July 20, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

De Internationale 2024: Dota 2-teams aangekondigd

  • June 27, 2024
  • 3 min read
De Internationale 2024: Dota 2-teams aangekondigd

Zes teams hebben de felbegeerde uitnodigingen voor het komende Dota 2 International toernooi ontvangen. Het toernooi van dit jaar belooft spannender dan ooit te worden, met topteams van over de hele wereld die strijden om de prestigieuze titel.

Het evenement, dat bekend staat om zijn intense wedstrijden en gepassioneerde fanbase, zal opnieuw het beste van Dota 2 esports laten zien. Deze selecties werden aangevuld met kwalificatietoernooien die in juni werden gehouden om het rooster definitief te maken.

Europese kanshebbers: Shopify en HEROIC

In Europa kwamen Shopify Rebellion en HEROIC naar voren als geduchte kanshebbers. Shopify Rebellion miste ternauwernood hun plek na een spannend verlies in de Upper Bracket Final van Team Nouns. HEROIC toonde dominantie tijdens de kwalificaties en verzekerde zich met gemak van een plaats in The International.

Sterke kanshebbers in Zuidoost-Azië

Talon Esports liet hun dominantie in Zuidoost-Azië gelden en veroverde de toppositie, terwijl Aurora de tweede plaats opeiste. Dit jaar vond er een verschuiving plaats omdat Maleisische en Singaporese teams, G2 x iG en Team Zero, grote vooruitgang boekten en een plek bemachtigden met voornamelijk Maleisische roosters.

De verwachtingen waren hooggespannen voor Virtus.pro in China, maar 1win kwam als verrassende qualifier uit de bus, naast sterke kanshebbers als Nigma Galaxy, OG en Team Secret.

Noord-Amerika en Zuid-Amerika vertegenwoordigingen

In Noord-Amerika kwamen Entity en Tundra Esports na een zware competitie als winnaars uit de bus. In Zuid-Amerika veroverde Beastcoast hun plaats na een zwaarbevochten wedstrijd tegen BOOM Esports.

Ondanks de verwachtingen rond Shopify Rebellion, vooral door de terugkeer van Arteezy, liep het team tegen een hartverscheurende nederlaag aan in de regionale kwalificatiewedstrijden.

In totaal zullen er 16 teams deelnemen aan The International 2024, waarvan er tien zich door de regionale kwalificatietoernooien hebben geworsteld. Fans kijken reikhalzend uit naar het toernooi, dat spannende wedstrijden en intense competitie belooft. Het evenement zal beginnen met de iconische zin van Gabe Newell, “Let’s play some Dota,” waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor een epische krachtmeting.

Hier is de volledige lijst van teams die meedoen aan The International 2024:

Direct Invites: Team Spirit, Xtreme Gaming, Team Falcons, Team Liquid, Gaimin Gladiators en BetBoom Team.

Regionale Kwalificatiewedstrijden: Uit China kwalificeerden Team Zero en G2 x iG zich. West-Europa wordt vertegenwoordigd door Entity en Tundra Esports. Zuid-Amerika’s gekwalificeerden zijn HEROIC en Beastcoast. In Zuidoost-Azië kwamen Talon Esports en Aurora als winnaars uit de bus. De vertegenwoordiger van Noord-Amerika is Nouns, hoewel Shopify Rebellion zich niet kwalificeerde. Uit Oost-Europa, ten slotte, wist 1win hun plek veilig te stellen, terwijl 9Pandas te kort kwam.

Terwijl de teams zich voorbereiden op de wedstrijd in Kopenhagen, wordt de verwachting steeds groter. Fans over de hele wereld zijn benieuwd welk team de Aegis of Champions zal winnen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *