July 19, 2024
Fortnite Fortnite Nieuws

De verwachte komst van Epic Games en Fortnite op iOS door het beoordelingsproces van Apple

  • July 3, 2024
  • 2 min read
De verwachte komst van Epic Games en Fortnite op iOS door het beoordelingsproces van Apple

Epic Games, inclusief haar paradepaardje Fortnite, maakt stappen in de richting van een lancering op de EU-markt via de App Store. Dit komt na kritiek van Epic en andere bedrijven, zoals Spotify, op de vergoedingen en het beleid van Apple.

Ondanks deze tegenstand heeft Epic Fortnite en de Epic Games Store ter beoordeling voorgelegd aan Apple. Dit volgt op de eerste aankondiging van het softwareontwikkelingsbedrijf in maart om hun winkel naar mobiele apparaten in Europa te brengen.

Apple reageerde echter door Epic’s iOS-ontwikkelaarsaccount in te trekken, waardoor er een breuk ontstond tussen de twee entiteiten met betrekking tot nieuwe regels en naleving van de EU-regelgeving.

De obstakels overwinnen

Om deze hindernis te overwinnen, houdt Epic zich nu aan de vereisten van Apple om hun app store op iOS te krijgen. Een tweet van Epic Games bevestigt deze beslissing en benadrukt hun doel om hun games en winkel aan iOS-gebruikers aan te bieden.

Hoewel Epic misschien niet blij is met de voorwaarden van Apple, is het uiteindelijke doel om zijn spelersbasis van dienst te zijn door zijn aanbod beschikbaar te maken op iOS-apparaten.

De EU-wet op de digitale markten heeft ertoe geleid dat Apple zijn App Store-regels heeft aangepast, waardoor app stores van derden, zoals Mobivention en AltStore PAL, zijn ontstaan.

Apps ondergaan een notariële en menselijke beoordeling volgens het beleid van Apple. Goedgekeurde apps zijn onderworpen aan een Core Technology Fee van 50 eurocent per installatie per jaar zodra ze de grens van één miljoen downloads overschrijden. Deze vergoeding is verplicht voor zowel individuele apps als app-marktplaatsen zoals de Epic Games Store.

Als een gebruiker in de EU bijvoorbeeld Fortnite downloadt uit de Epic Games Store, moet Epic Apple jaarlijks één euro per gebruiker betalen, waardoor de vergoeding in dit scenario twee keer wordt toegepast.

De Europese Commissie heeft voorlopig vastgesteld dat het anti-stuurbeleid van Apple in strijd is met de Digital Markets Act (DMA). Terwijl het onderzoek wordt voortgezet, onderzoekt de Commissie ook Apple’s Core Technology Fee en andere regelgeving die van invloed is op alternatieve app-marktplaatsen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *