April 22, 2024
CS 2 Gids CS 2

De fout “VAC kon je spelsessie niet verifiëren” oplossen in CS2

  • March 22, 2024
  • 6 min read
De fout “VAC kon je spelsessie niet verifiëren” oplossen in CS2

CS2 neemt een prominente plaats in op de lijst met favoriete videogames van Nederlandse spelers. Er zijn zelfs enkele succesvolle Nederlandse CS2 esports spelers zoals CRUC1AL en FASHR. En hoewel dit shooter-spel je honderden uren vermaak kan bieden, zijn er enkele tekortkomingen geweest, die het moeilijker hebben gemaakt om ononderbroken te spelen.

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom de foutmelding ‘VAC kon je spelsessie niet verifiëren’ steeds opduikt in CS2, dan is dit het artikel dat je helpt om dit vervelende technische probleem op te lossen.

Belangrijke opmerkingen

  • Om de “VAC was unable to verify your game error” op te lossen, start je CS2 en Steam opnieuw op, voer je het programma uit als administrator en controleer je de gamebestanden.
  • Werk je Steam-profiel bij, verander je naam en foto voor een mogelijke oplossing.
  • Zorg voor beheerdersrechten en actuele stuurprogramma-updates om de fout te voorkomen.
  • Als de problemen aanhouden, overweeg dan CS:GO opnieuw te installeren en neem contact op met Steam Support voor verdere hulp.

Het spel opnieuw opstarten

Om de fout ‘Vac Was Unable to Verify Your Game Session’ in CS2 op te lossen, start je eerst het spel opnieuw op. Sluit CS:GO en Steam volledig af. Open Steam vervolgens opnieuw en start CS:GO vanuit de Steam launcher. Het is belangrijk om het spel niet opnieuw te starten vanaf een snelkoppeling op het bureaublad, omdat dit het probleem mogelijk niet effectief oplost.

Door deze stappen te volgen, zorg je voor een nieuwe start van het spel en elimineer je mogelijk de onderliggende oorzaken van de fout. Soms kan een simpele herstart wonderen doen bij het oplossen van technische problemen. Vergeet niet om zowel CS:GO als Steam volledig af te sluiten voordat je het spel opnieuw start, zodat het spel met een schone lei kan draaien.

Als je het spel opnieuw hebt opgestart volgens deze instructies, controleer dan of de fout zich blijft voordoen. Als dat zo is, kun je verder gaan met geavanceerdere probleemoplossingsmethoden, zoals het spel uitvoeren als beheerder of de spelbestanden controleren.

Uitvoeren als beheerder

CS 2 How to fix VAC sessions

Je kunt zorgen voor een soepele werking door CS2 uit te voeren als beheerder voor verbeterde systeemrechten. Als je met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van CS2 klikt, kies dan ‘Als administrator uitvoeren’ om het spel de benodigde rechten te geven om correct te functioneren.

Deze actie kan helpen bij het oplossen van problemen met systeemrechten die de fout ‘Vac Was Unable to Verify Your Game Session’ kunnen veroorzaken. Door CS2 met verhoogde rechten uit te voeren, geef je het de benodigde toegang tot systeembronnen, waardoor mogelijk obstakels met betrekking tot toestemmingen worden omzeild. Deze stap is vooral handig als andere snelle oplossingen niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Vergeet niet om Steam op dezelfde manier te openen om er zeker van te zijn dat beide applicaties de benodigde rechten hebben om naadloos te werken.

Gamebestanden controleren

Het controleren van spelbestanden is een cruciale stap bij het oplossen van problemen. Open hiervoor Steam en navigeer naar je gamebibliotheek. Klik met de rechtermuisknop op CS2, selecteer Eigenschappen, ga naar het tabblad Lokale bestanden en klik op Controleer integriteit van spelbestanden.

Steam scant dan je spelinstallatie en herstelt alle beschadigde of ontbrekende bestanden die het detecteert. Dit proces zorgt ervoor dat je gamebestanden in goede staat zijn en kan problemen oplossen die te maken hebben met gamesessies die niet worden geverifieerd door VAC.

Je pc opnieuw opstarten

Soms kunnen systeemstoringen of tijdelijke fouten problemen veroorzaken die met een snelle herstart kunnen worden opgelost. Sluit eerst CS2 en Steam volledig af. Sluit daarna je computer helemaal af.

Zet hem na een paar momenten weer aan en wacht tot hij volledig is opgestart. Zodra je pc weer draait, start je Steam en probeer je CS2 te openen om te zien of de fout zich blijft voordoen.

Het opnieuw opstarten van je pc kan helpen om eventuele problemen op te lossen die de prestaties van het spel kunnen beïnvloeden. Deze methode is een veelgebruikte oplossing die veel spelers effectief vinden bij het oplossen van verschillende technische problemen.

Stoomnaam en profielfoto wijzigen

CS2 VAC was unable to verify your game session fix

Om de fout ‘VAC kon je spelsessie niet verifiëren’ in CS2 mogelijk op te lossen, kun je overwegen om je Steam-naam en profielfoto te wijzigen. Soms kunnen problemen met spelsessies worden gekoppeld aan specifieke profielinstellingen. Om je Steam-naam en profielfoto te wijzigen, ga je naar je profiel en klik je op ‘Profiel bewerken’. Hier kun je een nieuwe naam invoeren en een andere afbeelding uploaden. Nadat je deze aanpassingen hebt gemaakt, start je CS2 opnieuw op om te zien of de fout zich blijft voordoen.

Door deze gegevens bij te werken, vernieuw je je profiel in het Steam-systeem, wat soms onderliggende problemen kan oplossen die de foutmelding ‘Vac Was Unable to Verify Your Game Session’ veroorzaken. Probeer deze methode eerst uit voordat je verder gaat met complexere stappen om het probleem op te lossen.

Laatste stappen

Als alle eerdere pogingen hebben gefaald om de ‘VAC Was Unable to Verify Your Game Session’-fout in CS2 op te lossen, moet je het spel misschien opnieuw installeren. Deze laatste stap houdt in dat je Counter-Strike uit je Steam-bibliotheek verwijdert, het spel opnieuw downloadt en vervolgens opnieuw start. Het is een laatste optie die soms hardnekkige problemen kan verhelpen.

Als opnieuw installeren het probleem niet verhelpt, kun je het beste contact opnemen met Steam Support. Meld de fout en wacht op hun antwoord. Probeer tijdens het wachten af en toe naar een spel te zoeken om te zien of het probleem zichzelf na verloop van tijd oplost. Steam Support kan je verder helpen als de fout zich ondanks je inspanningen blijft voordoen.

Veelgestelde vragen

Kan het wijzigen van de spelinstellingen de fout ‘Vac kon uw spelsessie niet verifiëren’ in Cs2 verhelpen?

Het wijzigen van spelinstellingen is geen directe oplossing voor ‘VAC kon je spelsessie niet verifiëren’ in CS2. Probeer in plaats daarvan de spelbestanden te controleren, opnieuw op te starten, als admin te werken of contact op te nemen met Steam Support. Deze methoden kunnen het probleem vaak oplossen.

Zijn er bekende conflicten tussen CS2 en andere software of programma’s die deze fout kunnen veroorzaken?

Bepaalde software die op de achtergrond draait kan CS2 gemakkelijk laten crashen. Voorbeelden van conflicterende software zijn NZXT CAM, MSI Afterburner, Razer Cortex, antivirus- of antispywaresoftware, VPN’s en meer.

Komt de fout vaker voor bij spelers die specifieke hardwareconfiguraties gebruiken, zoals AMD- vs. NVIDIA-grafische kaarten?

Als je de foutmelding ‘Vac Was Unable to Verify Your Game Session’ krijgt in CS2, hoeft dit niet per se te maken te hebben met specifieke hardware, zoals AMD- of NVIDIA-videokaarten. Het probleem kan zich voordoen bij gebruikers met verschillende configuraties.

Conclusie

De enige manier om weer zonder onderbrekingen te kunnen gamen, is door alle aanbevolen stappen voor probleemoplossing te proberen, waarmee de fout ‘VAC kon uw spelsessie niet verifiëren’ in CS2 mogelijk wordt opgelost. De enige manier om je gameplay te verbeteren en net zo goed te worden als CRUC1AL is om routinematig onderbroken gamesessies te hebben. Daarom is het heel belangrijk dat elke CS2-speler weet wat hij moet doen als hij wordt geconfronteerd met dergelijke spelbugs.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *