May 29, 2024
League of Legends Gids League of Legends

Beste vechtersbazen voor beginners in League of Legends

  • May 8, 2024
  • 12 min read
Beste vechtersbazen voor beginners in League of Legends

Als je begint met Bruisers in League of Legends, wil je champions die een gebalanceerde mix van aanval en verdediging bieden. Deze kampioenen kunnen langdurige gevechten doorstaan terwijl ze vijanden veel schade toebrengen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor nieuwkomers.

Deze kampioenen bieden een solide startpunt voor beginners in League of Legends en zorgen voor een uitgebalanceerde spelervaring, terwijl je tegelijkertijd essentiële vaardigheden voor de Bruiser-rol kunt ontwikkelen.

Wat is de Bruiser rol in League of Legends?

Bruisers in League of Legends zijn ontworpen voor close combat, waarbij ze uitblinken in het opvangen van schade en het uitdelen van consistente klappen aan vijanden. Deze rol is vooral belangrijk in de top lane, waar champions langdurige schermutselingen moeten doorstaan en tegelijkertijd de controle over hun territorium moeten behouden.

Bruisers zijn meestal tankier dan traditionele schadeveroorzakende kampioenen, maar behouden genoeg aanvallende kracht om een grote bedreiging te vormen in gevechten. Deze balans van duurzaamheid en schade maakt ze ideaal voor beginners die de grondbeginselen van League of Legends leren.

Naarmate je meer ervaring opdoet en je vaardigheden verfijnt, kun je experimenteren met een breder scala aan Bruisers, die elk unieke vaardigheden en speelstijlen bieden. Deze verkenning kan ertoe leiden dat je kampioenen ontdekt die passen bij jouw benadering van het spel, of je nu de voorkeur geeft aan een agressievere, meer op sustain gerichte of meer op crowd-control gerichte speelstijl.

Hoe speel je de Bruiser positie?

Het spelen van de Bruiser positie in League of Legends vereist een mix van agressie en veerkracht. Als Bruiser in de bovenste lane is het je belangrijkste taak om close combat aan te gaan, schade te absorberen en deze weer terug te geven aan je tegenstanders. Om te slagen, moet je de basisprincipes van het handelen in de lane en het verstoren van vijandelijke formaties tijdens teamgevechten begrijpen.

In teamgevechten moeten Bruisers zoals Garen de aanval leiden, schade absorberen om hun teamgenoten te beschermen en chaos zaaien in de vijandelijke gelederen. Positionering is belangrijk; in de frontlinie staan betekent niet dat je roekeloos naar binnen moet stormen. Zoek in plaats daarvan naar mogelijkheden om te flankeren of naar de vijandelijke achterlinie te duiken, gericht op schadeveroorzakers en hun formatie te verstoren.

Succes in de Bruiser-rol betekent dat je de basismechanismen onder de knie moet krijgen, zoals effectief handelen in de lane en begrijpen wanneer je moet split-pushen of meedoen aan teamgevechten. Door deze vaardigheden aan te scherpen, word je een geduchte aanwezigheid in de bovenste lane, die de prestaties van je team aanzienlijk kan beïnvloeden.

Top Bruiser-kampioenen voor beginners in 2024

Als je in 2024 aan je League of Legends-reis begint en de top lane verkent, kun je je leerervaring aanzienlijk verbeteren door de juiste Bruiser-kampioenen te kiezen. Bruisers staan bekend om hun balans tussen duurzaamheid en schade, waardoor ze een goede keuze zijn voor beginners.

Experimenteren met deze kampioenen kan beginners helpen de juiste fit voor hun speelstijl te vinden terwijl ze de basis van de top lane leren. Elke Bruiser biedt unieke voordelen die inspelen op verschillende strategieën, waardoor nieuwkomers het spel kunnen verkennen en zich verder kunnen ontwikkelen.

Pantheon

Pantheon staat traditioneel bekend om zijn sterke early game, maar met een Bruiser-build kan hij ook in de late game een grote bedreiging blijven. Deze build verbetert zijn duelleercapaciteiten en zorgt ervoor dat hij het spel positief kan blijven beïnvloeden naarmate het vordert.

Een bruiser build van Pantheon kan een sterke carry build zijn voor beginners. Dit geeft aan dat Pantheon nieuwe spelers niet alleen helpt de basis van de top lane en bruiser rol te leren, maar hen ook in staat stelt een significante impact op het spel te hebben, waardoor ze hun team naar de overwinning kunnen dragen.

Pantheon’s vermogen om goed te presteren in verschillende rollen, waaronder top lane en jungle, biedt beginners flexibiliteit in gameplay. Het leren spelen van een veelzijdige kampioen kan voordelig zijn, omdat het nieuwe spelers in staat stelt zich aan te passen aan verschillende spelsituaties en teamsamenstellingen.

De bruiser build voor Pantheon is aanpasbaar aan de huidige item pool en veranderingen in het spel. Dit aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat beginners kunnen leren om hun build aan te passen op basis van de spelsituatie en de specifieke behoeften van hun team.

Garen

De vaardigheden van Garen zijn eenvoudig en makkelijk te begrijpen, waardoor hij toegankelijk is voor nieuwe spelers. Zijn kit vereist geen nauwkeurig richten of complexe combo’s, waardoor beginners zich kunnen richten op het leren van de basis van het spel.

Zijn passive, waarmee hij na verloop van tijd health regenereert, is erg vergevingsgezind voor fouten. Dit betekent dat beginners langer in de lane kunnen blijven en meer mogelijkheden hebben om te leren en te oefenen zonder zwaar gestraft te worden voor het oplopen van schade.

Zijn combinatie van mobiliteit, met zijn Q (Decisive Strike), en tankvaardigheid zorgt voor een sterke laningfase. Hij kan gemakkelijk aanvallen of ontsnappen, en zijn behoorlijke AoE-schade helpt bij het farmen en ruilen met tegenstanders.

Garen’s duurzaamheid en eenvoudige mechanica moedigen beginners aan om meer gevechten aan te gaan en handel te drijven, wat waardevolle ervaring oplevert. Elk gevecht is een leermoment, waardoor spelers hun grenzen leren kennen en hun vaardigheden verbeteren.

Zijn effectiviteit als bruiser maakt verschillende builds mogelijk, waaronder tanky en schadegerichte items. Deze veelzijdigheid helpt beginners meer te leren over itemisatie en hoe het hun rol in het spel kan beïnvloeden.

Het spelen van Garen kan beginners helpen de meer macro-gerichte aspecten van League of Legends te begrijpen. Met zijn eenvoudige uitrusting kunnen spelers zich concentreren op kaartbewustzijn, objectiefcontrole en besluitvorming.

Darius

Darius blinkt uit in de laningfase dankzij zijn vermogen om veel schade uit te delen en zijn lane te controleren. Met zijn Q, Decimate, kan hij vijanden met de buitenste ring raken voor maximale schade en genezing, waardoor hij formidabel is in trades en zichzelf in stand kan houden in de lane.

Darius staat bekend om zijn sterke duelkracht, vooral tegen andere beginners die zich misschien niet bewust zijn van zijn sterke punten. Zijn passieve Hemorrhage laat vijanden bloeden, waardoor ze na verloop van tijd schade oplopen. Bovendien kan hij Noxian Might opstapelen, waardoor zijn schade aanzienlijk toeneemt.

Zijn E, Apprehend, zorgt voor uitstekende crowd control, trekt vijanden naar zich toe en vertraagt ze, wat cruciaal is voor zowel het beginnen van gevechten als het voorkomen dat vijanden ontsnappen. Dit maakt hem een bedreiging in zowel laning- als teamgevechten.

Darius profiteert van verschillende bruiser items die zowel zijn schade als zijn overlevingskansen vergroten. Items zoals The Black Cleaver geven hem aanvalsschade, cooldownreductie en health, terwijl ze ook de pantsering van vijanden verminderen, waardoor hij effectief is tegen tanky tegenstanders.

Als je Darius speelt, leer je als beginner essentiële gameplaymechanieken zoals positionering voor skill shots, timing voor maximaal effect (vooral met Decimate en Noxian Guillotine) en het beheren van passieve stacks voor een optimale schade-output.

Mordekaiser

Mordekaiser wordt beschreven als heel makkelijk op te pakken, vergelijkbaar met wat Garen vroeger voor AD bruisers voorstelde. Deze toegankelijkheid maakt hem een ideale keuze voor beginners die de nuances van het spelen als een bruiser aan het leren zijn.

Hij staat erom bekend dat hij kampioenen als Darius uitdaagt, dankzij de sustain van zijn W (Indestructible) en de schade van zijn abilities. Dit maakt hem formidabel in één-op-één situaties, waardoor beginners veel matchups met vertrouwen aan kunnen.

Mordekaiser is erg sterk in de top lane, maar kan ook effectief gespeeld worden in de jungle of mid lane als counterpick. Deze veelzijdigheid geeft beginners de flexibiliteit om te leren en zich aan te passen aan verschillende rollen en spelsituaties.

In tegenstelling tot veel champions gebruikt Mordekaiser geen mana, waardoor hij zijn abilities kan spammen wanneer ze uit cooldown zijn. Deze eigenschap kan bijzonder vergevingsgezind zijn voor beginners die nog moeten leren omgaan met resources.

Zijn ultieme vaardigheid, Realm of Death, isoleert een vijandelijke kampioen in een aparte dimensie en steelt een deel van zijn stats. Deze vaardigheid kan het tij keren in duels en teamgevechten en biedt beginners een krachtig hulpmiddel om de uitkomst van het spel te beïnvloeden.

Mordekaiser blinkt uit tegen tanks en bruisers dankzij zijn passieve Darkness Rise en de procentuele gezondheidsschade van zijn vaardigheden. Dit maakt hem een sterke keuze in de huidige meta waar zulke kampioenen veel voorkomen.

Illaoi

Illaoi staat bekend om haar sterke laningfase, vooral dankzij haar Q (Tentacle Smash) en E (Test of Spirit). Haar vermogen om tentakels op te roepen en die te gebruiken om schade uit te delen en zichzelf te helen, maakt haar een geduchte tegenstander in de lane. Deze lane-dominantie kan beginners helpen door een meer vergevingsgezinde lane-ervaring te bieden, waarbij ze kunnen leren om tegenstanders onder druk te zetten en de lane te controleren.

Haar passive, Prophet of an Elder God, laat tentakels spawnen op nabijgelegen onbegaanbaar terrein. Deze tentakels helen Illaoi voor een percentage van haar ontbrekende gezondheid als ze een vijandelijke kampioen raken met haar vaardigheden, wat een aanzienlijke duurzaamheid biedt in de lane en tijdens gevechten. Dit aspect van haar kit kan beginners helpen om langer in de lane te blijven en aan meer gevechten deel te nemen zonder vaak terug te moeten trekken.

Hoewel Illaoi’s mechanica relatief eenvoudig is, waardoor ze toegankelijk is voor beginners, kan het onder de knie krijgen van haar tentakelplaatsingen en weten wanneer je haar ultimate moet gebruiken een bevredigende leercurve bieden. Deze balans tussen toegankelijkheid en diepgang zorgt voor een lonende ervaring naarmate spelers beter worden.

Haar speelstijl is vergevingsgezind voor beginners door haar vermogen om gevechten om te draaien, zelfs als ze in de minderheid is, vooral als ze een goede E neerzet of haar ultimate effectief gebruikt. Dit kan leiden tot situaties waarin beginners van hun fouten kunnen leren zonder te zwaar gestraft te worden.

Illaoi’s ultimate, Leap of Faith, is een game-changer in teamgevechten. Het roept een tentakel op voor elke vijandelijke kampioen die wordt geraakt en stelt haar in staat om enorme AoE-schade uit te delen, terwijl het bijna onmogelijk is om haar neer te halen dankzij de genezing van haar tentakels. Dit maakt haar een uitstekende kampioen voor beginners die een significante impact willen maken in teamgevechten.

Trundle

Trundle’s eenvoudige mechanics maken hem toegankelijk voor beginners, terwijl zijn vermogen om teamgevechten en objectives aanzienlijk te beïnvloeden ervoor zorgt dat spelers hun bijdrage aan het teamsucces kunnen voelen.

Zijn vermogen om snel turrets neer te halen met zijn Q en de aanbevolen bruiser build maken hem een efficiënte split pusher. Deze speelstijl kan nuttig zijn voor beginners om druk uit te oefenen over de hele kaart, het vijandelijke team te dwingen te reageren en kansen te creëren voor hun team.

Trundle’s kit, waaronder zijn Q (Chomp), die de aanvalsschade van de vijand steelt, en zijn ultimate, Subjugate, die de gezondheid en weerstanden van het doelwit aftapt, maken hem een uitstekende duellist. Hierdoor kunnen beginners vol vertrouwen 1-op-1-gevechten aangaan en Trundle’s sterke punten gebruiken om tegenstanders te verslaan.

Trundle wordt aanbevolen als een geweldige kampioen voor lage ELO, wat duidt op zijn effectiviteit in lagere rangen waar spelers het spel nog moeten leren. Deze geschiktheid komt voort uit zijn ongecompliceerde kit, waardoor beginners zich kunnen richten op fundamentele gameplay-aspecten zonder overweldigd te worden door complexe mechanica.

De natuurlijke tankiness, versterkt door zijn bruiser build, en zijn passive, King’s Tribute, die health regeneration geeft van nabijgelegen enemy deaths, bieden een significante sustain. Hierdoor kunnen beginners langer in gevechten blijven en de grenzen van hun kampioen leren kennen.

Nasus

Nasus staat bekend om zijn oneindige schaalbaarheid door zijn Q, Siphoning Strike, die permanente schade toebrengt elke keer dat hij een eenheid doodt. Hierdoor kan Nasus steeds krachtiger worden naarmate het spel vordert, waardoor hij een geduchte kracht wordt in de latere stadia van het spel. Voor beginners betekent dit dat zelfs als het vroege spel uitdagend is, ze de potentie hebben om te dragen naarmate het spel vordert.

De kit van Nasus is relatief eenvoudig en makkelijk te begrijpen, waardoor hij een uitstekende keuze is voor beginners. Zijn Q moedigt last-hitting aan, wat een fundamentele vaardigheid is in League of Legends. Door deze focus op basismechanica kunnen nieuwe spelers hun algehele gameplay verbeteren terwijl ze effectief bijdragen aan hun team.

Als bruiser heeft Nasus sterke duelleercapaciteiten, vooral als hij een aanzienlijk aantal stacks op zijn Q heeft verzameld. Hierdoor is hij een bedreiging in één-op-één-situaties en kan hij druk uitoefenen op de map, waardoor het vijandelijke team gedwongen wordt op zijn aanwezigheid te reageren.

Hoewel Nasus bekend staat om zijn krachtige late spel, kan hij ook effectief zijn in schermutselingen en teamgevechten in het midden van het spel. Zijn W, Wither, is een uitstekend middel om belangrijke doelwitten te vertragen en zijn E, Spirit Fire, vermindert het pantser van vijanden, waardoor ze kwetsbaarder worden voor aanvallen. Zijn ultimate, Fury of the Sands, vergroot zijn omvang, gezondheid en schade, waardoor hij sterker is in gevechten.

Nasus’ passieve Soul Eater geeft hem een natuurlijke lifesteal, die wordt versterkt als hij bruiser items bouwt. Dankzij deze sustain kan hij langer in de lane blijven en in lange gevechten overleven, wat vooral gunstig is voor beginners die nog moeten leren hoe ze met hun health moeten omgaan.

Conclusie

Het kiezen van de juiste Bruiser-kampioen in League of Legends kan je eerste ervaringen in het spel aanzienlijk beïnvloeden en de basis leggen voor je ontwikkeling als speler. Deze gids heeft een aantal topkeuzes voor beginners geschetst, met verschillende speelstijlen en mechanics om aan verschillende voorkeuren te voldoen.


Of het nu je doel is om de top lane te controleren of om een grote impact te hebben in teamgevechten, deze kampioenen bieden je een solide basis om op voort te bouwen.


Terwijl je met deze vechtersbazen experimenteert, ontdek je welke speelstijl het beste bij jouw benadering van het spel past. Onthoud dat je voor succes in League of Legends geduld moet hebben, consequent moet oefenen en van elke wedstrijd moet leren.


Richt je op het beheersen van de basis, zoals positionering, het aangaan van gevechten en het begrijpen van je rol binnen het team.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *