April 22, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

DoTA 2 Nieuws: Portal kondigt samenwerking met Valve aan, DoTA 2 ban-systeem revisie

  • March 22, 2024
  • 4 min read
DoTA 2 Nieuws: Portal kondigt samenwerking met Valve aan, DoTA 2 ban-systeem revisie

Portal, een toonaangevende naam in de gamewereld, lanceert een wereldwijd Esports-toernooi in samenwerking met DoTA 2, een van de grootste videogames van dit moment. Dit toernooi is een cruciale stap in Portal’s plan om een revolutie teweeg te brengen in competitief gamen en zichzelf te positioneren als de ultieme hub voor gamers overal ter wereld.

Het toernooi omvat ook unieke ‘Portal Chests’ met in-game DoTA 2-items die spelers kunnen gebruiken. Deze speciale kisten zijn exclusief verkrijgbaar op Portal; je kunt ze kopen voor $PORTAL.

Eerste esports-toernooi van Portal voor DoTA 2

Portal lanceert zijn eerste Esports-toernooi, de ‘Portal DoTA 2 World Invitationals’. Van 28 tot 31 maart zullen 8 Esports topteams strijden om een prijs van $100.000. De teams worden binnenkort aangekondigd op de Twitter van Portal.

Dit spannende evenement wordt gehost in verschillende landen en kan worden bekeken op platforms als YouTube en Twitch. Met dit evenement zet Portal zijn eerste stap in de competitieve Esports wereld en is het van plan om een grote speler in de industrie te worden.

Esports-fans wereldwijd, maak je klaar voor energieke games en intense rivaliteit. Dit partnerschap betekent een belangrijke stap voorwaarts, aangezien Portal een van de eerste next-genbedrijven is die een samenwerking aangaat met een belangrijke Esports-speler als DoTA 2.

Portal maakt het voor gameliefhebbers over de hele wereld makkelijker om zich bezig te houden met hun favoriete games via Esports, digitale verzamelitems, live uitzendingen en meer. Met de Portal DoTA 2 World Invitationals begint een reeks waarin moderne technologie wordt geïntroduceerd bij populaire game-IP’s.

DoTA 2 is met 50 miljoen dagelijkse gebruikers en een totale omzet van 873 miljoen dollar een grote speler op het gebied van Esports. Tussen 1 september en 12 januari 2022 begon het een indrukwekkende 300 miljoen dollar te verdienen met alleen al de DoTA 2 Battle Pass. De best verdienende speler, Johan “N0tail” Sundstein, heeft in totaal $7,1 miljoen verdiend in Esports.

Het succes van DoTA 2, een multiplayer online battle arena-game van Valve Corporation, draait niet alleen om de individuele spelers of teams, maar ook om het enorme netwerk van spelers van over de hele wereld, de in-game aankopen die ze doen en de Esports-evenementen die worden gehouden.

Valve vernieuwt DoTA 2-verbod met systeem vóór de wedstrijd

Spelers van DoTA 2 kijken reikhalzend uit naar de Crownfall-update en Ring Master, nu Valve nieuwe matchmakingelementen en wijzigingen aan bans introduceert.

Valve’s hero ban-systeem voor DoTA 2 was nogal complex en ze bedachten een nieuwe manier om het makkelijker te maken. Maar op de typische Valve-manier hebben ze het ene ingewikkelde proces vervangen door een ander.

De DoTA 2-client introduceert nu een ban-systeem dat buiten het spel werkt. Spelers kunnen vier helden kiezen die ze standaard willen verbannen en die hetzelfde blijven in verschillende matches en speltypen.

Als een spel begint, kiest DoTA 2 willekeurig een van de vier vooraf geselecteerde helden om te verbannen. Het ban-systeem dat gebaseerd is op de winstratio binnen je bracket blijft ongewijzigd, zodat je hetzelfde aantal bannen per spel krijgt.

De updates zien er op het eerste gezicht misschien vreemd uit, maar de makers van DoTA 2 leggen het nieuwe verbanningssysteem voor helden uit in hun openingsblogpost.

In eerste instantie ontdekte Valve verschillende problemen met het bestaande systeem. Spelers moesten kritieke keuzes maken zodra het spel begon. Simpele fouten zoals vergeten te bannen, een onbedoeld personage bannen of kiezen in plaats van bannen kwamen vaak voor.

Bovendien moedigde dit systeem spelers indirect aan om ongeautoriseerde externe drafting tools zoals Overplus te gebruiken, die nu officieel verboden zijn.

Met het nieuwe systeem wordt “draft assistant”-bedrog tegengegaan. Spelers moeten helden vóór de wedstrijd verbannen, waardoor een belangrijk beslissingspunt wordt geëlimineerd. Deze zet van Valve vermindert de overweldiging van spelers terwijl ze hun lobby scannen op spammers.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *