May 30, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

De langverwachte Crownfall update voor Dota 2 is gearriveerd, maar tart alle verwachtingen.

  • April 19, 2024
  • 3 min read
De langverwachte Crownfall update voor Dota 2 is gearriveerd, maar tart alle verwachtingen.

Slechts enkele uren na het plagen van een strip vol verhalen, heeft Valve eindelijk de Crownfall update voor Dota 2 vrijgegeven, al was het niet de wereldschokkende komst die veel spelers hadden verwacht. Terwijl de spanning hoog opliep voor de nieuwe held Ringmaster, grote veranderingen in de gameplay en een evenement in de game, lijkt de eerste uitrol van Crownfall, getiteld “The Markets of Midgate”, meer gericht op skins en cosmetica. De update levert de beloofde Arcana-skins voor Skywrath Mage en Vengeful Spirit, naast een battle pass-achtige functie en een schat aan cosmetica. Maar de nieuwe held, een evenement als Aghanim’s Labyrinth en belangrijke gameplay-aanpassingen zaten niet in Crownfall.

Toen spelers echter naar de onderkant van de Dota 2 Crownfall landingspagina scrolden, verscheen er een sprankje hoop. Valve bestempelde deze release als “Act One” van Crownfall, hintend op wat een uitrol in meerdere delen zou kunnen zijn. Act Two, “The Deserts of Druud,” wordt midden mei verwacht, terwijl Acts Three en Four voorlopig “locked” blijven.

Het zal geen verrassing zijn dat de Dota 2-community met gemengde gevoelens heeft gereageerd. Memes met de zin “Clownfall” begonnen de ronde te doen, als uiting van teleurstelling over het gebrek aan beloofde content. Frustratie over de releasestrategie van Valve is ook duidelijk, met de meeste opmerkingen over het lange wachten sinds de laatste grote gameplaypatch in december 2023.

In 2023 trok Valve zich terug uit het maken van gevechtspassen voor The International, omdat het besloot de prijzenpot van het toernooi niet te crowdfunden. De vervanging van de TI12-pas bleek niet respectvol te zijn voor Dota 2-spelers, maar de ontwikkelaar beloofde zijn nieuw gevonden vrije tijd te gebruiken om meer zinvolle veranderingen en updates uit te rollen.

Sinds de belofte om beter voor de game te zorgen, heeft Valve echter alleen maar ‘quality-of-life’ updates uitgebracht met bijna geen content in de patches. Gezien het feit dat Valve op dit moment geen triple-A games ontwikkelt, zien velen dit gebrek aan Dota 2-inspanningen als uit de hand lopen, vooral gezien de stagnerende meta.

Voor de Dota 2 Crownfall-update van vandaag moet je 1,5 GB downloaden.


Over Ringmaster

De nieuwe Dota 2-held, Ringmaster, werd onthuld tijdens The International 2023 en zorgde voor veel opwinding onder fans. Ringmaster wordt afgeschilderd als een podiumgoochelaar met een mysterieus en mogelijk sinister thema, passend in de diverse personages in het spel. Zijn ontwerp bevat elementen zoals een robotachtig of uurwerkachtig uiterlijk, compleet met een wandelstok met daarop een bol, een zweep en werpmessen, wat een mix van elegantie en gevaar suggereert.

De vaardigheden van Ringmaster lijken te draaien om misleiding en controle, met vaardigheden als het creëren van valse griezels om tegenstanders te misleiden en mogelijk een uitschakelvaardigheid waarbij vijanden worden verdoofd of beschimpt. Zijn ultieme vaardigheid zou een Iron Maiden kunnen zijn, een knipoog naar zowel historische martelwerktuigen als klassieke goocheltrucs, waarmee hij tegenstanders in de val kan lokken en beschadigen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *