May 29, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

Dota 2 fans eisen Hero Nerf in afwachting van nieuwe patch

  • April 17, 2024
  • 3 min read
Dota 2 fans eisen Hero Nerf in afwachting van nieuwe patch

Na de afsluiting van de Elite League op zondag is de focus van de Dota 2-community verschoven naar Valve terwijl ze vol spanning uitkijken naar de release van de volgende patch. Een gewenste nerf die bovenaan bijna ieders verlanglijstje staat is de Aghanim’s Shard upgrade voor Witch Doctor, bekend als Voodoo Switcheroo.

Volgens een bericht op de Dota 2 subreddit op 15 april uitte een fan van het spel zijn frustratie over Zharvakko’s transformatiespreuk en riep hij op om deze te vernederen of helemaal te verwijderen.

De speler benadrukte dit als een groot probleem in de Turbo-modus, die bekend staat om zijn kortere en snellere gameplay. Een andere speler deelde ook zijn worsteling met deze vaardigheid en zei dat hij Zharvakko uit gewoonte altijd verbant in Turbo. Veel anderen waren het erover eens dat het tijd is om een einde te maken aan de dominantie van WD in de meta.

Na het verkrijgen van Aghanim’s Shard krijgt een Witch Doctor toegang tot de vaardigheid Voodoo Switcheroo. Deze vaardigheid transformeert de held tijdelijk in zijn ultieme vorm, de Death Ward. Hoewel deze versie iets zwakker is, maakt het de held ook drie seconden lang “verborgen” en ondoordringbaar voor schade.

In combinatie met de gewone Death Ward en een Glimmer Cape voor onzichtbaarheid, kan deze support hero een aanzienlijke hoeveelheid schade aanrichten zonder gedetecteerd te worden door vijandelijke wards of Dust.

Sommige mensen stelden verschillende aanpassingen voor aan Voodoo Switcheroo en Death Ward, waaronder het terugbrengen naar Physical damage.

In Patch 7.34 werd de uitgaande schade van de Ward veranderd in Pure schade, waardoor het door alle weerstanden heen kan dringen zoals pantser. Hoewel de schade iets is afgenomen, is het duidelijk dat de ability en de bijbehorende Shard-upgrade nog steeds overweldigend zijn voor spelers.

Valve heeft in de afgelopen twee patches zelfs de schade verlaagd en True Strike uit de Agh’s Scepter-upgrade voor deze helden verwijderd, maar het heeft minimale invloed gehad op het vertragen van de Doc.

In Dota 2 heeft Witch Doctor een periode van groot succes gekend, vooral onder lagere rangen. Volgens gegevens van Dotabuff heeft hij momenteel een indrukwekkende winrate van 53,75 procent deze patch, waardoor hij de op drie na populairste hero is na Sniper, Lion en Pudge.

De aanwezigheid van een dominante hero betekent meestal dat er snel een nerf volgt. Daarom houden we Valve deze week nauwlettend in de gaten om te zien of er een patch wordt uitgebracht en hoe ze de controle van de Witch Doctor in de casual meta gaan aanpakken.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *