May 30, 2024
Fortnite Fortnite Nieuws

De Fortnite storefront ondergaat grote veranderingen, en de spelersgroep uit nu al zijn ongenoegen.

  • April 10, 2024
  • 4 min read
De Fortnite storefront ondergaat grote veranderingen, en de spelersgroep uit nu al zijn ongenoegen.

In een verrassende wending heeft Fortnite, de wereldwijd populaire free-to-play game die bekend staat om zijn levendige cosmetische aanbod, een significante revisie van de Item Shop geïntroduceerd, waardoor een deel van de spelersgroep verbijsterd is. In de update, die stilletjes werd uitgerold te midden van de drukte rond de samenwerking met Avatar: The Last Airbender, is het aloude cosmetische zeldzaamheidssysteem van de game verwijderd en zijn individuele roulatietijden voor items in de winkel geïntroduceerd op basis van de tijdzones van spelers.

In het verleden was de Fortnite Item Shop een dynamische marktplaats waar spelers cosmetica konden kopen, variërend van skins en gliders tot emotes, met items ingedeeld in zeldzaamheidsniveaus van Commons tot Legendaries. Deze niveaus waren niet alleen een manier om de uniekheid van een item aan te geven, maar speelden ook een cruciale rol in het bepalen van de prijsverwachtingen voor items. In de recente update zijn deze kleurgecodeerde zeldzaamheidsniveaus en -namen echter afgeschaft en is er gekozen voor een systeem waarbij cosmetica worden gegroepeerd in verschillende series.

Wat de controverse nog groter maakt, is de wijziging van de verversingstimer van de winkel. Voorheen werd de winkel elke 24 uur vernieuwd, een voorspelbaar patroon waar spelers aan gewend waren geraakt. Het nieuwe systeem past de verversingstijden echter aan de individuele tijdzones van spelers aan, een zet die, hoewel bedoeld om de transparantie te vergroten, in plaats daarvan de frustratie onder de community heeft aangewakkerd.

Spelers hebben op verschillende platforms hun ongenoegen geuit. Velen zien het verdwijnen van de zeldzaamheidsniveaus als een nauwelijks verhulde poging van Epic Games om de prijzen te verhogen onder het mom van het bevorderen van gelijkheid tussen cosmetica. Het sentiment is dat deze verandering, in plaats van de speler centraal te stellen, is ingegeven door winstbejag, waardoor het voor spelers moeilijker wordt om de waarde van items in te schatten zonder de bekende indicatoren voor zeldzaamheid.

Het verzet is groot: spelers klagen over het verlies van een systeem dat diepte en spanning toevoegde aan het verzamelen van cosmetica. De zeldzaamheidsniveaus waren volgens hen meer dan alleen een prijsgids; ze vertegenwoordigden een hiërarchie van wenselijkheid en prestaties binnen de spelgemeenschap. De afwezigheid van deze niveaus heeft het niet alleen moeilijk gemaakt om door de winkel en locker te navigeren, maar heeft ook geleid tot bezorgdheid over mogelijke prijsstijgingen voor items die voorheen als minder zeldzaam werden beschouwd.

Epic Games heeft op de ophef gereageerd door te verklaren dat het verwijderen van de kleurlabels van winkelitems niets verandert aan hun prijsstrategie. Het bedrijf wil het uiterlijk van Fortnite‘s winkel en locker vereenvoudigen en afstappen van het op Battle Royale geïnspireerde zeldzaamheidssysteem. Deze uitleg heeft echter weinig geholpen om de ontevredenheid onder spelers weg te nemen, die de verandering als schadelijk zien voor het cosmetische ecosysteem van de game.

———————————————————————–

Over de Item Shop

De Fortnite Item Shop is een digitale marktplaats in de populaire game Fortnite Battle Royale, waar spelers verschillende cosmetische items kunnen kopen om hun uiterlijk in de game te personaliseren. De winkel wordt dagelijks om 00:00 UTC bijgewerkt en biedt een nieuwe rotatie van items, waaronder skins, emotes, oogstgereedschappen, wraps en bundels. Deze items zijn gecategoriseerd voor eenvoudige navigatie, met secties voor uitgelichte items, dagelijkse items en limited-time aanbiedingen.

De winkel bevat een reeks zeldzame cosmetische items, van Uncommon tot Legendary, en heeft ook speciale categorieën voor samenwerkingen, zoals de Icon Series, Dark Series, Star Wars Series, Marvel Series, Gaming Legend Series en DC Series. Sommige items kunnen worden gekocht met de in-game valuta bekend als V-Bucks, terwijl voor andere echt geld nodig is.

Spelers kunnen ook de Battle Pass, Starter Packs, Level Up Quest Packs en Battle Pass Tiers/Battle Stars kopen in de Item Shop. De lay-out van de winkel is gebruiksvriendelijk ontworpen, zodat je snel en gemakkelijk aankopen kunt doen direct in het spel, wat spelers tijd en moeite bespaart. Daarnaast biedt de winkel bundels aan die een verzameling thematische items bevatten tegen een gereduceerde prijs.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *