June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste sluipmoordenaars voor hoge Elo in League of Legends

  • June 3, 2024
  • 8 min read
Beste sluipmoordenaars voor hoge Elo in League of Legends

In League of Legends wedstrijden met een hoge Elo is het selecteren van sluipmoordenaars cruciaal voor succes. Opvallende keuzes zoals Zed, LeBlanc en Qiyana bieden verschillende sterke punten en speelstijlen.

In wedstrijden met een hoge Elo is de strategische keuze van sluipmoordenaars essentieel om tegenstanders consequent uit te spelen.

Akali

Akali blinkt uit in het uitdelen van hoge burst damage, vooral tegen squishy doelwitten. Met haar vaardigheden, vooral haar Q (Five Point Strike), E (Shuriken Flip) en R (Perfect Execution), kan ze verwoestende combo’s maken die vijanden snel kunnen uitschakelen. Met Akali’s kit kan ze vaardigheden aan elkaar rijgen voor maximale schade, waardoor ze een krachtige bedreiging vormt in zowel schermutselingen als teamgevechten.

Akali’s kit bevat verschillende streepjes, zoals haar E (Shuriken Flip) en R (Perfect Execution), die haar een uitzonderlijke mobiliteit geven. Hierdoor kan ze effectief aanvallen, uitschakelen en herpositioneren tijdens gevechten. Haar W (Twilight Shroud) geeft haar onzichtbaarheid en een hogere bewegingssnelheid, waardoor ze moeilijk vast te pinnen is en tegenstanders kan uitmanoeuvreren.

Ze heeft een hoog vaardigheidsplafond, waardoor spelers die haar mechanica en positionering onder de knie hebben beloond worden. Haar vermogen om tegenstanders uit te spelen door slim gebruik te maken van haar vaardigheden en mobiliteit maakt haar een sterke keuze voor ervaren spelers.

Met Akali’s sluier en streepjes kan ze bedrieglijke acties uitvoeren, waardoor vijanden haar bewegingen moeilijk kunnen voorspellen en haar effectief kunnen counteren.

LeBlanc

LeBlanc blinkt uit in het toebrengen van hoge burst damage aan enkele doelwitten, waardoor ze bijzonder effectief is in het uitschakelen van kwetsbare champions zoals ADC’s en mages. Haar combinatie van vaardigheden kan de gezondheid van een vijand snel tot nul reduceren.

Met haar vaardigheden, vooral Q (Sigil of Malice) en R (Mimic), kan ze krachtige combo’s uitvoeren waarmee ze tegenstanders kan verrassen en uitschakelen.

LeBlancs W (Distortion) biedt een sprint die opnieuw kan worden uitgevoerd om terug te keren naar haar oorspronkelijke positie, en biedt uitstekende mobiliteit voor zowel het aangaan als het loslaten van gevechten. Met deze vaardigheid kan ze ook een kloon maken en zich snel herpositioneren, wat haar bedrieglijke speelstijl verbetert en haar moeilijk te raken maakt.

LeBlancs kit beloont spelers met een hoge mechanische vaardigheid en kennis van het spel. Effectief gebruik van haar vaardigheden en positionering maakt het mogelijk om tegenstanders uit te spelen, waardoor ze een sterke keuze is voor ervaren spelers. Haar passieve functie Mirror Image genereert een kloon als haar gezondheid onder de 40% zakt, wat nog een extra laag van misleiding toevoegt.

LeBlancs mobiliteit en burst damage maken haar een effectieve roamer, waardoor ze snel naar andere lanes kan gaan om kills te scoren en druk uit te oefenen, en zo haar team te helpen mapcontrole te krijgen.

Zed

Zed’s kit, met name zijn Living Shadow (W) en Death Mark (R), geeft hem uitzonderlijke mobiliteit en misleiding, waardoor vaardige spelers tegenstanders kunnen uitspelen en outmanoeuvreren.

Hij heeft een hoog vaardigheidsplafond, wat spelers beloont die zijn mechanica, positionering en ability combo’s onder de knie hebben. Dit maakt hem een sterke keuze voor ervaren spelers in een hoge Elo.
Met Zed’s Razor Shuriken (Q) en passive, Contempt for the Weak, kan hij veilig farmen van een afstand, waardoor het moeilijk is voor tegenstanders om hem uit de lane te pesten.

Zed’s ability combo’s, met name W-E-Q, geven hem een sterk handelspotentieel in de lane, waardoor hij vijandelijke fouten kan afstraffen.

Door zijn sterke laningfase en zijn vermogen om vroege kills te scoren, kan hij een sneeuwbaleffect creëren en een grote bedreiging worden in het middenspel. Zed schaalt goed met items, vooral met items die zijn damage output en mobiliteit verbeteren, waardoor hij een krachtige bedreiging in de late game wordt.

Rengar

Rengar is bedreven in het leveren van hoge burst damage, vooral tegen geïsoleerde doelwitten. Met key abilities zoals zijn Q (Savagery) en empowered Bola Strike (E) kan hij kwetsbare champions zoals ADC’s en mages snel uitschakelen. Bovendien vergroot Rengars passieve Unseen Predator zijn burst-potentieel met bonusaanvalschade voor elke vijandelijke kampioen die wordt uitgeschakeld, waardoor hij effectiever wordt naarmate het spel vordert.

Zijn ultieme vaardigheid geeft Rengar stealth, verbeterde bewegingssnelheid en de mogelijkheid om zijn doelwit te bespringen, wat hem uitzonderlijke mobiliteit en toegang tot het doelwit geeft.

Rengars bedreven gebruik van heimelijkheid en mobiliteit stelt hem in staat bedrieglijke manoeuvres uit te voeren, waardoor vijandelijke voorspellingen worden bemoeilijkt en effectief tegenspel wordt belemmerd. Zijn spel vereist vaardigheid in mechanische uitvoering en strategisch inzicht, waardoor hij een geliefde keuze is onder ervaren spelers in wedstrijden met een hoge Elo.

Spelers hebben de optie om Rengar te bouwen als een op dodelijkheid gerichte sluipmoordenaar voor maximale burst damage of als een bruiser voor meer overlevingsvermogen. Dankzij dit aanpassingsvermogen kan hij zijn aanpak aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen en vijandelijke matchups.

Shaco

Shaco blinkt uit in het uitdelen van hoge burst damage, vooral tegen squishy doelwitten. Met zijn vaardigheden, vooral zijn Q (Deceive) en E (Two-Shiv Poison), kan hij verwoestende combo’s maken waarmee hij vijanden snel kan uitschakelen.

Shaco’s Q (Deceive) geeft hem stealth en een blink, waardoor hij effectief kan aanvallen, uitschakelen en herpositioneren. Hierdoor is hij moeilijk op te sporen en te vangen. Zijn W (Jack in the Box) en R (Hallucinate) bieden extra hulpmiddelen om te ontsnappen en vijanden te jukken, waardoor hij zeer ongrijpbaar is.

Hij staat bekend om zijn sterke early game, met krachtige level 2- en level 3-ganks. Zijn vermogen om vroeg en vaak te ganken kan vijandelijke Laners op hun kop zetten en vroege voorsprong voor zijn team veiligstellen.
Shaco’s speelstijl kan mentaal belastend zijn voor tegenstanders. Zijn vermogen om vijanden te misleiden en te juke kan leiden tot frustratie en fouten, waardoor zijn team een psychologisch voordeel heeft.

Shaco’s ultieme, Hallucinate, creëert een kloon die vijanden kan verwarren en schade kan absorberen. Dit kan worden gebruikt om vijandelijke vaardigheden uit te lokken en kansen te creëren voor uitspelen.

Katarina

Katarina staat bekend om haar vaardigheid in het toebrengen van hoge burst damage, waardoor ze bijzonder effectief is in het snel uitschakelen van kwetsbare doelwitten. Met haar kit, vooral haar Q (Bouncing Blade), E (Shunpo) en R (Death Lotus), kan ze verwoestende combo’s uitvoeren waarmee ze vijanden snel kan uitschakelen.

De mogelijkheid om met haar E te knipperen naar een doelwit geeft Katarina een uitstekende mobiliteit, wat essentieel is voor zowel het aangaan als het verlaten van gevechten. Deze mobiliteit speelt een cruciale rol bij het uitspelen van tegenstanders en het ontwijken van potentiële bedreigingen. Bovendien zorgt haar vermogen om Shunpo te gebruiken voor een doelwit of dolk in de buurt ervoor dat tegenstanders haar volgende zet niet kunnen raden, waardoor ze ongrijpbaar wordt.

Katarina’s combinatie van mobiliteit en burst damage creëert voldoende mogelijkheden voor vaardige spelers om outplays uit te voeren, te profiteren van vijandelijke fouten en hoogtepunten te genereren.

Ze blinkt uit in het snel uitschakelen van tegenstanders met een lage gezondheid in chaotische teamgevechten. Dankzij de mogelijkheid om haar cooldowns te resetten als ze wordt neergehaald, kan Katarina haar damage-output volhouden en het andere team verwoesten.

Qiyana

Qiyana blinkt uit in het uitdelen van hoge burst-schade, waardoor ze zeer effectief is in het snel uitschakelen van squishy doelwitten. Met haar vaardigheden, vooral haar Q (Edge of Ixtal) en R (Supreme Display of Talent), kan ze verwoestende combo’s maken waarmee ze vijanden in een oogwenk uitschakelt.

Haar mobiliteit en burst damage maken haar een effectieve roamer. Ze kan snel naar andere lanes gaan om kills veilig te stellen en druk uit te oefenen, waardoor ze haar team helpt mapcontrole te krijgen. De dreiging van een ontbrekende Qiyana kan het vijandelijke team dwingen voorzichtiger te spelen, omdat ze rekening moeten houden met haar potentieel om op te duiken en belangrijke doelwitten neer te knallen.

Qiyana beloont spelers met een hoge mechanische vaardigheid en kennis van het spel. Haar kit vereist precieze timing, positionering en besluitvorming, waardoor ze een sterke keuze is voor ervaren spelers met een hoge Elo. Haar mobiliteit en burst damage bieden voldoende mogelijkheden voor outplays, waardoor vaardige spelers kunnen profiteren van vijandelijke fouten en hoogtepunten kunnen scoren.

Kha’Zix

Kha’Zix’ Q-vaardigheid Taste Their Fear brengt aanzienlijk meer schade toe aan geïsoleerde doelwitten, waardoor hij bedreven is in het uitschakelen van eenzame vijanden. Deze vaardigheid vormt de hoeksteen van zijn burst damage, waardoor hij kwetsbare tegenstanders snel kan uitschakelen. Bovendien vergroot de ontwikkeling van zijn Q het bereik en verlaagt hij de cooldown tegen geïsoleerde doelwitten, waardoor zijn burstpotentieel nog verder toeneemt.

Zijn E-vaardigheid, Leap, geeft Kha’Zix de mogelijkheid om naar een aangewezen gebied te springen, wat hem uitzonderlijke mobiliteit geeft voor zowel initiatie als terugtrekking. Als hij geëvolueerd is, wordt de cooldown van Leap gereset bij het uitschakelen van tegenstanders, waardoor Kha’Zix kan profiteren van opeenvolgende kills en effectief kan herpositioneren tijdens gevechten.

De geëvolueerde Leap-vaardigheid stelt Kha’Zix in staat om zijn Leap te resetten bij het uitschakelen van tegenstanders, waardoor hij schermutselingen kan domineren door meerdere uitschakelingen snel achter elkaar uit te voeren. Hierdoor is hij een geduchte kracht in zowel kleinschalige gevechten als grotere teamgevechten.

Kha’Zix heeft de flexibiliteit om verschillende vaardigheden te ontwikkelen op basis van de heersende omstandigheden, wat hem aanpassingsvermogen geeft in zijn benadering van gevechten en doelen. Deze veelzijdigheid maakt hem een veelzijdige keuze in verschillende confrontaties en teamsamenstellingen.

Als je niet bang bent voor sluipmoordenaars en Marksmen in High Elo wilt spelen, kun je onze selectie kampioenen hier bekijken:

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *