May 30, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste topkampioenen voor beginners in League of Legends

  • May 14, 2024
  • 11 min read
Beste topkampioenen voor beginners in League of Legends

Het is belangrijk om te begrijpen dat beter worden met champions tijd en consequent oefenen vereist. Voor beginners die snel succes willen boeken, zijn sommige champions bijzonder geschikt vanwege hun eenvoudige mechanics en sterke aanwezigheid op het slagveld.

Deze kampioenen zijn uitstekende keuzes voor nieuwkomers die de basis van het spel onder de knie willen krijgen en hun vaardigheden willen aanscherpen.

Рemembers that every player has a unique playstyle, and what suits one person might not work for another. Het is goed voor beginners om met verschillende kampioenen te experimenteren om te kijken welke het beste bij hun stijl en voorkeuren passen.

Naarmate spelers meer ervaring opdoen en het spel beter begrijpen, ontdekken ze misschien andere kampioenen die bij hun evoluerende strategieën en sterke punten passen.

Jax

Hij blinkt uit in 1v1-situaties, vooral naarmate het spel vordert. Met zijn Counter Strike (E) kan hij trades winnen tegen kampioenen die afhankelijk zijn van auto-aanvallen. Met zijn snelle aanvalssnelheid en duelleervaardigheid is Jax een uitstekende split-pusher. Hij kan snel turrets neerhalen en druk uitoefenen over de hele kaart.

Jax staat bekend om zijn sterke aanwezigheid in het late spel. Naarmate hij meer items verwerft, nemen zijn damage output en overlevingsvermogen aanzienlijk toe, waardoor hij een bedreiging vormt in zowel teamgevechten als solo-gevechten.

Richt je op farmen en vermijd onnodige trades in het begin. Jax’ vroege spel is zwakker dan zijn midden- en late spel. Gebruik Counter Strike (E) verstandig om schade te beperken en trades te winnen. Val aan als het niet meer cooldown is voor maximale effectiviteit. Gebruik Leap Strike (Q) om je tegenstander aan te vallen en te ontsnappen aan mogelijke ganks.

Probeer in teamgevechten met Leap Strike (Q) op de ruglijn van de vijand te springen en gebruik Counter Strike (E) om schade te voorkomen terwijl je meerdere tegenstanders verdooft. Zoek naar mogelijkheden om te splitsen. Jax kan snel turrets neerhalen en ontsnappen of duelleren met iedereen die hem probeert tegen te houden. Houd belangrijke objectives in de gaten en sta klaar om naar teamgevechten te teleporteren of objectives veilig te stellen met je team.

Trinity Force voor schade en mobiliteit, Sterak’s Gage voor overlevingsvermogen en Blade of the Ruined King voor duelleerkracht worden beschouwd als kernitems voor hem.

Maokai

Met Maokai’s vaardigheden kan hij tegenstanders insluiten, waardoor hij een waardevolle aanwinst is in teamgevechten. Zijn passieve Sap Magic heelt hem als hij vijanden raakt met abilities, waardoor hij beter in de lane blijft. Met zijn W en R kan Maokai op betrouwbare wijze gevechten beginnen, waardoor hij een bedreiging vormt in zowel lane- als teamgevechten.

Gebruik Sapling Toss in de bosjes om het zicht te controleren en je tegenstander lastig te vallen. Twisted Advance is een betrouwbaar middel om in of uit te schakelen. Gebruik het verstandig om tegenstanders uit te schakelen of te ontsnappen aan ongunstige gevechten. Gebruik Bramble Smash om minions veilig te farmen en houd de golf zo nodig in de buurt van je toren.

In teamgevechten kun je Nature’s Grasp gebruiken om het vijandelijke team te initiëren of te splitsen, zodat het voor jouw team makkelijker wordt om te profiteren van gedesoriënteerde tegenstanders. Je W en Q zijn uitstekend voor peeling. Bescherm de schadeveroorzakers van je team tijdens schermutselingen.

Doran’s Shield voor verdediging tegen poke-heavy champions of Corrupting Potion voor extra sustain zijn de beste opties als startitems. Sunfire Aegis voor health en area damage, Spirit Visage om healing te verbeteren en Thornmail om zware AD en healing champions tegen te gaan.

Je kunt onze gids voor Tanks bekijken als je in elk gevecht de frontlinie wilt vormen en je team wilt beschermen:

Garen

De vaardigheden van Garen zijn rechttoe rechtaan, zonder skill shots, waardoor hij makkelijk op te pakken en te bespelen is. Met zijn passieve vaardigheid Perseverance kan hij snel health regenereren als hij niet in gevecht is, waardoor fouten tijdens het spel worden vergeven. Hij kan effectief zijn met verschillende builds en zich aanpassen als tank of schadeveroorzaker, afhankelijk van de behoeften van het spel.

Gebruik de Q-E combo voor handel. Val aan met Q om de tegenstander het zwijgen op te leggen, volg met E voor schade en trek je terug voordat de vijand een tegenaanval kan doen. Garen’s E is uitstekend voor wave clearing. Gebruik hem om minion waves effectief te managen, de lane te pushen of onder de toren te farmen.

In teamgevechten moet Garen belangrijke doelwitten het zwijgen opleggen met zijn Q en zijn E gebruiken om gebiedsschade toe te brengen. Zijn ultimate kun je het beste gebruiken op doelwitten met een hoge prioriteit die weinig health hebben om kills veilig te stellen. Hij is ook effectief in split pushing dankzij zijn vermogen om waves snel op te ruimen en te ontsnappen met zijn Q.

Typische startitems zijn Doran’s Shield voor verdediging of Doran’s Blade voor agressiever spel. Stridebreaker voor mobiliteit en engage, Dead Man’s Plate voor armor en snelheid en Sterak’s Gage voor overlevingsvermogen in gevechten worden vaak aanbevolen voor zijn Bruiser-kit.

Pas je build aan op basis van de samenstelling van de vijand en kies tussen items die meer schade aanrichten zoals Black Cleaver of defensieve items zoals Spirit Visage.

Quinn

Quinn wordt vaak gespeeld als een ranged top laner, waardoor ze effectief melee tegenstanders kan lastigvallen en de lane kan controleren. Haar kit is ontworpen voor hoge mobiliteit en burst damage, waardoor ze uitstekend kwetsbare doelwitten kan uitschakelen en snel rond de map kan draaien.

Ze is effectief tegen veel melee champions dankzij haar bereik en mobiliteit. Met haar ultimate kan ze effectief zwerven, waardoor ze andere lanes kan beïnvloeden en objectives veilig kan stellen. Kan zich aanpassen aan verschillende rollen, zoals Marksman, Assassin of split pusher, afhankelijk van de behoeften van het spel.

You can check other Marksman for beginners here if you find that role best for you:

Gebruik Blinding Assault om veilig te porren en farmen. Probeer zowel de vijandelijke kampioen als minions te raken om de mana-efficiëntie te maximaliseren. Vault kan defensief worden gebruikt om afstand te creëren of offensief om in te vallen. Je kunt het ook gebruiken om in bepaalde situaties over muren heen te springen, waardoor Quinn nog beter kan ontsnappen.

Gebruik Behind Enemy Lines om over de kaart te zwerven en druk uit te oefenen. Dit kun je gebruiken om andere lanes te ganken of objectives snel veilig te stellen. Richt je in teamgevechten op het uitschakelen van doelwitten met een hoge waarde. Met Quinns mobiliteit en burst kan ze belangrijke vijandelijke kampioenen bereiken en uitschakelen.

Mordekaiser

Mordekaiser is een krachtige top lane kampioen in League of Legends, bekend om zijn vermogen om lane tegenstanders te domineren en teamgevechten aanzienlijk te beïnvloeden. Zijn kit is ontworpen rond duurzaamheid, schade en het isoleren van belangrijke doelwitten, waardoor hij een goede keuze is voor beginners die de fijne kneepjes van het spelen in de toplane willen leren.

Zijn ultimate maakt hem een van de beste duellisten, omdat hij het doelwit van het slagveld verwijdert, waardoor Mordekaiser kan vechten zonder inmenging van buitenaf. Zijn W biedt een aanzienlijk schild dat kan worden omgezet in gezondheid, waardoor hij in de lane en tijdens gevechten overeind blijft. Mordekaiser’s E en Q bieden uitstekende controle in de lane en in drukke gevechten, waarbij zijn E vijanden naar zich toe trekt en zijn Q meer schade toebrengt aan geïsoleerde doelwitten.

Gebruik Obliterate om te farmen en lastig te vallen. Probeer de vijand te raken met de rand van de ability om de schade te maximaliseren. Ga verstandig om met het schild van Indestructible en gebruik het om schade te absorberen en te genezen als dat nodig is. Gebruik Death’s Grasp om vijanden naar je toe te trekken, zodat je andere vaardigheden kunt gebruiken of je terug kunt trekken als dat nodig is.

Gebruik in teamgevechten Realm of Death op hoogwaardige doelwitten zoals de vijandelijke ADC of gevoede tegenstanders om hun impact te verminderen en het gevecht in het voordeel van je team te kantelen. Als tanky vechter positioneer je jezelf tussen de vijand en je carries en gebruik je AoE-vaardigheden om vijandelijke formaties te verstoren.

Rylai’s Crystal Scepter om vijanden te vertragen met je vaardigheden, waardoor ze makkelijker te raken zijn met volgende aanvallen. Liandry’s Torment voor meer schade na verloop van tijd, vooral effectief tegen tankier tegenstanders.

Malphite

Malphite, bekend als de “Shard of the Monolith”, is een robuuste top lane kampioen in League of Legends, geliefd om zijn ongecompliceerde speelstijl, sterke tanking capaciteiten en impactvolle team fight aanwezigheid.

Malphite’s ultieme, Unstoppable Force, is een van de beste initiatie-instrumenten in het spel en kan het tij van teamgevechten keren. Met abilities die schalen met armor en een passive die een beschermend schild biedt, blinkt Malphite uit in het absorberen van schade. Zijn kit gaat AD- en auto-aanval-afhankelijke kampioenen natuurlijk te lijf, dankzij zijn E’s aanvalssnelheidsreductie en armor-schalingsmogelijkheden.

Gebruik Seismic Shard in het begin van het spel spaarzaam om mana te sparen. Het is effectief voor intimidatie of het veiligstellen van kills, maar kan je mana snel uitputten. Laat je Granite Shield regenereren tussen twee trades om je effectieve gezondheid te maximaliseren. Malphite is niet bijzonder sterk in het begin van het spel, dus concentreer je op farmen en vermijd uitgebreide trades totdat je wat items hebt opgebouwd.

Als je niet begint, gebruik dan je vaardigheden om je backline te beschermen, vooral tegen duikers. Malphites aanwezigheid is belangrijk rond grote doelen zoals Dragon en Baron, dankzij zijn AoE ultimate en ground slam.

Omdat Malphite een sterke AP-schaling heeft, kan hij ook als burst-Mage in de Mid Lane worden gespeeld en zich richten op het uitschakelen van de vijandelijke backline met zijn R.

Nasus

Nasus is een top lane-kampioen in League of Legends die bekend staat om zijn ongelooflijke scalingpotentieel en ongecompliceerde gameplay, waardoor hij een uitstekende keuze is voor beginners.

Nasus wordt steeds krachtiger naarmate het spel vordert, dankzij de stapelbaarheid van zijn Siphoning Strike. Zijn passive zorgt voor een aanzienlijke levensdaling, waardoor hij langer in de lane kan blijven en effectief kan farmen. Met zijn vermogen om snel torens te slopen en met veel champions te duelleren, is Nasus een uitstekende split pusher.

Concentreer je in het begin van het spel op het raken van minions met Siphoning Strike om de schade te maximaliseren voor de latere fases van het spel. Gebruik Wither om te ontsnappen aan ganks of om ganks op te zetten met je jungler.

Nasus begint het spel relatief zwak en kan worden gepest door agressievere champions. Ondanks zijn vertragende vermogen kan Nasus het moeilijk hebben tegen mobiele champions die effectief kunnen kiten door zijn gebrek aan gap closers. Zijn kracht is sterk afhankelijk van het succesvol farmen met zijn Siphoning Strike. Slechte farming kan zijn effectiviteit aanzienlijk belemmeren.

Dr. Mundo

Dr. Mundo’s abilities zorgen ervoor dat hij langer in de lane kan blijven dan veel andere champions, dankzij zijn health regeneration en damage mitigation. Met de juiste item build is Dr. Mundo extreem moeilijk te doden, waardoor hij een geduchte frontlinie aanwezigheid is in teamgevechten. Door zijn ongecompliceerde vaardigheden is hij makkelijk te leren en richt hij zich meer op positionering en timing dan op complexe mechanieken.

Houd afstand en gebruik je geïnfecteerde Bonesaw om minions als laatste te raken en je tegenstander lastig te vallen. Let op de gezondheidskosten die gepaard gaan met zijn vaardigheden, vooral in het begin als zijn regeneratie lager is en vermijd onnodige handel totdat je een aantal kernitems hebt gebouwd die je overlevingskansen vergroten.

In teamgevechten positioneer je jezelf tussen de vijand en je carries. Gebruik Heart Zapper en Blunt Force Trauma om schade uit te delen en het vijandelijke team te verstoren. Gebruik je tankvaardigheid om je team te helpen objectives zoals Dragon en Baron veilig te stellen, schade te absorberen en tegenstanders in een zone te plaatsen.

Conclusie

Voor beginners in League of Legends is het het beste om champions te kiezen die eenvoudig te bespelen zijn en zich kunnen aanpassen aan verschillende situaties.

Elke kampioen heeft unieke vaardigheden, sterke en zwakke punten, dus het is handig voor nieuwe spelers om verschillende kampioenen uit te proberen om te zien welke bij hun stijl passen.

Welke kampioen je ook kiest, het is cruciaal om de basis van het spel te begrijpen, zoals kaartbewustzijn, teamwork en het controleren van belangrijke doelen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *