May 30, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Deze ‘onopvallende’ mid laner maakt misschien een comeback in de bot lane in LoL Patch 14.10

  • April 30, 2024
  • 5 min read
Deze ‘onopvallende’ mid laner maakt misschien een comeback in de bot lane in LoL Patch 14.10

In de steeds veranderende wereld van “League of Legends” ondergaan kampioenen regelmatig veranderingen om de balans te behouden en de betrokkenheid van spelers te vergroten. De aankomende Patch 14.10 belooft echter een bijzondere transformatie te worden voor een van de oudste personages in de game, Corki. Corki staat bekend om zijn rol als mid-laner, waarbij hij vaak lang farmingt voordat hij meedoet aan teamgevechten. De gameplay van Corki is bekritiseerd omdat het niet zo spannend zou zijn om naar te kijken. Deze perceptie zal drastisch veranderen met de nieuwe patch.

Grote revisie voor Corki

David “Phreak” Turley, een ontwikkelaar bij Riot Games en voormalig esports commentator, onthulde een reeks belangrijke aanpassingen aan Corki’s vaardigheden met als doel zijn positie terug te brengen naar de bot lane en zijn aantrekkingskracht tijdens gameplay te vergroten. De meest opvallende verandering is de verwijdering van Corki’s iconische vaardigheid “The Package”, waarmee hij een grootse entree kon maken in gevechten, vergelijkbaar met Rumble’s ultimate. Deze vaardigheid wordt vervangen, wat duidt op een strategische ommekeer in de manier waarop Corki in wedstrijden zal worden gespeeld.

Aanpassingen aan vaardigheden en statistieken

Corki krijgt een bonus van 15 procent ware schade op zijn aanvallen, inclusief die versterkt door Sheen, wat zijn schade-output tijdens wedstrijden aanzienlijk kan veranderen. Daarnaast wordt zijn Q-vaardigheid, “Phosphorus Bomb”, verbeterd wat betreft landingssnelheid, ratio’s voor aanvalsschade en aanpassingen in cooldown en manakosten. “Valkyrie, een andere vaardigheid van Corki, krijgt niet alleen visuele updates, maar ook een schadebuffer, waardoor hij krachtiger wordt in schermutselingen.

De aanpassingen gelden ook voor Gatling Gun en Missile Barrage. De eerste krijgt een verhoogde cooldown en shreddingsnelheid en de tweede ondergaat wijzigingen in hoe er wordt omgegaan met munitie tijdens het levelen en restituties bij champion auto-aanvallen. Deze aanpassingen zijn bedoeld om de verbeterde mogelijkheden van Corki in balans te brengen en ervoor te zorgen dat hij niet overmeesterd raakt.

Strategische verbeteringen voor het vroege spel

De revisie bevat ook aanpassingen aan Corki’s basisstats. Zijn basisaanvalschade wordt iets verlaagd, terwijl zijn aanvalssnelheid wordt verhoogd en zijn duurzaamheid wordt aangepast. Deze veranderingen zijn bedoeld om Corki’s prestaties in het vroege spel te verbeteren, waardoor een agressievere speelstijl wordt aangemoedigd die lonend kan zijn voor spelers die graag het initiatief nemen in de lane.

Inzichten van de gemeenschap en ontwikkelaar

De transformatie van de gameplay van Corki maakt deel uit van de bredere inspanningen van Riot Games om de dynamiek van de game op te frissen en het concurrentievoordeel in de esportsarena te behouden. Volgens Turley is de belangrijkste drijfveer achter deze veranderingen de wens om de gameplay van Corki boeiender en minder voorspelbaar te maken, zodat hij niet langer het label “saai” heeft dat in professionele scènes met hem wordt geassocieerd.

Vooruitblik

Deze veranderingen zullen eerst beschikbaar zijn op de Public Beta Environment (PBE) om getest te worden en feedback te krijgen van de gamegemeenschap, voordat ze worden uitgerold naar live servers. Door deze gefaseerde aanpak kan Riot Games de aanpassingen verfijnen op basis van interacties met echte spelers en ervoor zorgen dat de nieuwe rol van Corki als niet-traditionele scherpschutter in de bot lane zowel evenwichtig als spannend is.

Naarmate League of Legends blijft evolueren, kan de herpositionering van Corki spelers aantrekken die hem misschien over het hoofd hebben gezien vanwege zijn vorige speelstijl. Met Patch 14.10 is Corki niet alleen klaar om terug te keren naar de bot lane, maar ook om dat te doen met een nieuw arsenaal dat belooft om de huidige meta op te schudden en hem opnieuw te introduceren als een geduchte mededinger in het spel.


Corki

Corki, ook bekend als de Daring Bombardier, is een kampioen in het populaire videospel League of Legends. Hij is een yordle-piloot die bekend staat om zijn moed en vaardigheid in luchtgevechten. Corki’s karakter wordt gedefinieerd door zijn liefde voor vliegen en zijn iconische, glamoureuze snor. Hij bestuurt een geavanceerd vliegtuig dat is uitgerust met een arsenaal aan wapens die hij persoonlijk heeft aangepast om effectief te kunnen vechten.

In het spel is Corki geclassificeerd als scherpschutter en staat hij bekend om zijn gemiddelde moeilijkheidsgraad. Zijn vaardigheden omvatten een unieke passieve genaamd Hextech Munitions, waarmee zijn basisaanvallen een mix van fysieke en magische schade kunnen toebrengen. Zijn andere vaardigheden zijn Phosphorus Bomb, waarmee hij magische schade toebrengt en vijanden onthult; Valkyrie, waarmee hij een korte afstand kan vliegen terwijl hij bommen dropt; Gatling Gun, waarmee hij snel op vijanden vuurt in een kegel; en Missile Barrage, zijn ultieme vaardigheid, waarmee hij een raket afvuurt die bij inslag ontploft en schade toebrengt aan vijanden.

Corki’s achtergrondverhaal gaat over zijn lidmaatschap van de Screaming Yipsnakes, een squadron van luchtverdedigers. Voor de vorming van de League of Legends diende hij verschillende keren in dienst, vaak als vrijwilliger voor gevaarlijke missies. Na een gedwongen terugtrekking uit de vijandelijkheden sloot Corki zich aan bij de League, gedreven door het verlangen om zijn vaardigheden te blijven testen en zijn team van bovenaf te helpen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *