July 20, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Beste teams in de geschiedenis van League of Legends

  • June 19, 2024
  • 9 min read
Beste teams in de geschiedenis van League of Legends

In de geschiedenis van League of Legends hebben bepaalde teams zich gevestigd als opmerkelijke figuren in het esports-landschap. Deze teams hebben uitzonderlijke vaardigheden, strategie en consistentie laten zien, waardoor ze een plaats hebben veroverd tussen de beste teams in de geschiedenis van het spel.

Van dominante dynastieën tot onverwachte overwinningen, in de professionele League of Legends-scene hebben verschillende legendarische teams hun stempel gedrukt.

Wat deze teams onderscheidt, is hun vermogen om zich aan te passen aan de steeds veranderende meta, uitzonderlijk teamwork te laten zien en individuele mechanische bekwaamheid te tonen. Hun succes wordt vaak toegeschreven aan een nauwgezette voorbereiding, effectieve shotcalling in het spel en sterk leiderschap zowel binnen als buiten het spel.

Deze topteams hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van League of Legends en hebben toekomstige generaties spelers en teams geïnspireerd. Hun prestaties hebben geholpen het competitieve landschap van het spel vorm te geven en hebben een standaard voor uitmuntendheid neergezet die aspirant-teams proberen te evenaren.

T1 (voorheen SK Telecom T1)

T1, voorheen bekend als SK Telecom T1, is een van de meest legendarische en succesvolle teams in de geschiedenis van League of Legends esports.

T1’s League of Legends divisie werd opgericht in 2012 toen SK Telecom T1 het roster van Eat Sleep Game overnam. In eerste instantie creëerden ze twee teams, SK Telecom T1 S en SK Telecom T1 K, maar later voegden ze deze samen tot één team vanwege wijzigingen in de regelgeving van Riot Games.

T1 won hun eerste wereldkampioenschap in 2013 met een dominante prestatie en vestigde zichzelf als een krachtpatser in de competitieve scène. Ze veroverden hun tweede WK-titel in 2015 en verloren slechts één wedstrijd tijdens het hele toernooi. T1 behaalde hun derde wereldkampioenschap in 2016 in een felbevochten finale tegen Samsung Galaxy.

T1 heeft talloze LCK-titels gewonnen, waaronder een historisch ongeslagen regulier seizoen in de 2022 Spring Split. Ze zijn altijd een topspeler geweest in het LCK en hebben hun dominantie in de Koreaanse competitie bewezen.

Faker staat bekend als de “Unkillable Demon King” en wordt algemeen beschouwd als de beste League of Legends-speler aller tijden. Hij speelt sinds 2013 bij T1 en heeft vier wereldkampioenschappen, twee MSI-titels en tien LCK-titels gewonnen. Zijn impact op het spel en zijn consistente prestaties hebben van hem een legendarisch figuur in esports gemaakt.

Bengi speelde een cruciale rol in de eerste successen van T1, waaronder hun eerste drie WK-titels. Bengi staat bekend om zijn junglevaardigheid en synergie met Faker en wordt beschouwd als een van de beste junglers in de geschiedenis van LoL.

Samsung Galaxy (Gen.G)

Samsung Galaxy, oorspronkelijk bekend als Samsung KHAN, deed zijn intrede in League of Legends op 7 september 2013 door de rosters van MVP Ozone en MVP Blue over te nemen, die werden omgedoopt tot respectievelijk Samsung White en Samsung Blue. Deze stap markeerde het serieuze engagement van Samsung in esports, met name in League of Legends.

Op 30 november 2017 werden het Samsung Galaxy-rooster en hun LCK-plek overgenomen door KSV eSports, dat later op 3 mei 2018 werd omgedoopt tot Gen.G Esports. Deze overname omvatte het World Championship-winnende roster van 2017, waardoor de continuïteit in hun competitieve prestaties werd gewaarborgd.

Crown speelde een belangrijke rol in de overwinning van Samsung Galaxy op het wereldkampioenschap van 2017 en staat bekend om zijn sterke laning en impactvolle spel. De uitzonderlijke mechanics en positionering van Ruler waren van vitaal belang voor de overwinning van Samsung Galaxy tijdens het wereldkampioenschap van 2017. Hij bleef een belangrijke speler voor Gen.G. CoreJJ’s synergie met Ruler en zijn positiespel waren cruciaal voor het succes van Samsung Galaxy tijdens het wereldkampioenschap van 2017. Later verhuisde hij naar Team Liquid in de NA LCS.

Samsung Galaxy, nu bekend als Gen.G, heeft een rijke geschiedenis in League of Legends, gekenmerkt door belangrijke prestaties en memorabele prestaties. De overgang van Samsung Galaxy naar Gen.G heeft geleid tot aanhoudend succes, met meerdere LCK-kampioenschappen en sterke optredens op internationale toernooien. De nalatenschap van Samsung Galaxy leeft voort in Gen.G, waardoor ze een van de meest legendarische organisaties in de geschiedenis van League of Legends zijn.

EDward Gaming (EDG)

EDward Gaming (EDG) werd opgericht in september 2013 met de overname van LMQ’s LPL slot. Het eerste team bestond uit U, NaMei, fzzf, ClearLove en Koro1. Ze maakten snel naam door het LPL-voorjaarsseizoen 2014 te winnen met een 3-0 overwinning tegen Invictus Gaming in de grote finale.

EDG staat bekend om hun sterke teamcoördinatie en innovatieve strategieën, waardoor ze een toegewijde schare fans hebben opgebouwd. Legendarische spelers als Clearlove, Deft en Meiko hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van het team.

EDward Gaming (EDG) heeft zichzelf gevestigd als een van de beste teams in de geschiedenis van League of Legends. Met meerdere nationale titels, een historische MSI-overwinning en een gewonnen wereldkampioenschap heeft EDG consequent uitmuntendheid en veerkracht getoond. Hun roster bevat een aantal van de meest getalenteerde en invloedrijke spelers in het spel, wat heeft bijgedragen aan hun nalatenschap als een dominante kracht in de competitieve scène.

G2 Esports

G2 Esports werd in 2014 opgericht door Carlos “ocelote” Rodríguez Santiago, een voormalig professioneel League of Legends-speler. De organisatie richtte zich aanvankelijk op League of Legends en kreeg al snel erkenning in de Europese competitie.

In 2016 nam G2 Esports het Challenger Series-team Gamers2 over, met spelers als Kikis, Hybrid en Zven. Dit team vormde de basis voor hun toekomstige succes in de League of Legends European Championship (LEC, voorheen bekend als de EU LCS).

G2 Esports heeft zichzelf gevestigd als een dominante kracht in de League of Legends esports scene, vooral in Europa. Met talloze LEC-titels, internationale toernooioverwinningen en een roster van getalenteerde spelers als Perkz en Caps hebben ze een onuitwisbare stempel gedrukt op het competitieve landschap.

Hun innovatieve speelstijl, onwrikbare vastberadenheid en gepassioneerde fanbase hebben van G2 Esports een geliefde en gerespecteerde organisatie gemaakt in de League of Legends-gemeenschap.

Fnatic

Fnatic is een van de meest succesvolle en legendarische organisaties in League of Legends esports, vooral in Europa. Hun reis begon in 2011 toen ze het roster van MyRevenge overnamen en in 2011 het inaugurele wereldkampioenschap wonnen, waarmee ze de allereerste League of Legends-wereldkampioenen werden.

Fnatic’s eerste roster van xPeke, Shushei, CyanideFI, LaMiaZeaLoT en Mellisan legde de basis voor hun nalatenschap. Na hun Worlds-overwinning in 2011 bleef Fnatic de Europese scène domineren en won het meerdere LCS-titels in 2013 en 2014.

In 2015, met een roster met Huni, Reignover, Febiven, Rekkles en YellOwStaR, won Fnatic zowel de Lente als de Zomer LCS split. Ze hadden ook sterke internationale prestaties, eindigden in de top 4 op MSI 2015 en het 2015 World Championship.

In 2022 verzekerde Fnatic zich van een plek op het wereldkampioenschap, maar ze werden uitgeschakeld in de groepsfase. Voor het seizoen 2023 brachten ze Rekkles terug als hun AD-drager en pasten ze hun roosters verder aan, met als doel hun status als Europees topteam terug te winnen.

De erfenis van Fnatic in League of Legends is ongeëvenaard. Als de eerste wereldkampioenen hebben ze de standaard gezet voor westerse teams en generaties spelers en organisaties geïnspireerd. Hun rivaliteit met teams als G2 Esports heeft bijgedragen aan de groei en het concurrentievermogen van de Europese scene. Ondanks incidentele tegenslagen blijft Fnatic een formidabele kracht, die constant strijdt om nationale en internationale titels.

Cloud 9

Cloud9’s League of Legends divisie werd opgericht in 2013, na de ontbinding van het rooster van Quantic Gaming. Het eerste team, bekend als Team NomNom, bestond uit spelers als Nientonsoh, Hai, Yazuki, WildTurtle en LemonNation. Na een aantal tegenslagen en roosterwijzigingen werd het team omgedoopt tot Cloud9 en overgenomen door Quantic Gaming voordat het werd gekocht door Jack Etienne, die officieel de Cloud9-organisatie oprichtte.

Cloud9 won hun eerste LCS-titel in 2013 met een record van 25-3 in het reguliere seizoen, het hoogste winstpercentage in de LCS-geschiedenis op dat moment. Ze versloegen Team SoloMid (TSM) met 3-0 in de finale. In 2018 schreven ze geschiedenis door de halve finales te bereiken, het verste dat een Noord-Amerikaans team was gekomen sinds seizoen 1. Cloud9 won hun derde LCS-titel in 2020 met een record verbrekend winstpercentage van 92,9%, het hoogste in een enkele split in de LCS-geschiedenis.

Cloud9 heeft zichzelf gevestigd als een dominante kracht in de Noord-Amerikaanse League of Legends scene. Met meerdere LCS-titels, constante Worlds-optredens en een roster van getalenteerde spelers hebben ze een onuitwisbare stempel gedrukt op het competitieve landschap.

Door hun toewijding aan uitmuntendheid, innovatieve strategieën en sterke teamdynamiek zijn ze nog steeds een geduchte tegenstander in zowel nationale als internationale toernooien.

Invictus Gaming

Invictus Gaming werd opgericht in 2011 en richtte zich aanvankelijk op andere games zoals Dota 2 en StarCraft II. In 2012 betraden ze de League of Legends-scene door het rooster van Catastrophic Cruel Memory (CCM) over te nemen, met spelers als Kid, PDD en XiaoXiao.

Het team werd bekend met een historische overwinning op het wereldkampioenschap van 2018, waarmee ze hun bekwaamheid op het internationale podium lieten zien. Onder leiding van opmerkelijke spelers als Rookie en TheShy staat Invictus Gaming bekend om zijn agressieve speelstijl en strategische innovaties die hen onderscheiden van hun concurrenten.

Na hun dominantie in de LPL heeft Invictus Gaming consequent topteams wereldwijd uitgedaagd door zich aan te passen aan verschillende metas en risicovolle strategieën uit te voeren. Hun vermogen om zowel flitsende teamgevechten als berekende macro-spel te leveren heeft hun positie als een formidabele kracht in competitieve League of Legends verstevigd.

Met meerdere nationale titels en een wereldkampioenschap heeft Invictus Gaming erkenning verdiend als een van de beste teams in de geschiedenis van League of Legends. Hun consistente prestaties en strategische gameplay hebben bijgedragen aan hun nalatenschap als een krachtpatser in de esportswereld.

Royal Never Give Up (RNG)

Royal Never Give Up (RNG) is een prominente Chinese esports-organisatie die veel succes heeft geboekt in de competitieve League of Legends-wereld. RNG werd in 2015 opgericht door de overname van Vici Potential Gaming en vestigde zich al snel als een dominante kracht in de League of Legends Pro League (LPL).

RNG won het MSI-toernooi in 2018, 2021 en 2022 en toonde daarmee hun bekwaamheid op het internationale podium. RNG heeft drie LPL-titels gewonnen: 2016 Lente, 2018 Lente en 2018 Zomer.

Uzi, algemeen beschouwd als een van de beste AD carries in de geschiedenis van League of Legends, was een hoeksteen van het succes van RNG van 2015 tot 2020. Zijn uitzonderlijke mechanics en positionering waren cruciaal in veel van RNG’s overwinningen. Xiaohu maakt al sinds het begin deel uit van RNG en is een van de best verdienende spelers in de organisatie. Zijn consistente optredens in het middengebied hebben bijgedragen aan het succes van RNG.

Royal Never Give Up heeft zichzelf gevestigd als een van de meest succesvolle en dominante teams in de competitieve League of Legends-scene, met name in China. Met meerdere LPL-titels, MSI-overwinningen en consistente prestaties op het wereldkampioenschap heeft RNG zijn erfenis als krachtpatser in de esportswereld gevestigd.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *