May 29, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste tanks voor beginners in League of Legends

  • May 10, 2024
  • 12 min read
Beste tanks voor beginners in League of Legends

Als je de Summoner’s Rift in League of Legends betreedt, kan het kiezen van de juiste tank champion een spelbreker zijn voor het succes van je team. Tanks zijn essentieel voor hun vermogen om schade op te vangen en verstoringen in de vijandelijke gelederen te creëren, en dienen als een solide frontlinie voor hun teamgenoten.

Deze tanks zijn ontworpen voor beginners en bieden een mix van veerkracht, crowd control en effectieve initiatie. Als je deze kampioenen onder de knie hebt, kun je de basisprincipes van de tankrol leren, zoals gevechten aangaan, je carries beschermen en de stroom van het gevecht controleren.

Wat is de Tank-rol in League of Legends?

De tankrol in League of Legends is cruciaal voor het behouden van de teambalans en het uitvoeren van succesvolle strategieën. Tanks zijn kampioenen die worden gewaardeerd om hun veerkracht en hun vermogen om aanzienlijke schade te verdragen terwijl ze hun teamgenoten veilig houden.

In teamgevechten is hun belangrijkste doel om de schadeveroorzakers van hun team af te schermen, de vijand aan te vallen en openingen te creëren voor hun bondgenoten om schade toe te brengen.

Door het tempo van de gevechten te dicteren en vijandelijke aanvallen op te vangen, maken tanks de weg vrij voor hun teamgenoten om belangrijke momenten te benutten en doelen veilig te stellen. Hun aanwezigheid is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de vijand zich op hen richt in plaats van op de kwetsbaardere schadeveroorzakers.

Tips voor het spelen van de tankpositie

De tankrol in League of Legends draait om het beschermen van je team en het leiden van de aanval in gevechten. Als er teamgevechten uitbreken, wordt er van tanks verwacht dat ze in de vijandelijke backline duiken om hun damage dealers te verstoren of dat ze achterblijven om hun eigen carries te beschermen tegen inkomende bedreigingen. Deze strategische beslissingen vereisen een goed begrip van de behoeften van je team en de flow van het spel.

Tanks spelen een cruciale rol in het bepalen van het verloop van teamgevechten. Als je team carries met veel schade heeft, moet je je richten op het afschermen van die carries – crowd control gebruiken om vijanden op afstand te houden. Maar als je team geen initiatie heeft, is het misschien aan jou om de vijand aan te vallen en openingen te creëren voor je bondgenoten om te volgen.

Het gebruik van items is de sleutel tot het maximaliseren van je impact als tank. De juiste items verhogen niet alleen je duurzaamheid, maar bieden ook nut dat het tij van de strijd kan keren. Veelgebruikte items voor tanks zijn Sunfire Cape, Thornmail en Spirit Visage om fysieke schade te weerstaan, terwijl Abyssal Mask en Adaptive Helm geweldig zijn tegen magie-intensieve tegenstanders.

Positionering is een ander belangrijk aspect van tanking. Tijdens de laningfase is het belangrijk om veilig te farmen en risicovolle acties te vermijden die je kunnen tegenwerken. In teamgevechten is het jouw taak om tussen de vijand en je eigen carries te staan, schade te absorberen en chaos te creëren om hun plannen te verstoren.

Top Tankkampioenen voor Beginners in 2024

Deze tankkampioenen brengen verschillende speelstijlen en strategische keuzes op tafel, voor beginners die de tankrol in League of Legends verkennen.

Malphite

Malphite staat bekend om zijn eenvoudige en makkelijk te leren set, wat ideaal is voor beginners. Zijn vaardigheden zijn eenvoudig te begrijpen en uit te voeren, waardoor nieuwe spelers zich meer kunnen richten op het leren van de spelmechanismen dan op complexe kampioensvaardigheden.

Zijn ultieme, Unstoppable Force, is een spelveranderende vaardigheid die teamgevechten kan starten en vijandelijke formaties kan verstoren. Dit maakt hem extreem waardevol in teamscenario’s, zelfs als de speler het spel nog aan het leren is.

Ondanks zijn eenvoud heeft Malphite een robuuste laningfase. Hij kan effectief farmen en veilig blijven door gebruik te maken van zijn passive, die hem een schild geeft, en zijn Q ability, Seismic Shard, om vijanden te porren en te vertragen. Hierdoor kunnen beginners de lane met minder risico beheren.

Malphite blinkt uit tegen teams met zware AD (Attack Damage)-samenstellingen dankzij zijn vermogen om armor te stapelen, wat hem niet alleen tankier maakt, maar ook sommige van zijn vaardigheden verbetert, zoals Ground Slam (E), die meer schade toebrengt op basis van zijn armor.

Malphite kan worden gebouwd als een volledige tank, wat zeer aan te raden is voor beginners, of met een mix van AP-items voor meer schade. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen nieuwe spelers experimenteren met verschillende builds en de impact van items op de gameplay begrijpen.

Dr. Mundo

Dr. Mundo staat bekend om zijn ongecompliceerde gameplay, waardoor hij een ideale champion is voor beginners. Zijn kit is makkelijk te begrijpen en effectief te gebruiken, zelfs voor spelers met weinig ervaring.

Een van de opvallende eigenschappen van Dr. Mundo is zijn ongelooflijke overlevingsvermogen. Zijn passive en abilities laten hem health regenereren, waardoor hij moeilijk te doden is. Dit is vooral gunstig voor beginners die zich in moeilijke situaties kunnen bevinden.

Hij kan in meerdere rollen worden gespeeld, waaronder top lane en jungle, wat flexibiliteit biedt en nieuwe spelers in staat stelt om met verschillende aspecten van het spel te experimenteren zonder van champions te wisselen.

Zelfs als beginner kun je met Dr. Mundo veel impact hebben in teamgevechten. Zijn vermogen om schade op te vangen en vijandelijke linies te verstoren kan aanzienlijk bijdragen aan het succes van je team in schermutselingen en grotere gevechten.

Zijn vaardigheden kosten health om te gebruiken, maar zijn hoge health regeneratie vermindert dit risico, waardoor hij een vergevingsgezinde champion is voor beginners die nog moeten leren om effectief met resources om te gaan.

Tahm Kench

Tahm Kench is uitzonderlijk duurzaam dankzij zijn vaardigheid Thick Skin, waarmee hij een deel van de schade die hij oploopt kan omzetten in een grijs gezondheidsschild. Deze vaardigheid zorgt niet alleen voor een aanzienlijke buffer tegen inkomende schade, maar stelt hem ook in staat om zijn gezondheid te regenereren, waardoor hij erg moeilijk neer te halen is. Dit hoge overlevingsvermogen is cruciaal voor beginners, omdat het positioneringsfouten en agressieve acties vergeeft die anders snel tot de dood zouden kunnen leiden.

Zijn vaardigheden zijn eenvoudig, waardoor hij een uitstekende keuze is voor spelers die nieuw zijn in de tankrol of in League of Legends in het algemeen. Zijn Q, Tongue Lash, biedt een eenvoudig mechanisme om vijanden te vertragen en te beschadigen, terwijl zijn W, Devour, kan worden gebruikt om bondgenoten te beschermen of vijanden te ontwrichten. Deze eenvoud helpt beginners zich te concentreren op de bredere strategische elementen van het spel zonder overweldigd te worden door complexe vaardigheidsmechanieken.

Tahm Kench kan effectief in meerdere rollen worden gespeeld, waaronder top lane, support en zelfs jungle, volgens verschillende builds en strategieën. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen beginners experimenteren met verschillende aspecten van het spel terwijl ze dezelfde kampioen gebruiken, waardoor ze de dynamiek van elke rol beter begrijpen.

Zijn build kan worden aangepast aan verschillende situaties, of hij zich nu meer richt op tankiness of elementen bevat die utility of damage bieden, waardoor hij aan te passen is aan verschillende teamsamenstellingen en speltoestanden.

Braum

Braum wordt beoordeeld als redelijk makkelijk te leren, met een eenvoudige kit waarmee beginners zijn speelstijl snel onder de knie krijgen. Zijn vaardigheden zijn intuïtief en zijn rol als beschermer is gemakkelijk te begrijpen, waardoor hij een uitstekende keuze is voor spelers die nieuw zijn in de tank- of supportrollen. Dankzij dit speelgemak kunnen beginners zich meer richten op het leren van de bredere strategische elementen van het spel in plaats van op complexe kampioensmechanieken.

Braums vermogen om schade te absorberen en te beperken is een van zijn sterkste punten. Zijn E, Unbreakable, is vooral effectief tegen projectielzware line-ups, omdat hij inkomende aanvallen kan blokkeren en zijn hele team kan beschermen. Deze vaardigheid vergroot niet alleen zijn overlevingsvermogen, maar maakt hem ook tot een beschermend schild voor zijn bondgenoten, waardoor beginners aanzienlijk kunnen bijdragen aan de veiligheid van het team zonder geavanceerde positioneringsvaardigheden nodig te hebben.

Braum’s kit bevat verschillende vaardigheden die zorgen voor crowd control, die cruciaal zijn voor het aangaan van gevechten en het beschermen van teamgenoten. Met zijn passive Concussive Blows kan hij vijanden verdoven na een aantal basisaanvallen, wat cruciaal kan zijn tijdens zowel laning- als teamgevechten.

Daarnaast biedt zijn ultimate, Glacial Fissure, een krachtig knock-up effect dat vijanden kan verstoren en aan kan vallen, waardoor hij een geduchte aanwezigheid is in teamgevechten.

Braum is redelijk makkelijk te leren, met een eenvoudige kit waarmee beginners zijn speelstijl snel onder de knie krijgen. Zijn vaardigheden zijn intuïtief en zijn rol als beschermer is makkelijk te begrijpen, waardoor hij een uitstekende keuze is voor spelers die nieuw zijn in de tank- of supportrollen. Dankzij dit speelgemak kunnen beginners zich meer richten op het leren van de bredere strategische elementen van het spel in plaats van op complexe championmechanieken.

Hoewel Braum voornamelijk als support wordt gespeeld, kan hij dankzij zijn vaardigheden ook effectief zijn in andere rollen als dat nodig is, waardoor beginners wat flexibiliteit in hun speelstijl hebben.

Sejuani

Sejuani’s kit is relatief eenvoudig, wat ideaal is voor beginners. Haar vaardigheden zijn eenvoudig te begrijpen en uit te voeren, waardoor nieuwe spelers een effectieve bijdrage kunnen leveren zonder geavanceerde mechanische vaardigheden nodig te hebben. Dankzij dit speelgemak kunnen beginners zich meer richten op het leren van de strategische aspecten van het spel in plaats van op complexe championmechanieken.

Ze staat bekend om haar vermogen om teamgevechten aanzienlijk te beïnvloeden. Haar ultieme Glacial Prison is een krachtig engage-gereedschap dat meerdere vijanden kan verlammen, waardoor het een game-changer is in gegroepeerde gevechten. Deze vaardigheid zet niet alleen gevechten in gang, maar zorgt er ook voor dat haar team een succesvolle follow-up krijgt, waardoor ze van onschatbare waarde is in teamgeoriënteerde strategieën.

Naast tanken blinkt Sejuani uit in het ondersteunen van haar teamgenoten. Haar kit bevat slows en stuns die bondgenoten kunnen beschermen en vijanden onder controle kunnen houden, waardoor ze een ondersteunende tank is die ervoor kan zorgen dat de carries van haar team veilig en effectief blijven in schermutselingen en teamgevechten. Deze rol van beschermer en ondersteuner is cruciaal bij het leren van het belang van teamwork en coördinatie in League of Legends.

Door haar hoge overlevingsvermogen en impactvolle crowd control biedt Sejuani vergevingsgezinde gameplay voor beginners. Fouten worden minder afgestraft omdat ze met haar crowd control kan ontsnappen of ongunstige situaties kan omdraaien. Dit aspect is vooral gunstig voor nieuwe spelers die nog bezig zijn met het onder de knie krijgen van positionering en timing in gevechten.

Leona

Leona’s ultieme, Solar Flare, is een krachtig engage-gereedschap dat teamgevechten kan starten en vijandelijke formaties kan verstoren. Dit maakt haar zeer waardevol in teamscenario’s, zelfs als de speler het spel nog aan het leren is. Haar vermogen om afzonderlijke doelwitten vast te zetten met haar crowd control-vaardigheden kun je het beste combineren met een agressieve ADC, zodat je al vroeg overwinningen en sneeuwbalpotentieel kunt behalen.

Leona’s vaardigheden zijn eenvoudig, waardoor ze een ideale kampioen is voor spelers die nieuw zijn in de tankrol of in League of Legends in het algemeen. Haar kit is eenvoudig te begrijpen en uit te voeren, waardoor nieuwe spelers effectief kunnen bijdragen zonder geavanceerde mechanische vaardigheden nodig te hebben. Dit speelgemak helpt beginners zich meer te richten op het leren van de strategische aspecten van het spel in plaats van op complexe kampioensmechanieken.

Leona staat bekend om haar tankiness, waardoor ze langer in gevechten kan overleven en haar teamgenoten kan beschermen. Haar Eclipse (W)-vaardigheid geeft haar extra defensieve stats, waardoor ze een geduchte aanwezigheid op het slagveld is.

Hoewel ze voornamelijk als support wordt gespeeld, kan Leona’s kit ook effectief zijn in andere rollen als dat nodig is, waardoor beginners wat flexibiliteit in hun speelstijl krijgen.

Bovendien kan Leona’s build worden aangepast aan verschillende situaties, of ze zich nu meer richt op tankiness of elementen bevat die utility of damage leveren, waardoor ze zich kan aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen en game states.

Leona spelen kan beginners helpen om belangrijke aspecten van het spel te leren, zoals engaging, pellen voor teamgenoten en positionering in teamgevechten. Haar kit stimuleert het begrijpen van deze fundamentele vaardigheden, die overdraagbaar zijn op andere champions en rollen.

Shen

Shen is ontworpen als frontline tank, die veel schade kan absorberen. Dit wordt weerspiegeld in zijn typische item builds, zoals Heartsteel, waarmee hij health en damage stapelt op basis van zijn bonus health. Dit maakt hem een uitstekende keuze voor beginners die nog bezig zijn met het leren van positionering en timing in gevechten, omdat zijn duurzaamheid kleine positioneringsfouten vergeeft.

Met Shens ultieme vaardigheid Stand United kan hij naar elke bondgenoot op de kaart teleporteren, waardoor hij een substantieel schild krijgt dat meegroeit met zijn vaardigheidskracht. Deze globale aanwezigheid betekent dat zelfs beginners een significante impact kunnen hebben op de kaart, teamgenoten kunnen ondersteunen en het tij kunnen keren in schermutselingen of teamgevechten.

Shen’s Shadow Dash (E) is een krachtig hulpmiddel om vijandelijke champions te beschimpen, zodat ze gedwongen worden Shen aan te vallen terwijl zijn teamgenoten schade toebrengen. Deze vaardigheid initieert niet alleen gevechten, maar beschermt ook zijn carries door vijandelijke focus naar hemzelf om te leiden.

In de laningfase kan Shen goed presteren met zijn mogelijkheid om te handelen met zijn passive en Q (Twilight Assault), die zijn volgende drie auto-aanvallen versterkt. Dit stelt beginners in staat om op een relatief veilige manier te oefenen en vertrouwd te raken met de basisgevechtsmechanieken, omdat Shen zich vaak staande kan houden of kan ontsnappen met zijn dash.

Hoewel hij voornamelijk in de top lane wordt gespeeld, kan Shen ook effectief zijn in de jungle en als support. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen beginners experimenteren met verschillende rollen terwijl ze nog steeds dezelfde kampioen gebruiken, waardoor ze de dynamiek van het spel beter begrijpen zonder dat ze meerdere kampioenen hoeven te leren.

Conclusie

Tanks spelen een belangrijke rol bij het absorberen van schade, het onder controle houden van mensenmassa’s en het leiden van teamgevechten, waardoor ze een onmisbaar onderdeel van elk team zijn. De sleutel tot het kiezen van de juiste tank ligt in het begrijpen van je favoriete speelstijl en welke aspecten van de rol je het leukst vindt.

Als je begint, concentreer je dan op het beheersen van de basisprincipes: de juiste positionering, op het juiste moment aanvallen en je teamgenoten beschermen tegen schade.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *