July 20, 2024
League of Legends Nieuws League of Legends

De top 5 kampioenen die de LoL metagame domineren in patch 14.13

  • June 27, 2024
  • 5 min read
De top 5 kampioenen die de LoL metagame domineren in patch 14.13

In de steeds veranderende wereld van League of Legends verschuift de meta constant, waarbij bepaalde champions naar de top stijgen en andere naar de achtergrond verdwijnen. In de nieuwste Patch 14.13 zijn er echter een paar kampioenen naar voren gekomen als de duidelijke uitblinkers, met een van de hoogste winpercentages in alle rollen.

Top Lane: Zac Reigns Supreme

Koploper in de top lane is de veerkrachtige en veelzijdige Zac. Met een duizelingwekkende winstmarge van 53,32% heeft Zac zijn plaats als topper in de top lane verstevigd. Zijn vermogen om aan te vallen, te ondersteunen en schade op te vangen maakt hem een geduchte kracht in teamgevechten en zijn recente stijging in populariteit is een bewijs van zijn kracht in de huidige meta.

Jungle: Amumu Brengt de Tranen van de Overwinning

In de jungle is de droevige mummie Amumu de te verslaan kampioen met een overwinningspercentage van 52,91%. Amumu’s ongecompliceerde kit en crowd control-mogelijkheden maken hem een makkelijk te spelen maar zeer effectieve jungler, vooral voor degenen die de ranked ladder willen beklimmen.

Mid Lane: Garen verrast met dominante prestaties

Terwijl de mid lane meestal wordt gedomineerd door mages en assassins, is er een onverwachte kampioen naar de top gestegen: Garen. De Demacian krijger heeft de aandacht getrokken met zijn indrukwekkende winrate van 54,23%. Hij laat zien dat hij de burst damage van zijn tegenhangers in de mid lane kan weerstaan en squishy carries kan afstraffen.

Bot Lane: Brand verschroeit de concurrentie

In de bot lane is de vurige magiër Brand de kampioen om in de gaten te houden, met een astronomisch winpercentage van 55,21%. Brand’s verwoestende burst damage en zijn vermogen om teamgevechten eigenhandig om te draaien, hebben van hem een kracht gemaakt om rekening mee te houden, zelfs in de traditioneel op scherpschutters gerichte bot lane.

Support: Taric schittert als de koning van de supports

Tot slot is Taric in de support-rol naar voren gekomen als de dominante keuze, met een winstpercentage van 53,13%. Taric’s veelzijdigheid, tankiness en crowd control maken hem van onschatbare waarde voor elk team, en zijn huidige prestaties zijn een bewijs van zijn kracht in de huidige support meta.

Deze vijf kampioenen hebben zichzelf bewezen als de echte krachtpatsers van Patch 14.13, en daar is een goede reden voor. Of je nu de ranked ladder wilt beklimmen of gewoon voorop wilt blijven lopen, het inzetten van een van deze kampioenen kan de sleutel zijn tot het behalen van die belangrijke overwinningen.

Lees ook over de 20 beste competitieve spelers in de geschiedenis van League of Legends in de beschrijving of ons artikel over League of Legends onthult spannende nieuwe PvE-modus: Zwerm


Zac

Zac is een unieke kampioen in League of Legends, afkomstig van een giflek in de onderstad Zaun. Hij is een bewust wezen gemaakt van slijm, met de mogelijkheid om te reageren op prikkels en emoties in de buurt. Met Zacs vaardigheden kan hij zich uitrekken, slingeren en rond het slagveld stuiteren, terwijl hij ook zijn gezondheid herstelt door stukken van zichzelf op te nemen.

Zac is geclassificeerd als een Tank/Fighter-kampioen, met een hoge moeilijkheidsgraad. Zijn passieve vaardigheid stelt hem in staat om in bloblets te splitsen als hij fatale schade oploopt. Als er bloblets overblijven, herleeft hij met een hoeveelheid gezondheid die afhangt van hun gezondheid. Elke bloblet heeft een percentage van Zacs maximale gezondheid, pantser en magische weerstand.

Zac heeft verschillende skins, waaronder Special Weapon Zac, Pool Party Zac, SKT T1 Zac, Battlecast Zac, Empyrean Zac en Zesty Dip Zac. Hij is een unieke en veelzijdige kampioen in League of Legends, met een focus op teamgevechten en het verstoren van vijandelijke strategieën.


Garen

Garen is een trotse en nobele krijger die vecht als onderdeel van de Dauntless Vanguard in het koninkrijk Demacia. Garen is geboren in de prestigieuze Crownguard-familie en heeft als taak Demacia en haar idealen te verdedigen tegen bedreigingen, vooral die met magie. Gehuld in een magiebestendig harnas en zwaaiend met een machtig slagzwaard, wordt Garen gerespecteerd door zowel zijn bondgenoten als vijanden vanwege zijn onwrikbare toewijding aan Demacia. Al op jonge leeftijd wist Garen dat er van hem verwacht zou worden dat hij de Demaciaanse troon zou dienen en hij heeft zijn lichaam en geest verfijnd tot een geducht wapen om magiërs en andere gevaren die zijn thuisland bedreigen te lijf te gaan.


Brand

Brand, ooit een stamlid van de ijzige Freljord genaamd Kegan Rodhe, is een kampioen in League of Legends die bekend staat als de Burning Vengeance. Op zoek naar een van de legendarische Wereld Runen, verraadde Kegan zijn metgezellen en greep deze voor zichzelf, alleen werd zijn ziel weggebrand en bleef zijn lichaam achter als een vat van levende vlammen.

Brand zwerft nu door Valoran op zoek naar andere Runen en zweert wraak voor onrecht dat hij niet had kunnen lijden in een dozijn sterfelijke levens. Zijn vaardigheden zijn onder andere Blaze, waarmee hij doelen in lichterlaaie zet, waarbij hij in de loop van de tijd schade toebrengt en tot 3 keer opstapelt, Sear, een gerichte vaardigheid die magische schade toebrengt, Pillar of Flame, waarmee hij een pilaar van vlammen creëert in een doelgebied, Conflagration, waarmee hij schade toebrengt aan een vijandelijke eenheid en Pyroclasm, zijn ultieme vaardigheid.

Brand is een mage champion met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Hij heeft verschillende skins beschikbaar, waaronder Apocalyptic Brand, Vandal Brand, Cryocore Brand, Zombie Brand en meer.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *