June 21, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

De Singaporese organisatie Bleed Esports vernieuwt haar Dota 2-roster voor 2024 door een rijzende ster en voormalig Dota 2 Major-kampioen te contracteren.

  • June 7, 2024
  • 3 min read
De Singaporese organisatie Bleed Esports vernieuwt haar Dota 2-roster voor 2024 door een rijzende ster en voormalig Dota 2 Major-kampioen te contracteren.

De Singaporese esports organisatie Bleed Esports heeft belangrijke veranderingen aangekondigd in haar Dota 2 roster voor het seizoen 2024. Op 31 mei 2024 onthulde het team de toevoeging van twee nieuwe spelers: veteraan Chinese midlaner Zhou “Emo” Yi en veelbelovende Mongoolse positie 5 support speler Tugstur “Se” Dashzevge.

Deze nieuwe spelers maken deel uit van een bredere strategie om de concurrentiepositie van het team te versterken. Emo en Se vervangen Rafli “Mikoto” Fathur Rahman en Djardel “DJ” Mampusti, die op 30 mei 2024 afscheid namen van Bleed Esports. Daarnaast heeft het team coach Rasmus “MISERY” Filipsen ontslagen, die sinds 12 mei 2023 bij de organisatie werkte.

Bijgewerkt rooster voor 2024

De huidige line-up van het Dota 2-team van Bleed Esports ziet er als volgt uit:

  • Souliya “JaCkky” Khoomphetsavong
  • Zhou “Emo” Yi
  • Nicholas “zeal” Lim
  • Wilson “poloson” Koh
  • Tugstur “Se” Dashzevge

Prestaties van Emo

Zhou “Emo” Yi is een zeer ervaren midlaner, bekend om zijn tijd bij Invictus Gaming. Hij was een belangrijke speler in het iG-rooster dat zegevierde op de ONE Esports Singapore Major in 2021, waar ze een opmerkelijke 3-2 ‘reverse sweep’ behaalden tegen Evil Geniuses in de grote finale.

Huidige competities

Op dit moment doet Bleed Esports mee aan de gesloten kwalificatiewedstrijd voor Zuidoost-Azië voor de Riyadh Masters 2024. Dit toernooi is een cruciale stap voor het team om een plek te bemachtigen in het prestigieuze evenement van $5 miljoen dat van 4 tot 21 juli 2024 plaatsvindt.

Met deze nieuwe toevoegingen is Bleed Esports klaar om een grote impact te maken in het komende Dota 2 seizoen. Alleen de tijd zal leren of het team klaar is om de strijd aan te gaan met de top.


Bleed Esports

Bleed Esports is een Singaporese esportorganisatie die deelneemt aan verschillende games, waaronder Dota 2, VALORANT, Mobile Legends: Bang Bang en Rainbow Six: Siege. Bleed Esports is opgericht met een focus op de Zuidoost-Aziatische regio en heeft opmerkelijke successen geboekt in verschillende toernooien. De organisatie heeft een dynamisch spelersbestand en heeft in de loop der jaren verschillende wijzigingen ondergaan in de teamsamenstelling en coachingstaf.

In Dota 2 heeft Bleed Esports deelgenomen aan talloze regionale en internationale competities, met een totale winst van ongeveer $102.000. Het team heeft belangrijke roosterwijzigingen doorgemaakt, waaronder de toevoeging van prominente spelers als iceiceice en DJ, en de recente aanstelling van MISERY als coach.

In VALORANT heeft Bleed Esports ook van zich doen spreken, met een totale winst van ongeveer $133.387. Het team is een samenwerking aangegaan met Disguised, een Noord-Amerikaanse organisatie, om hun aanwezigheid in de VCT Pacific-regio uit te breiden. Dit partnerschap is bedoeld om hun positie in Azië te versterken en mogelijk in de toekomst de Noord-Amerikaanse esports scene te betreden.

Bleed Esports staat bekend om zijn strategische partnerschappen en gemeenschapsgerichte initiatieven, met als doel zijn fanbase te laten groeien en het esports ecosysteem in de Zuidoost-Aziatische regio te ondersteunen.

Tugstur “Se” Dashzevge

Tugstur “Se” Dashzevge is een professionele Dota 2-speler uit Mongolië, geboren op 27 augustus 2000. Hij begon zijn esports carrière in 2021 met Team Renewal, waar hij al snel naam maakte door verschillende regionale toernooien te winnen. In de loop der jaren heeft Se voor verschillende teams gespeeld, waaronder Neon Esports, Lilgun en IHC Esports. Sinds mei 2024 is hij lid van Bleed Esports en speelt hij de ondersteunende rol. Se heeft belangrijke mijlpalen bereikt in zijn carrière, zoals het bereiken van 12.000 MMR en het winnen van het IESF World Esports Championship 2023. Zijn totale inkomsten uit toernooien bedragen ongeveer 28.251 dollar.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *