July 19, 2024
Dota 2 Nieuws Dota 2

Blacklist International domineert Groep A in Riyad Masters Dota 2 toernooi

  • July 8, 2024
  • 2 min read
Blacklist International domineert Groep A in Riyad Masters Dota 2 toernooi

Het Riyadh Masters Dota 2 toernooi, onderdeel van de Esports World Cup, ging afgelopen donderdag van start waarbij Blacklist International als enige team in Groep A een overwinning behaalde. Dit toernooi is een belangrijk evenement op de esports kalender en trekt topteams van over de hele wereld aan.

Het biedt een aanzienlijke prijzenpot en cruciale Esports World Cup-teampunten, waardoor het een zeer competitief en prestigieus evenement is. Het onverwachte succes van Blacklist International heeft de aandacht getrokken van zowel fans als analisten, gezien hun moeilijke jaar tot nu toe.

Onverwacht succes voor Blacklist Rivalry

Blacklist Rivalry, waarvan niet verwacht werd dat het zou uitblinken, zorgde voor de grootste verrassing in Groep A tijdens de play-in fase. Ondanks een moeilijk jaar en het missen van grote evenementen, werden ze tweede in de Zuidoost-Aziatische kwalificaties voor Riyadh Masters 2024.

Hiermee verzekerden ze zich van een van de twee tickets voor de Esports World Cup vanuit hun regio. Hun staat van dienst maakte van hen een ‘dark horse’ in Groep A, waar vier van de zes teams gekwalificeerd zijn voor TI13.

Toernooistructuur en prijzenpot

Twintig teams strijden om een deel van de prijzenpot van €5 miljoen, waarbij 10 teams direct doorgaan naar de groepsfase. De onderste vier teams van elke groep strijden om de laatste twee plaatsen. De groepsfase loopt tot en met 14 juli en de play-offs met dubbele eliminatie zijn van 16 tot en met 21 juli.

Blacklist International begon met een overtuigende 2-0 overwinning op G2 x iG, met een duur van 43 en 27 minuten. Abed “Abed” Yusop ging aan de leiding met een gemiddelde van 7,5 kills, 0 deaths en 7 assists per game. Daarentegen had Du “Monet” Peng van G2 x iG een bescheiden 2,0/3,0/1,5 kill-death-assist ratio.

Groep A en B prestaties

De competitie werd vrijdag hervat, waarbij elk team twee wedstrijden speelde. De prijzenpot voor de Dota 2 Riyadh Masters omvat €1,4 miljoen en 1.000 Esports World Cup-teampunten voor de winnaars, €700.000 en 600 punten voor de runners-up, en verschillende andere prijzen tot en met

Vóór Riyadh Masters 2024 was het enige internationale evenement van Blacklist Elite League Seizoen 1, waar ze een 15e-16e plaats behaalden. De Esports World Cup is hun enige kans op verlossing dit jaar. Na Dag 1 is Blacklist Rivalry het enige team in Groep A met een 2-0 overwinning, waardoor ze de groep leiden met nog drie wedstrijden te gaan.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *