May 29, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste supportkampioenen voor beginners in League of Legends

  • May 15, 2024
  • 11 min read
Beste supportkampioenen voor beginners in League of Legends

Als je een nieuwkomer bent die een goed begrip van de support rol in League of Legends wil opbouwen, is het kiezen van de juiste champion een belangrijke stap.

De ondersteunende rol is van vitaal belang voor het teamsucces, omdat het niet alleen gaat om het beschermen van je ADC en het bieden van crowd control, maar ook om het creëren van mogelijkheden voor je team om kills en objectives veilig te stellen.

Door een van de beginnersvriendelijke support champions te kiezen, begin je met een solide basis. Deze champions hebben vaak eenvoudigere mechanics en duidelijke rollen binnen een team, waardoor je je kunt richten op het leren van de basis, zoals afweren, positioneren en communiceren met je ADC.

Braum

Braum, ook wel bekend als het Hart van de Freljord, is een zeer effectieve support champion in League of Legends, vooral geschikt voor beginners vanwege zijn beschermende vaardigheden, crowd control en ongecompliceerde speelstijl. Braum blinkt uit in het afschermen van zijn bondgenoten, het initiëren van gevechten met zijn crowd control en het bieden van substantiële defensieve ondersteuning tijdens teamgevechten.

Tijdens de laningfase moet Braum zich richten op het beschermen van zijn ADC en het controleren van de lane. Gebruik Winter’s Bite om agressieve tegenstanders lastig te vallen en passieve stacks toe te passen, en Stand Behind Me om je ADC te herpositioneren of af te schermen van bedreigingen. Braums aanwezigheid kan vijandelijke agressie afschrikken door zijn vermogen om gevechten te keren met zijn passieve en verdedigende vaardigheden.

In teamgevechten is het de rol van Braum om zijn carries te beschermen en het slagveld te controleren. Gebruik Unbreakable om belangrijke vijandelijke abilities en projectielen te blokkeren en zoek naar mogelijkheden om Glacial Fissure te gebruiken om het vijandelijke team te initiëren of te ontwrichten. Positionering is cruciaal om de effectiviteit van je schild te maximaliseren en passieve stacks op meerdere vijanden toe te passen.

Communiceer met je team om doelwitten te richten met Concussive Blows-stacks om belangrijke bedreigingen snel te verdoven en te neutraliseren. Leer anticiperen en reageren op vijandelijke vaardigheden met Unbreakable. Het blokkeren van cruciale vijandelijke ultimates of abilities kan de uitkomst van gevechten aanzienlijk veranderen.

Janna

Janna, de Storm’s Fury, is een supportkampioen bij uitstek in League of Legends, bekend om haar beschermende vaardigheden, crowd control en utility. Haar kit is ontworpen om bondgenoten te beschermen, vijandelijke opmars te verstoren en de mobiliteit van het team te verbeteren, waardoor ze een uitstekende keuze is voor beginners die de support-rol willen leren.

Janna’s speelstijl is gericht op het pellen voor haar ADC en team, het bieden van schilden en het gebruik van haar vaardigheden om het tempo van de confrontaties te controleren.

Tijdens de laningfase moet Janna zich richten op het gebruik van haar E om haar ADC te beschermen tegen schade tijdens trades en haar W om de vijandelijke laners lastig te vallen. Positionering is belangrijk om niet gepakt te worden en toch druk uit te kunnen oefenen met Zephyr en Howling Gale.

In teamgevechten is het Janna’s prioriteit om haar carries te beschermen. Gebruik Howling Gale en Monsoon om vijandelijke duikers of assassins te verstoren en houd je ADC afgeschermd met Eye of the Storm. Door je in de buurt van je carries te positioneren, kun je snel reageren op bedreigingen terwijl je ook profiteert van de snelheidsboost van Tailwind.

Zorg dat je de timing van je E onder de knie hebt om de effectiviteit ervan te maximaliseren, door hem te gebruiken om inkomende schade te absorberen in plaats van nadat de schade is toegebracht. Gebruik Q niet alleen voor de knock-up, maar ook om vijandelijke kanalen of streepjes te onderbreken. Door het op te laden in struiken kun je vijanden op het verkeerde been zetten.

Brand

Brand, traditioneel bekend als een mid-lane mage, is ook een populaire keuze voor de support rol in League of Legends, vooral voor spelers die de voorkeur geven aan een meer agressieve, schade-georiënteerde benadering van support.

Brand’s kit draait om het uitdelen van hoge AoE (area-of-effect) magic damage, crowd control en het uitoefenen van constante druk in de bot lane. Zijn vaardigheden stellen hem in staat om te porren, zones aan te leggen en mogelijk kills veilig te stellen, waardoor hij een geduchte aanwezigheid is in lane- en teamgevechten.

Tijdens de laningfase moet Brand zich richten op het gebruik van zijn W om tegenstanders lastig te vallen en de wave te controleren. Als je Pillar of Flame goed neerzet, kun je de gezondheid van je tegenstanders aanzienlijk verminderen, waardoor ze kwetsbaar worden voor all-ins. Brand moet ook op zoek gaan naar mogelijkheden om zijn E en Q combo te gebruiken om zijn passive te verspreiden en tegenstanders mogelijk te verdoven voor vervolgschade.

In teamgevechten is het de rol van Brand om zoveel mogelijk AoE-schade uit te delen. Positionering is de sleutel tot het veilig uitvoeren van zijn vaardigheden zonder door de vijand te worden gepakt. Zijn R effectief gebruiken kan het tij van een gevecht doen keren, vooral als hij erin slaagt meerdere vijanden te raken en zijn passieve explosie te activeren.

Leona

Leona, de Radiant Dawn, is een formidabele tank support kampioen in League of Legends, geroemd om haar uitzonderlijke engage capaciteiten, crowd control en duurzaamheid. Ze blinkt uit in het initiëren van gevechten, het insluiten van belangrijke doelwitten en het beschermen van haar bondgenoten met haar defensieve vaardigheden. Leona’s ongecompliceerde en impactvolle kit maakt haar een uitstekende keuze voor beginners die de fijne kneepjes van de support-rol willen leren, met name in het beheersen van de kunst van het aanvallen en pellen voor teamgenoten.

Tijdens de laningfase moet Leona zich richten op het zoneren van de vijandelijke laners en zoeken naar mogelijkheden om aan te vallen met haar E. Succesvolle aanvallen volgen meestal de E > Q-combo om doelwitten vast te zetten, waarbij de W wordt geactiveerd om inkomende schade te beperken.

Coördinatie met haar ADC is cruciaal om de schade van haar passive te maximaliseren.

Ze moet ook haar carries aflossen door haar crowd control vaardigheden te gebruiken om vijanden te verstoren die de backline induiken.

Leer te herkennen wanneer je moet aanvallen. Kijk uit naar vijanden die overbelast zijn, belangrijke vaardigheden op cooldown hebben staan of wanneer je team klaar is om in te vallen. Onthoud dat het beschermen van je ADC en andere carries net zo belangrijk is als aanvallen. Gebruik je vaardigheden om voor ze te pellen als ze bedreigd worden.

Richt Solar Flare zorgvuldig om zo veel mogelijk vijanden te pakken te krijgen, en geef de voorkeur aan het verdoven van waardevolle doelwitten. Je kunt het ook gebruiken om vijanden uit de buurt van objectives te houden of ontsnappingsroutes af te snijden.

Je kunt andere Tank-kampioenen in onze gedetailleerde gids hier bekijken:

Morgana

Morgana, de Gevallen Engel, is een veelzijdige support champion in League of Legends, bekend om haar krachtige crowd control, spell shielding en area-of-effect (AoE) damage capaciteiten. Haar kit maakt haar bijzonder effectief in het beschermen van bondgenoten, het opzetten van kills en het controleren van het tempo van het spel, waardoor ze een goede keuze is voor beginners die een supportrol willen spelen die verdediging combineert met de mogelijkheid om agressief te spelen.

Tijdens de laningfase moet Morgana zich richten op het gebruik van haar Dark Binding (Q) om vijandelijke champions te bedreigen en haar ADC te beschermen. Positionering is de sleutel tot het landen van Q’s zonder zichzelf in gevaar te brengen. Haar Tormented Shadow (W) kan worden gebruikt om vijanden lastig te vallen en indien nodig de lane te helpen pushen. Black Shield (E) moet worden gereserveerd om vijandelijke crowd control tegen te gaan of inkomende magische schade te beperken.

In teamgevechten moet Morgana haar vaardigheden gebruiken om het vijandelijke team te ontwrichten en haar carries te beschermen. Haar ultimate, Soul Shackles, kan een game-changer zijn, vooral in combinatie met Zhonya’s Hourglass, waardoor ze veilig kan aanvallen. Black Shield moet oordeelkundig worden gebruikt om belangrijke teamgenoten te beschermen tegen crowd control.

Lux

Lux, traditioneel bekend als een mid-lane mage, is ook een populaire keuze voor de support rol in League of Legends, vooral voor spelers die de voorkeur geven aan een meer damage-georiënteerde benadering van support.

De kit van Lux draait om haar vermogen om aanzienlijke poke damage uit te delen, crowd control te bieden met haar light-binding abilities en haar bondgenoten af te schermen. Met haar langeafstandsspells kan ze de lane en de teamgevechten van een veilige afstand beïnvloeden, waardoor ze een veelzijdige en impactvolle support is.

Tijdens de laningfase moet Lux zich richten op het gebruik van haar E om tegenstanders lastig te vallen en de wave te controleren. Haar Q kan defensief worden gebruikt om haar ADC te beschermen of offensief om tegenstanders uit te schakelen. Een goede positionering is cruciaal om vijandelijke agressie te vermijden, want Lux is door haar gebrek aan mobiliteit erg kwetsbaar voor ganks en all-ins.

In teamgevechten moet Lux achteraan blijven en haar vaardigheden gebruiken om het slagveld te controleren en haar carries te beschermen. Haar Q moet worden gebruikt om belangrijke doelwitten op te vangen of te pellen voor haar team, terwijl haar W voor essentiële schilden zorgt tijdens gevechten. Haar E kan meerdere vijanden vertragen en schade toebrengen, en haar R is een krachtig middel om verzwakte vijanden af te maken of AoE-schade toe te brengen.

Gebruik Prismatic Barrier effectief door het te timen om inkomende schade te beperken tijdens trades of teamgevechten. Onthoud dat het zowel op de heen- als op de terugweg afschermt, dus als je je positioneert om zoveel mogelijk bondgenoten twee keer te raken, kun je de effectiviteit aanzienlijk vergroten.

Soraka

Tijdens de laningfase moet Soraka zich richten op het gezond houden van haar ADC met Astral Infusion, terwijl ze Starcall gebruikt om vijanden te porren en zichzelf te ondersteunen. Een goede positionering is cruciaal om vijandelijke agressie te vermijden, want Soraka kan een hoofddoelwit worden door haar helende capaciteiten.

In teamgevechten is het Soraka’s prioriteit om in een veilige positie te blijven terwijl ze haar helende vermogen maximaliseert. Door Equinox te gebruiken om belangrijke vijandelijke vaardigheden het zwijgen op te leggen en carries te beschermen en door Wish te timen om vijandelijke burst damage tegen te gaan, kun je de uitkomst van het gevecht aanzienlijk beïnvloeden.

Let op je gezondheid als je Astral Infusion gebruikt, want het kost je eigen gezondheid om bondgenoten te helen. Gebruik Starcall om je gezondheid terug te winnen en je vermogen om te helen te ondersteunen. Blijf achter je frontlinie en blijf in beweging om skill shots en vijandelijke focus te vermijden. Jouw overleving is cruciaal voor de aanwezigheid van je team in gevechten.

Gebruik Wish niet alleen om bondgenoten te redden, maar ook proactief tijdens grote teamgevechten om je team de overhand te geven. Let op alle lanes, want je global heal kan bondgenoten helpen, zelfs als je er niet bent.

Soraka’s healing en nut maken haar van onschatbare waarde voor haar team. Ze leert beginners het belang van positionering, kaartbewustzijn en het strategisch gebruik van vaardigheden om bondgenoten te ondersteunen en in leven te houden. Haar globale aanwezigheid met Wish stelt beginners in staat om het spel buiten hun directe omgeving te beïnvloeden, waardoor een breder begrip van teamdynamiek en ondersteunende verantwoordelijkheden wordt bevorderd.

Conclusie

In League of Legends is het spelen als support niet beperkt tot het helpen van je ADC met farmen of hem veilig houden; het omvat een breed scala aan verantwoordelijkheden die cruciaal zijn voor het succes van het team.

Als support speel je een sleutelrol in crowd control, het initiëren of uitschakelen van gevechten en het bieden van waardevolle utility door middel van schilden, healing of andere gunstige effecten.

Een goede positionering zorgt ervoor dat je niet uit je positie wordt gehaald, zodat je je ADC effectief kunt beschermen en kunt bijdragen aan teamgevechten zonder een makkelijk doelwit te worden.

Deze supportkampioenen voor beginners zijn vergevingsgezind, zodat je je kunt richten op het leren van de basis zonder overweldigd te worden door complexe mechanica. Ze bieden een solide basis voor het ontwikkelen van je supportvaardigheden, van het begrijpen hoe je crowd control kunt gebruiken tot het beheersen van het tempo van gevechten.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *