June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste topkampioenen voor hoge Elo in League of Legends in patch 14.11

  • June 4, 2024
  • 10 min read
Beste topkampioenen voor hoge Elo in League of Legends in patch 14.11

In wedstrijden met een hoge Elo in League of Legends zijn bepaalde topkampioenen bijzonder effectief gebleken. Elke kampioen biedt unieke sterke punten en vaardigheden, waardoor ze zich kunnen aanpassen aan de dynamische aard van high Elo gameplay.

Bij het kiezen van een top lane-kampioen in high Elo moeten spelers rekening houden met de specifieke sterke punten en speelstijlen van elke kampioen om te bepalen welke het beste bij hun individuele voorkeuren en strategieën past.

Fiora

Fiora wordt erkend als een sterke top lane-kampioen in wedstrijden in hoge Elo vanwege haar uitzonderlijke duelleermogelijkheden en split-pushvaardigheden. Haar kit draait om precieze timing en snelle reacties, waardoor ze een populaire keuze is onder ervaren spelers die de top lane willen domineren.

Fiora’s passieve vaardigheid Duelist’s Dance stelt haar in staat om te richten op vitale plekken van haar tegenstanders, waardoor ze aanzienlijke schade kan toebrengen en zichzelf kan helen. Deze mechanic beloont spelers die nauwkeurig kunnen anticiperen op de bewegingen van hun tegenstander en precieze aanvallen kunnen uitvoeren.

Bovendien maakt Fiora met haar Riposte niet alleen inkomende crowd control-effecten ongedaan, maar verlamt ze haar doelwit ook als ze het goed timet, waardoor ze cruciale schermutselingen in haar voordeel kan laten uitvallen.

Als kampioen met een hoog vaardigheidsplafond vereist het beheersen van Fiora’s mechanica toewijding en oefening. De beloningen zijn echter aanzienlijk als ze worden gehanteerd door een vaardige speler. Met haar vermogen om tegenstanders te slim af te zijn en druk uit te oefenen in de zijstraten, blijft Fiora een voorkeurspositie voor spelers die wedstrijden in een hoge Elo willen uitspelen.

Irelia

Irelia wordt gezien als een veelzijdige en effectieve kampioen in wedstrijden met een hoge Elo dankzij haar veelzijdige vaardigheden, die uitblinken in zowel teamgevechten als solo-gevechten. Haar gameplay legt de nadruk op precieze timing en strategische besluitvorming, wat bekwame spelers aanspreekt. Haar passieve vaardigheid Ionian Fervor zorgt voor een aanvalsbonus op basis van het aantal vijanden in de buurt, waardoor ze beter kan duelleren in gevechten op korte afstand.

Bladesurge is een van Irelia’s kenmerkende vaardigheden, die schade toebrengt en de cooldown ververst als hij wordt gebruikt op minions met een lage gezondheid, waardoor je behendig kunt manoeuvreren tijdens gevechten. Een andere cruciale tool in Irelia’s kit is Equilibrium Strike, waarmee ze tegenstanders kan verdoven door haar gezondheidspercentage effectief te beheren.

In teamgevechten fungeert Irelia als een onderbreker, die in de vijandelijke achterlinie kan duiken en doelwitten met een hoge prioriteit kan insluiten.

Jax

Jax is een opvallende keuze in wedstrijden met een hoge Elo vanwege zijn sterke duelleermogelijkheden en schaalbaarheid. Zijn kit draait om het verbeteren van basisaanvallen, die effectief synergetisch werken met items als Trinity Force en Blade of the Ruined King. De ultieme vaardigheid, Grandmaster’s Might, versterkt zijn vechtvaardigheid, vooral in lange gevechten. Met Counter Strike kan Jax basisaanvallen ontwijken en met Leap Strike kan hij op vijanden springen, wat zowel offensieve als defensieve opties biedt in schermutselingen.

In de laningfase is Jax’ handelsvaardigheid formidabel dankzij zijn passieve Relentless Assault, die zijn aanvalssnelheid verhoogt bij elke opeenvolgende treffer, waardoor hij tegenstanders snel kan uitschakelen zodra hij momentum krijgt.

Tijdens teamgevechten blinkt Jax uit in het duiken in de backline om vijandelijke carries te verstoren, waardoor zijn team kansen creëert om uit te buiten. Door strategisch macrospel en split-pushstrategieën kan Jax als winconditie dienen door druk uit te oefenen op meerdere lanes tegelijk. Het ontwikkelen van vaardigheid in Jax’ mechanics en besluitvorming is cruciaal voor het verbeteren van prestaties in wedstrijden met een hoge Elo.

Gragas

Gragas wordt vaak gezien als een sterke keuze in wedstrijden met een hoge Elo vanwege zijn veelzijdige kit en impactvolle crowd control-mogelijkheden. In de bovenste lane kan Gragas teamgevechten verstoren met zijn Explosive Cask, waarmee hij vijanden kan verplaatsen en prioritaire doelwitten kan isoleren. Met zijn Body Slam kun je zowel aanvallen als uitschakelen, wat spelers de flexibiliteit geeft om het tempo van schermutselingen effectief te bepalen.

Om Gragas effectief te bespelen, is het belangrijk om Drunken Rage te gebruiken om stand te houden in de lane en efficiënt te handelen met tegenstanders. De Barrel Roll-vaardigheid kan worden gebruikt als zoneringstool om het slagveld te controleren en van een afstand druk uit te oefenen. Coördinatie met teamgenoten is cruciaal om Gragas’ initiatiepotentieel te maximaliseren, door plays op te zetten die het momentum van het spel in het voordeel van je team kunnen veranderen.

Camille

Camille is een populaire keuze in wedstrijden met een hoge Elo in League of Legends vanwege haar veelzijdige vaardigheden en strategische flexibiliteit. Bekwame spelers geven de voorkeur aan Camille vanwege haar sterke laningfase, waardoor ze matchups kan domineren en vroeg voordeel kan behalen. Haar kit bevat mobiliteit, crowd control en burst damage, waardoor spelers tegenstanders kunnen uitspelen en prioriteitsdoelen efficiënt kunnen uitschakelen tijdens teamgevechten.

In gameplay met een hoge Elo, waar coördinatie en mechanische vaardigheid essentieel zijn, worden Camille’s split-pushing capaciteiten en haar vermogen om druk uit te oefenen over de hele kaart zeer gewaardeerd. Ervaren spelers kunnen haar duelleervaardigheid gebruiken om gunstige schermutselingen af te dwingen of meerdere tegenstanders aan te trekken, waardoor hun team openingen creëert om doelen elders op de kaart veilig te stellen.

Camille’s ultieme vaardigheid, Hextech Ultimatum, valt op door de mogelijkheid om belangrijke vijandelijke kampioenen te isoleren, ze effectief uit teamgevechten te verwijderen en makkelijke takedowns mogelijk te maken. Dit vermogen om gevechten te dicteren en controle uit te oefenen over cruciale momenten is vooral belangrijk op hoog niveau, waar een precieze uitvoering het verloop van een wedstrijd snel kan veranderen.

Renekton

Renekton blijft een prominente keuze onder spelers met een hoge Elo in League of Legends vanwege zijn robuuste laningfase en zijn vaardigheid om efficiënt te profiteren van voordelen. Zijn Q ability “Cull the Meek” geeft hem sustain en handelskracht, waardoor hij veel top lane champions kan out-trade. Dit voordeel is vooral belangrijk in wedstrijden met een hoge Elo, waar voordeel in het begin van het spel erg belangrijk is.

Zijn W-vaardigheid “Ruthless Predator” biedt een betrouwbare stun voor agressieve plays en het opzetten van ganks. Renekton’s ultieme vaardigheid “Dominus” versterkt zijn gevechtscapaciteiten met bonus health, area-of-effect damage en empowered abilities, waardoor hij een duurzame frontlinie vormt in teamgevechten.

Daarnaast geeft zijn E-vaardigheid “Slice and Dice” hem mobiliteit om gevechten aan te gaan of af te breken, waardoor hij zich beter kan aanpassen in verschillende situaties.

Renekton’s kit combineert tankiness, damage output, crowd control en sustain, waardoor hij een veelzijdige kampioen is die goed past bij de snelle en strategische aard van high Elo gameplay.

Aatrox

Aatrox is een kampioen die vaak favoriet is in wedstrijden met een hoge Elo, vanwege zijn agressieve speelstijl en sterke aanwezigheid op het slagveld. Zijn kit is vooral effectief voor het aanvallen en verstoren van vijandelijke formaties, waardoor hij een waardevolle aanwinst is in teamgevechten. Aatrox’ passieve vaardigheid, Deathbringer Stance, verbetert zijn duurzaamheid tijdens langdurige gevechten, waardoor hij tegenstanders kan overleven terwijl hij schade aanricht.

Zijn crowd control capaciteiten zijn opmerkelijk, met Darkin Blade kan hij vijanden knock-up slaan, hun acties verstoren en kansen creëren voor gecoördineerde aanvallen. Bovendien kan zijn vaardigheid Infernal Chains tegenstanders naar zich toe trekken, waardoor ze verder gedesoriënteerd raken en gerichte aanvallen van bondgenoten mogelijk worden.

De potentiële impact van Aatrox op een wedstrijd is aanzienlijk in de handen van een vaardige speler. Zijn complexe mechanica en hoge vaardigheidsplafond maken hem een strategische keuze voor spelers die het verschil willen maken in hun wedstrijden door zijn vaardigheden te beheersen. Daarom is hij een populaire keuze voor ervaren spelers die de uitkomst van wedstrijden op competitief niveau willen beïnvloeden.

Rumble

Rumble is een kampioen in League of Legends die bekend staat om zijn mechanische finesse en strategische impact, vooral als hij wordt ingezet in de top lane. Zijn kit draait om het managen van zijn heat mechanic, waardoor spelers moeten balanceren tussen agressie en voorzichtigheid om zijn prestaties te optimaliseren.

Een van Rumble’s sterke punten is zijn aanwezigheid in teamgevechten. Een goed uitgevoerde ultieme Equalizer-vaardigheid kan de uitkomst van een gevecht aanzienlijk beïnvloeden, waardoor hij een waardevolle aanwinst is in wedstrijden met een hoge ELO, waar coördinatie cruciaal is.

Rumble’s vaardigheden zoals Flamespitter en Scrap Shield stellen hem in staat om dominantie in de lane te vestigen en vroeg voordeel te behalen.

Om uit te blinken met Rumble in high ELO moeten spelers prioriteit geven aan het beheersen van heat management, positioneren voor impactvolle ultimates en nauw samenwerken met hun team om zijn sterke punten uit te buiten. Met toewijding en oefening kunnen spelers de vaardigheden van Rumble effectief gebruiken om hogerop te komen en dominantie te laten gelden in wedstrijden.

Skarner

Skarner is een kampioen in League of Legends die bekend staat om zijn unieke kit die uitblinkt in specifieke rollen, waardoor hij populair is bij spelers met een hoge ELO. In zijn kit staan crowd control en engagement centraal, wat strategische voordelen biedt in teamgevechten.

Zijn Q-vaardigheid Crystal Slash richt schade aan en geeft een snelheidsboost, waardoor hij beter kan positioneren en achtervolgen. Daarnaast zorgt zijn E-vaardigheid Fracture voor ondersteuning door healing en vertraagt hij vijanden, waardoor hij tegenstanders die uit positie zijn gemakkelijker kan pakken.

Met Skarners ultieme vaardigheid Impale kan hij een doelwit onderdrukken en meeslepen, wat vaak tot cruciale pick-offs leidt. In hoog ELO-spel, waar coördinatie cruciaal is, kan Skarners vermogen om prioritaire doelwitten te controleren en vijandelijke formaties te verstoren teamgevechten beïnvloeden en doelen effectief veiligstellen.

Riven

Riven is een kampioen in League of Legends die bekend staat om haar complexe combo’s en hoge skill cap, waardoor ze een populaire keuze is onder ervaren spelers in hoge Elo.
Het beheersen van Riven vereist precieze timing en mechanische vaardigheid en biedt een uitdagende maar lonende spelervaring. Haar kit combineert crowd control, mobiliteit en burst damage, waardoor spelers dominantie kunnen uitoefenen in de top lane en het spel strategisch kunnen beïnvloeden.

Spelers die uitblinken met Riven richten zich op het beheersen van animation cancels, combo’s en snelle beslissingen. Door haar vaardigheden zoals Broken Wings en Ki Burst effectief in sequenties te gebruiken, kunnen spelers krachtige combo’s uitvoeren die tegenstanders verrassen.

Rivens ultieme vaardigheid, Blade of the Exile, verbetert haar gevechtscapaciteiten, waardoor ze een geduchte tegenstander is in één-op-één confrontaties.

Om op hoog niveau met Riven te kunnen spelen, zijn toewijding en oefening essentieel om haar volledige potentieel als toplaner in League of Legends te ontgrendelen. Door vaardigheden en strategieën aan te scherpen, kunnen spelers de competitieve ladder beklimmen en een impactvolle bijdrage leveren aan hun teams.

Tryndamere

Tryndamere is een kampioen in League of Legends die bekend staat om zijn vaardigheid in split-pushen en duelleren, wat bijdraagt aan zijn populariteit onder hoge ELO-spelers. Zijn ultieme vaardigheid, ‘Undying Rage’, geeft hem een korte periode van onkwetsbaarheid, waardoor hij agressief kan optreden zonder onmiddellijke doodsangst. Deze vaardigheid versterkt zijn effectiviteit in één-op-één-scenario’s en zorgt ervoor dat hij een grote bedreiging vormt als hij onbeheerd wordt achtergelaten in een zijstraat.

Een van de sterke punten van Tryndamere is dat hij snel wedstrijden kan laten sneeuwballen dankzij zijn hoge damage output en aanhoudende vechtcapaciteiten. Hierdoor kan hij op efficiënte wijze torens en remmers vernietigen, waardoor hij grote druk uitoefent op het andere team.

Zijn ‘Spinning Slash’ geeft hem mobiliteit, waardoor hij snel over de kaart kan bewegen en meerdere lanes tegelijk onder druk kan zetten.

Ondanks zijn sterke punten komt Tryndamere uitdagingen tegen in teamgevechten waar gecoördineerde crowd control en gerichte aanvallen zijn impact kunnen verminderen. Succes met Tryndamere bij een hoge ELO vereist een goed kaartbewustzijn, effectieve split-push strategieën en het vermogen om tegenstanders strategisch te slim af te zijn.

Als je assassins in High elo wilt spelen, kun je onze selectie hier bekijken:

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *