May 29, 2024
Fortnite Fortnite Nieuws

De maker van Fortnite werkt samen met JJ Abrams & de gebroeders Russo voor grote evenementen

  • May 2, 2024
  • 3 min read
De maker van Fortnite werkt samen met JJ Abrams & de gebroeders Russo voor grote evenementen

Donald Mustard, de voormalige Chief Creative Officer bij Epic Games en medebedenker van Fortnite, heeft zijn licht laten schijnen over de centrale rol die de bekende filmmakers JJ Abrams en de gebroeders Russo hebben gespeeld bij het vormgeven van de unieke identiteit en de grote crossover-evenementen van de battle royale game.

In een recent interview onthulde Mustard hoe de oorspronkelijke visie voor Fortnite was om een wereld te creëren waarin personages uit verschillende realiteiten op authentieke wijze met elkaar konden communiceren.

Samenwerking en invloed

Om een narratief kader voor dit concept te ontwikkelen, vroeg hij advies aan zijn vriend JJ Abrams, bekend van zijn werk aan Star Wars en Star Trek. De invloed van Abrams leidde tot het idee van het “nulpunt” – een nexus die verschillende realiteiten met elkaar verbindt, waardoor verschillende personages naast elkaar kunnen bestaan in het universum van Fortnite.

Mustard legde uit:

Dus ik legde dat idee en dat verhaal langzaam neer. Ik ben erg beïnvloed door J.J. Abrams en zijn manier van verhalen vertellen – en ik had het er toen veel met hem over, we zijn best goede vrienden. Ik zei tegen hem “Ik wil dit soort dingen proberen, hoe zou jij het tempo bepalen en hoe zou jij het structureren” – hij gaf me veel goed advies over hoe ik dat soort dingen moest doen.

Donald Mosterd

Toen Fortnite een groot succes werd, begon Mustard nieuwe mogelijkheden te verkennen, wat leidde tot een belangrijke samenwerking met de gebroeders Russo, regisseurs van Marvel-films zoals Avengers: Endgame. Deze samenwerking resulteerde in het eerste grote crossover-evenement van Fortnite, waarbij spelers als de superschurk Thanos konden spelen, wat de weg vrijmaakte voor toekomstige samenwerkingsverbanden.

Bovendien benadrukte Mustard dat deze samenwerkingen gebouwd zijn op vertrouwen en een gedeelde creatieve visie. Door middel van gesprekken met de eigenaars van populaire personages heeft hij unieke samenwerkingen opgezet die nauw verbonden zijn geraakt met het spel.

De populariteit van het Thanos-evenement onderstreepte het potentieel van deze samenwerkingsverbanden, wat resulteerde in talloze partnerschappen die vorm blijven geven aan het zich steeds verder ontwikkelende universum van Fortnite.

Bovendien legde Mustard ook uit dat het allemaal begon met een ontmoeting met Joe en Anthony Russo, met de eerste samenwerking in Fortnite met Thanos voor Infinity War, wat discussies tussen hen op gang bracht en leidde tot de realisatie van nieuwe mogelijkheden in het spel.

Het interview werpt licht op de centrale rol die de filmindustrie heeft gespeeld bij het vormgeven van een van de meest herkenbare videogames. Het is opmerkelijk om te horen hoezeer deze veelgeprezen regisseurs hebben geholpen om de unieke identiteit en crossover-evenementen van Fortnite vorm te geven.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *