June 21, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

De League of Legends-community ziet Riot’s Faker-bundel van $400 als een grote belediging voor fans

  • May 30, 2024
  • 3 min read
De League of Legends-community ziet Riot’s Faker-bundel van $400 als een grote belediging voor fans

De League of Legends (LoL) gemeenschap is in rep en roer nadat Riot Games de nieuwste herdenkingsskins voor esporticoon Faker heeft onthuld. Veel fans noemen het de “grootste belediging denkbaar”. De controverse draait om de exorbitante prijzen voor de skins, die op de markt worden gebracht als feestelijke items voor Fakers opname in de Hall of Legends.

Reacties uit de gemeenschap

In een vernietigende post op de League-subreddit uitten fans hun woede over de prijzen van de aankomende skins. De bundels, die variëren van $40 tot een torenhoge $450, werden bekritiseerd als een schaamteloze cash grab door Riot Games. De duurste bundel, de Signature Immortalized Legend Collection, kost 59.260 Riot Points (RP), ongeveer gelijk aan 450 dollar.

“Bijna elke League-speler houdt van Faker en zou graag de Ahri-skin hebben gehad die aan hem is opgedragen,” schreef een gebruiker. “Dat Riot de volledige skin achter een betaalmuur van 600 dollar zet, is de grootst denkbare belediging voor ons. Riot heeft ervoor gekozen om onze liefde voor Faker uit te buiten voor hun eigen gewin”.

De Hall of Legends Skins

Het Hall of Legends-evenement heeft drie hoofdskins: Risen Legend LeBlanc, Risen Legend Ahri en Immortalized Legend Ahri. De Risen Legend LeBlanc skin is beschikbaar via de event pass, terwijl de Risen Legend Ahri skin deel uitmaakt van de Risen Legend Collection, die 5.430 RP kost. De Immortalized Legend Ahri skin, die verschillende upgrades en exclusieve features bevat, maakt deel uit van de Immortalized Legend Collection en kost 32.430 RP. De eersteklas Signature Immortalized Legend Collection bevat extra exclusieve content en kost 59.260 RP.

Reacties van fans

Fans hebben hun ongenoegen geuit, waarbij velen wezen op de ironie van het maken van zo’n dure skin voor een speler die zelden skins gebruikt in de game. “We krijgen gemakkelijk een van de slechtste deals in gaming, verstopt achter het gezicht van een geliefde speler,” merkte een gebruiker op. “De meeste mensen zullen dit niet kopen. In mijn land kost de goedkoopste bundel ongeveer het minimumloon of meer. Ik ben diep teleurgesteld, [en] ik heb liever gewoon een T1 Ahri skin”.

Financiële ongevoeligheid

De hoge prijzen hebben geleid tot verontwaardiging onder spelers, die vinden dat Riot Games winst belangrijker vindt dan de tevredenheid van spelers. Veel fans hebben hun teleurstelling geuit over het feit dat ze Faker niet op gepaste wijze kunnen herdenken vanwege de exorbitante kosten. “Het Hall of Legends-evenement ging nooit over het vieren van Faker; het ging over geld verdienen,” klaagde een Reddit-gebruiker.


Faker

Lee “Faker” Sang-hyeok, geboren op 7 mei 1996 in Seoul, Zuid-Korea, wordt algemeen beschouwd als de grootste speler in de geschiedenis van League of Legends. Faker, bekend onder de naam “Unkillable Demon King”, is een professionele mid-laner voor T1 (voorheen SK Telecom T1) sinds zijn debuut in 2013. In zijn illustere carrière won hij vier wereldkampioenschappen (2013, 2015, 2016, 2023), twee Mid-Season Invitational-titels en tien LCK-titels, waarmee hij de meest gedecoreerde speler in de geschiedenis van het spel is.

Fakers uitzonderlijke vaardigheden, strategische bekwaamheid en consistente prestaties hebben hem vergeleken met sportlegendes als Michael Jordan. Naast zijn competitieve successen is hij ook opgenomen in de Hall of Legends door LoL Esports in 2024, waarmee hij zijn nalatenschap in de esportswereld verder verstevigt.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *