June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Beste vechters voor hoge Elo in League of Legends

  • June 3, 2024
  • 11 min read
Beste vechters voor hoge Elo in League of Legends

Het betreden van het competitieve domein van wedstrijden met een hoge Elo in League of Legends vereist een methodische aanpak bij het selecteren van kampioenen.

Vechters nemen een centrale positie in bij het beïnvloeden van de uitkomst van deze zware gevechten, gezien hun vaardigheden en aanpasbare speelstijlen. In omgevingen met een hoge Elo hebben bepaalde vechters hun effectiviteit bewezen dankzij hun robuuste mechanics en flexibiliteit.

In essentie moet de keuze van een vechter in hoge Elo in harmonie zijn met zowel je individuele speelstijl als de samenstelling van je team, met als doel je impact op het spel te optimaliseren. Door je vaardigheid in de mechanieken en tactieken van topvechters te verbeteren, kun je je kansen op succes in het competitieve landschap van League of Legends met een hoge Elo vergroten.

Fiora

Fiora is een geduchte vechter in League of Legends met een hoge Elo, dankzij haar krachtige duelleercapaciteiten, split-pushing dapperheid en het vermogen om tegenstanders uit te spelen.

Fiora’s kit is ontworpen voor uitgebreide 1v1-gevechten, waardoor ze een van de beste duellisten in het spel is. Met haar passieve Duelist’s Dance kan ze vitale punten van vijanden identificeren en aanvallen voor extra ware schade en bewegingssnelheid. In combinatie met haar mobiliteit van Lunge (Q) en de mogelijkheid om inkomende schade te pareren met Riposte (W), kan Fiora consequent uitgebreide trades winnen en tegenstanders in geïsoleerde scenario’s uitspelen.

Fiora schaalt uitzonderlijk goed naar de late game, dankzij haar hoge damage output en de mogelijkheid om met de meeste champions te duelleren. Daarnaast is haar early game krachtig, waardoor ze leads kan sneeuwballen en een formidabele split-pushing bedreiging kan worden. In hoog elo, waar spelers kunnen profiteren van kleine voordelen, kan Fiora’s vermogen om te sneeuwballen een belangrijke troef zijn.

Hoewel Fiora een relatief eenvoudige kit heeft, vereist het beheersen van haar mechanica, combo’s en besluitvorming een grondige kennis. Spelers met een hoge elo kunnen het volledige potentieel van Fiora benutten door effectief gebruik te maken van haar mobiliteit, parries en ultimate om tegenstanders uit te spelen en wedstrijden te winnen. Haar hoge vaardigheidsplafond maakt haar een belonende kampioen voor ervaren spelers.

Irelia

Irelia staat bekend als een zeer dynamische en agressieve vechter in League of Legends. Ze is vooral effectief in wedstrijden met een hoge Elo dankzij haar uitgesproken mobiliteit, damage-output en haar vermogen om tegenstanders uit te spelen.

Met haar vaardigheid Bladesurge (Q) kan ze snel op vijanden afrennen, schade toebrengen en tegelijkertijd een helende werking hebben. Als ze een kill maakt met deze vaardigheid, wordt de cooldown ervan gereset, waardoor ze meerdere dashes snel achter elkaar kan uitvoeren. Deze uitzonderlijke mobiliteit geeft Irelia de mogelijkheid om moeiteloos door minion waves en vijandelijke champions te navigeren, waardoor ze ongrijpbaar is en haar tegenstanders te slim af is.

De vaardigheid van Irelia vereist echter een steile leercurve, waardoor spelers haar ingewikkelde mechanieken en combo’s onder de knie moeten krijgen. Spelers met een hoge Elo maken handig gebruik van haar potentieel door haar Bladesurge-resets slim in te zetten, haar Flawless Duet (E) stunts nauwkeurig uit te voeren en haar Defiant Dance (W) goed te timen om inkomende schade te beperken.

Met deze mechanische finesse kunnen vaardige spelers tegenstanders te slim af zijn en Irelia’s impact in wedstrijden optimaliseren.

Hoewel Irelia een kampioen is met een hoog risico en een hoge beloning, kan ze de uitkomst van wedstrijden behoorlijk beïnvloeden. Bekwame spelers die haar leercurve kunnen overwinnen en haar combo’s vakkundig kunnen uitvoeren, hebben het potentieel om dominantie in wedstrijden te laten gelden en hun team naar de overwinning te leiden.

Sett

Sett is een krachtige en veelzijdige vechter in League of Legends, vooral effectief in hoge elo’s door zijn vermogen om teamgevechten te controleren, schade op te vangen en de menigte onder controle te houden.

Hij blinkt uit in teamgevechten dankzij zijn vermogen om doelwitten met hoge prioriteit vast te zetten en schade op te vangen. Met zijn kit kan hij effectief aanvallen en chaos creëren in het vijandelijke team. Daarnaast heeft Sett de optie om als split pusher te bouwen, wat hem flexibiliteit in gameplay biedt en hem in staat stelt om op meerdere fronten druk uit te oefenen.

De vaardigheden van Sett, met name Facebreaker (E) en The Show Stopper (R), zorgen voor een sterke crowd control. Facebreaker (E) trekt vijanden naar zich toe en verlamt ze als er vijanden aan beide kanten zijn, terwijl The Show Stopper (R) Sett in staat stelt een vijandelijke kampioen vast te grijpen en tegen de grond te slaan, waardoor vijanden in het gebied schade oplopen en langzamer worden. Hierdoor is Sett zeer effectief in het verstoren van het vijandelijke team en het neerhalen van belangrijke doelwitten.

Setts passieve Grit slaat de schade die hij oploopt op als een bron die hij kan gebruiken met Haymaker (W). Als Haymaker (W) wordt geactiveerd, verbruikt hij alle opgeslagen Grit om een schild te krijgen en ware schade in het midden en fysieke schade aan de zijkanten uit te delen. Met deze vaardigheid kan Sett aanzienlijke schade opvangen en dan terugslaan met een krachtige stoot, waardoor hij een geduchte aanwezigheid is in lange gevechten.

Sylas

Sylas is veelzijdig doordat hij zich kan aanpassen aan meerdere rollen, waaronder midden, top en jungleposities, waardoor hij een uitdagende kampioen is om te counteren in drafts met een hoge Elo. Door zijn unieke eigenschap om zich vijandelijke ultimates toe te eigenen, kan hij zijn speelstijl en build aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen.

Met een bijzonder hoog vaardigheidsplafond en een ruim uitspeelpotentieel, vooral in wedstrijden met een hoge Elo, kunnen bedreven spelers Sylas’ combo’s en inzet van vaardigheden optimaliseren. Zijn kit heeft aanzienlijke burst damage, crowd control-mogelijkheden en het potentieel om cruciale ultimates van tegenstanders af te pakken, waardoor hij een aanzienlijk carry-potentieel heeft als hij het onder de knie heeft.

Sylas’ laningfase wordt gekenmerkt door zijn kracht, die hij te danken heeft aan zijn efficiënte waveclear, gunstige handelspatronen met zijn chains en zijn vaardigheid om druk uit te oefenen op melee-tegenstanders. Dit stelt hem in staat om vroeg voordeel te behalen en te profiteren van voorsprong, een cruciaal aspect in hoge Elo, waar marginale voordelen de uitkomst ingrijpend kunnen beïnvloeden.

Hoewel Sylas in de eerste plaats wordt gecategoriseerd als een vechter, gaat hij effectief over naar de late game, waarbij hij gebruikmaakt van zijn vermogen om krachtige ultimates op te eisen en aanzienlijke AP burst-schade aan te richten. Zijn vaardigheid in crowd control, shielding en het verstoren van vijandelijke backlines maakt hem een waardevolle aanwinst in zorgvuldig gecoördineerde teamgevechten die kenmerkend zijn voor het spelen in een hoge Elo.

Rek’Sai

Rek’Sai blinkt uit in het vroege spel met haar krachtige gankingpotentieel en sterke duelleercapaciteiten. Haar Unburrow (W) zorgt voor een knock-up, waardoor haar ganks zeer effectief zijn en ze vroege kills en objectives veilig kan stellen. Met deze kracht in het vroege spel kan ze leads sneeuwballen en de vijandelijke jungler en laners onder druk zetten.

Ze heeft een snelle en efficiënte jungle clearance dankzij haar Queen’s Wrath (Q) en Fury of the Xer’Sai (Passive), die haar bonus aanvalssnelheid en healing van haar abilities geeft. Hierdoor kan ze een hoog tempo aanhouden in de jungle, kampen snel opruimen en effectief naar gank of counter-jungle bewegen.

Met haar ultieme vaardigheid Void Rush (R) kan ze een gemarkeerde vijandelijke kampioen als doelwit nemen en naar hem toe dashen, waarbij ze veel schade aanricht. Deze vaardigheid is zeer effectief in teamgevechten. Rek’Sai kan hiermee belangrijke doelwitten isoleren en uitschakelen, terwijl ze crowd control en schade van andere vijanden vermijdt. Deze verstoring kan het tij van teamgevechten keren en kansen creëren voor haar team om op te volgen.

Rek’Sai’s kit maakt verschillende speelstijlen mogelijk, van agressief ganking in de vroege game tot teamgevechten in de late game. Spelers met een hoge elo kunnen hun aanpak aanpassen op basis van de spelsituatie, waardoor ze een veelzijdige en lonende kampioen is om onder de knie te krijgen.

Sylas kan effectief verschillende AP bruiser- en mage-items bouwen, waardoor hij zijn build kan aanpassen aan verschillende speltypes en teamsamenstellingen. Hij heeft ook flexibele rune-keuzes zoals Conqueror, Electrocute en First Strike, wat zijn veelzijdigheid nog vergroot.

Camille

Camille wordt erkend als een zeer veelzijdige en formidabele vechter in League of Legends, vooral gewaardeerd in wedstrijden met een hoge Elo voor haar robuuste duelleervaardigheid, mobiliteit en vermogen om zowel teamgevechten als split-pushing scenario’s te beïnvloeden.

Haar Precisie Protocol (Q) getuigt van haar vaardigheid in het duelleren en levert aanzienlijke ware schade op bij de tweede slag als deze met precisie wordt uitgevoerd. Deze eigenschap maakt haar een geduchte tegenstander in één-op-één confrontaties, die zelfs de sterkste kampioenen kan uitschakelen.

Daarnaast werkt haar Hextech Ultimatum (R) als een krachtig hulpmiddel om een doelwit uit te kiezen, ze effectief te immobiliseren en Camille de kans te geven haar aandacht op hen te richten. Dit ultieme wapen is vooral effectief tegen doelwitten met een hoge waarde, waardoor Camille gemakkelijker uitschakelingen kan bewerkstelligen en de weegschaal in haar voordeel kan doen doorslaan.

Camille staat bekend als een van de beste split-pushers in het spel en maakt gebruik van haar duelleervaardigheid en mobiliteit om langdurige druk uit te oefenen in zijwaartse lanes. Deze strategische manoeuvre dwingt het vijandelijke team om middelen om te leiden in reactie, waardoor openingen ontstaan voor haar eigen team om doelen elders op de kaart veilig te stellen.

Camille’s eigenschappen als vechter in een hoge Elo omvatten haar uitzonderlijke duelleervaardigheid, haar voorliefde voor uitspelen, haar vaardigheid in split-pushing tactieken, haar grote impact in teamgevechten, haar robuuste schaalpotentieel en haar hoge vaardigheidsplafond. Haar bekwaamheid in het domineren van één-op-ééngevechten, haar vermogen om druk uit te oefenen in zijstraten en haar vermogen om cruciale momenten in teamgevechten te katalyseren, maken haar een begeerde en flexibele keuze in de hogere regionen van het spel.

Xin Zhao

Xin Zhao is een veelzijdige en krachtige vechter in League of Legends, die vooral effectief is in high elo play dankzij zijn sterke early game presence, duelleermogelijkheden en vermogen om teamgevechten te verstoren.

Xin Zhao blinkt uit in de vroege game met zijn krachtige gankingpotentieel en sterke duelleermogelijkheden. Zijn Three Talon Strike (Q) zorgt voor een knock-up bij de derde hit, waardoor zijn ganks zeer effectief zijn en hij vroege kills en objectives veilig kan stellen. Met zijn kracht in het vroege spel kan hij leads sneeuwballen en de vijandelijke jungler en laners onder druk zetten.

Xin Zhao effectief bespelen vereist goede besluitvorming en positionering. Spelers met een hoge elo kunnen zijn volledige potentieel benutten door de juiste momenten te kiezen om aan te vallen, zijn vaardigheden te gebruiken om schade en crowd control te maximaliseren, en zich zo te positioneren dat hij niet gekited of gefocust wordt. Zijn vermogen om effectief in en uit te schakelen maakt hem een belonende kampioen voor ervaren spelers.

Xin Zhao’s kit maakt verschillende speelstijlen mogelijk, van agressief ganking in de vroege game tot teamgevechten in de late game. Spelers met een hoge elo kunnen hun aanpak aanpassen aan de spelsituatie, waardoor hij een veelzijdige en lonende kampioen is om te beheersen.

Gwen

Gwen, ook wel bekend als de Hallowed Seamstress, komt naar voren als een krachtige AP-vechter in League of Legends. Ze is vooral effectief in wedstrijden met een hoge Elo dankzij haar speciale vaardigheden, formidabele duelleermogelijkheden en schaalbaarheid.

Haar passieve Thousand Cuts zorgt voor bonus on-hit magische schade, berekend op basis van een percentage van haar gezondheid, terwijl ze tegelijkertijd een heling krijgt die gelijk is aan een deel van de schade die aan kampioenen wordt toegebracht. Dit passieve mechanisme stelt Gwen in staat om zichzelf in stand te houden tijdens schermutselingen en tegelijkertijd consistente schade uit te oefenen, waardoor ze een formidabele duellist wordt.

Gwens vaardigheid in het vroege spel wordt onderstreept door haar aanleg voor effectieve trading en duurzaamheid in de lane, wat wordt vergemakkelijkt door haar vaardigheden. Met name haar Thousand Cuts (passief) en Snip Snip! (Q) dragen bij aan haar vermogen om consistente schade en heling te leveren, waardoor ze een voordeel heeft in trades en haar tegenstanders kan domineren.

Naarmate de wedstrijd vordert, is ze uitzonderlijk vaardig in het schalen, dankzij haar vertrouwen in het schalen van AP (ability power) en procentuele gezondheidsschade. Met name haar vaardigheden, vooral Needlework (R), vergroten de schade als je meer AP verkrijgt, waardoor ze in de late game een krachtpatser wordt die zowel veerkrachtige als kwetsbare doelwitten kan ontmantelen.

Als Bruisers niet de beste keuze voor je zijn, kun je hier ook onze selectie voor Tanks in High Elo bekijken:

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *