June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste tips voor Adcs in hoge Elo in League of Legends

  • June 10, 2024
  • 8 min read
Beste tips voor Adcs in hoge Elo in League of Legends

Het navigeren door de competitieve omgeving van hoge elo in League of Legends legt een grote nadruk op het aanscherpen van je vaardigheden als ADC.

Het vermogen om minions efficiënt als laatste te raken en de fijne kneepjes van teamfightpositionering onder de knie te krijgen, zijn cruciale elementen die bijdragen aan je succes op hogere rangen.
Door jezelf onder te dompelen in op maat gemaakte strategieën die zijn ontworpen voor gameplay met een hoge elo, kun je jezelf vestigen als een geduchte aanwezigheid op de Rift.

Begrijp de krachtpieken van je kampioen

Het begrijpen van de power spikes van je kampioen is essentieel in high elo League of Legends gameplay. Power spikes geven specifieke levels of item breakpoints aan waar een champion een significante boost in kracht krijgt. Als je je bewust bent van deze momenten, kun je strategische beslissingen nemen, zoals voordelig traden, objectives betwisten of een agressieve speelstijl aannemen.

Kampioenen als Draven ervaren bijvoorbeeld een opmerkelijke krachtpiek bij het voltooien van items als Bloodthirster, dat veel lifesteal biedt en hun duurzaamheid in gevechten verbetert. Omgekeerd kunnen kampioenen als Jhin een krachtpiek bereiken op level 6 wanneer ze hun ultieme vaardigheid ontgrendelen, waardoor ze langeafstandsexecutiepotentieel krijgen.

Positioneren en kiten

De kunst van positionering en kiting beheersen is essentieel voor het optimaliseren van de gameplay in high elo als ADC. Een goede positionering bepaalt je veiligheid en effectiviteit bij het uitdelen van schade.

Het is aan te raden om achter je frontlinie te blijven om te voorkomen dat je wordt overrompeld en er tegelijkertijd voor te zorgen dat je binnen bereik bent om bij te dragen aan teamgevechten. Je bewust zijn van vijandelijke crowd control-vaardigheden en potentiële bedreigingen is cruciaal om je positionering hierop aan te passen.

Kiting is aanvallen terwijl je beweegt om afstand te houden van vijanden, zodat je schade kunt toebrengen terwijl je niet terug hoeft te slaan. Door te oefenen met orb-walking kun je je kitingvaardigheden verfijnen, zodat je maximale schade kunt toebrengen terwijl je veilig blijft. Door strategisch gebruik te maken van struiken en terrein kun je het tegenstanders moeilijk maken om je effectief te raken.

Laatste slag beheersen

Als je de laatste slag onder de knie wilt krijgen, moet je consequent oefenen in precieze timing om efficiënt goud en ervaring veilig te stellen. Let goed op de gezondheidsbalk van elke minion en probeer de dodelijke slag uit te delen op het moment dat de gezondheid van de minion laag is. Deze vaardigheid is essentieel voor het maximaliseren van inkomsten en het verkrijgen van een voordeel op tegenstanders.

Daarnaast kun je het laatste slaan onder de toren oefenen door minions genoeg te verzwakken zodat de toren de kill kan veiligstellen, zodat je geen waardevol goud misloopt, zelfs onder turretdruk.

Door je last-hitting vaardigheden te verfijnen en wave management onder de knie te krijgen, kun je een sterke aanwezigheid in de bot lane opbouwen en jezelf klaarstomen voor succes in high elo matches.

Beheer je golf

Het begrijpen van wave states is essentieel voor ADC-spelers in high elo-wedstrijden om de druk in de lane effectief te beheersen en voordelige situaties te creëren.

Concepten als neutrale, pushing en frozen waves spelen een belangrijke rol bij het manipuleren van de wave in je voordeel.

Je wave managen houdt in dat je weet wanneer je moet pushen, bevriezen of resetten om de dynamiek in de lane te beïnvloeden en ganks of veilige recalls te vergemakkelijken. De optimale tijden herkennen om de lane te verlaten voor belangrijke gevechten of om items te kopen, kan je prestaties enorm beïnvloeden.

Het goed opzetten van minions voor torenschoten is cruciaal voor efficiënt farmen en het ontzeggen van resources aan je tegenstanders. Het oefenen van de laatste slag onder de toren is de sleutel tot het behouden van CS en het behoud van de gezondheid van je toren.

Kaartbewustzijn en zichtcontrole

Het ontwikkelen van kaartbewustzijn en het beheren van zichtcontrole zijn essentiële vaardigheden voor ADC-spelers die willen uitblinken in wedstrijden met een hoge elo. Vijandelijke bewegingen in de gaten houden en potentiële ganks vermijden door beter kaartbewustzijn is cruciaal.

Strategische plaatsing van wards om het zicht op belangrijke delen van de kaart te controleren is van vitaal belang, zodat je betere beslissingen kunt nemen op basis van vijandelijke posities en rotaties. Samenwerken met de ondersteuning om zicht te krijgen rond doelen is een teamprestatie die kan leiden tot succesvolle picks en het veroveren van doelen.

Inzicht in de positie van de vijand is een belangrijke factor om weloverwogen beslissingen te nemen en potentiële bedreigingen voor te blijven. Door regelmatig de kaart in de gaten te houden en zicht te houden, kun je proactief spelen en voordelige kansen benutten.

Synergie met je ondersteuning

In wedstrijden met een hoge elo is effectieve synergie tussen ADC’s en hun ondersteuning cruciaal voor succes. Communicatie speelt een belangrijke rol bij het coördineren van engages en trades in de baan.

Het is essentieel om de speelstijl van je support te begrijpen en je eigen speelstijl aan te passen aan die van hen voor een betere synergie.

Het coördineren van vision control en map movements met je support kan helpen objectives veilig te stellen en ganks te voorkomen. Het bespreken van krachtpieken en itemkeuzes is belangrijk om agressieve of defensieve strategieën te synchroniseren. Vertrouwen hebben in de vaardigheden en beslissingen van je support en voorkomen dat je de schuld krijgt van ongunstige uitkomsten, zijn belangrijke aspecten van nauw samenwerken met je support.

Het ontwikkelen van een sterk partnerschap door teamwork en synergie tussen ADC en support kan je potentieel maximaliseren in games met een hoge elo, zowel in de bot lane als daarbuiten.

Itemisatie en aanpassing

Het optimaliseren van itemgebruik is een belangrijk aspect voor ADC-spelers in games met een hoge elo, omdat het een directe invloed heeft op hun effectiviteit in matches. Strategische itemkeuzes op basis van speldynamiek en vijandsamenstelling kunnen de prestaties enorm verbeteren.

Krachtpieken herkennen en builds aanpassen om bedreigingen tegen te gaan of sterke punten te versterken zijn cruciaal om teamgevechten positief te beïnvloeden. Flexibiliteit in builds is essentieel, door items aan te passen aan de vaardigheden van de kampioen en je aan te passen aan de veranderende speltoestand.

Bij het spelen van hoge elo’s onderscheiden ADC’s zich door het vermogen om situationele items te identificeren die de uitkomst van een wedstrijd kunnen beïnvloeden. Of je nu voorrang geeft aan defensieve items om te overleven tegen burst damage of juist aan offensieve items om te profiteren van voordelen, het maken van items moet in lijn zijn met de progressie van het spel.

Als je op de hoogte blijft van patchupdates en de huidige meta, kun je zorgen voor een optimale itemisatie die past bij de uitdagingen in de game. Als je de vaardigheid van het aanpassen van itemisatie onder de knie hebt, kun je je prestatieniveau aanzienlijk verhogen en een grote impact hebben op wedstrijden met een hoge elo.

Communiceer met je team

Effectieve communicatie met je team kan je prestaties als ADC in high elo League of Legends aanzienlijk beïnvloeden. Het gebruik van pings en chat om cruciale informatie te delen, zoals vijandelijke bewegingen en summoner spell cooldowns is essentieel voor succes.

Het coördineren van plays en objectives met je teamgenoten zorgt voor gesynchroniseerde engages en efficiënte recalls. Nauwe samenwerking met je support kan helpen bij het controleren van objectives en het effectief opzetten van plays.

Als je je speelstijl aanpast aan de macrostrategie van je team, kun je de gameplay verbeteren. Het is belangrijk om een positieve houding te behouden en je te richten op constructieve communicatie in plaats van op verwijten.

Sterke communicatie met je team kan je kansen op de overwinning vergroten en je helpen om met succes de rangen te beklimmen in wedstrijden met een hoge elo.

Bekijk en leer van je games

Bij het analyseren van je spel is het belangrijk om je te richten op aspecten zoals positionering, besluitvorming en mechanica. Door je wedstrijden te bekijken, kun je fouten en verbeterpunten opsporen.

Leren van verliezen is belangrijk om te begrijpen wat er mis ging in elke wedstrijd. Zoek naar terugkerende patronen die duidelijk maken op welke vlakken je spel verbeterd moet worden. Gebruik herhalingsprogramma’s om je wedstrijden grondig te bestuderen en aantekeningen te maken over je prestaties.

Door je wedstrijden actief te bekijken en ervan te leren, kun je de nodige veranderingen aanbrengen om je vaardigheden te verbeteren en met succes de rangen te beklimmen in een hoge elo.

Conclusie

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het tijd en toewijding kost om je als ADC in hoge elo te verbeteren. Voortdurend je vaardigheden verfijnen, je aanpassen aan nieuwe uitdagingen en leren van je fouten zijn belangrijke aspecten van groei.

Door je te richten op het beheersen van de basis en actief te zoeken naar manieren om je gameplay te verbeteren, kun je toewerken naar succes op de Rift. Blijf gefocust op je doelen en blijf je inzetten voor voortdurende verbetering, want consistente inspanningen kunnen leiden tot aanzienlijke vooruitgang in je prestaties als ADC.

Als je het leven van een ADC tot een hel wilt maken, kun je hier onze keuzes voor de beste Assassins in High Elo bekijken:

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *