June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste supportkampioenen voor hoge Elo in League of Legends in patch 14.11

  • June 6, 2024
  • 9 min read
Beste supportkampioenen voor hoge Elo in League of Legends in patch 14.11

Bij gameplay met een hoge Elo in League of Legends is de selectie van supportkampioenen essentieel voor het bepalen van de uitkomst van een wedstrijd. Support champions beïnvloeden de dynamiek van het spel aanzienlijk, coördineren plays en beschermen hun teamleden effectief.

In deze analyse worden de beste supportkampioenen onderzocht die het goed doen in wedstrijden met een hoge elo, waarbij hun strategische waarde en substantiële bijdragen aan hun teams worden benadrukt.

Thresh

Thresh is een strategische supportkampioen in League of Legends, die wordt gewaardeerd om zijn crowd control-vaardigheden en speelmogelijkheden. Met zijn vaardigheid Death Sentence (Q) kan hij vijanden op afstand aan de haak slaan, wat engages of picks voor zijn team mogelijk maakt. Een goed uitgevoerde hook met Thresh kan de uitkomst van een game aanzienlijk beïnvloeden.

Dark Passage (W) is een andere cruciale vaardigheid van Thresh. Hij biedt een schild en de mogelijkheid om een bondgenoot te redden, waardoor hij effectief is in het beschermen van teamgenoten tegen gevaar. Bovendien verstoort zijn Flay (E)-vaardigheid de bewegingen van vijanden, waardoor ze niet soepel kunnen aanvallen of ontsnappen.

Thresh’s ultieme vaardigheid The Box (R) vormt een zone van vertraging en schade die vijanden afschrikt om er doorheen te gaan. Als je The Box goed positioneert, kun je de ruimte controleren, eliminaties veiligstellen of bescherming bieden aan bondgenoten in teamgevechten.

Nautilus

Nautilus is een prominente support champion in League of Legends-wedstrijden op hoog niveau vanwege zijn crowd control-mogelijkheden en duurzaamheid. Zijn vaardigheden omvatten Dredge Line, waarmee spelers kunnen aanvallen door zich vast te haken aan prioritaire doelwitten en hun positionering te verstoren.

Bovendien versterkt zijn passieve vaardigheid Staggering Blow zijn crowd control-mogelijkheden, waardoor tegenstanders hem moeilijk kunnen ontwijken. Nautilus’ ultieme vaardigheid, Depth Charge, blijkt een waardevolle aanwinst te zijn voor het initiëren van teamgevechten en het uitschakelen van belangrijke tegenstanders.

Strategische inzet van Depth Charge kan leiden tot mogelijkheden om doelen te veroveren en controle over de kaart te krijgen.

Blitzcrank

Blitzcrank is een supportkampioen in League of Legends die bekend staat om zijn unieke speelstijl die van grote invloed kan zijn in wedstrijden met een hoge elo. Zijn belangrijkste vaardigheid, Rocket Grab, is een skillshot waarmee hij belangrijke doelwitten kan binnenhalen, waardoor hij het tij van een game kan keren door eliminaties voor zijn team op te zetten. Dit pickpotentieel kan leiden tot voordelige teamgevechten, een cruciale factor in high elo-wedstrijden waar coördinatie en snelle beslissingen essentieel zijn.

Daarnaast kan Blitzcrank met zijn Power Fist vijanden verstoren en controle uitoefenen in teamgevechten. Door Power Fist strategisch te gebruiken om tegenstanders neer te slaan, kan hij de carries van zijn team beschermen of de positionering van het vijandelijke team verstoren.

Deze verstoring speelt een belangrijke rol in wedstrijden met een hoog elo waar precieze timing en positionering van het grootste belang zijn voor succes.

Pyke

Pyke wordt erkend als een krachtige support champion in League of Legends-wedstrijden met een hoge Elo, voornamelijk vanwege zijn unieke assassination-potentie en bedreven speelvaardigheden. Hij staat bekend om zijn vaardigheden die de uitkomst van gevechten op de Rift snel kunnen veranderen. Pyke’s kit draait om zijn dodelijke vaardigheden, waarmee hij een geduchte tegenstander is.

Zijn passieve gift Gift of the Drowned Ones geeft Pyke de mogelijkheid om zijn gezondheid te regenereren als hij uit het zicht van vijanden is, waardoor hij langer kan overleven tijdens gevechten. Bone Skewer (Q) is een skillshot waarmee Pyke vijanden aan de haak kan slaan en met het verdovingseffect kansen kan creëren voor engages of picks. Vaardig gebruik van deze vaardigheid kan tegenstanders verrassen en cruciale eliminaties voor het team veiligstellen.

Met Phantom Undertow (E) kan Pyke door vijanden heen sprinten terwijl hij een vertragend spoor achterlaat, wat zowel aanvallen als terugtrekken vergemakkelijkt.

Bovendien wordt Pyke’s ultieme vaardigheid, Death from Below (R), gereset als hij doelwitten met succes uitschakelt, waardoor hij een geduchte beul wordt tijdens teamgevechten.

Janna

Janna staat bekend om haar vaardigheid in het bieden van bescherming en nut aan haar team, waardoor ze een favoriete keuze is onder doorgewinterde spelers. Haar vermogen om bondgenoten af te schermen met Eye of the Storm absorbeert niet alleen schade, maar geeft ook bonusaanvalschade, waardoor de schade-output van haar team in teamgevechten toeneemt.

Janna’s Howling Gale kan vijandelijke bewegingen verstoren en het terugtrekken uit ongunstige gevechten vergemakkelijken door het knock-up effect, wat strategische controle over het tempo van het spel mogelijk maakt. De ultieme Monsoon biedt aanzienlijke helende en terugslageffecten, die het tij van gevechten kunnen keren en teamgenoten van een dreigende nederlaag kunnen redden.

In wedstrijden met een hoge elo is Janna’s kit een aanvulling op agressieve teamsamenstellingen, waardoor ze naar behoefte berekend kan aanvallen en snel kan uitschakelen. Haar vermogen om carries te beschermen en gevechten te resetten met goed getimede ultimates bevestigt haar positie als een van de beste supportkampioenen in het spel.

Leona

Leona wordt erkend als een robuuste supportkampioen in League of Legends-matches met een hoge elo dankzij haar assertieve speelstijl en haar vermogen om impactvolle gevechten uit te voeren. Haar kit draait om crowd control en duurzaamheid, waardoor ze goed is in het uitlokken van gevechten en het beschermen van haar teamgenoten. In hoog-elo-gameplay, waar samenwerking van cruciaal belang is, kan Leona’s vermogen om cruciale doelwitten te immobiliseren het resultaat van de wedstrijd ingrijpend beïnvloeden.

Haar vaardigheden omvatten Zenith Blade (E), een engage-gereedschap voor de lange afstand waarmee je vijanden kunt verrassen en kills voor je team kunt veiligstellen. Met Shield of Daybreak (Q) kan Leona tegenstanders verdoven en zo de menigte onder controle houden tijdens schermutselingen. Daarnaast zorgt haar ultieme functie, Solar Flare, voor een krachtige, effectvolle verdoving die de formatie van het vijandelijke team kan verstoren en mogelijkheden creëert voor gecoördineerde aanvallen van haar bondgenoten.

Om Leona effectief in te zetten in een hoge elo moet je goed communiceren met je teamgenoten om de impact van haar aanvallen te optimaliseren. Goed getimed gebruik van vaardigheden en synchronisatie met bondgenoten zijn noodzakelijk om te zegevieren in teamgevechten en controle te krijgen over doelen. Door Leona’s berekende maar assertieve aanpak onder de knie te krijgen, kunnen spelers haar potentieel benutten als een formidabele support champion in high elo play.

Rakan

Rakan is een support champion in League of Legends die bekend staat om zijn impactvolle spelcapaciteiten. Zijn kit biedt een unieke combinatie van mobiliteit en crowd control die wedstrijden in hoge Elo kan beïnvloeden. Met Rakan hebben spelers de mogelijkheid om snel gevechten aan te gaan of te beëindigen dankzij zijn uitzonderlijke mobiliteit. De synergie tussen zijn vaardigheden ‘Grand Entrance’ en ‘Battle Dance’ stelt spelers in staat om vijanden te charmeren en zo belangrijke keuzes voor hun team te maken.

In gameplay met een hoge Elo, waar teamwork en coördinatie cruciaal zijn, kan Rakan met zijn vaardigheden effectief gevechten beginnen en zijn carries bescherming bieden. Zijn ‘Grand Entrance’-vaardigheid kan tegenstanders verstoren tijdens teamgevechten en openingen creëren waar zijn team van kan profiteren. Succes met Rakan hangt af van precieze positionering en timing om zijn impact te maximaliseren, want beslissingen in een fractie van een seconde kunnen de uitkomst van een wedstrijd beïnvloeden.

Braum

Braum is een vaak geselecteerde kampioen in wedstrijden met een hoge elo vanwege zijn unieke vaardigheden die de ondersteunende rol in League of Legends aanvullen. Met zijn passieve vaardigheid Concussive Blows kan hij zijn basisaanvallen verlammen, wat effectief is bij het aangaan van gevechten en het veiligstellen van kills in teamgevechten.

Winter’s Bite, Braum’s Q-vaardigheid, richt niet alleen schade aan, maar vertraagt ook vijanden, wat teambewegingen en gevechten vergemakkelijkt. Stand Behind Me, zijn W-vaardigheid, geeft een schild aan een bondgenoot en verbetert zo de bescherming van de carries van het team of helpt bij terugtrekkingstactieken.

Braum’s E ability, Unbreakable, geeft hem de mogelijkheid om inkomende projectielen te blokkeren, waardoor hij een strategische counter is tegen champions die afhankelijk zijn van skill shots. Daarnaast zorgt Braums ultieme vaardigheid Glacial Fissure voor een lijn van ijs die vijanden verstoort en knock-out slaat, wat cruciale crowd control biedt tijdens teamgevechten. Braum’s focus op defensieve manoeuvres en crowd control maakt hem een waardevolle aanwinst in high elo games.

Vind jij de defensieve speelstijl van Braum voordeliger in games met een hoge elo, of geef je de voorkeur aan kampioenen met een agressievere aanpak?

Rell

Rell is een supportkampioen in League of Legends die bekend staat om haar veelzijdigheid in het bieden van tankiness en crowd control op het slagveld. Ze is vooral effectief in wedstrijden met een hoge elo, waar coördinatie en teamsynergie een belangrijke rol spelen. Rell’s kit is gecentreerd rond haar bereden vorm, waardoor ze gevechten kan beginnen met krachtige crowd control vaardigheden.

Haar Ferromancy: Crash Down is een betrouwbaar hulpmiddel bij het initiëren, waarmee ze vijanden in een groot gebied kan uitschakelen om strategische acties voor haar team op te zetten. Bovendien kan Rell met Break the Mold, haar passieve vaardigheid, tegenstanders van hun weerstand ontdoen, waardoor ze langer meegaat.

Bekwame spelers kunnen Rells kit gebruiken om teamgevechten effectief te controleren door belangrijke doelwitten vast te zetten en kansen te creëren om doelen te veroveren. Of ze nu een peelingrol vervult om carries te beschermen of de aanval leidt in de frontlinie, Rell’s aanpassingsvermogen en speelmogelijkheden maken haar een solide keuze voor supportspelers met een hoog elo.

Alistar

Alistar is een supportkampioen die vaak te zien is in League of Legends-wedstrijden met een hoge elo. Hij wordt vooral geroemd om zijn krachtige crowd control-mogelijkheden. Zijn kit draait om verstoring en peeling voor zijn teamgenoten, waardoor hij een betrouwbare optie is voor het beschermen van carries en het orkestreren van plays.

De vaardigheid ‘Pulverize’ geeft Alistar de mogelijkheid om vijanden binnen een bepaald gebied knock-out te slaan en te verdoven, waardoor het ideaal is om vijandelijke aanvallen te onderbreken of tegenstanders uit hun positie te halen. Daarnaast kan hij met ‘Headbutt’ belangrijke doelwitten isoleren door ze naar zijn team te verplaatsen, wat snelle eliminaties en gunstige teamgevechten mogelijk maakt.

Alistars ultieme ‘Unbreakable Will’ geeft hem schadebeperking en immuniteit tegen crowd control, waardoor hij schade kan absorberen en chaos kan zaaien in de vijandelijke backline.

Met precieze timing en positionering kan Alistar de uitkomst van gevechten aanzienlijk beïnvloeden en overwinningen in cruciale wedstrijden veiligstellen.

Je kunt onze beste keuzes voor de bot lane hier bekijken als je je support wilt combineren met een sterke kampioen voor High Elo:

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *