June 20, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste tips voor supports in hoge Elo in League of Legends

  • June 10, 2024
  • 9 min read
Beste tips voor supports in hoge Elo in League of Legends

In League of Legends met een hoge Elo hebben supportspelers te maken met een complexe omgeving die een goed begrip van spelmechanismen en strategisch inzicht vereist. Elke beweging die wordt uitgevoerd op de Summoner’s Rift is van groot belang en kan het resultaat van het spel ingrijpend veranderen.

Begrip van fundamentele concepten als power spikes en vision control is cruciaal voor supportspelers die een zinvolle bijdrage willen leveren aan de prestaties van hun team. Door deze vaardigheden te verfijnen en weloverwogen beslissingen te nemen, kunnen supportspelers hun kans op overwinningen in hoge elo-gevechten vergroten.

Koop vroege schoenen

Als je als support speelt in League of Legends, is het aan te raden om de aanschaf van early boots te overwegen om je mobiliteit en aanwezigheid op de kaart te verbeteren. Boots bieden een opmerkelijk snelheidsvoordeel waarmee je sneller kunt roteren, beter kunt reageren op schermutselingen en je team beter kunt helpen op de kaart. Door vroeg in het spel boots te kopen, kun je je sneller aanpassen aan ganks, effectiever deelnemen aan teamgevechten en bijdragen aan het veiligstellen van objectives.

De aanwezigheid van vroege boots kan je positie tijdens teamgevechten aanzienlijk verbeteren, waardoor je vijandelijke skill shots kunt ontwijken, strategisch kunt aanvallen of uitschakelen en belangrijke doelen efficiënter kunt bereiken. Deze verhoogde mobiliteit kan tegenstanders op het verkeerde been zetten en zo kansen creëren voor je team om kills of objectives veilig te stellen.

Bovendien vullen boots ondersteunende items aan die je nut vergroten, zoals Redemption of Mikael’s Crucible. De extra bewegingssnelheid past goed bij je vermogen om je optimaal te positioneren voor belangrijke vaardigheden en je team op kritieke momenten van essentieel nut te voorzien. Kortom, vroege boots zijn een waardevolle strategische investering die je prestaties als supportspeler in competitieve wedstrijden kunnen verbeteren.

Kijk of je vaak kunt zwerven

Om je prestaties als supportspeler in wedstrijden met een hogere Elo te optimaliseren, moet je vaak rondzwerven om druk uit te oefenen op de hele kaart. Door te roamen kun je invloed uitoefenen op meerdere lanes, zichtcontrole uitoefenen en gunstige situaties voor je team creëren.

Als je tijdelijk je ADC verlaat, kun je bijdragen aan het sneeuwballen van andere lanes, objectives veiligstellen en een numeriek voordeel behalen in schermutselingen.

Timing is cruciaal als je roaming overweegt. Stem je roams af op strategische spelmomenten, zoals na het pushen van een wave, het creëren van zicht op kritieke gebieden of wanneer tegenstanders kwetsbaar zijn door overextension. Effectieve communicatie met je team is essentieel om hun veiligheid te garanderen terwijl je weg bent en om te profiteren van je gevechten.

Beoordeel voordat je gaat roamen waar de vijandelijke jungler zich bevindt om te voorkomen dat je uit positie raakt. Gebruik diep zicht in de vijandelijke jungle om hun bewegingen te volgen en weloverwogen beslissingen te nemen over waar en wanneer je gaat roamen.

Succesvolle roams hebben het potentieel om het momentum van het spel in het voordeel van je team te veranderen, waardoor je beslissende actie moet ondernemen om je lane te verlaten en de bredere map te beïnvloeden.

Speel rond je power pieken

Als je in League of Legends in een hoge elo speelt, is het van cruciaal belang dat je de krachtpieken van je kampioen strategisch timet. Als je weet wanneer je kampioen belangrijke power spikes bereikt, kan dat een grote invloed hebben op de uitkomst van cruciale teamgevechten.

Voor supports komen krachtpieken vaak voor wanneer belangrijke vaardigheden in level worden verhoogd, kernitems zoals Redemption of Locket of the Iron Solari worden voltooid of bepaalde levels worden bereikt waarop crowd control vaardigheden krachtiger worden.

Om als support de impact van power spikes te optimaliseren, is effectieve communicatie met je ADC essentieel om engages te synchroniseren wanneer beide champions op hun sterkst zijn.

Als je bijvoorbeeld Leona speelt en net level 6 hebt bereikt, is het een goed moment om je ADC te laten weten dat hij agressief moet spelen, omdat je ultieme vaardigheid vijanden kan immobiliseren voor een gegarandeerde kill.

Op dezelfde manier kun je als ondersteuning voor magiërs, zoals Zyra, je aanvallen coördineren rond de voltooiing van Liandry’s Torment en zo je poke- en burstpotentieel aanzienlijk verbeteren.

Pas je aan aan de behoeften van je team

Aanpasbaar blijven aan de eisen van je team is cruciaal voor succes als supportspeler in wedstrijden met een hoge Elo. Als support is je rol dynamisch en het is essentieel dat je je speelstijl kunt aanpassen aan de behoeften van je team.

Inzicht in de sterke en zwakke punten van je teamgenoten is een belangrijk aspect van aanpassing.

Als je ADC bijvoorbeeld agressief speelt, moet je misschien hun agressieve spel ondersteunen en hen de nodige middelen geven om kills veilig te stellen.

Omgekeerd, als je team achterop raakt, kun je je richten op visiecontrole en defensieve strategieën om het spel in jouw voordeel te laten kantelen.

Flexibel zijn met je items en vaardigheidsvolgorde is belangrijk als je je wilt aanpassen aan de behoeften van je team. Door items te maken die synergetisch werken met je teamsamenstelling en je vaardigheidsniveaus aan te passen op basis van het spelverloop, kun je het resultaat aanzienlijk beïnvloeden.

Controle over het zicht

Als supportspeler speel je een belangrijke rol in de effectieve controle over het zicht van je team. Investeren in controlewachten en ze strategisch plaatsen in drukbezochte gebieden zoals rivierborstels, ingangen in de jungle en belangrijke doelen zoals Dragon en Baron Nashor is cruciaal.

Samenwerking met je team is essentieel om een samenhangende visiecontrolestrategie op te zetten. Coördineer met je jungler om het zicht over de hele kaart veilig te stellen en het spelen te vergemakkelijken.
Onthoud dat het ontzeggen van vijandelijk zicht net zo belangrijk is als het plaatsen van je eigen wards. Als je vijandelijke wards verwijdert, creëer je kansen voor picks en veilige rotaties voor je team.

Pas je verdedigingspatronen aan aan de omstandigheden van het spel. Geef voorrang aan vision rond opkomende objectives of gebieden waar vijandelijke plays kunnen plaatsvinden. Als je je visie onder controle hebt, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van je team in wedstrijden met een hoge Elo.

Beheer je golf

Deze tactische aanpak kan verschillende voordelen opleveren, zoals de vijandelijke ADC farmen ontzeggen, gankkansen creëren en de druk op je ADC verlichten.

Effectief wave management houdt in dat je de voorkeur geeft aan het als laatste raken van minions boven auto-aanvallen om de positie van de wave te controleren. Hierdoor kun je de golf bevriezen in de buurt van je toren voor de veiligheid of naar de vijandelijke toren duwen voor meer druk.

Samenwerking met je ADC is essentieel om golfmanagementtactieken te coördineren. Als je een terugtrekking plant, zorg er dan voor dat de golf in een veilige positie is zodat je ADC veilig onder de toren kan farmen.

Je vaardigheden gebruiken kan ook helpen om de golf te manipuleren als dat nodig is. Bepaalde support champions hebben vaardigheden waarmee ze minions snel kunnen uitschakelen of het momentum van de wave kunnen controleren. Strategisch gebruik van deze vaardigheden kan je team een aanzienlijk voordeel geven in lanecontrole en mapaanwezigheid.

Synergie creëren met je ADC

Het opbouwen van een sterke synergie met je ADC is cruciaal voor het verbeteren van je effectiviteit als supportspeler in games met een hoge Elo. Effectieve communicatie speelt een cruciale rol bij het opbouwen van deze synergie. Het is essentieel om strategieën, voorkeuren en spelplannen met je ADC te bespreken voor en tijdens de wedstrijd om ervoor te zorgen dat je op één lijn zit. Als je elkaars speelstijl en neigingen begrijpt, kun je de coördinatie in de lane en tijdens teamgevechten verbeteren.

Aanpassingsvermogen is een ander belangrijk aspect. Flexibel zijn in je speelstijl om de sterke punten van je ADC aan te vullen en hun zwakke punten te verzachten, is van het grootste belang.

Of je ADC nu neigt naar een agressieve of passieve aanpak, het aanpassen van je tactiek kan de laningfase en het algehele spelverloop aanzienlijk beïnvloeden.

Aandacht hebben voor de positionering en bewegingen van je ADC is cruciaal. Door te anticiperen op hun beslissingen en tijdig ondersteuning te bieden, kun je gunstige kansen creëren om kills en objectives te scoren en de overwinning veilig te stellen.

Een positieve mentaliteit behouden

Bij het navigeren door de uitdagingen van wedstrijden met een hoge Elo als supportspeler in League of Legends is het cultiveren van een veerkrachtige mentaliteit cruciaal. Het behouden van een positieve mentaliteit is essentieel in zulke competitieve wedstrijden. Bij tegenslagen is het normaal om gefrustreerd te raken, maar door positief te blijven kun je je team opvrolijken en de kans vergroten dat je de uitkomst van de wedstrijd omkeert.

Om een positieve mindset te bevorderen, moet je je richten op aspecten van het spel die je zelf in de hand hebt. Blijf niet stilstaan bij fouten, maar benader ze objectief om er lessen uit te trekken voor verbetering. Erken en prijs je teamgenoten voor hun goede spel en geef waar nodig opbouwende feedback. Elke wedstrijd, ongeacht het resultaat, is een kans voor persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast is het belangrijk om zo nodig pauzes te nemen. Wedstrijden met een hoge Elo kunnen mentaal veeleisend zijn, dus even afstand nemen van het spel om op te laden is goed. Doe activiteiten die ontspanning en mentale helderheid bevorderen voordat je weer gaat spelen. Door een positieve mindset te koesteren, verbeter je niet alleen je spel, maar draag je ook bij aan een positievere spelomgeving voor jezelf en je team.

Bekijk en leer van je wedstrijden

Als je herhalingen van je wedstrijden bekijkt, kun je waardevolle inzichten krijgen in je gameplay, besluitvorming en algehele prestaties. Zoek naar momenten waarop je betere keuzes had kunnen maken, kansen had kunnen benutten of kritieke fouten had kunnen vermijden. Besteed aandacht aan je positionering, visiecontrole en teamwork om verbeterpunten te vinden.

Door je wedstrijden te analyseren, kun je specifieke zwakke punten aanwijzen en daar doelgericht aan werken. Let op patronen in je spel, zoals terugkerende positioneringsfouten of gemiste kansen voor objectives.

Leren van je fouten en successen is cruciaal om te groeien als supportspeler in een hoge Elo. Overweeg ook om feedback te vragen aan spelers met een hogere ranking of coaches om meer inzicht te krijgen in je spel.

Conclusie

In wedstrijden met een hoge Elo hebben supportspelers een belangrijke verantwoordelijkheid om hun team naar succes te leiden. Ze moeten hun power spikes strategisch inzetten, efficiënt over de kaart roteren en hun zicht goed onder controle houden.

Door effectieve coördinatie met teamgenoten kunnen supportspelers een succesvolle teamdynamiek versterken. Het is belangrijk dat supportspelers positief blijven denken, gefocust blijven op de doelen en actief hun doelen in het spel nastreven.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *