June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste tips voor supportspelers voor beginners in League of Legends

  • May 17, 2024
  • 9 min read
Beste tips voor supportspelers voor beginners in League of Legends

Op de Summoner’s Rift neemt de supportspeler in League of Legends de rol op zich om het succes van het team te waarborgen door de acties te coördineren en bondgenoten bescherming te bieden.

Als je de supportrol onder de knie wilt krijgen, moet je je verdiepen in verschillende aspecten zoals visiecontrole en het ontwikkelen van een unieke supportstijl, wat je spel aanzienlijk kan verbeteren.

Of je nu graag enchanters speelt met hun crowd control vaardigheden of tanks met hun duurzaamheid, de support rol biedt een divers scala aan opties om te verkennen en in uit te blinken.

De hoofdzaken

Om te slagen als support in League of Legends is het essentieel om de kernverantwoordelijkheden te begrijpen die bij de rol horen, zoals vision control en het assisteren van teamgenoten in teamgevechten. Je startpositie speelt een cruciale rol in je effectiviteit als supportspeler.

Als je een goed begrip hebt van visiecontrole, kun je bewegingen van vijanden voorspellen en belangrijke doelen veiligstellen. Als support is het je belangrijkste doel om je bondgenoten te beschermen en kansen voor hen te creëren door middel van crowd control-vaardigheden. Als je vaardig bent in vision control kun je belangrijke informatie doorgeven aan je team, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen tijdens gevechten.

Bovendien kun je met crowd control de voortgang van de vijand belemmeren en kansen creëren voor je team om tegenstanders uit te schakelen.

Onthoud dat een bekwame support meer is dan alleen helen of afschermen; je moet ook het spelverloop sturen door middel van strategische positionering en goed getimede vaardigheden.

De supportrol begrijpen

In League of Legends brengt de support-rol verschillende verantwoordelijkheden met zich mee en moet je de verschillende soorten beschikbare support-kampioenen begrijpen. Deze champions hebben unieke sterktes en speelstijlen, die aansluiten bij verschillende voorkeuren en teamstrategieën. Of je nu kiest voor dedicated supports, AP supports of tanks, hun individuele sterke punten en bijdragen aan het team zijn cruciaal voor succes in deze rol.

Je eigen speelstijl aanpassen aan de hand van of je een melee of ranged support speelt, is essentieel voor effectieve gameplay. De voordelen van elk type support champion herkennen en ze strategisch gebruiken tijdens de laningfase kan de uitkomst van het spel aanzienlijk beïnvloeden. Door vertrouwd te raken met de verschillende kenmerken van supportkampioenen en de dynamiek van de supportrol, kunnen spelers hun prestaties verbeteren en impactvollere supportspelers worden.

Als je enkele populaire opties voor supports wilt bekijken, kun je hier onze gedetailleerde gids bekijken:

Nieuwe items en itemisering

Als we kijken naar nieuwe items en itemization in League of Legends, is het belangrijk om de impact van items als Chemtech Putrifier en Thornmail op supportstrategieën te analyseren. Deze items hebben de mogelijkheid om Grievous Wounds toe te passen, wat van grote invloed kan zijn op hoe supports omgaan met healing en sustain in het spel.

Met Chemtech Putrifier kunnen supports de schade-output van hun team verhogen en tegelijkertijd de helende effecten van vijanden verminderen. Aan de andere kant biedt Thornmail armor, grievous wounds en damage reflection, waardoor het een waardevolle defensieve keuze is tegen tegenstanders met veel schade, vooral in het midden van de lane of tijdens teamgevechten.

Als supportspeler kan het aanpassen van je itemisatie aan de samenstelling van het vijandelijke team en de vereisten van je ADC je prestaties bij de championkeuze en tijdens het spelen enorm beïnvloeden.

Op de hoogte blijven van de nieuwste itemization-trends, zoals de heropleving van Ardent Censer en de voordelen van Watchful Wardstone, is essentieel om een voorsprong op de concurrentie te behouden in League of Legends.

Daarnaast kan het gebruik van externe tools om je item builds te optimaliseren je support-gameplay verder verbeteren en positief bijdragen aan het algehele succes van je team.

Belangrijkste vaardigheden voor support succes

Deze vaardigheden verbeteren niet alleen je gameplay, maar komen ook je team ten goede.

Informatie verzamelen

Inzicht in vision control is een cruciale vaardigheid voor succes in League of Legends als supportspeler. Effectief verdedigen geeft waardevolle informatie over vijandelijke bewegingen en helpt bij het veiligstellen van objectives.

Het is belangrijk om de verschillende speelstijlen van verschillende supportkampioenen te begrijpen om de meest geschikte voor je teamsamenstelling te kiezen. Door vision te gebruiken om informatie te verzamelen, kun je voorkomen dat je wordt overrompeld en je team in staat stellen weloverwogen beslissingen te nemen.

Het belangrijkste doel is om vision control te domineren om je teamgenoten te beschermen en kansen te creëren voor de overwinning van je team. Als je dit aspect van het ondersteunende spel goed beheerst, kun je veel meer invloed op het spel uitoefenen.

Voordeel op niveau 2

Als je level 2 eerder bereikt dan je tegenstanders, worden de kernvaardigheden van je kampioen ontgrendeld. Dit levert een aanzienlijke krachtpiek op die je kunt gebruiken om in te vallen, vijanden in een zone te verdrijven en gunstige deals te sluiten met je ADC. Coördinatie met je lane-partner is cruciaal om de impact van deze powerpike te maximaliseren.

Daarnaast is het essentieel om na level 2 de controle over je zicht en de kaart te behouden om potentiële ganks te vermijden en druk te blijven uitoefenen in je lane. Het beheersen van het level 2-voordeel kan de uitkomst van de laningfase en de algehele spelstrategie aanzienlijk beïnvloeden.

Visiecontrole

Vision control houdt in dat je strategisch wards plaatst om belangrijke informatie te verzamelen en je team te beschermen. Het is essentieel om prioriteit te geven aan het plaatsen van wards bij belangrijke objectives zoals Dragon en Baron. Door wards effectief te gebruiken, kun je vijandelijke bewegingen volgen, verrassingsaanvallen voorkomen en waardevolle doelen veiligstellen.

Als supportspeler is jouw rol in het bieden van zicht op de kaart belangrijk. Richt je op het afschermen van belangrijke gebieden, met name de kant van de kaart waar je team zich concentreert. Je vermogen om het zicht te controleren door warding te plaatsen is een strategisch hulpmiddel dat de uitkomst van het spel sterk kan beïnvloeden.

Lane prioriteit

Lane Priority houdt in dat je de minion waves in je aangewezen lane controleert, waardoor je vrij kunt bewegen om andere lanes te ondersteunen of cruciale objectives zoals Dragon en Baron te betwisten.

Door de golf richting de vijandelijke toren te duwen, kun je tegenstanders dwingen in de lane te blijven, waardoor je team elders op de kaart een voordeel heeft. Pas je gameplay aan door je ADC te helpen met golfmanipulatie of door rond te zwerven en op belangrijke locaties wards te plaatsen om Lane Priority te vestigen.

Als je controle houdt over de minion-golven, kan dat je team veel voordeel opleveren in teamgevechten en algemene kaartcontrole.

Jungle volgen

Het begrijpen van jungle tracking is een fundamenteel aspect van support-spel in League of Legends. Door de bewegingen van de vijandelijke jungler bij te houden, kun je strategische beslissingen nemen die je team ten goede komen.

Begin met het noteren van de startpositie van de vijandelijke jungler en maak je klaar om te anticiperen op zijn volgende bewegingen en mogelijke gankroutes. Gebruik vision control effectief door wards te plaatsen in belangrijke gebieden van de vijandelijke jungle, rivier en paden om de bewegingen van de vijandelijke jungler te volgen.

Communicatie met je team is cruciaal; informeer ze over de locatie van de vijandelijke jungler en mogelijke gankpaden om de veiligheid van het team te verbeteren.

Pas je tracking voortdurend aan op basis van de acties van de vijandelijke jungler, de respawntijden van de buffs en mogelijke doelen om de map onder controle te houden en je team te ondersteunen.

Vijandelijke roams afstraffen

Oplettend zijn op de minimap is essentieel om te anticiperen en te reageren op vijandelijke roams als supportspeler in League of Legends. Als de vijandelijke support of mid laner uit het zicht verdwijnt, is dat voor jou een signaal om actie te ondernemen.

Snel signaleren en communiceren met je team is cruciaal om ze te waarschuwen voor potentiële bedreigingen en een strategische reactie te coördineren. Gebruik de kans die de afwezigheid van de vijand biedt om druk uit te oefenen in de bot lane, vijandelijke farm te beperken en een aanzienlijk voordeel te behalen.

Het strategisch plaatsen van vision wards is de sleutel tot het volgen van vijandelijke bewegingen en het maken van goed geïnformeerde beslissingen. Onthoud dat het effectief afstraffen van vijandelijke roams de uitkomst van het spel aanzienlijk kan beïnvloeden, dus een proactieve aanpak en inspelen op deze situaties is van vitaal belang.

Recall-timings beheersen

Als de vijandelijke support of midlaner uit het zicht verdwijnt, is het als supportspeler cruciaal om de terugroeptiming te begrijpen om de aanwezigheid in de lane en het strategische voordeel te behouden. Het is belangrijk om de terughaaltijden strategisch af te stemmen op de terughaaltijden van je ADC, zodat je een maximale impact hebt in de lane.

Stem af met je team om terugroepacties te synchroniseren met jungledoelstellingen, zodat je aanwezig bent bij belangrijke gevechten. Gebruik terugroepacties als je weinig health of resources hebt om onnodige doden te voorkomen en essentiële items te kopen om je supportcapaciteiten te versterken.

Effectieve communicatie met je ADC is essentieel voor efficiënte terugroepsynchronisatie en het kopen van impactvolle items.

Golfbeheer

Door minion waves te controleren, vijanden CS te ontzeggen en ganks op te zetten, kun je de uitkomst van een match aanzienlijk beïnvloeden.

Een strategische aanpak is het bevriezen van golven in de buurt van je turret om een veilige farmingzone en potentiële killkansen te creëren. Met slow-pushing kun je een grote wave opbouwen voor een sterke push of om lane pressure toe te passen. Omgekeerd kun je met fast-pushen snel waves opruimen en druk uitoefenen op de map, waardoor je de objective beter kunt controleren.

Conclusie

Het onder de knie krijgen van de supportrol in League of Legends is een reis die wordt gekenmerkt door strategische diepgang en veelzijdige ontwikkeling van vaardigheden. Van het begrijpen van de nuances van vision control tot het aanpassen aan veranderende itemization-trends, de impact van de support-speler reikt veel verder dan de bot lane.

Door belangrijke vaardigheden als jungletracking, wavemanagement en het afstraffen van vijandelijke roams aan te scherpen, kunnen supportspelers hun gameplay verbeteren en de uitkomst van wedstrijden aanzienlijk beïnvloeden.

Bovendien zijn effectieve communicatie en coördinatie met teamgenoten essentiële pijlers van succes voor elke supportspeler. Of het nu gaat om het waarschuwen van bondgenoten voor potentiële bedreigingen of het synchroniseren van herinneringen voor een optimale itemisatie, teamwork vormt de kern van de effectiviteit van de supportrol.

Terwijl de Summoner’s Rift met elke patch en meta-verschuiving evolueert, blijft de reis van een supportspeler nieuwe uitdagingen en groeimogelijkheden bieden.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *