May 30, 2024
Fortnite Fortnite Nieuws

De nieuwste update van Fortnite stelt spelers in staat om ‘overdreven agressieve’ emotes te verbergen

  • April 22, 2024
  • 3 min read
De nieuwste update van Fortnite stelt spelers in staat om ‘overdreven agressieve’ emotes te verbergen

De nieuwste update van Fortnite, v29.30, introduceert een functie waarmee spelers bepaalde emotes die als ‘overdreven confronterend’ worden beschouwd, niet kunnen zien. Deze update, die live ging in de vroege uren van 23 april, bevat een nieuwe optie “Confronterende emotes zien” in het gedeelte Sociale privacy van het menu Account en privacy.

Epic Games, de ontwikkelaar achter de populaire battle royale game, heeft verklaard dat het doel van deze nieuwe instelling is om ervoor te zorgen dat emotes een bron van positieve interactie tussen spelers blijven. Het bedrijf heeft een handvol emotes geïdentificeerd, waaronder “Take the L,” “Laugh It Up,” “Whipcrack,” en “Make It Plantain,” die nu onzichtbaar kunnen worden gemaakt voor spelers die ervoor kiezen om de nieuwe privacy-instelling in te schakelen. Spelers die deze emotes gebruiken, lijken stil te staan zonder begeleidend geluid.

De beslissing om deze functie te implementeren is ontvangen met een mix van kritiek en steun. Bekende streamers en een deel van de spelers hebben hun bezorgdheid geuit en de verandering bestempeld als een overdreven reactie op wat zij zien als onschuldig competitief gekeuvel. De emote “Take the L”, die een dansend personage met een ‘L’ op zijn voorhoofd laat zien, en “Laugh It Up”, bekend om zijn luide ezelslach, zijn bijzonder populair en zijn een vast onderdeel van de cultuur van speelse rivaliteit in het spel.

De update pakt echter ook serieuzere problemen aan. Sommige emotes, zoals “Whip Crack” en “Make It Plantain”, zijn naar verluidt gebruikt met een racistische ondertoon, waardoor Epic Games actie heeft ondernomen in een poging om een respectvolle en inclusieve omgeving voor alle spelers te behouden.

De update brengt niet alleen deze belangrijke verandering in de sociale dynamiek van de game, maar introduceert ook een nieuw Fortnite Festival seizoen, met content gerelateerd aan de muziekartiest Billie Eilish. Terwijl Fortnite zich blijft ontwikkelen met nieuwe content en functies, blijft de feedback van de community een cruciaal onderdeel van de voortdurende ontwikkeling van de game.

De introductie van de optie om bepaalde emotes te verbergen is een bewijs van Epic Games’ toewijding aan het creëren van een positieve spelervaring. Terwijl sommigen de verandering zien als een verlies voor de competitieve geest van de game, zien anderen het als een overwinning voor inclusiviteit en spelerscomfort. Terwijl het debat voortduurt, is het duidelijk dat de culturele impact van Fortnite verder reikt dan de gameplay en de bredere conversatie over online interacties en digitale etiquette beïnvloedt.


Over Fornite

Fortnite is een online videogame ontwikkeld door Epic Games, uitgebracht in 2017 en sindsdien uitgegroeid tot een cultureel fenomeen. Er zijn verschillende speltypen beschikbaar, maar de populairste is Fortnite Battle Royale, een gratis-te-spelen battle royale-spel waarin maximaal 100 spelers vechten om de laatste overgeblevene te zijn. Spelers komen terecht op een eiland en moeten op zoek naar wapens en grondstoffen terwijl ze een krimpende veilige zone moeten vermijden om te overleven. Uniek aan Fortnite is de mogelijkheid voor spelers om structuren te bouwen als dekking of om een tactisch voordeel te behalen.

Naast Battle Royale bevat Fortnite ook Save the World, een coöperatieve spelmodus waarin spelers samenwerken om zombieachtige wezens te bestrijden en objecten te verdedigen met vestingwerken die ze kunnen bouwen, en Fortnite Creative, dat spelers de volledige vrijheid geeft om werelden en strijdarena’s te creëren. Het spel staat bekend om zijn cartooneske graphics en spreekt een breed publiek aan, waaronder jongere spelers. Fortnite is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder macOS, PlayStation 4, Windows, Xbox One, maar ook mobiele apparaten en de Nintendo Switch.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *