeri een geduchte keuze voor bedreven individuen die het potentieel van haar kit kunnen maximaliseren.

Lucian

Lucian staat bekend om zijn krachtige vroege spel. Met zijn abilities, vooral zijn passive (Lightslinger) en Q (Piercing Light), kan hij effectief handelen en aanzienlijke druk uitoefenen in de laningfase.

Lucian heeft een opmerkelijke krachtpiek op level 2, waar hij zijn E (Relentless Pursuit) en Q combo kan gebruiken om agressief in te zetten en mogelijk vroege kills veilig te stellen.

Lucians E geeft hem een dash die hij kan gebruiken om te herpositioneren, ontsnappen of aanvallen. De cooldown van deze vaardigheid wordt met elke passieve hit verlaagd, waardoor hij zeer mobiel en moeilijk te pakken is.

Lucian paart uitzonderlijk goed met agressieve supports die voor crowd control en engage kunnen zorgen, zoals Thresh, Braum en Nami. Deze supports kunnen Lucian helpen zijn sterke punten in het begin van de game uit te buiten en kills veilig te stellen.

Lucian is vooral sterk in het middenspel, waar zijn vaardigheden en items samenkomen en hem tot een formidabele kracht maken. Zijn vermogen om snel waves op te ruimen en deel te nemen aan schermutselingen maakt hem tot een belangrijke speler in deze fase.

Nilah

Nilah’s passieve vaardigheid geeft haar en haar support extra ervaring bij het delen van minionkills, waardoor de ervaringswinst van sololaners mogelijk wordt overtroffen. Dit geeft haar een aanzienlijk voordeel in het verloop van wedstrijden.

Haar vaardigheden, met name haar ultieme aanval (Apotheosis), leveren aanzienlijke AoE-schade (area-of-effect) op, waardoor ze zeer effectief is in teamgevechten. Goed uitgevoerde AoE-aanvallen kunnen vijandelijke formaties aanzienlijk verstoren en het moreel van het team versterken als Nilah haar positie optimaal houdt.

Door een sprint (Slipstream) en een mistvaardigheid (Formless Blade) in haar uitrusting op te nemen, krijgt Nilah meer mobiliteit en ontwijkingsmogelijkheden, waardoor ze beter kan in- en uitvallen.

De verschillende gameplay-mechanieken van Nilah stimuleren het meesterschap van spelers. Vaardig beheer van haar vaardigheden in combinatie met strategische positionering tijdens schermutselingen kan resulteren in impactvolle acties en een aanzienlijk carry-potentieel.

Als je meer geïnteresseerd bent in Mages in High Elo, kun je hier onze gids bekijken:

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *